SZÜLŐSÉG

Anya, nem kérek több puszit!

2007. október 17., szerda 13:31

Kevés olyan anyát ismerek, akire időnként nem jön rá a csillapíthatatlan babapuszilgatási kényszer. Amíg pici a bébi, addig apró szeretetpuszikkal halmozzuk el, aztán ahogy nő, úgy bővül a puszirepertoár.

Csókolunk, ha munkába megyünk vagy megjövünk, az oviban búcsúzkodáskor, jóéjtpuszit adunk este, aztán még egyet, majd reggel is így ébresztünk. Adunk "jutalomként", ha örülünk egy apró sikernek: például ha bilibe pisilt a gyermek, vagy ha ügyesen szavalt egy verset. A csók fájdalomcsillapításra is kiválóan alkalmazható.

Van egy olyan korszak, amikor pedig legszívesebben reggeltől estig puszilgatnánk a kölyköt, még akkor is, ha rossz fát tett a tűzre, mert szemei ilyenkor is huncutul ragyognak, és mert annyira zabálnivalók.
És azt a gurgulázó kacajt is szeretjük, ami akkor tör fel belőlük, ha apró nyakukat pusziljuk. Nincs is jobb egy puha, illatos babapofinál! Otthonunk melegében pedig nem átallunk a pucér popóra is cuppantani, vagy a babapocakra, amelyre szintén nevetés a válasz. És akkor még arról nem is ejtettem szót, milyen jó nyálas gyerekpuszikat kapni.

Használjuk ki azt az időszakot, amikor a gyerek még bújik és szereti, ha puszilgatják. Sajnos előbb-utóbb eljön az az időszak is, amikor – bár ugyanúgy szeretnek minket – már nyűg lesz nekik az anyai csók. Hogy fog fájni, amikor az iskola előtt finoman eltol gyermekünk: „Anya, nem kérek több puszit. Meglátják a többiek!”

 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.10.17 14:10:26Nilüfer

  Ez így van..másik nagy csapás: ne fogd a kezem..Nimden percet ki kell használni:)

 • 2007.10.17 14:31:35esem37

  az enyémek még adnak puszit, bibibíííí pedig már nagyok!!! és még oda is bújnak. (de azt már csak otthon.)

  egyébként a lazán vállradobott (mármint a gyerekére) kéz most a "trükköm", így szoktunk sétálni, ezt még tűrik.

  amúgy nem csak fájdalomcsillapító, de a legjobb kibékülős módszer is. mert az adjegypuszitgyereidemárnemisharagszom ellen nincs mit tenni.

 • 2007.10.17 14:34:22Zsubi

  Jajj nee, ne muljon el a pusziados korszak, leecciii.....

  Valoban en sokszor csak a kacaj kirobbanasaert bujok es puszilok.

  Szerencsere a suli meg messze. De elfog jonni, tudom.

  Addigis :D :*** :D

 • 2007.10.17 14:54:54begyszli

  Nem is múlik el örökre:)! Legalább is saját tapasztalatom szerint csak egy átmeneti idő az, amíg nagyon-nagyon ellenkeznek a gyerkőcök. Aztán "visszaszelídülnek":)! Én 35 évesen nagyon szívesen adok puszit az anykámnak, megyek vele kézenfogva az utcán (igaz, inkább én vigyázok mostmár rá és nem fordítva), és ez csak akkor volt ciki, amikor épp kamaszodtam:)

 • 2007.10.17 16:13:48zigi13

  igen jó pustilgatni de egy idő után ideje leszokni róla! (3,5 éves fiam van) mert úgy jár mint a férjem + az anyukája (35 éves) hogy még mindíg csókolgatja a gyerekét. ami egy kicsit számomra zavaró ha elöttem történik. (jó a viszonyom az anyósommal).

 • 2007.10.17 16:37:15Borcsika

  én annyira félek ettől a korszaktól. már előre facsarodik a szívem, ha rágondolok, hogy lassan eljön ez az időszak. én remélem, hogy olyan kis bújós lesz, mint én voltam, és hagyni fogja magát. egyelőre nagyon tetszik neki ez a puszilgatós dolog, de még csak 2 éves. majd kialakul, de biztos meg fg egy kicsit viselni a dolog.

 • 2007.10.18 15:58:57sportos

  nálunk a nagy 13 éves és még mindig bújik meg puszilgat. de néha már mondja, hogy 'anya, ne, olyan ciki'. a kicsi meg 10 hónapos, nagyokat kacag amikor puszilgatjuk.

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta