Új helyszínt kapnak az igényes gyerekprogramok

Októberben új programhely nyílik gyerekek számára Budapesten, a Kossuth Klubban, a Nemzeti Múzeum szomszédságában. A frissen felújított palotában színes programok, bérletes előadások, szombati és vasárnapi játszóházak, valamint minden nap babajátszó gyermekkuckó várja a családokat, gyerekeket, oktatási intézményeket. A cél egy olyan művészeti központ működtetése, ahol kulturális értékek megőrzése, a hagyományőrzés és hagyományteremtés mellett a kortárs gyermekkultúra széles palettáját kínálhatják a közönségnek.


A Bergengócia Gyermekprogramok Háza Nemzeti Múzeum mellett, a Kálvin téri metrónál található. A hét szinte minden napján különböző fellépők és programok várják a gyerekeket különleges környezetben.

A hétköznap délelőttök a kismamáké, a pici gyerekeké: a Csigabiga Palota várja az otthon lévő anyukákat és a közösségbe nem járó kicsiket. A csevegő délelőttök témái közt nem csak női témákról, hanem aktuális hírekről, sztárokról, programokról, szépségápolásról, barátokról lesz szó. Mindez egy kellemes kávéházban, miközben szemünk sarkából figyelhetjük gyermekünket egy elegáns, barátságos, biztonságos környezetben.

Ekkor lesznek a bérletes előadások is, csütörtökönként a Millenárisról már jól ismert bérletes gyerekprogram sorozat várja az aprónépeket. Ezen a napon a családokat, óvodásokat és a kisiskolásokat a Garabonciás, Komédiás és Históriás gyerekbérletek csalogatják mese - és muzsikaváró kalandos utazásra. A műsor összeállításában jelentős szempont az oktatási intézmények szabadidős, kulturális tevékenységének segítése, a tantervet kiegészítő drámapedagógiai, vizuális és zenei nevelés.

Kreatív játszóműhelyek is indulnak minden szerdán, a Folt – kép – paca kreatív játszóműhelyben maszatolhatnak, gyurmázhatnak, és vizuális készségfejlesztő kreatív játékokat játszhatnak a gyerekek. Festés, mázolás, folthagyás, tapicskolás, fröcskölés, szappanhabolás, homokmandalázás, kézzel-lábbal, ecsettel, szivaccsal, szitával, terményekkel. Délután a bábműhelyben leshetik el a gyerekek a bábkészítés fondorlatait.

Péntekenként pedig Ringató lesz, amely egy énekes, mondókás, játékos foglalkozás várandós mamáknak, anyukáknak és 3 év alatti gyermekeiknek. A foglalkozásokon az óvodát megelőző korosztály zenei nevelésére kapnak mintát a szülők, a kodályi elvek alapján.

A hétvégéken az Ákombákom Berkenye programsorozat az egész családnak kellemes kikapcsolódást nyújt. Minden programnál elsődleges szempont a magas színvonalú nem csak „szórakoztató” jellegű, hanem értékközvetítő, képességfejlesztő, produkciók, tevékenységek bemutatása. Az első ilyen hétvége október 27, amikor a Kolompos együttes szüreti vigadalmat varázsol az egész családnak.
Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek