SZÜLŐSÉG

Új helyszínt kapnak az igényes gyerekprogramok

2007. október 16., kedd 15:33

Októberben új programhely nyílik gyerekek számára Budapesten, a Kossuth Klubban, a Nemzeti Múzeum szomszédságában. A frissen felújított palotában színes programok, bérletes előadások, szombati és vasárnapi játszóházak, valamint minden nap babajátszó gyermekkuckó várja a családokat, gyerekeket, oktatási intézményeket. A cél egy olyan művészeti központ működtetése, ahol kulturális értékek megőrzése, a hagyományőrzés és hagyományteremtés mellett a kortárs gyermekkultúra széles palettáját kínálhatják a közönségnek.


A Bergengócia Gyermekprogramok Háza Nemzeti Múzeum mellett, a Kálvin téri metrónál található. A hét szinte minden napján különböző fellépők és programok várják a gyerekeket különleges környezetben.

A hétköznap délelőttök a kismamáké, a pici gyerekeké: a Csigabiga Palota várja az otthon lévő anyukákat és a közösségbe nem járó kicsiket. A csevegő délelőttök témái közt nem csak női témákról, hanem aktuális hírekről, sztárokról, programokról, szépségápolásról, barátokról lesz szó. Mindez egy kellemes kávéházban, miközben szemünk sarkából figyelhetjük gyermekünket egy elegáns, barátságos, biztonságos környezetben.

Ekkor lesznek a bérletes előadások is, csütörtökönként a Millenárisról már jól ismert bérletes gyerekprogram sorozat várja az aprónépeket. Ezen a napon a családokat, óvodásokat és a kisiskolásokat a Garabonciás, Komédiás és Históriás gyerekbérletek csalogatják mese - és muzsikaváró kalandos utazásra. A műsor összeállításában jelentős szempont az oktatási intézmények szabadidős, kulturális tevékenységének segítése, a tantervet kiegészítő drámapedagógiai, vizuális és zenei nevelés.

Kreatív játszóműhelyek is indulnak minden szerdán, a Folt – kép – paca kreatív játszóműhelyben maszatolhatnak, gyurmázhatnak, és vizuális készségfejlesztő kreatív játékokat játszhatnak a gyerekek. Festés, mázolás, folthagyás, tapicskolás, fröcskölés, szappanhabolás, homokmandalázás, kézzel-lábbal, ecsettel, szivaccsal, szitával, terményekkel. Délután a bábműhelyben leshetik el a gyerekek a bábkészítés fondorlatait.

Péntekenként pedig Ringató lesz, amely egy énekes, mondókás, játékos foglalkozás várandós mamáknak, anyukáknak és 3 év alatti gyermekeiknek. A foglalkozásokon az óvodát megelőző korosztály zenei nevelésére kapnak mintát a szülők, a kodályi elvek alapján.

A hétvégéken az Ákombákom Berkenye programsorozat az egész családnak kellemes kikapcsolódást nyújt. Minden programnál elsődleges szempont a magas színvonalú nem csak „szórakoztató” jellegű, hanem értékközvetítő, képességfejlesztő, produkciók, tevékenységek bemutatása. Az első ilyen hétvége október 27, amikor a Kolompos együttes szüreti vigadalmat varázsol az egész családnak.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta