Anya hadat üzen a szőrszálaknak

Gyerekkel minden kicsit olyan, mint féllábbal a gátfutóverseny, de a szőrtelenítés egy különösen vicces terep, ahol megannyi leleményre lenne szükségünk, hogy ezt az alapvetőnek mondott női higiéniás tevékenységet el tudjuk végezni. Mert az egy dolog, hogy ha utolsó utáni napon sem sikerült időt szakítanunk a hajmosásra, akkor összefogjuk a hajunkat, de milyen szar már, amikor a lábunkon is össze lehet fogni a szőrt.


Vegyük sorba a lehetőségeket!

1. Borotva: mellette szól, hogy a leggyorsabb, de ha beleszámoljuk, hogy milyen gyakran kell, akkor már nem is biztos. Ezenkívül általában a reggeli fürdéssel (miről is beszélünk?) szoktuk összekötni. Csakhogy nálunk két eset van: vagy eltávolítom Leát a lakásból, és akkor fürdök, vagy bejön és a mellbimbómat csavargatja önkívületi állapotban, majd egy idő után sírni kezd, mert nem kapja meg a cicit. Ha nem távolítom el és kizárom, akkor oltári üvöltés következik, közben az ajtót kaparja, és benyúl a szellőzőn a kis mancsaival. Ezt nem lehet kibírni. Arról nem is beszélve, hogy mindent ki akar rángatni a kezemből, hiszen ha én annyit foglalkozom valamivel, az csak halálosan izgalmas lehet. No, pont a borotva nem gyerek kezébe való. Amikor alszik, nem merek fürödni, hátha felsír, és akkor nem tudok vizesen-habosan menni.

2. Epilátor
: este esélytelen, hiszen hangja egy ipari porszívóéval vetekszik. Amikor ébren van, el akarja venni, majd sír. Különben is, ezer évig tart, fájdalmas, közben nyúz a gyerek, tuti idegeskedés és veszekedés a vége.

3/a. Gyanta: aránylag gyors és egyszerű. Csak éppen a hideg annyira nem működik, a meleg meg a földre téve gyerekkel megoldhatatlan. Annál nincs szarabb, mint amikor rohansz üvöltő gyerekkel az ügyeletre, és megkérdezik, hogy mi ez a ragacs anyuka kérem a gyerek mancsába égve, és azt mondod, hogy doktor úr tetszik tudni a lábamat gyantáztam épp. Be lehetne tenni közben a járókába a gyereket, ha lenne járóka, és ha nem érdekelné a saját játékainál sokkal jobban a forró víz meg a gyantapatron. Nehéz aprólékosan keresgélni a szőrszálakat egy követelező egyéves hangja mellett.

3/b. Menjünk kozmetikushoz, ott nyugi van. Ha van rá pénzünk és el tudjuk passzolni a gyereket, akkor talán ez a legkényelmesebb megoldás. Nagyobb komplexumokban (kozmetika, fordrászat, szépségszalon, fitnessközpont) van gyerekmegőrző szolgáltatás is egyéves kor felett. Persze nehéz egy idegenre otthagyni a gyereket, még ha csak fél óráról is van szó.

4. Lézeres-végleges: ha egy félévig félretesszük az összes GYES-t és CSP-t, akkor lesz 220 000 forintunk. Ezzel már belekezdhetünk a prodzsektbe, jó esetben kitart a végéig, azért közben még tartalékoljunk egy százast, nehogy félig szőrösek maradjunk. Ja, hogy a kezelések idejére mit csinálunk a gyerekkel? Hát rábízzuk a nagyira! Neki úgyse kell már szőrtelenítenie.

És ti hogy oldjátok meg? Várjuk a tippeket és kalandokat!
Oszd meg másokkal is!
Mustra