SZÜLŐSÉG

Játékok haladó kisbabáknak

2007. október 10., szerda 10:20

Lea elérte az egyéves kort, és ezért hirtelen ránk trört, hogy a gyereknek értelmes játékokra van szüksége. Korábban már írtam arról, mik váltak be nálunk. Most a házi játékoktól a vásároltak felé tendáltunk. Egyrészt, mert ránk tört a pénzköltési vágy, de magunknak már mindent megvettünk, másrészt, mert én elpakoltam a feleslegesnek ítélt tárgyakat, és ezért a férjem megrendült, hogy a szegény pici lányának alig van játéka.

Katt!

Jártunk a West Endben, de siralmas volt az eredmény, a Kenguru Goldban, ahol szintén kevéssé találtuk kielégítónek a kínálatot. Ezután csorgattuk kicsit a nyálunkat az amazon.com-on, konstatáltuk, hogy Amerikában minden szebb, jobb és olcsóbb. Majd, mivel sajnos mégiscsak a sártekének erre a provinciális, ócska pontjára születtünk, amit Budapestnek hívnak, ismerősök tanácsára a Mammutban található Játéksziget és a vatera.hu, a lopott és használt cuccok paradicsoma felé vettük az irányt. Íme a végeredmény, amit mi leginkább ajánlani tudunk egy kábé egyéves porontynak, és persze ami az ár/érték arányát tekintve is a legmegfelelőbb.

Fő szempontunk az volt, hogy lehessen ki-bepakolni, kinyitni-becsukni, de ennél tudjon kicsit többet, hogy később, ügyesebben is tudjon majd játszani vele. Figyelembe vettük a gyártók életkori ajánlását, no meg az én ízlésemet, elvégre Lea mellett én fogok a legtöbbet játszani a cuccokkal.

1. Építőkocka: az IKEÁ-s is tökéletesen megfelel a ki-bepakolásra, szép a színe, változatosak a formák. Mindössze 1990 Ft. De a Fakopáncsnál hasonlót 3350-ért is kaphatunk, ha az extrább minőségre hajtunk. A HABA-nak vannak hasonló mindenféle formájú építői, amiknek sokkal szebb a színe, alakjuk, meg mintájuk van, de az csak az egyik, hogy egy hét darabos például 3990 az előbbi 24-es szettel szemben, ráadásul mi a fenét lehet annyiból, és olyan speciális alakokból építeni? Épp a lényeg vész el. Persze nyilván az lányoknak van, akik csak fűzögessenek, ne akarjanak kreatív módon alkotni. (Ezt nem én találtam ki. Portyáink során megfigyeltem a totális lebutító diszkriminációt a játékok téren.)

2. Brio bohóc: klasszikus darab, egy rúdra színes karikákat húzogatunk. Ezer és egy féle változata van. Amiért mellette döntöttünk, az a következő: elég vastag a rúd (nem mosolyog!), tehát könnyű beletalálni a karikán a lukba (nem röhög!). Szép a színe, van valami formája is, elég nagy minden alkatrész, hogy ne tudja Lea eltömíteni a torkát vele. Nem bonyolult, nem kell egyszerre két rúdra húzni egy alkatrészt, nincsenek speciális formájú darabok, ezért bármilyen sorrendben fel lehet a karikákat egymásra húzogatni. 4000 forint volt, nem a legolcsóbb, de a fentiek miatt a legmegfelelőbb (Játéksziget vagy Fakopáncs).

3. Eichhorn doboz: annyira gyönyörű. Van rajta abakusz, fa tologatós kis baszok, pörgetni való kockák, kis fa állatkák, amik egy pályán mozoghatnak, lyukba formákat bedobálás. Egyszóval minden, ami szem-szájnak, és aktivitiségnek ingere, mindösszesen 5990 forintért, szinte ingyen. Játékszigetben szereztük.

4. Fürdős játék, falra tapasztós szivacs kirakós izé: az apja választotta, és telitalálat, ezzel játszunk mostanában a legtöbbet. Kis szivacs lapokból (felsőtest, szoknya, nadrág, cipő,, kori, labda, fej) két kisgyereket lehet kirakni, akár a padlón, akár a kád falára vizesen. Leát ez egyelőre kevéssé hatja meg, viszont nagyszerűen lehet ki-bepakolni a hálós zacskóból, megrágni, nézegetni és fordítgatni a darabokat. Kábé egy ezres volt, a Játékszigetben.

5. Fisher and Price telefon: Vaterán lőttük, nekem az egyik kedvencem, ahogy egy behízelgő, bársonyos német férfi hang gombnyomásra azt mondja, hogy Lass uns reden, bitte warten. Úgy érzem, sose fogom elfelejteni, hogy a Herz das, a Kreis pedig der. Szolidan csörög, rengeteg gombja van, lehet nyomogatni, beszél, zenél (János bácsi, keljen fel!), világít. Igazi modern darab. 1800 volt, plusz a két ceruza elem.

6. Fisher and Price Móka kocka: ahhoz képest, hogy mennyit rohangáltunk érte, nem is olyan szuper szerintem, de Leának bejön. A lényeg: három egymásra rakható kocka, melynek két oldala activity, értsd, mozog, az egyiken pörgetni lehet valamit, a másikon tolgatni. A tetején benyomható fejecske. 2911 volt, az arzuhanas.com-on.

7. Fisher and Price Activity Pad from the 70's: az egyik haveromnak az anyja már a nyolcvanas években Amerikában dolgozott, na neki voltak a legjobb játékai mindig, a cipőháztól a liftes garázson kersztül eddig az activity padig. Amikor megláttam a neten, éreztem, hogy valami ismerős bizsergés van az ujjbegyeimben, aztán amikor hosszas, vért izzadó gyaloglás után a kezembe is foghattam, lesikálhattam róla 30 év mocskát, akkor tudtam, hogy honnan ismerős. Jó vétel volt, van rajta telefon tárcsa, a teknőst sosem utolérő tolotgatós nyúl, csengő, pörgettyű, kishajó. 1500-at fizettünk érte.

8. Fisher and Price kisrádió: tehetnék úgy, mntha most vettük volna, de igaziból Párizsból hozta a tesómnak az anyám 26 éve. És még mindig hibátlanul működik, pedig sokszor földhöz lett vágva. Örök darab, és a dallam sem a szokott für elises, gute nachtos borzalom, hanem valami francia kistengerészes. Fel kell húzni, és amíg zenél, oldat lehet tologatni a potmétert.

9. Fisher and Price pénztárgép: szintén családi örökség, bár ez Londonból repült a sötét nyolcvanasok szürke honi játékvilágába, magánúton. Lea kedvence, pénzt berak, Hanna lenyomja a kart, Lea megforgatja a fiók kinyitóját, csöngetés, fiók ki, Lea pénzt kivesz és kezdődik az egész elölről. a href="http://cgi.ebay.co.uk/Vintage-Fisher-Price-Cash-Register-with-Money_W0QQitemZ230167673965QQcmdZViewItem">Itt van egy az e-bayen, alig 12 font szállítással, persze csak Anglián belül.

10. Götz Joanna, első baba: valójában ezt nem vettük, hanem kaptuk, de annyira kedvenc, hogy bele kell írjam. Finom puha bársony, az arca meg gumibaba, lehet rágcsálni, meg nyálazni is. A mienk már rég nem zenél, de az úgyis tök fölsleges, különben is, Lea szerint minden, ami idétlenül zenél, telefon, tehát csak megzavarodna. Ha a babát Lea meglátja, rögvest magához öleli, puszilgatja, rá/melléfekszik, hordozza, épp hogy meg nem szoptatja, egy szóval a saját kisbabájának tekinti. A babyboom webáruházban 5376 forint.

11. Chelona játszótér: a Pagonyban szereztük be, egy kis játszótér, melynek darabjai apró fagolyónál fogva kiemelhetők, és alatta van valami más kép vagy figura. Nagyon szép, és csak 2590 volt ahhoz képest. Nekem tetszik, de inkább nem írom le, hogy van egy hasonló 25 éves Fisher and Price, fából, és annyira, de annyira jó böngészős képekkel a kiemelős részek alatt, hogy semmi a nyomába sem érhet. Lea szereti ezeket egyfelől szétpakolni, másrészt ősember hangon engem arra biztatni, hogy rakjam ki újra és újra.

12. Kukucs könyvek : már volt szó róluk, azóta van még kettő. A rajzok színvonala alacsony, a szöveg, ha van, semmilyen vagy rémes, a képek egy része tök logikátlan, de Lea imádja ki-betologatni a kis figurákat. Darabja 599 Ft, és időnként újat kell venni, egyrészt ha elveszik, vagy Pötyi elkunyizza, vagy amortizálódik a tologatás és a rágcsálás során.

13. József Attila: Altató. Würtz Ádám rajzaival. Lea kedvenc könyve, biztos mert jót röhög a végén magában, hogy látod elalszik anyuka, aludj el te is, kis Lea. Ő ilyenkor szokott meglépni az alvó anyja mellől, úgy hogy inkább csak lapozgatja a könyvet, és mutogat a bogárra, a darázsra és a villamosra. Ugye nem kell mondanom, hogy szintén örökség, 22,50 volt 1980-ban.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.10.10 14:36:48Nilüfer

  Zolnaid..nem láttam, de lebeszéltél.Néha győz ám a józan eszem is, ha Samu szóbajön:)

 • 2007.10.10 14:36:50Guruljka

  Egy kis ajánló. Fakopáncsban lehet kapni a tépőzáras zöldség-gyümölcs-kenyér és tsi-t. Nagyon szeretik mindketten már régóta. Először csak szétszedni, aztán a nem passzoló részeket összerakni, aztán a hozzá való játékkéssel szétvágni és főzőcskézni.  Valamint nagy kedvenc a kukacos alma. Az almán lukak vannak, meg egy kukac zsinórral, és a kukacot be kell dugni a lukba. Könnyeb verziója a kisebb mélységű lukakkal-sajt és egér páros. Mókás és fejlesztő.

 • 2007.10.10 15:14:46lirian

  Sziasztok!

  Bébikomppal a küszöbön lehet keresztülesni, úgy h a fal adja a másikat... és még felállni se tud a szerencsétlen sarj a kerettől.

  Nekünk nem volt, bennem talán egyetlen percre merült fel annó az ötlet, egyik 'mitvegyeknincsaszerencsétlengyerekneksemmijateka' rohamom alkalmaval. Aztan villamgyorsan elvetettem.

 • 2007.10.10 15:34:43Nilüfer

  Lirian, bennem is csak efféle rohamokkor merül fel:))))De eltántorodtam.

 • 2007.10.10 16:05:47Zsubi

  Szuper most ez a poszt és a hsz-ek is.

  Én a 9 hónapos Tündéremnek szeretnék telefont venni, de nem olyan nagyon színes, sok gombos, zenélőset, hanem olyan felnőtteset csak játékból.Mivel a miénkért meg van veszve. Nővéremék kaptak ilyet, de nem derült ki hol lett véve. Aztán lehet, hogy maradunk a sokszínűnél, (olyat láttam sok helyen)talán azt is felveszi ha keresik :)

  Ha tudtok lelőhelyet igazinak kinézőről, előre is köszönöm.  Papirbirka  1O es csomag papirzsepiről nagyon rossz emlékeim vannak. Én is bátran odaadtam pár hete, hisz valóban jó móka, viszont egyszercsak észrevettem, hogy nincs meg a feltépőkének egy darabja(ami nem ragad, kb 1x1 cm). Természetesen a szájában volt, konkrétan a szájpadlásán. Próbáltam leszedni, de a nyáltól a műanyag totál odaragadt. A sok nyúlkálástól sűrű nyelésbe kezdett és ledolgozta a torkára a darabkát. Köhögött, öklendezett közben sírt én meg térdemre fektetve ütögettem a hátát és nyúltam le a torkán, hogy inkább hányjon és akkor tuti kijön a torkáról. Úgy is lett, de az a 3-5 perc életem legnagyobb adrenalin bombája volt. (a következő a matek szigó) Persze az utcán voltunk.

  Szóval senkinek sem ajánlom a 1O es zsepit. Még felügyelettel sem! De tényleg, kérlek fogadjátok meg!  Bocsánat az OFF-ért!

 • 2007.10.10 16:06:19Anyanyanya

  Nekünk is van kompunk, nemrég kaptuk. Én utálom, a párommal megbeszéltük, hogy mindent csak ezt nem veszünk a gyereknek. Hál' istennek a manó sem szereti. Kb. 2 percet bír benne úgy, hogy ott vagyok mellette és fogom a kezét. Még jó, hogy azért kapta, hogy néha mozdulni tudjak tőle. Hát nem jött be...

 • 2007.10.10 16:09:27Anyanyanya

  Zsubi: Most kicsit megijedtem, manapság nálunk is a zsepi a nyerő.

  Mellesleg a telefon engem is érdekelne, már odaadtunk neki egy régit, hogy ne a miénk lássa kárát.

 • 2007.10.10 16:20:56begyszli

  Nem esett még szó az egyik legmenőbb játékunkról! THOMAS a gőzmozdony. Minden mennyiségben, kivitelben. Van kicsi, nagy, nyomogatós, gurulós stb.

  A másik ami nekem tetszik, egy műanyag lap, amin különböző állatok, vagy járművek vannak felfestve, és ha bekapcsolod, olyan hangot ad, mint amire a gyerek "rátenyerelt".

 • 2007.10.10 16:28:51Zsubi

  Anyanyanya, annyi más csörgős van, találj ki mást, de ne a tic-taccot. Ezt is bevallom, oda adtuk neki és persze kinyitotta a fogával és lenyelt minimum 1 darabot. De legalább az csúszott és kapott egy kis cukor adagot. Bár egy sebész szerint ez az a mret ami a legveszélyesebb. Ezek után extra figyelem van a játékokkal, persze biztos lesz még 1-2 hajmeresztő ötletem :( :))

 • 2007.10.10 16:40:10Csöre

  Nos, tanácsot kérek haladó favonatfelhasználóktól. Nálunk lassan aktuális lesz a téma. Szóval én eddig a következő márkákkal találkoztam: Brio, IKEA, TESCO, Eichhorn, Goodplay, Heros. Melyiket ajánlanátok? A következők a szempontjaim:

  1. legyen fából a vonat is,

  2. legyen sokféle kiegészítője

  3. nem lenne baj, ha esetleg kiderülne, hogy más rendszerrel (márkával) is összeépíthető

  4. nem annyiba kerül, mint a vele egysúlyú aranytömb.

  Köszi előre is.  És akkor egy kis reklám

  (x)

  A kedvenc játékboltunk a Fair Play a Visegrádi utcában. Jó minőségű fajátékok vannak itt, felnőtteknek (ügyességi, logikai) is! És amiért szeretjük: nagyon kedvesek, segítőkészek (ami nincs, azt megrendelik), van játszósarok, de a gyermek különben is mindent kipróbálhat a boltban.

  A Baross utcai Fakopáncs sajnos mindennek az ellentéte: múlt heti ottjártunkkor, miután szegény szülinaposom semmit nem próbálhatott ki (volt, amit az eladó csavart ki a kezéből), minekutána sírva felvettem (nem én sírtam), a kedves szipirtyónéni azt sziszegte ki a fogai közül, hogy "Sírjál csak az anyádnak!" No comment.

 • 2007.10.10 16:42:15begyszli

  TESCO-s nem drága, minősége tűrhető és a THOMAS-os vonatoknak is azonos a nyomtávja:)

 • 2007.10.10 16:51:33Hicudzsi

  Tesco kompatibilis mind a Bricoval mind az IKEÁ-ssal és szerintem az ára teljesen jó.

  Nekünk az van és egyre több kiegészítőt árulnak hozzá odahaza is.

  Viszont elég idénytermék, van, hogy jó sokaig nincs aztán meg nagyobb ünnepek környékén elkezdik árusítani - és olyankor hamar elfogy. Legalábbis kétéve ezt tapasztaltuk.  Én még az IKEÁ-sat is szeretem, tehát ha nincs Tescoban éppen jövőre szülinapkor, névnapkor akkor a család a Tescós készletet innen is kiegészítheti.

 • 2007.10.10 16:53:15Hicudzsi

  Csöre.. asszem én panaszkönyvet kértem volna... :/ ez az ember nem eladónak való.. egyébként velünk a Katica boltban is mindig taplók voltak a Lövölde térnél :) de egy idő után már nem érdekelt, viszont ha megríkatta volna akölköt...

 • 2007.10.10 17:14:05begyszli

  Okoska!

  www.okosjatekok.hu/oldal.php?hivatkozas=termekek&tkod=34&prop=ablakos

 • 2007.10.10 21:30:23Ildiko

  Bocsanat, OFF  Druantia level ment  ON

 • 2007.10.10 21:35:46druantia

  Ildikó, köszönöm.

 • 2007.10.10 22:23:30peppermint

  Csöre, a Tékozló Homárban is megírhatnád! Megérdemli a smasszernyanya!

 • 2007.10.10 23:43:38peppermint

  Most látom, van weboldaluk, áruházzal. Egyfelől megírhatod nekik az esetet, másrészt be sem kell tenned a lábad hozzájuk, ha nem akarod, mégis vásárolhatsz tőlük, ha még van kedved.

 • 2007.10.11 08:07:41Csöre

  Köszönöm a vonatos infokat.  Hát igen, nyuszi voltam a boltban, elméletileg tudom, hogy könyvet kikérni, kosarat letenni és elegánsan távozni, de volt egy kétségbeesett poronty a vállamon, akinek már nagyon meg kellett venni azt a szülinapi dobot... Peppermint, köszi, jó ötlet a webáruház! (Az még hozzátartozik, hogy van két (igaz, jóval kisebb) boltjuk, ahol sokkal kedvesebbek tudnak lenni az eladók.)

 • 2007.10.11 08:28:33marywolf

  Hanna,

  csatlakozom eszterhez, tényleg írj könyvet, ezek szerint Szegeden már kezd kialakulni a rajongótábor:)  Jó volt a játékokról olvasni, persze mindenkinek megvan, hogy neki mi a kedvence és miért én pl akkora legó fan vagyok, a férjemmel együtt, hogy szegény gyerekünk szerintem majd sírva fog knyörögni, hogy vagy adjuk oda a játékát, vagy ne vegyünk neki több legót, ok, tudom nem az egy éves korosztálynak való.

  El is mentem a cikket, jól fog ez még jönni szerintem.

 • 2007.10.11 11:51:35hanna

  És igen! Van itthon net! Bár még a fél lakás csomagokban és ezt a bejegyzést a polcon levő laptopról írom. (Leanapló is ezért maradt el, de jövő héten meglesz.)

  Novemberben megjelenik egy naccerű szerelmesregény, amit nem én írtam, de én fordítottam, és jó lesz. Vegyétek vigyétek és ezer kössz (leául tössz), hízik a májam meg minden.

  Most nem bírok válaszolni semmire mert ki kell pakolni a konyhát. Ma bekötik a gázt meg a mosógépet is, úgyhogy lehet főzni meg kimosni azt az 5 köbméter mosnivalót. Ha lesz időm, benézek.

 • 2007.10.11 12:08:40boribon

  Csöre, a Fakopáncs egyik tulajdonosa családi ismerősünk. Árulkodjak neki? Egy jófej hapi, nem hinném, hogy boldog lenne,ha tudná, hogy a fizetett alkalmazottja hogy rontja a boltot...

  Persze a járhatóbb út szerintem is a weboldalon panasztétel... Sajnos én is olyan típus vagyok, hogy utána puffogok, nem helyben, de akkor legalább utólag panaszold ezt el. Mert ez tényleg kiakasztó...

 • 2007.10.11 13:22:19peppermint

  Gratula, Hanna! Ezek szerint már az új lakásban...! Meg kell ám számolni a sarkokat elalvás előtt, hogy teljesüljön a kívánság. Szerintem az alsó sarok is számítanak. :-)))

  Azért ha majd lesz időd válaszolni, áruld el a szerelmes regény címét, hogy minden nőneműnek a családban azt vehessem meg karácsonyra. :-))

 • 2007.10.11 13:40:30énisénis

  Én csak más gyerekének szoktam ajándékot vásárolni, de a Fakopánccsal nekem csak jó tapasztalataim vannak. A Baross utcai nagy kedvencem, eddig mindig segítőkészek voltak. Lehet, hogy csak a gyerekeket nem bírják :) Ami valljuk be egy játékbolt esetén übervicces! Valaki már ajánlotta feljebb a tépőzáras gyümülcsös-zölcséges szeletelős játékot! Na, az elmúlt egy-másfél évben a két év körüli csemetéknek gyakorlatilag csak azt viszem! A siker leírhatatlan! A másik nagyon jó cucc: a szintén Fakopáncsos kalapálós játékok: www.fakopancs.com/aruhaz/index.php?cPath=25_51. Nem tudom szülőszemmel ezek milyen játékok, nekem eddig úgy tűnt, hogy a srácok bírják!

 • 2007.10.11 13:42:33énisénis

  Úramatyám!Természetesen a zölcséges= zöldséges! Hogy mik nem bírják elhagyni a billentyűzetet!

 • 2007.10.11 13:48:41babó

  huhh, nem bírtam végigolvasni, igyekszem pótolni.  másfél évesemnek a kedvencei most a böngészők. valaki írta, hogy bénák az illusztrációk. be kell valljam, én is így látom/láttam, különösen a házak zavaróak számomra. de minél többet nézi a gyerkőc, annál jobban megkedvelem. az évszakos verziónak mindig az aktuális száma van elöl és nagyon bejön: megnézzük benne azokat a dolgokat, amit láttunk aznap, most épp lehullott falevelek stb. nagyon jól el lehet róla beszélgetni. na jó, ez nálunk még eléggé egyirányú... minél többet nézem, annál inkább rájövök, hogy tényleg ki van találva a sorozat, és a gyerkőc értékeli, és nagyon jól felismeri az egyszerű figurákat.  lányom amúgy nem hagy mesét olvasni. a rajzokat megnézegetjük, mutogat, hangokat utánoz, de a szöveg nem érdekli, bármilyen rövid is. csak úgy, könyv nélkül szívesen hallgat mondókát, éneket. későn érő, vagy csak ilyen fajta? én ráhagyom.  legjobb játék: kulcscsomó, gesztenyék. előbbi zörög, utóbbiakkal hetekig elvolt, pakolgatta vödörbe, ki, dobozba be, kiöntötte az ölembe, remek volt. lassan lecseng, vége a szezonnak.

 • 2007.10.11 14:02:08manci

  A legjobb szórakozás a lányomnak: vezetni apa vagy anya autóját. Mindent be tud kapcsolni, a rádiót, a vészvillogót, sebességet vált, kormányoz (nyilván az utóbbi kettőt csak imitálja), kinyitja a légkondi szellőzőit, visszazárja. A múltkor az oldalsó rekeszben talált lakáskulccsal meg próbálta beindítani.  Szinte az az érzésem, hogy másfél évesen el tudná vezetni az autót! :)  A másik kedvenc, amikor apa játszik neki harmonikán vagy szintetizátoron, ő meg táncol és persze segít zenélni is :)

 • 2007.10.11 14:02:40babó

  nekünk bejött a tic-tac csörgőnek. csak az :)) jó erős celluxszal leragasztva.  amúgy én a műanyag hangadós-nyomogatós játékoktól mászom a falra, nem is vettünk olyat. jelenleg én vagyok az egyetlen ilyen a háztartásban, csak nem műanyag, hanem bio. :))

 • 2007.10.11 14:06:46manci

  Még egy dolog: ma először volt könyvtárban a lányom, és nagyon élvezte! Ki is kölcsönöztünk néhány könyvet: neki ötöt, nekem kettőt. Ezt a kettőt is 45 másodperc alatt választottam, ugyanis folyton futott vissza a gyerekkönyves részlegre.  Köszönet a gödöllői könyvtárnak, amiért játszósarokkal, pelenkázóval gondoltak a legkisebbekre, és amiért annyira kedvesek voltak velünk!

 • 2007.10.11 14:21:34zolnaid

  Manci, egy ajánlat, irasd be a gyereket és magadat is. (a gyerekek ingyenesek). Úgy dupla adag könyvet tudtok kihozni, gyerekolvasójeggyel sok helyen úgyis csak gyerekkönyvet lehet.

 • 2007.10.11 14:28:24begyszli

  énisénis! ezek a kalapálós játékok nagyon jók! Nálunk a nagyok is "ütik-verik", ha rajtuk van hoppáré:)Különösen azok tetszenek nekem, amikben különbözőek a formák.

 • 2007.10.11 14:33:39mamafáni

  Manci, a motor Csongrádról való :-(((

 • 2007.10.11 14:35:42manci

  zolnaid, ma be is iratkoztunk: mindkettőnknek van szép olvasójegye, a gyereké ráadásul még színes is :)  itt az a szabály, hogy egy embernek 6 könyvet lehet kikölcsönözni, úgyhogy még 12-ig jók lettünk volna! :)

 • 2007.10.11 14:39:34manci

  mamafáni: akkor felderítjük a bp.-i kínálatot. Itt Gödöllőn nem láttam szimpatikusat.  Ráadásul tegnap, amikor a lányom ádáz küzdelembe kezdett az utcán egy kismotor megszerzéséért, azzal csitítottam le, hogy jó, akkor ő is kap majd egy szép piros motort. Tehát legyen a masina stabil és piros! :)

 • 2007.10.11 15:06:42begyszli

  Manci! Találtam neked egy oldalt: www.dohanytoys.hu/hu/products/cat/105/3

 • 2007.10.11 15:17:36manci

  begyszli: az az utolsóelőtti nagyon kis szimpi! Köszi a segítséget! :))

 • 2007.10.11 15:42:37hamsa

  Lehet, hogy már valaki említette, de a legmenőbb játék nálunk (szinte): két 1,5 literes kiürült vizesüveg, egyikben egy marék csicseriborsó, a másikban pedig rizs. Már elég sok nminden volt - gondolatban - de általában: ritmushangszer, áramlástani megfifógyelőállmáy - azzaz hogyan folyik benne a rizs stb. Most 3,5 évesen, 2 év nyúzás után jött csak el a takarítós változat, mert megtanulta letekerni a kupakot. De egy tölcsérrel a csicseriborsó visszatöltés és sok-sok percig móka, ráadásul manuálisan fejleszt....

 • 2007.10.11 15:45:05hamsa

  Amúgy: Eszter, jó ötlet félretenni, tudom, de én 2 éve tettem el őgy néhány játékot, hogy azóta sem tudjuk, hogy hol lehet, pedog azóta volt festés is.... HA egyszwer megtaláljuk, hatalmas móka lesz....

 • 2007.10.11 17:53:03babó

  off a kedves szerkesztőség felé:  jók ezek az ajánlók, könyv játék stb.

  a legutóbbi 2,5 órás gyerekes vonatozás kapcsán jutott eszembe, hogy ránézhetnétek a gyerekmagazinokra is. (ha ezt mostanában megtettétek, csak nem vettem észre, mert az üveghegyen is túl jártam, és nem volt net, akkor bocs)  vettem egy dörmögő dömötört a másfélévesnek, hogy nézhesse, meg firkáljon bele, bevált a dolog, bár persze nem ő a célközönség. de az újságosnál nagyon meglepődtem, hogy mekkora polc volt tele gyerekeknek szánt újságokkal... a dömötörtől nem voltam elájulva, ettől persze még lehet jó. és a többi milyen?  on

 • 2007.10.11 17:59:50levendul

  hanna, Fisher and Price Activity Pad from the 70's az nekünk is pont ilyen volt és persze az is örökség, meg az Altató is ez a forma, az meg még az enyém volt :)  manci, adj rá bukósisakot, esetleg térd- meg könyökvédőt (persze a fogait az sem védi), egyébként szerintem a háromkerekű változat jobb, mint a négykerekű

  annak idején két méretváltozatban lehetett kapni

  és az enyémek is nyúzták térdleérésig, a kicsinek is van kettő  nekem nagyon tetszenek a haba játékai  és asszem a bábokat még nem írta senki

 • 2007.10.11 18:14:49Tünde

  Babó: gyerekmagazinok folyamatban :)  Ha bármilyen kérésetek, ötletetek van, a tunde@mail.velvet.hu vagy a poronty@mail.velvet.hu címre küldjétek, mert itt nem biztos, hogy mindig észrevesszük a kéréseket.  Köszi!

 • 2007.10.11 18:29:08babó

  Tünde!  oké, köszi! :))  kismotor: nekem nem szimpi. pl az egyensúlyérzéket a labda után szaladás sokkal jobban fejleszti, mert a motor viszonylag stabilan áll. ráadásul (laikusként) úgy látom, hogy csak bizonyos izmokat mozgat meg, és nem természetesen. nem jön be, hogy járni alig tudó gyerkőcöket ráültetnek, és nem szokják meg, hogy nagyobb távokat gyalog is meg lehet tenni. jó, tudom, érettségizni már nem úgy mennek. vagy igen, de rendes motoron :))  ráadásul nekünk a játdzótérhez át kell menni budapest egy elég nagy csomópontján, és nincs kedvem hajkurászni a gyereket. persze ez az én bajom :)) etől függetlenül sztem előbb-utóbb nekünk is lesz.

 • 2007.10.11 20:23:37Hicudzsi

  Nekünk a gyerknek (2 éves fiú) az Indóház magazin jön be :) Betáraztunk párat mikor ide visszajöttünk :)

 • 2007.10.11 23:52:58nutika

  A barátaink a Visegrádi utcában ajánlottak egy nagy játékboltot, még nem voltunk ott, de már nagyon készülünk, így másfél évesen már ideje kicsit felújítani a készleteket.  Könyvben nálunk a Boribon a legnyerőbb eddig: Egyszer ajándékba kaptuk a Jó éjszakát Annipannit, és amikor elolvastam, azt mondtam, mekkora ökörség ez!, de Mózi teljesen rá van kattanva: hozza, olvastatja, és veszettül nyávog a kiscicának. :-) Van egy csomó könyve (Kisvakondok, böngészők, versek) de egy sem aratott ekkora sikert.

 • 2007.10.12 00:03:09nutika

  Az én kedvencem gyerekjátékból a voila toys. Azt hiszem, thaiföldi, szép színes, strapabíró, az összes fából van, és direkt készségfejlesztő. Egy vásárban vettem a gyereknek egy öthangú xilofont (mondjuk a hangsor is elég keleti, általam ismert nótákból vsz csak a Mekk mester zenéjét lehetne rajta eljátszani), és kaptam hozzá egy nagy katalógust a többi játékukról. Nagyon tetszenek. A legviccesebbek a tépőzáras szeletelhető bigyók, meg a szusipiknik fából. :-)

 • 2007.10.12 00:14:57nutika

  Tapasztalt többgyerekes barátaink is azt mondták, hogy a favonatok jobbára kompatibilisek egymással. Én a teszkós javára írom, hogy az egész sín fából van - az ikeásnak a "fütyije" ugyanis műanyag. Az meg hogy néz már ki? ;-)

 • 2007.10.12 14:26:54peppermint

  Hölgyek, webshoppingoltam a Fakopáncsból! Egyik nap megrendeltem, másnap már postára is adták, ma pedig itt is van már a csomag. Cool!

 • 2007.10.22 16:34:14Matyko

  Minden jatek bena, az egyeduli kiralysag a jatekokhoz tartozo feher cimke. ;)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta