Vészhelyzet: Miért nincs elég gyógyszer?

A gyerek éjszaka köhögni kezd és fullad. Az aggódó szülők kihívják a gyerekorvost, aki megállapítja, hogy kruppos a gyerek, majd felírja az ilyenkor használandó gyógyszert. Igen ám, de az éjszakai ügyeletes gyógyszertárakban nem lehet kapni, mert hiánycikk, mivel a betegségnek most van szezonja. Olvasónk mesél éjszakai küzdelméről.


Van egy 23 hónapos kisfiam, születéstörténete már megjelent a Porontyon. Tegnap este nagyon tüsszögött, biztosak voltunk benne, hogy belement az orrába valami, mert ha meg van fázva, mindig csak kettőt tüsszent (akárcsak én), viszont ha irritálja a nóziját valami, akkor képes sorozattüsszentésre (akárcsak én, vagy bárki más) Hangulata a szokásos: vidám, mindent néz, minden érdekli, bűbájos gyerek. Az én kisfiam, na.

Szokott időben letesszük aludni, különösebb probléma nélkül húzza a lóbőrt. Ilyenkor netezünk, tv-zünk, olvasunk a feleségemmel, néha elintézek 1-2 telefont. Beszélgetni is szoktunk :)

20:45 a gyerek köhög, rekedt hangon, összesen kétszer, biztosan nincs semmi gond, ajtó becsukva rá, zaj nincs, nem ébredhetett fel.

20:47 éktelen visítás, sosem hallott rekedt köhögés, manjdnem vonyítás. Anyja berohan a szobájába.

20:48 A gyereknek folynak a könnyei, nem kap levegőt, szemmel láthatóan fullad. Sajnos, sírni is elkezd, ömlenek a könnyei.

20:49 Próbálok a lelkére beszélni, elvem, hogy már kiskorában is az eszére kell hatni. Mondom is neki, ne sírjon, nyugodjon meg, el fog múlni a roham, mindjárt jobb lesz.

20:52 A gyerek megnyugszik, köhög továbbra is, de most már felismerem azt az állapotot, hogy szárazköhögés miatt csuklani is kezd (nem kellemes) 20:53 Operatív tisztem (feleség) felhívja a gyerekorvost, aki a tüneteket hallván azonnal indul. Kisebb pánik, krupp?

20:55 Anyósom is jön, legalább a feleségem is kienged egy kicsit, a bátyjának (mármint a feleségem bátyjának, ugye) ugyanis kruppja volt, és azóta is vígan éli világát. A gyerek eközben vígan ölelgeti a plüsskutyáját, és közli az anyjával, hogy az apja helyén kíván nyugovóra térni.

20:57 A gyerek alszik, mint a tej - az én helyemen.

21:05 Megérkezik a város másik végéről a gyerekorvos, nem értem, hogy csinálta, én sem vezetek egyszerűen, de ez már-már lehetetlen kategória.

21:06 Nem tudjuk felkelteni a gyereket, úgy alszik mint akit fejbevertek, tiszta apja :))

21:17 A jelekből a doktornő egyértelműen azonosítja a kruppot, azonnal gyógyszertárba kell menni. (illetve nem teljesen értem, lehet, hogy vmi vírust, ami krupp tüneteket produkál?)

21:25 A Déli pályaudvarnál lévő éjjel nappal gyógyszertárban csengetek. A 3 fajta gyógyszerből 2 kapható, 1 hiánycikk. Menjek a Frankel Leó utcaiba.

21:32 A Frankel Leóban talán holnap lesz, járvány van(!), hiánycikk (!!) Közben az operatív tisztem végighívja az összes éjjel-nappali gyógyszertárat, sehol sem lehet kapni ezt a gyógyszert Budapesten.

Nem is akadnék ki, ha nem közölte volna a doktornő, hogy ezt márpedig ha éjjel rohama van, azonnal be kell neki adni (nem figyeltem oda, lehet hogy a szteroidos kúpról van szó, de az o. tiszt mindent felírt, így nem kellett gondolkodnom - nem is tettem, ahogy látszik is), és indulni a kórházba, ugyanis ha nem adjuk be, akkor könnyen lehet, hogy késő lesz. Hogy adjam be, ha egész Budapesten nem kapható?

Miért nem kapható egész Budapesten, ha két hete krupp-perfect idő van, és tombol valami vírus, ugyanilyen tünetekkel?

Ha nincs krupp-perfect idő, akkor sem kellene tartani belőle kötelezően? Ha -ne adj Isten- történt volna valami a gyerekkel, mit lehetett volna csinálni azon kívül, hogy ezerrel megyünk a László kórházba?

Ott van gyógyszer, ha hiánycikk?

Balazska
Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek