SZÜLŐSÉG

Bíróság előtt a nőgyógyász

2007. október 2., kedd 21:25

Megkezdődött kedden a Pesti Központi Kerületi Bíróságon annak a szülész-nőgyógyásznak a pere, akit azzal vádolnak, hogy 2003-ban a MÁV Kórház ügyeletes orvosaként mulasztásokat követett el és ezzel veszélyeztetett két szülő nőt. Az egyik nőnek el kellett távolítani a méhét, a másik életét vesztette.


Az orvost egyrendbeli, foglalkozás körében elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó gondatlan veszélyeztetéssel és egyrendbeli foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolják, írja az MTI. A vád szerint 2003. szeptember 10-én a szülész-nőgyógyász volt a MÁV Kórház ügyeletes orvosa és két páciense is ugyanabban az időben jelentkezett a kórházban szülni. Mindketten harmadik gyermeküket várták. Az egyik asszony egy kislánynak adott életet, de a szülést követően rosszul lett és végül az intenzív osztályra vitték. Pár órával a szülés után az orvos felettese a méh eltávolítása mellett döntött.

A másik asszony ugyanabban az időben jelentkezett szülni. A nő légembólia miatt életét vesztette, amely az ügyészség álláspontja szerint ok-okozati összefüggésben van azzal, hogy a nő méhe megrepedt és ezt az orvos nem vette észre. Az asszony egy kisfiút hordott a szíve alatt, akit sikeresen újraélesztettek.

Az ügyészség álláspontja szerint az orvos nem megfelelően végezte az adminisztrációt a két nő esetében, ezzel más orvost gátolt a helyes diagnózis felállításában. Többszörösen megszegte az előírásokat és a vonatkozó törvényi rendelkezéseket, elmulasztott vizsgálatokat. A vádhatóság szerint az orvos késve jelezte felettesének, hogy a méhét elveszteni kényszerülő asszony súlyos állapotban van, a másik nőnél pedig nem vette észre a méhrepedést.

A vádlott - aki egy fővárosi intézményben jelenleg is aktív szülész-nőgyógyász - a per keddi tárgyalásán tagadta bűnösségét. Mint mondta, ő az előírásoknak megfelelően a kötelező vizsgálatokat elvégezte a két nő esetében és hangsúlyozta: munkája során igyekezett mindig kellő gondossággal eljárni. Azt elismerte, hogy az adminisztrációt nem végezte el, de ezt azzal indokolta, hogy nem volt szabad számítógép és később akarta pótolni. Hozzátette: máskor és más kollegákkal is előfordult már ilyesmi, tudósít az MTI. A méhét elvesztő nővel kapcsolatban azt mondta: ő hívta az intenzív osztályról az orvost és felettesét is. A másik nővel kapcsolatban pedig azt emelte ki, hogy nem utalt jel arra, hogy méhrepedése lett volna. Az ügyben 2003 decemberében indult büntetőeljárás, a rendőrség vádemelési javaslatáról szóló közlemény még provokált szüléseket említett. A keddi tárgyaláson ismertetett vádiratban azonban az ügyész erről már nem beszélt, csak a vádlott kihallgatása során irányultak erre kérdések. "Én nem indítottam el szülést" - válaszolt az orvos, aki az adatok szerint egy év alatt 454 szülést vezetett le, ezeknek mintegy felét ügyeleti időben. A bíró ismertetése alapján ez a többi, ott dolgozó szülész-nőgyógyászhoz képest kiugróan magas szám. Az ügyeleti időre eső magas szülésszámmal kapcsolatban az orvos azt mondta: a terhesség utolsó időszakában már önmagában egy vizsgálattól is megindulhat a szülés.

A tárgyaláson a bíró jelezte, hogy újabb szakértői véleményt tart szükségesnek. Ez alapján a perben rövid időn belül nem várható elsőfokú ítélet. Az orvost 2004 márciusában szakmai alkalmatlanságra hivatkozva a MÁV Kórházból elbocsátották, ez ügyben pert indított, amely még nem ért véget.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.10.03 14:17:23manci

  Köszi, Döby! Szerintem mi nyugodtan leírhatjuk egy doki nevét, akkor is, ha egy újságíró nem teheti meg.

 • 2007.10.03 15:49:27Galamb

  Szégyen gyalázat.

 • 2007.10.03 18:01:20bohar

  mindenesetre olyan ijeszto volt olvasni, hogy mindketten a harmadik babajukat vartak es ilyen komplikaciok leptek fel, mi ez a mehrepedes? ha valamit meshogy csinal az a doki meg tudtak volna menteni az anyat?

 • 2007.10.03 18:11:08cantaloupe

  Szamomra az itt az erdekes, hogy nehanyan meg igy is probaljak-probaltak vedni a dokit, meg jajj, ne irjuk ki a nevet. Bezzeg Gereb Agira mondtak kigyot-bekat, holott o (most tekintsunk el az otthonszulestol) nem direkt okozta a komplikaciokat, mig ez a doki tokeletesen tisztaban volt vele, mit csinal.  Hogy lehet, hogy meg mindig praktizal es egyaltalan, ki megy hozza?!

 • 2007.10.03 18:26:10Guruljka

  Na egy ilyen ügyeleti időben megkezdődött szimultán szülés során maradtam majdnem én is ott a gyerekkel együtt az első szülésnél... Más kórház más orvos, de ott is gázosnak tartottam, hogy nem hívtak be valakit legalább segíteni...  A konkrét ügyről-orvosról annyit, hogy nagy betűkkel kiírni a nevét basszus. Ezt úgy utálom, hogy nem kell megmondani a cég nevét aki patkányszaros szaloncukrot forgalmaz és nem kell megmondani melyik orvosnak milyen a statisztikája. Hadd tudja már minden kismama, hogy kihez jár terhesgondozásra. Persze van ártatlanság véleleme, legyen is! Nem is ítélkezem. De szerintem baromira van joga mindenkinek a tájékozódásra is, hogy tudja kivel áll szemben.

  Szóval akit érint annak tájékoztatásul mégegyszer:  DR. HERCZEG SZABOLCS  az a doki akiről a cikk szól. DE ítélet még nem született az ügyben, így jelenleg ártatlannak tekintendő.

 • 2007.10.03 18:31:21bohar

  ismertem egy lanyt, aki nala szult, es utolag rajott, hogy ot is inditotta, titokban

  egy masik ismerosom, aki kettot szult nala, tovabbra is bizik benne, ill. a neten is olvastam abban az idoben ilyen vedo allaspontokat, tudjatok mi lehet ez? ha volt egy hatalmas elmeny szulesed, ahol szerencsere nem volt komplikacio, biztos pozitiv erzes, hala az amit a doki irant erzel, azert kellemetlen lehet ezt utolag megtudni, megvaltoztatni ezt a kepet errol az igazan jo szinesz-pszichologus dokirol,

 • 2007.10.03 18:31:21bohar

  ismertem egy lanyt, aki nala szult, es utolag rajott, hogy ot is inditotta, titokban

  egy masik ismerosom, aki kettot szult nala, tovabbra is bizik benne, ill. a neten is olvastam abban az idoben ilyen vedo allaspontokat, tudjatok mi lehet ez? ha volt egy hatalmas elmeny szulesed, ahol szerencsere nem volt komplikacio, biztos pozitiv erzes, hala az amit a doki irant erzel, azert kellemetlen lehet ezt utolag megtudni, megvaltoztatni ezt a kepet errol az igazan jo szinesz-pszichologus dokirol,

 • 2007.10.03 19:02:19bohar

  bocsanat nem akartam duplazni

 • 2007.10.04 00:56:28Vierre

  Kevés az a dráma amit annak élek meg, de nem árulok el titkot ha azt mondom, hogy egy anya, apa, testvér, úszülött halála mindig megrendít. A halál nem dráma, nekem az elvesztett lehetőségek, élmények, érzelmek a dráma. A dolog paradox de evvan, én így élem meg.

  A csóka tudatosan cselekedett, nyilvánvaló a statisztikákból, én erre csak annyit mondok és nem szépítem: bekaphatja! És a korház is, látniuk kellett, tudom , tudom sokan szültek ott bla bla, én nem, szuvenír véleményem hogy a sok bürokratikus idióta is bekaphatja, meg aki fosik a következményektől és nem jelenti az anomáliákat, az is bekaphatja, akik mellette dolgoztak de tettek rá az is bekaphatja. Aki kussolt, az is bekaphatja, aki kapott a gempából mert segített ezt meg azt az is bekaphatja. A felelőség a csókáé---és még vagy egy bála emberé. Akik meg mossák kezeiket. boráf.

 • 2007.10.04 01:26:57Matykoka

  már híre volt dr. H Szabolcs úrnak, amikor az ismerősöm hozzá ment szülni, mert az elsőt is ott szülte és ő teljesen meg volt vele elégedve. (addigra már megvolt ez a két ominózus eset). Aztán meg azt kérdezgette tőlem, hogy nekem mikor indult meg a szülés, mert neki pont egy vizsgálat után, és akkor hallotta, hogy egy zselével is meg tudják inditani, amit a doki feltesz. Ezzel nem azt mondta, hogy neki megindította, csak a hírek hallatán elbizonytalanodott. De azért csak megszülte nála a másodikat is. Az elsőt 2003-ban és akkor 80,000-t adott.

 • 2007.10.04 01:38:02Matykoka

  ja és igy visszaolvasva amit irtatok, a második gyermeket igencsak el kellett hordani gyógytornászhoz ....

 • 2007.10.04 02:05:30másutt

  Guruljka,

  Koszi a nevet..

  Engem abszolut nem erint a neve, meg hogy hol doki.

  De nem ertem mi a nagy titkoldzas!

  Mint fenn leirta valaki, G.A.-t senki nem vedte azzal, hogy elfedjek a nevet.

  Tudom, artatlan, amig nem itelik el... de ha artatlan, akkor semmi gond, huh?

  En pl. nagyon szeretnem tudni, ha a dokim evi 454 szulest vezet le. Tenyleg. Akkor is, ha nem nyir ki kozben senkit.

  Nem mennek hozza.

  Banyek, ez olyan, mint Chaplin a Modern idokben.

  Inyekcio, nyissz, gyerek kihuz, viszlat holgyem.

  Abbol a 454-bol mindegyik jobbat erdemelne...

  NEM ERDEKEL, hogy fiatal, vagy ereje teljeben all.

 • 2007.10.04 08:46:19Sólyomszem

  keknyul, mit nem lehet bizonyítani? Hogy szarul dolgozik? Max. azt nehéz bíróság elé vinni, hogy direkt indított be szüléseket, de azt, hgy a statisztikája mondjuk 40%-kal rosszabb, mint bárki másé a környéken, feketén-fehéren ki lehet mutatni. Nem kell azt mondani, hogy kolléga, ha továbbra is indítózik, repül. Elég azt mondani, hogy kolléga, ha továbbra is ilyen szarul dolgozik, harmincan várnak a maga állására. Csókolom.

 • 2007.10.04 09:44:37Galamb

  Tehát 2003-ban 80.000 volt egy szülés dr. Herczegnél - teljesen korrekt, mástól máshol is ilyeneket hallottam -, akkor manapság mennyi? És ezért még veszélyezteti is a testi épségedet? Megéri a pénzét.

 • 2007.10.04 09:54:34Sólyomszem

  Én lennék ennyire sóher vagy ennyire csóró, hogy a nyocvanezret állati soknak érzem még ma is, nemhogy 2003-ban?

 • 2007.10.04 09:58:58bohar

  es 2003ban a maganrendelesenek ara alkalmankent 7000 Ft. volt, ennek soran kedvesen elbeszelgetett az emberrel es volt egy UH, amin megmutogatta, hogy milyen cuki a gyerek

 • 2007.10.04 11:40:38bbence

  Az lenne a kérdésem, hogy ha elkészül egy javaslat a eü minisztérium felé arról, hogy legyen nyilvános, az interneten megtekinthető a kórházak és az ott dolgozó orvosok statisztikái, akkor ki írná alá.

 • 2007.10.04 11:45:36cge

  Vierre! Egyet értek Veled. Hiszen minden szülésnél van szülésznő is. Egy biztos, de akár több is. Milyen érdekes, h HSZ mindig uazzal a szülésznővel dolgozott. Legalábbis ügyeletben....

  Azt bezzeg nem hallottam, h az orvoson kívül más ott dolgozót elbocsátottak, v bepereltek..

 • 2007.10.04 11:52:09Sólyomszem

  bbence, hol kell aláírni?

 • 2007.10.04 11:57:47Kékfelhő

  Mivel jórészt orvosok ülnek most már az EüM-ben is, legalábbis a vezető posztokon, eléggé meglepődnék, ha születne bármilyen hasonló lista.

 • 2007.10.04 12:04:01zolnaid

  Akármikor aláírnám, de szerintem sincs több esély a megvalósulásra, mintha Mikuláslátogatásért írnék alá :(

 • 2007.10.04 12:07:34Sólyomszem

  Amúgy ha nem a Minisztérium vágja el a javaslatot, akkor az adatvédelmi ombudsmanó szól ellene és a hivatalok kapva kapnak rajta... Volt már ilyen :(( Nagyon fontos intézménynek tartom az ombudsmanokat, de ebben az esetben nem tartottam helyesnek álláspontját.

 • 2007.10.04 12:15:40bbence

  Nekem is kezemben a toll. Nem vagyok jogász, de ismerek néhányat, akik elkezdtek ezzel foglalkozni. Ha tudok konkrétumot megírom.

 • 2007.10.04 13:07:10VenVen

  "454 x 80 ezer forint zsebbe."  "Most meséli a barátnőm(?), hogy elképesztő a doki statisztikája (amúgy tudom a nevét, írjam le?), az általa világra segített gyerekek 40%-a került intenzív ellátásra, jóval tovább voltak bent az anyukák a kórházban, és sokkal nagyobb volt a császár aránya, mint bárkinél."  "valoszinu a tobb komplikacio az a tiltott zsele(!!) miatt hasznalt, amivel a nok tudtuk nelkul inditotta a szuleseket..."  "ez még kimaradt a statisztikából, hogy H.Sz. pácienseinek nagy része a 38. héten szült, később szinte soha."  szerintem semmi szükségetek listára, megy ez nektek anélkül is

 • 2007.10.04 13:31:24másutt

  Banyek es banyek. Forr a verem.  Mindez napokkal azutan, hogy boszorkanyper indul valaki ellen, aki a 'termeszetes' szulest probalja propagalni... es a fel orszag lazong, hogy aki 'nem megy korhazba, es nem bizza magat egy korhazi orvosra, az felelotlen nember!'  Annyira zavaros lett a helyzet.

  Valami oriasi szukseg lenne arra, hogy felulvizsgaljak az egesz terhessegi ellatast es szulesi szituaciot. Komolyan, evidenciak figyelembe vetelevel. A halapenzt es a rettenetes korrupciot es egyenlotlenseget elkerulve.

  Nem lenne szabad, hogy 2007-ben a veletlenen muljon, szinte lottos esellyel, hogy milyen orvoshoz kerulsz, es hogyan bannak veled eleted legfontosabb napjain (NEM, nem az eskuvo a legfontosabb nap! :)  OK, persze, jo penzert mindent meg lehet venni, tuti orvos mosolyat es felmelegitett muszereit, programozott csaszart, kulonszobat, kulon figyelmet.

  Lehet, hogy egy oreg komcsi vagyok? de embertelen ez az egyenlotlenseg, es az orvosok kiskiralykodasa!!!! A TI TB befizetesetekbol es halapenzekbol elnek ezek!!!! Ez egy szolgaltatas, nem jotekonysagi intezmeny.  Na, megyek szulesjeleket varni. Duhos lettem. :(

 • 2007.10.04 13:42:51manci

  "boszorkanyper indul valaki ellen, aki a 'termeszetes' szulest probalja propagalni"  másutt: ezzel nem értek egyet. A cél nem az lenne, hogy akkor G.Á. ügyét se vizsgálják ki, hanem hogy kivizsgáljanak minden olyan ügyet, ahol felmerül a mulasztás vagy hiba gyanúja.

 • 2007.10.04 14:04:35másutt

  manci, egyetertunk... lehet hogy nem fogalmaztam tisztan.

  a dolog pikanteriaja, hogy 2 vegletes eset kerult a rivaldafenybe rovid idon belul.

  (minimal beleszolas bajt okoz, vs. tul sok mesterseges beleszolas bajt okoz)

  nagyon remelem, hogy ez egy nyomas arra, hogy kisoporjek a koszt egy kicsit.  mar a G.A. eset alatt azt mondtam, hogy az egyetlen esely a dolog mukodesere, ha szabalyozva van es megfelelo torvenyek, iskolak nepneveles es infrastruktura all az otthozszules mogott.

  (erre a kovetkeztetesre ugy jutottam, hogy meginterview-oltam egy holland babat es rajottem, hogy mennyi minden szukseges ahhoz, hogy a nok 30%-a boldogan es sikeresen otthon szulhessen... az, hogy 'a sajat agyam jobban tetszik', az nem eleg. Egy egesz rendszer segiti oket!  DE ugyanez vonatkozik a korhazi szulesek szabalyozasara... ami most van (pl. szerencse kerdese a dokid, front alatt szulsz, vagy lassu napon es igy elsz vagy halsz, ingyen, vagy egy boritekolt havi keresetert lesz gyereked, vagnak vagy nem vagnak, mas epuletben van a babad es cukros vizet nyomatnak bele, vagy a karjaidban szopik) az remes.  Csak van valami szervezet, ami szabalyozni tudja a feherkopenyes maffiat, ugyanugy, mint minden mas szakmat (a tanaroknak bezzeg rovid a porazuk!!)

 • 2007.10.05 17:14:35anita78

  Sziasztok!

  Én is ismerem ezt az orvost,és 2hónapja nála szültem.Nem túlzok,ha azt állítom:neki köszönhetem,hogy egy gyönyörű kislány anyukája lehetek.

  Hozzá jártam terhesgondozásra,annak tudatában,hogy ismertem a MÁV kórházi történeteket.Nekem érdekes módon NEM INDÍTOTTA EL IDŐ ELŐTT a szülést,sőt,1héttel túlhordtam a babám.

  Meg kellett indítani infúzióval a szülést,de rögtön lelassult a kislányom szívhangja,ezért ő úgy döntött,hogy azonnal megcsászároznak.Elaltattak és pár perc múlva már meg is született Lilla.Az orvosom nagyon jól döntött a császár mellett,mert nagyon szorosan a nyaka köré tekeredett a köldökzsinór,esélyem sem lett volna élve megszülni!!!!

  Én és a családom női tagjai csak jót tudunk mondani róla.

  Ismertem a MÁV kórházas időből,mert ott voltam tanulónővér,és csak azt láttam,milyen normálisan beszél a kismamákkal,nem úgy,mint a többi kollégái.Némelyik még kiabált is velük.

  Szerintem ez egy boszorkányüldözés.

  Nekem egy szuper terhességből lett komplikáció,ami NEM VOLT ELŐRE LÁTHATÓ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Én őt választanám újra,pedig a kórház annyira nem tetszett.Ja,és milyen érdekes,4 gyerek született a családban az ő közreműködésével és EGYIKET SEM INDÍTOTTA BE IDŐ ELŐTT!!!!!!

  Lehet,hogy én eü. szemmel másként látom,de simán tanuskodnék melette,mert nagyszerű szakembernek tartom!

  NA MOST LEHET RÁM IS KÖPKÖDNI!

 • 2007.10.05 17:19:23anita78

  Ja,és bohár:nem kell feltétlenül manuális vizsgálat,az UH is megmutatja,ha zárt a méhszáj.Örülj neki,hogy nem nyúkált feleslegesen,ezzel se kaptál sem bacit,sem szülésmegindulást a kézi vizsgálattól.

 • 2007.10.05 18:06:03Tjuca

  Másutt!  Szerintem nem kellene összemosni a két ügyet. én egymástól függetlenül több dolgot helytelenítek itt is ott is. Ha bűnös, akkor ne praktizálhasson. Sem fű alatt sem fű felett.  A természets szülésre igen, de a kockázatra nem.

  Egyébként ha már boszorkányper érdekelne az ő statisztikája is.  ettől függetlenül undorító, hogy az orvosi szakma nem nyomja ki az efféléket. Ha valaki többszörösen hibázik kirúgják per meg minden nélkül. Vajon nem azért mert sokuknak van vaj a fülük mögött? Hát de.  Valaki írta, hogy kettő szült nála, holott az elsőnél már voltak kétségei. No én olyan gyorsan tudok elhúzni egy orvostól, aki nem tecc, hogy a csíkot sem látják utánam.  Nos ne mondja meg, hogy neki mennyit ér a szülés. Majd én eldöntöm mennyire leszek hálás. 2006-ban az eemlített összeg 3/8-át adtuk. És nagyon hálás vagyok, nála akarok még min. két gyereket szülni.  De most komolyan? Miért nem működik a kontraszelekció? Itt is mindenkinek van nála ismerőse (én mondjuk nevét sem hallottam), mégis évi 454 szülés. Most mondjam, hogy aki bevállalja megérdemli? Nálam az első az volt, hogy "lenyomoztam". Egymástól függetlenül 4 ember mondta, hogy OKÉ, na akkor mertem menni. De ha a 4:1 oké: nem oké nekem, akkor is húztam volna, mint az uhu.

 • 2007.10.05 19:41:08másutt

  Anita, figyi, szerintem mindenki orul, hogy jo volt a tapasztalatod a dokival, es gratulalok a kislanyodhoz... de a per meg folyik.

  A meghalt anyuka csaladjat szerintem nem fogja vigasztalni a te Lillad...  Azert mert Nalad nem inditotta meg ido elott a szuklest.. nem tudhatod massal milyen volt!

  Minden bunosre a birosagon (tolvaj, gyilkos, stb) akad egy par szomszed, rokon, kollega.... aki esku alatt vallja, hogy 'tok jo fej volt es a legynek sem tudna artani!'  A kerdes az, hogy mennyi a hiba aranya ahhoz, hogy egy orvos munkaja elfogadhato legyen (en nemtom, ez egy koltoi kerdes)

  Szoval ha a fent emlitett doktorurnal, vagy tegyukfel G.A.-nal, vagy akarkinel 'elkerulhetoen' meghal x-bol y kismama (vagy bebi) az OK?

  mi legyen az x?

  Ha a 454-bol 1 meghal az meg ok, de ha 10 az mar nem?

  Nemtom.  Varjuk meg a per veget.. es REMENYKEDJUNK, hogy az igazsag gyoz!!! • 2007.10.05 19:51:41másutt

  tjuca.. naiv vagy, de teljesen ertheto modon, mert en is az vagyok.

  Az orvosok megvedik egymast.

  Szinte mindenki ismert mindenkit. Nincs olyan, hogy 'nevtelen feljelentes'.  igaz tortenet: nemregen... egy csaladtagot latogattam egy nagyon neves magyarorszagi egeszsegugyi intezmenyben. ahogy a folyoson mentunk, gomolygo cigarettafust jott ki egy szobabol. mondom en: 'ezt nem hiszem el, hogy lehet itt cigizni!' rokon: 'mar evek ota nem lehet, de ez az illeto (orvos!) szarik ra, pedig nagyon sokan kertek, mert rosszul vannak a fusttol.' 'es miert nem jelenti fel senki?' 'mert akarunk meg Magyarorszagon dolgozni'.

  Errol ennyit.  gondolod, hogy ha 'kivetnek' maguk kozul, akkor abban (az innen nezve) icipici orszagban lenne barmi eselye annak, aki feljelenti?

  legfeljebb nem mennek ok es a csaladjuk hozza szulni. es a 'tobbi beteg?'

  Sirjon az o mamajuk.

 • 2007.10.05 21:42:15gabee

  Sziasztok!!!!!!!!!!!

  Én is nála szültem áprilisban.Én teljesen megvagyok vele elégedve,csak szép emlékeim vannak a szülésről!!(természetes szülés)Nem tudtam a dologról,csak most hogy olvastam a nevét!Én a MÁV-ba jártam előtte,de már nem vállalt szülést+unottan közölte velem hogy terhes vagyok,és ekkor ajánlották őt!!A magánrendelöben mégis állandóan telt ház volt,és nekem kimondottan jól esett,hogy bármit +kérdezhetek tőle,és nem éreztem magam kényelmetlenül,mint előtte más dokinál.Nem hiszem el hogy 80ezer volt a szülés,mert most legalábbis NEM FIZETTEM szülés után,"csak" a 170ezret a korháznak,pedig elötte megbeszéltük az 50-et,szülés elött egy héttel derült ki hogy fizetni kell a korházban.Én megvoltam vele elégedve!Lehet hogy most haragudtok rám,de ezt le kellett irnom!!

 • 2007.10.05 22:04:02eszter

  anita, "nem kell feltétlenül manuális vizsgálat,az UH is megmutatja,ha zárt a méhszáj.Örülj neki,hogy nem nyúkált feleslegesen,ezzel se kaptál sem bacit,sem szülésmegindulást a kézi vizsgálattól."  hogyan látszik az uh-on?! benyúl, és megsaccolja, hgoy milyen hosszú (első szám), majd ha már nyílik, akkor szépen sorban a külső kp-ső és belső méhszáj nyitottságának cm-ben megadott számai adják a maradék 3 számot....jó esetben ugye 3000 a vége, ha teljes zárt. ezt nem látják uh-on.  a másik meg, hogy azért manapság csak kesztyűben láttam dokit nőbe nyúlni.  ettől függetlenül elfogadom,ha valakinek nagyon jó volt nála szülni. ha viszont hibázott úgy, hogy ezzel tv-t sértett, akkor azok tények. nem fogja megmenteni őt pár ember, aki azt mondja, hogy pedig velem rendes volt. Ettől még a stílusa, az adott napi teljesítménye,stb. jók lehetnek.

 • 2007.10.05 22:19:11bohar

  anita: nekem nem az volt a bajom, hogy nem vizsgalt meg, az orvosom is ritkan vizsgalt meg a masodik terhesseg alatt, de csak olyankor irta be azt a szamot ami a mehszaj allapotat jelzi, amikor nem vizsgalt meg akkor nem, namost a Herceg mindig beirt adatot de sosem vizsgalt meg, es a mehlepeny elhelyezkedeset is melso falont irt hatso helyett, mindenesetre velem is kedves volt es kedvesen beszelgetett

 • 2007.10.05 23:42:18bbence

  Anita78,

  Amit írtál, arról az jut eszembe, amit én szoktam érezni ha a Geréb Ágiról van szó. Rendkívül jó szakembernek és jó embernek tartom őt. (Erre gondolnak azok, akik a "G.Á. hívőkről", "szekta tagokról" és "istenítésről" írnak a különböző fórumokon?)

  Szóval csak azt akarom mondani, hogy teljesen átérzem, hogy zavar téged, ha azt az embert akiben bízol és melletted volt az életed egyik legfontosabb eseményén, azt szidalmazzák, bántják, stb.

  Jól tetted, hogy írtál és megvédted.

 • 2007.10.06 12:18:33akárki

  Anita, mégis hogy kapsz bacit egy vizsgálat alatt? Vagy amikor vizsgált nem húzott kesztyűt?

  Jaj, istenem...

 • 2007.10.06 16:52:46bauerina

  sziasztok,

  én a dokival szültem nyár elején és maximálisan meg voltam vele elégedve. szerintem a fenti statisztikákat, úgy is lehet értelmezni, hogy anno a MÁVban a kismamák őt választották a többi ott dolgozó helyett és emiatt

  k i f ú r t á k - a lejárató hadművelet a szakmai féltékenység okán zajlik. pontosan azért nem írták le a nevét, mert így még inkább beindulhat róla a mítoszköltés: "egy budapesti doki megölt egy nőt, szüléseket indított be tiltott zselével, szegény nők meg nem is tudták, micsoda egy szemét, úristen mik vannak..." ha nevet is adnak hozzá, akkor az már nem olyan izgi, konkrét személyről nem lehet olyan lazán fantáziálni. Geréb Ágit névvel ellátva könnyebb mószerolni, hiszen otthoni szüléseket rajta kívül nem sokan vezetnek le.

  hozzátenném, hogy a 40. héten szültem, nem indította be a szülésemet, a terhesgondozás alatt válaszolt minden kérdésemre (aki nem tudja, mit írnak a kiskönyvébe, miért nem kérdezi meg?) és a férjemmel együtt hálásak vagyunk neki, amiért a gyerekünket császárral segítette világra, mert 5x körbe volt tekeredve a köldökzsinór a mellkasán. ja, igen és nem volt tiltott zselé sem.

 • 2007.10.17 09:40:20forsika

  Sziasztok!
  Én is a H.SZ.-hez járok, és eddig teljesen elégedett vagyok!Két barátnöm is szült nála az előző évben, de ők még úgy hogy a Schöfi állami KH volt.
  Van közöttetek olyan aki már magánKH-ként szült ott?
  Szeretném megkérdezni, hogy mennyit kellett fizetni a szülésért? Igazából a császáros érdekelne, mert sajnos nekem van egy fertőzésem, amit nem szeretnék a babómnak átadni! Előre is köszönöm a segítségeteket!
  További szép napot mindenkinek!

 • 2007.10.31 11:00:29anita78

  forsika!

  Én már a magánkórházban szültem,150ezer volt a baba ellátásával együtt,függetlenül attól,hogy császárral szülsz,avagy sem,és hogy hány napot töltesz bent. Én is császárral szültem,de nekem nem tervezett volt,hirtelen döntött a császár mellett a doktorunk.Szerintem nagyon rendes és jó orvos,örülök,hogy egyezik a véleményünk!

 • 2007.11.05 12:07:49védőszent

  Sziasztok! Hát, végigolvastam az eddigi hozzászólásokat, és nem bírtam ki, hogy ne írjak. Én első kislányomat 2002-ben szültem nála császárral, de 1 héttel túlhordtam. Tehát nem indíthatta meg. Magától indultak meg a fájások, de nem volt jó a szívhang, ezért lett császár. Második kislányomnál sokat gondolkodtam rajta, hogy újra őt válasszam-e a korábbiak ismeretében, míg úgy döntöttem, hogy maradok nála. Én úgy éreztem, bizonyította, hogy jó kezekben vagyunk gyermekemmel, nem éreztem igaznak esetemben a leírt vádakat. Pedig második kislányomnál sokkal óvatasobbnak kellett lenni a heg miatt. Kértem, hogy várjuk meg, hátha sikerül természetesen megszülni, de sajnos elvékonyodott a heg. Így megint császár lett és minden rendben volt.  Én úgy gondolom, hogy megbízhattam benne. A hibázásról annyit - nem az én dokimmal kapcsolatban, hogy aki orvosnak megy, az is ember marad. Életeket ment vagy próbál menteni, de így is hibázhat. Természetesen más a tét, mintha utcaseprő lenne, de akkor inkább ne is legyenek orvosok?

 • 2008.08.06 23:28:16Kallisto

  Sziasztok! En sem birtam ki hogy ne szoljak hozza.

  En Oktoberben szultem nala es en nagyon elegedett voltam vele,a szules alatt sokmindenrol beszamolt mit miert tesz, a kerdeseimre valaszolt, nagyon ert a szakmajahoz es empatikus, folyamatosan iranyitotta a szulest, elerte hogy jol kozremukodjek vele,latszik hogy tiszteli a noket, (en szemely szerint nem sok orvossal talalkoztam aki tisztelettel tudott banni a pacienseivel vagy kollegaival.)

  A kedvenc resze a szulesemnek az volt amikor iranyitott hogy mikor forduljak jobb ill. bal oldalamra es elmagyarazta hogy ezzel termeszetes vakumot kepezunk babanak hogy konnyebben ki tudjon jonni, es legzesemre is odafigyelt es iranyitott hogy a baba is folyamatosan el legyen latva oxigennel.

  Szerintem nagyon is fontosnak tartja a babat is es a mamat is.

  Nagyon jo orvos.

  En most Kanadaban elek, de ha lesz meg babank akkor hazamegyek szulni hozza.  Remelem hogy a pozitiv velemenyemmel nem sertek meg senkit.  Ui: Ja! es nalam sem volt szulesbeinditas, es a kert epiduralis inj.-t is elintezte hogy megkapjam pedig nem volt egyszeru.

 • 2009.03.26 16:10:58dara

  Sziasztok!

  Tudom, hogy ez már lerágott csont, de mivel most olvastam ezeket a hozzászólásokat, én is csatlakoznék a védelmezők társaságához.

  2008. decemberében szültem Herczeg dokinál a második fiamat és párommal együtt teljesen meg voltunk vele elégedve. (Megjegyzem, tudtunk a múltbéri hibáiról, vagy esetleg véletlenekről.) Volt viszonyításom, mert az első nem nála jött világra, de bár az is isteni volt, a második még azt is felülmúlta. Hihetetlen jó, kommunikatív, segítőkész és megnyugtató orvosnak tartom. A mai napig hozzá járok minden vizsgálatra, nem is megyek máshoz, amíg ő praktizál. Ha lesz harmadik gyerekünk, őt is ő segíti majd világra.

 • 2009.05.21 12:56:43tannéni

  Hogyan lehet a körülmények alapos utánajárása nélkül bármilyen ocsmány véleményt is közzétenni valakiről, akit ráadásul nem is ismertek(tisztelet a kivételnek!)?
  A dokit én szintúgy a védelmembe veszem, mert egy tisztességes, jóravaló ember, aki lelkiismeretesen végzi a munkáját. Hibát bárki követhet el, valaki komolyabbat, valaki kevésébé komolyat. Az én két szét tündér gyerekem is nála született, ráadásul császárral. Semmi gond nem volt se előtte, se utána, azóta is tartom vele a kapcsolatot és terjesztem jó hírét mindenkinek, aki nőgyógyászt keres.

 • 2010.10.12 10:47:14csuri.ka

  Én nála (Herczegh!! Szabolcs- aztsetudjahovarakja a sok nemzetes betűt) szültem azon év nyarán, és engem is ügyeleti időben rendelt be reggel és éjjel már szültem. És nem szólt előre.
  A szülés maga sima volt, simulékony az ember és minden úgy ment, ahogy én kértem. Negatív tapasztalatom annyi volt csak, hogy nem volt elég alapos. Vetéltem előtte, és azt mondta, ez a természet rendje, amjd egy másik dokihoz mentem, aki kivizsgált és rendberakott 2 gyógyszerrel. Utána simán összejött a gyerek. És meg is született.
  Ami durva volt, hogy a Schöpf-Méreiben találkoztam vele 2005 telén, simán vezetett szülést ott, pedig eljárás alatt volt.
  Na ennyit a magyar jogról, és érvényesítéséről... Meg az eljárásról. Meg az a barom, aki alkalmazza az ilyet....
  Felszínes, pénzéhes, behízelgő doki, ne válasszátok (mondom ezt annak ellenére, hogy én jól megvoltam vele, mert a terhességem problémamentes volt). Szerintem szakmailag egy válsághelyzetben nincs a topon.
  Azóta persze találtam másikat, akit imádok. Alapos és rendes. a többit nála szültem.

 • 2010.10.12 22:06:31Pampusek Bácsi

  Feleségem a MÁV kórházban nála szült, mivel szabadságra ment a doki ezért begyógyszerezte ne induljon meg a szülés majd mikor visszajött szabiról, már erősen túlhordott volt a baba, zselével ment a tágítás, ez sem használt ezért kézzel burkot választott le, éjjel meglett a gyermek (ügyelt). Minden rendben volt legvégül, de utólag már okosodva volt kockázat...orvosnak főleg fiatalon mindent elfogad az ember. A feleségem viszont olyan hormon adagot kapott hogy 8 évbe és 4 mesterségesbe került a következő baba, akkor sokat emlegették az előző kollégát, vissza kellett volna hoznia a hormonrendszert, nem csak kiütni.

 • 2010.10.17 15:11:07nexialista

  (rosszindulatmentesen) 454-szer 10000 sem megvetendő fizetésen felüli mellékesnek

 • 2011.03.18 19:58:29katje

  ÉS MA EZT A SZEMÉTLÁDÁT ÚJRA FELMENTETTÉK!
  [link]

  Elképesztő egyszerűen. És nem írják ki a hírben, az igazság lovagja, aki őt védi, nem más, mint Zamecsnik Péter.

 • 2011.12.22 10:56:13Nomurka

  Én nem ismerem ennek az ügynek a konkrétumait, ezért erről nem is tudok véleményt mondani. Viszont, azért elmesélném az én verziómat is. Én nála szültem két gyerekemet is, egyiket 1995-ben, a másikat 1998-ban. Az első nehéz szülés volt, a második könnyebb. De soha nem felejtem el kedvességét, és segítőkészségét. És ha még az életemben szülnék (valószínű, már nem fogok), akkor nagyon szeretnék hozzá visszamenni. És ajánlanám is másnak.

 • 2015.02.25 17:50:38rekuczi

  Régi már ez a téma, de hozzáteszem 2011-ben Szabolcsnál szültem és nem csak meg voltam vele elégedve, egyenesen el voltam tőle ragadtatva. Az ismerőseim közül csaknem mindenki nála szült és szintén nagyon elégedettek, sőt ők ajánlották.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta