SZÜLŐSÉG

Akarok még gyereket?

2007. október 1., hétfő 12:38

Amikor már eldöntöd, hogy szép kerek a család, nem hiányzik még egy gyerek, elfojtod anyai ösztöneid és már nem fakadsz sírva egy kisbaba láttán, hogy neked is kell még egy, amikor már elajándékozod az összes babaruhát és kiegészítőt és épp elgondolkoznál a spirál, mint biztonságos fogamzásgátló felrakatásán, na akkor bolondul meg a szervezeted és kezd szívatni. Például úgy, hogy nem jön meg.


Akárhogy számoltam, mindenhogy az jött ki, hogy a vérzés pont a nyaralásra érkezik meg. Másra sem vágytam, mint a tengerparton tampont cserélni és a kellékek (tampon, vatta, betét) is sok helyet foglaltak az amúgy is túlzsúfolt bőröndömben. Eleinte még örültem is, hogy késik, de amikor a nyaralás utolsó napjaira sem jött meg, feszült lettem.

Az esti koktélok nem estek már olyan jól, félve ettem a kecskesajtot is és az érzékenységemet is ráfogtam arra: biztos terhes vagyok. Tesztet persze gyáva voltam kint venni, így vártam addig, amíg hazajöttünk. Ekkor már egészen biztos voltam benne, hogy bekaptam a legyet.

Már láttam magam, ahogy újrakezdődnek az éjszakázások, gyereksírástól hangos a lakás és félhalott vagyok a kimerültségtől. Lepisiltem a tesztet, majd vártam a két csíkot. Hiába. Ott állt feketén-fehéren (azaz kék-fehéren), hogy nincs odabent senki.

Érdekes módon kicsit csalódottan mondtam el az eredményt a férjemnek, aki sokkal jobban örült neki, mint én. Azóta elhasználtam már három tesztet, és mind ugyanazt mondja, a negyvenharmadik napon is. Legjobb lesz, ha felkeresem a nőgyógyászt. Csak tudnám, mit mondjak neki? Szeretnék még gyereket?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.10.01 12:47:59Hicudzsi

  Shake :)

  Ahogy olvasom, végleg ne mondj le róla. :)

 • 2007.10.01 13:06:18másutt

  Majdnem megkerdeztem, hogy most hany db gyerkocoxd van, de rajottem, hogy ez lenyegtelen... mert nem ettol fugg.

  En ugy voltam a dologgal (elsovel) hogy akkor kell, ha NAGYON kell. Veletlenul nem kellett. :-)

  Ha pedig nagyon kell.. azt nem lehet nem eszre venni! • 2007.10.01 13:16:31sincity

  Bocs, nekem nem egyértelmű valami. Minek örült jobban a férjed, mint Te? Annak, hogy nem vagy terhes? Akkor miért csalódottan mondtad neki? Bocs, de tényleg nem értem. :-(

  Ha meg mindketten örültetek neki, akkor válaszoltál a címre.

 • 2007.10.01 13:48:18di

  Én értem az utolsó bekezdést.

  Tényleg vajon mit fog mondani a nőgyógyász?

  Szerintem elég nagy dilemma a 2. gyerek. Persze van amkinek egyértelmű még a 3. baba is 4éven belül, de nekem nem. Tudom, hogy majd kéne kistesó, és biztosan nagyon jó lesz vele is, de most momentán nem vágyok valódi nagy pocakra, és egy újszülött babára. A másét viszont szívesen dajkálnám:)

 • 2007.10.01 13:50:16Nilüfer

  A pozitív teszt mindig terhességet jelez, a negatív teszt nem jeleni azt hogy nem vagy terhes:))))Menj orvoshoz.

 • 2007.10.01 14:05:53fruzsb

  Hát látod, ezt a kérdést én is feltettem magamnak, és IGEN volt a válasz.Össze is jött, de sajna a 7.héten minden remény szertefoszlott.:-(

  szerintem is menj orvoshoz, hallottam már én is negatív tesztről, ami valójában pozitív volt...

 • 2007.10.01 14:32:29Katalma

  Ja, pl. nekem 5 hétig késett, oszt a teszt negatív volt... babó pedig időre született :)

 • 2007.10.01 15:24:32animani

  Hát én sem tudom, mi lenne az első gondolatom egy pozitív teszt láttán. A második biztos az öröm volna, de egyelőre vhogy még nekem sem akaródzik az egész elölről. Az első egy év megvolt, olyan jó, h. egyre ügyesebb a gyerekem és az is, h. végre alhatok éjszaka és már kórusra is, meg tornára is tudok menni. Csak mégegy évet így, léciléci. :-)

 • 2007.10.01 15:30:02marywolf

  Szerintem az a világ egyik legnormálisabb dolga, hogy valakinek vegyesek az érzelmei.

  Mi nagyon várjuk a babát és igenis a pozitív terhességi teszt kiváltott belőlem sokfajta érzelmet. A férjem stabilan örül neki, ő nem ingadozik, én azért kétségbe tudok esni. Pedig tényleg örülök a babának és várom nagyon, hogy már láthassam, de emlékszem arra, amikor egyszerre tisztán két érzés volt bennem.

 • 2007.10.01 15:56:13B-

  Nekem amikor már akartam gyereket, rendszeresen kimaradt a vérzésem. Az volt a különös, hogy nagyon ambivalensen álltunk hozzá a dologhoz, nem mertünk belevágni, de már mind a ketten vágytunk rá. Aztán "véletlenül" összejött :-) Én abszolút megértem ezt az érzést, amikor örülsz, hogy negatív, és örülnél, ha pozitív lenne... Mert érzelmi-ösztönös szinten KELL az a gyerek, az eszed meg prüszköl, hogy na ne... Mi egyszer kijátszottuk a tudatos szintet, most nem tudom, mi lesz, mert már tudom, mivel jár a gyerek. Szeretnék hármat, de nem akarok többet kimaradni a munkából :-)))) Majd egy-két év múlva kiderül, hogy akkor mik lesznek a prioritások.

 • 2007.10.01 17:58:37Sólyomszem

  Ez pont nekem való poszt, bár egy évvel elkésett :))

  Két fiú után évekig úgy éreztem, hogy már nagyon elegem a kakás fenekek törölgetéséből meg egyéb fizikai szükségletek folyamatos kielégítéséből (anyaaaa, vizet kéreeeeek) és valószínűleg már nem lesz harmadik, mert lassan kifutok az időből. Aztán a fiúk már 7 és 10 évesek lettek és egyszer csak úgy éreztem, hogy hát tulajdonképpen miért is ne, ha akar lenni. Akarhatott, mert egy alkalomból összejött. Én sem tudtam először, hogy örülök-e, mikor megláttam a tesztet. Aztán odadugtam az alvó férjem orra alá, hogy lát-e két csíkot. És akkor már örültem, láttam rajta, hogy ő is. A fiúknak karácsonyi ajándék volt az első UH-kép, ők is borzasztóan örültek.

  És azóta, hogy kibújt a kiscsaj, egyre jobban örülünk neki mind a négyen :))))). • 2007.10.01 21:47:52Vierre

  Hát én nem idealizálom a dolgokat, mert igen, a gyerek egy szerelem. De az élet még is csak megváltozik.

  Nekem egyik fiam sem tervezett, jöttek, lettek. De mai napig állítom, viccesen, komolyan, kinek hogy tetszik :D : egy gyerek kánaán, két gyerek az már level2, egy gyerekkel az ember önmaga, kettővel, ha nincs nagyi, nincs tesó, nagyon nehéz.

  Igen igen, szerelem, élet, angyal. De nehéz.

  Én megálltam. Hat év gyes után azt hiszem elég volt. És igen, az ember individum, bárki bármit mondd, a totáis önzetlenség ritkán nem válik mártiromsággá egy anya-szerepben... Igen is szükség van saját életre is a gyerkők mellett...

  Egy gyerek kánaán.. két gyerek brutál :D:D De mindkettő egy kincs :D

 • 2007.10.02 08:31:23babateve

  Nem vágom teljesen mi a gondod. Nem akartál még egy gyereket és úgy tünik, nem is vagy terhes.Ezer ok miatt késhet a menstruációd, a terhességen kivül. Az orvosnak meg azt mondd, ami van: 43 napja nem jön meg, mi lehet a baj? UH val ezer százalékosan megmondja, van e petezsák vagy nincs e. Lehet, hogy nem vagyok agyilag a topon, de absz. nemértem mi a dilemmád!

 • 2007.10.02 08:38:30andie

  Bocsi, hogy gyerektelenül OFF-olok pont ebben a posztban, de B- szeretném megköszönni ezt a mondatot:

  "Nekem amikor már akartam gyereket, rendszeresen kimaradt a vérzésem."

  Szóval van ilyen.

  2 hónapja, ha nem is marad ki, késik, aztán csalódok, ha mégis meg jön. Legutóbb olyan hangulatingadozás kapott el, hogy majd mindenen elbőgtem volna magam, ha nem fojtom el.

  Pedig nem tervezzük még, nem dolgozunk rajta, és úgy néz ki, 2008 is így telik el, de néha ijesztő milyen hormon hullámok ragadnak el, és nem értem magam.

  Bocsi mégegyszer, csak jó kiírni magamból.

 • 2007.10.02 08:45:46Anyatünde

  babateve: NEM a dolog (késlekedő menzesz) nőgyógyászati vonatkozásairól szól a poszt. Sokkal inkább az érzelmiekről. Sztem. • 2007.10.02 08:53:19bohar

  egy masik helyen mar irtam, en ugy erzem, egy gyereknel oda mar a szabadsagom, ezen a masodik gyerek nem rontott, mi harom gyerkocot terveztunk eredetileg, bar az elso utan nagyon sokaig elbizonytalanodtam meg a masodikat illetoen is, de a masodikkal olyan konnyu lett minden, szules es utana szopi, alvas stb. hogy hamar ereztem varunk meg valakit a harmadikat.

  Ennek ellenere, az elso nagyon vart, nagyon tervezett baba, a masodik vaaaaart, de azert meg nem, a harmadik, a babatervezos idoszak elso alkalman megfogant, elmondhatom, hogy mindharom pozitiv teszt lattan, kulonbozo intenzitasu, de nagyon kettos erzesek ontottek el, az elsonel is! konkretan azt ereztem, hogy most akkor vege mindennek, es kicsit szomoruan baratkoztam a gondolattal, hogy egy bizonyos szakasznak vege az eletemnek...tartott ez a hangulat addig mig a doki nem latta az eletjelenseget, hamar magamhoz tertem, hat persze hogy akarom ot, nagyon is, a legkozelebbi vizsgalaton mar minden oke volt, a masodiknal hosszabb idot vett idobe az elfogadasa, a

 • 2007.10.02 09:33:49Mamszi

  Van olyan, hogy állja az ember az adott szavát, vagy jelen esetbe az aláírt szerződést és nem csak azért, mert anyagilag nagy teher lenne, hogyha ki kéne fizetni azt az egy gyereket, aki már nem akarsz ezután, két gyerekes szocpol szerződésről beszélve, hanem magad előtt sem tudsz úgy megállni, hogyha rossz döntést hoztál egyszer, egy gyerek helyett kettőre írtad alá a pénz miatt, de közben rájöttél, hogy nem vágysz mégegyre, azért úgy lettél nevelve, hogy a rossz döntésért is mindig vállalni kell utólag a felelősséget.

  Szóval ez a nagy helyzet, és sokunk lehet így...Én azt mondom, hogy csak egy gyerekre írjon alá az ember, mert nem tudhatja, milyen is lesz az egész dolog...

 • 2007.10.02 10:54:45martine

  nekem is de jó lenne egy kétcsíkos... vagy mégse... vagy igen?... :)))))

 • 2007.10.02 11:21:07sony

  Nekem kettővel könnyebb lett, mint egy gyerekkel, nagyon aranyosan tudnak játszani egymással, azóta több időm van. Az első évet kell túlélni, vagy még inkább a második félévet, mert egy 0-6 hónapos baba még sokat alszik. Én a harmadikon gondolkodom, mostanában sokat :)

 • 2007.10.02 12:51:12Guruljka

  Bennem fel sem merült, hogy egy gyerekem legyen. De mégsem tervezetem meg sem a hogyant, sem a mikort. Lettek amikor lettek. Mindkettőnél, mikor megláttam a két csíkot, ugyanazt fogalmaztam meg.

  SOHA DE SOHA nem adok sem családterevezési, sem fogamzásgátlási tanácsokat:)))))))))))))  De végülis nekem is két gyerekkel könnyebb, mint eggyel. És mivel mindkettő fiú, ezért talán egyszer még próbálkozom a két csíkkal egy kislány reményében.

 • 2007.10.02 17:10:18babateve

  Anyatünde: köszi a felvilágositást, azt hittem nőgyógyászati topik. Egyébként pedig ha elolvasod amit irtam, kiderülne számodra is, hogy , az, hogy valaki valakinek nem érti a dilemmáját nem azt jelenti, hogy nem értem, hol a petefészked. Leegyszerüsitve a mondandót: azt nem értettem, mi van a cikkiró fejében ill lelkében ezzel kapcsolatban. Mik azok az ellentmondások, amik a cikk megirására késztették.

  Kedves Anyatünde, remélem sikerült megmagyaráznom Számodra is azt a 2 sort, amit hozzáfüztem.

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta