SZÜLŐSÉG

Hogyan csinálj plázacicát a kislányodból?

2007. szeptember 28., péntek 11:42

Kicsit csúnyácska a gyerek? Sebaj, lehet még belőle címlaplány, csak egy kis (vagy inkább rengeteg) Photoshop utómunka szükséges hozzá. Fotózd le a gyereket, csengess ki képenként 10-12 ezer forintot és máris porcelánbabát vagy dögös tinit varázsolnak belőle. A családi összeröffenéseken és a barátnős teadélutánokon meg lehet hencegni a fotókkal.

Klikk!

Már ha akad olyan épeszű ember, akinek tetszik, hogy egy ötéves kislányból tizenöt éves tinilányt kreálnak, akinek bőre selymes, szempillái két centi hosszúak, fogai csillognak, sminkjét pedig egy topmodell is megirigyelhetné. Mondom, öt éves!


A retusálás egyébként hasznos dolog, ha az ember nem viszi túlzásba a használatát. Egy kis szemszínkiemelést vagy világosítást magunk is könnyedén elvégezhetünk a gyerek fotóin (a sajátunkról pedig eltüntethetjük a ráncokat is), ha nagyon akarjuk. De a gyereknél pont a természetesség lenne a lényeg.

Az ilyen volt-ilyen lett fotókat megnézve a legtöbb esetben jobb lett volna, ha hozzá sem nyúlnak a képhez. A gyermeki bájos mosoly, a pici gödröcskék, az amúgy is puha arcőr mind-mind eltűntek, helyette egy üres, üveges tekintetű erősen sminkelt, kifejezéstelen arcú műbabák néznek szembe velünk.

Akinek mégis tetszik az amerikai álom, ezen a weboldalon megrendelheti a szolgáltatást.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.09.28 14:39:37marcangoló

  Okoska, nincs már kopogós lakkcipő?!

 • 2007.09.28 14:40:14marcangoló

  Lemondok! Mit adok a leányra ovis korában?!

 • 2007.09.28 14:42:31Eledh Laure

  Ez nem túl profi munka, ami azt illeti... Minden kislányra ugyanolyan rúzst, sminket, szemet raktak. Ennyiért legalább megpróbálhatnák az egyénni dolgokat kiemelni rajtuk.

  Házi retusálás híve vagyok, ott le lehet szedni mindent, ami tényleg zavaróan elcsúfít egy képet. (Ki nem szedte még le az orráról a fotózás napjára odanőtt pattanást?!)

  És mért kell gyerekeket sminkelni? Már az eredetin is hülyén néz ki...

 • 2007.09.28 14:46:43másutt

  Hm.

  Azt nem vette eszre senki, hogy a photoshop-olt kep esetleg azt kuldi at a gyerkocnek, hogy: NEM VAGY ELEG SZEP, NEM VAGY ELEG CSINOS ahogy vagy, a 'hibaidat el kell tuntetni' mielott kiteszunk a kandalloparkanyra kicsi lanyom...

  Nemtom, a photoshopolt kepbol nekem ez jon at.

  Nemreg Kate Winslet beperelte valamelyik pasiujsagot, mert a cimplapkepen leszedtek rola vagy 5kg-t azaltal, hogy megnyujtottak az egesz testet.

  Aszonta: 'ha nem voltam eleg jo ugy ahogy vagyok, miert raktak a cimlapra? mifele uzenetet kuld ez a tobbi nonek?'

  Megnyerte. A penzt meg jotekonysagnak adta.

 • 2007.09.28 14:49:36Borcsika

  MÉs az, ha lopkodja... Én is lopkodtam, de nem az anyám fetegetett, és nem csinált belőlem plázacicust (igaz akkor ezt a fogalmat még nem ismertük), de a nénikém a Vávi utcában dolgozott, elág előkelő helyen, mégse mondta soha, hogy csak sminkelve mehetek be hozzá. Engem az borít ki, amikor az anyukák azt gondolják, hogy ez cuki. De sztem nem az. a barátnőm húgának szavaival élve: hányingergerjesztő :)

 • 2007.09.28 14:51:47Borcsika

  Tyű! Látszik, hogy péntek van. Ütök minden billentyűt össze-vissza. Bocsánat

 • 2007.09.28 14:53:04cantaloupe

  Masutt: mindig is kedveltem Kate Winsletet. :)))  Erdekes tema amugy ez a fotozas. Egymas utan nyilnak a szepsegverzenyek a neten, nekem az sem tetszik. Utana meg a forumon kucsorog az anyuka, linket megadva: szavazz a 342. kepra, az en kislanyomra...hogy ez kinek jo?!  Beleneztem egy ilyen lap eredmenyhirdetesebe, az elso 10 helyen gagyi fotok voltak. Nem a gyerekek voltak csunyak, hanem a fenykep minosege.  Amugy fenykep nelkul is letezik a minino kategoria, az ilyen anyukak Barbie-babanak gondoljak a kislanyukat, teleaggatjak fodorral, rooooozsaszinnal-nekem mar az sem tetszik. Emlekeztek Friderikusz Gyerekszaj c. musorara? Na, ott volt ilyen minino a Napsugar azaz Sugi.  De valamilyen oknal fogva mar az ovodaban is mindenki az o kegyeiket keresi, nalunk is statuszszimbolum volt a csillogo hajgumi, porgos szoknya, akinek nem volt, azt a Barbie-klikk alaposan lenezte.

 • 2007.09.28 14:54:26druantia

  A képekről első körben az jutott eszembe, hogy hány pedofil, beteg ember tölthette le őket nyálcsorgatva...  Az teljesen oké, hogy egy kislány hasonlítani akar az anyukájához, de nekem az már nem oké, amikor az anyuka akarja, hogy a gyerek hasonlítson valamihez, amit ő elképzel magának. Itt szerintem egyértelműen nem a gyerekek a hibásak, hogy bazári majmot csináltak belőlük, hanem a szülők.

 • 2007.09.28 15:02:20sziszmo

  hát mer' manapság nem a plébános meg az egyetlen tanító (meg ugye a párt...) monggya' meg a követendő irányvonalat, hanem a média. ezt persze lehet ésszel is fogyasztani, viszont nehéz.

 • 2007.09.28 15:13:27Verbalis Inkontinencia

  OMG, miért kell egy gyereket sminkelni? Úgy szép, ahogy van. A képeken meg annyira látszik a retus, jajj...természetellenesek.

  Druantia: igazad van, csodálkoznak, mennyire előretör a pedofília, de ha már a gyerekeket is felnőttnek láttatják, akkor el kéne gondolkodni, mennyire álszent világ is ez

 • 2007.09.28 15:13:58Verbalis Inkontinencia

  Okoska: a cipőnél tényleg a kopogás számít! Legalábbis nálam anno ez volt a lényeg, apu cipője is jó volt, ha kopogott... :o)

 • 2007.09.28 15:16:42gjuci

  Szeretnék majd egyszer egy olyan "csúnyácska" kislányt, mint itt az eredeti fotón!

 • 2007.09.28 15:21:19Verbalis Inkontinencia

  A képeket elnézve az jutott eszembe, vajon a köv. lépés nem a gyerekeknek való plasztikai sebészet lesz-e... pl ajakfeltöltés, szem és állkorrekció stb.

 • 2007.09.28 15:52:15Tori

  Idehaza én plasztikázom a fotókat, de csak a piros szemeket "festem" vissza kékre. Egyszer a férjem megkért, hogy tüntessem el a gyerek arcáról a tejkiütéseket is, majdnem leköptem. Innentől sejthetitek, mi a véleményem ezekről a képekről.

 • 2007.09.28 15:53:43hanna

  csodálkoznék, ha nem lenne gyerek-plaszt seb. Egyébként jó a nicked:)

 • 2007.09.28 16:17:27kisbalas

  Hát, az USA-ban a plasztikai sebész is kezd divatba jönni, mint érettségi ajándék, állítólag...

  Hagyni kéne inkább azt a gyereket békén, más az, amikor királykisasszony akar lenni, és megint más, amikor már 6-7 évesen a nyomorult sminkjén aggódik... ettől szerintem nem a nőiessége fog kibontakozni.

 • 2007.09.28 16:32:19Vakmacska

  Már most is láttam festett hajú gyereket (melírozva volt szerencsétlen), volt vagy ötéves.  A másiknak meg ilyen üvegműanyag cipő a lábán a boltban...csoda h hasra nem esett.  Királylánynak öltözni amúgy OK, vicces fotók házi készítése is, az én csajom (3) is festette már magát, megnézte tükörben elégedetten, majd 3 perc múlva "anyaaaa, mossuk leeeeee". Így van ez rendjén, asszem. De hog kötelező smink....jaaaaaj.

 • 2007.09.28 16:53:22Verbalis Inkontinencia

  Köszi hana! Mert folyton dumálok... (néha jobb lenne, ha nem tenném... :)

 • 2007.09.28 18:20:47weeyoulee

  Hát ez tényleg elég elborzasztó ötlet. És főleg ennyiért. Már az eredeti képek is erősen beállítottnak tűnnek, mondhatni mesterkéltnek, hát még amit csináltak belőlük. Megmondom őszintén, én még így 26 évesen sem sminkelek..najó, néha igen, ha vmi különleges alkalom van, de a mindennapokban sosem. Szerintem tökre felesleges, a természetes külső sokkal többet ér. Egy fiatal felnőttnél is, hát még egy pici gyereknél.Persze, mi is lenyútuk és kipróbáltuk mama sminkcuccait, mikor kicsik voltunk, de sosem vittük túlzásba a dolgot.

  Manapság meg már kifejezetten "trendy" ha egy kislány úgymond "nőcis", ha olyan cuccokban jár egy ötéves mint egy 15 éves és sokan majd' elolvadnak az icipici divatos szerkóktól (mint pl a bébiméretű farmerzsekitől vagy ezektől a ma divatos totál műszál kamaszpólók babaméretű változatától)..és persze ezek a ruhadarabok bizonyos fokig jópofák is, de baromira nem praktikusak.

  Nem is tudom, utoljára vmikor a középkorban volt az a nézet, hogy a gyerekek kicsinyített felnőttek...és most ez a trend kezd valahogy visszajönni... :-( Nagy kár, sajnálom a kicsket az elveszített "természetes" gyerekkorukért.

 • 2007.09.28 18:25:02weeyoulee

  jaa, és a cipőnél szerintem is a kopogás számít, nekünk legalábbis az volt a fő...és akkoriban olyan kis helyes kopogós cipőcskéket gyártottak..emlékeim szerint kényelmesek, gyerekhetz illőek, lapostalpúak voltak és valóban kopogtak...úgy tudom, mostanában is árulnak ilyet, bár lehet, hohy a maiaknak már van egy kis sarka.

  jaa, és perdze nem feledkezdetünk meg a pörgősszoknyáról mint másik igen fontos "kiskirálylány"-kellékről :-)

 • 2007.09.28 19:44:21zolnaid

  3.5 éves lányom szerint is a cipő legyen kopogós, a szoknya meg rálógós. (lógjon rá a térdére)

 • 2007.09.28 20:23:12ruju

  Jujj, nem kellett volna végignéznem a galériát... A Götz babákat is mindig giccsesnek tartottam, hát ezek a képek szolgálhatnának modellül az új kollekcióhoz... Meg különben is, a beteglelkű anyák ezeket a gyerekeket nem tartják elég szépnek?!

 • 2007.09.28 20:28:03Eledh Laure

  Kedves Asszonyok-Lányok!

  Van ennél durvább is. 7 éves kisfiút ismerek, akit lánynak nevelnek... Mármint rózsaszín a szobája, baldachinos Barbie-ágya van, rózsaszín köves gyűrűben járatják iskolába.

  Közben a gyerek teljesen össze van zavarodva, meg akar felelni az elvárásnak, és próbál lányként viselkedni, de közben érzi, hogy nem stimmel valami.

  Ez sokkal keményebb a sminkelt kislányoknál... Ámbár az is épp elég hülyeség. engem pl. a párom szoktatott le a túl sok sminkről. Azt mondta, kár elfedni az arcom. Több hasonló parát kiépített belőlem, azóta sokkal jobban érzem magam.

 • 2007.09.28 20:30:39Eledh Laure

  Amúgy a pörgős szoknya nálam is sláger volt... Meg a nagyi piros kopogós magassarkú papucsa, amiben több ízben majdnem kitörtem a bokám.

  Nem tudom, nekem a Götz babákból a régebbi kollekciók tetszettek. Jobb, mint a Barbie-baba, "aki" csak a nagymellű, szőke csontsovány ideált erősíti.

 • 2007.09.28 21:37:08Verbalis Inkontinencia

  Pörgős szoknya és kopogóscipő! Ez kell a kislányoknak, nem felnőttsmink. Nekem gyerekkoromban volt egy "igazi" királykisasszonyruhám égszínkék szaténból fehér csipkével, a dédim varrta, aki nagyon értett hozzá. Anyu meg egy kerek margarinos dobozból fabrikált hozzá koronát (aranyfesték+összetört csillivilli karácsonyfadísz). Ja, és a szoknya gyönyörűen pörgött, úgyhogy én a fellegekben jártam.  Úgy érezem, h. a kislányoknak inkább egy szép ruha számít mint h. ki legyenek festve. Aztán persze simán tévedhetek...

 • 2007.09.28 22:15:11diaz

  Nekem is volt "igazi" királykisasszonyruhám, sőt még menyasszonyi ruhám is. Anyukám menyasszonyi fátylát viseltem hozzá, amikor "férjhez mentem" az óvodai jelmezbálban. Állítom, hogy azért nem volt nekem esküvőm, mert gyerekkoromban nagyon kiéltem a királykisasszonyos hajlamaimat:-)

  Kopogóscipőm is volt természetesen, piros és rózsaszín lakkból, véresre törte a lábam, de nem számított. És évekig minden nap harcoltam anyámmal, hogy pörgős szoknyában mehessek oviba/isibe.

  De azt hiszem, ez normális, szinte minden kislány ilyen. Ezek a képek viszont teljesen abnormálisak, és szerintem az is, aki ilyet rendel. Én is azt hittem először, hogy a második képek babákról készültek, ijesztő:-(((

 • 2007.09.28 22:38:45Békanőci

  Ezekek a képek borzasztóan természetellenesek!Aki így akarja látni a saját vérét,annak tuti nem volt gyerekszobája! :(((

 • 2007.09.28 22:44:55Starlark

  Ááááááááá ez rémes... Az első képen látható kislány sokkal szebb retusálás nélkül.  bár én hiába voltam lány rám szoknyát csak komoly küzdelem, árán lehetett rám adni és olyan gyorsan vettem le amilyen gyorsan csak lehetett. /gyülöltem, utoljára középiskolában volt rajtam szoknya mert kötelező volt/ Most sem vagyok csajszis, nem is tudom mi lesz ha egyszer lányom lesz, valószínüleg pánik a köbön :)

 • 2007.09.28 22:48:46Békanőci

  Jómagam nem szerettem ha kopog a cipőm,mert azt hittem,mindenki engem figyel,ahogy kopácsolok benne,piszok félénk kiscsaj voltam({állandóan csúfoltak,mert nagyon vörös és nagyon szeplős voltam(a sok rosszindulatú biztos tudott volna retusálni rajtam ezt-azt)}.Hűű,de megraktam a zárójeleket!Pörgös szoknyám addig volt amíg bele nem pörögtem vele örömömben(hogy pörög)a TV alatti üvegajtós szekrénybe,aminek addig volt üvegajtaja.Viszont szívesen öltöztem királylánynak a mama régi függönyeiből.Most,ha nézem a régi képeket olyan vagyok rajtuk mint egy mosónő... :)))

  De az összes unokahugim ugyanúgy beöltözött,és mindegyikről van mosónős fénykép.

  És mindegyik fénykép úgy jó a régi függönyruhákkal,ahogy van!

 • 2007.09.29 00:10:28Guruljka

  Na ez így késő este nekem nagyon-nagyon-nagyon-nagyon sok volt. Az ilyen állat szülők, akiknek ez kell azonnal monnyanak le...

 • 2007.09.29 01:03:05Matykoka

  3,5 éves kislányomnak van egy "szépruhája", ha valami tánc van a tv-ben (Szombat esti láz-at imádta), felkapta a szépruháját -ami egy pántos,pörgős, rózsaszin koszorúslány ruha, nincs olyan hét, hogy ne pörögne benne. Sminket tőlem biztosan nem tanul, de már 3 szőlőzsíromat harapta le. Szerintem ennyi a normális és nem több, nekem már az sem tetszik, barátaink vele egykorú kislánya elkiséri az anyukáját a műkörmöshöz és neki is tesznek egy kövecskét a körmére. Lehet, hogy ennyire öreg vagyok? (34)

 • 2007.09.29 01:22:26weeyoulee

  szerintem az a normális, ha a gyereket nem sminkelik ki, minek az?

  óó, királány én is voltam, volt, hogy annak is szólíttattam magam, olyan 4-6 éves korom táján..és egyszer farsangon is annak ötöztem. volt szép csipkés-fordos ruhám, mama eszkábálta egy világoskék hálóingből, pont illett a világoskék topánkámhoz, meg aranyszínű papírkoronám. :-) És ha lehetett én bizony mindig szoknyában lófráltam, igaz, sokáig tökrövid volt a hajam hozzá (tiltakoztam is rendesen ,hogy ne vágják má' leee, mamának is hosszú, leomló fekete haja volt, minek legyen nekem rövid, hisz az olyan fiús). Iskolában emlékszem még "cukkotak" is érte, hpgy miért vagyok mindig szoknyában, az nem "menő" vagy már fene tudja, mivel indkonlták..na ekkor szoktam át nagyrészt a nadrágra..és ez igen sokáig így is maradt, csak felnőttként szoktam vissza a szoknyára. :-)

 • 2007.09.29 01:26:33weeyoulee

  szóval szeribtem baeromság, hogy a ksgyerekből kicsinyített felnőttet akarnak varázsolni, vmikor taniltwm, de már nem elékszem tán Rousseau vagy más okos meber jött arra rá először, de mindenestre vmikor ekkortájt jöttek rá, hogy a gyerek az tök máshogy működik mint a felnőtt. és sajátos igénywi vannak, pl más típusú ruha praktikus neki, mint egy felnőttnek, a borivászat árt neki (bár ezzel akkoriban nem tú sokat tustak kezdeni mmert mocskos vlt a víz), szükésge van arra, phgy játszason, és iylenek...milxen kár, hogx ezt valahogy a mai világban ketdik elfelejteni

 • 2007.09.29 08:34:54brillo

  én nyugodt vagyok. legalább lesz munkám, figyeljetek, ez is valami! az amúgy jobb, amikor azt hallom, a szobatisztaságra szoktatás "nevelés kérdése", és 1 éves korra a gyerek legyen szobatiszta??

  persze ez az egész a szülőkről szól. csak szurkolni lehet, hogy a gyerek túlélje..

  hozzá kell tegyem, amikor arcot festettem gyerekeknek, és már 5 órája ott ültem, és minden kislány vazze tündérkirálykisasszony szeretett volna lenni, már totálisan elegem volt, és olyankor mindig jött 1-1- kislány, aki zebrát kért (személyes kedvencem) - és ilyenkor megnyugodtam, vannak még egyéniségek:-)

  (nagyon látszik, hogy nálam kimaradt ez a tündérkirálykisasszonyos projekt?? de az igaz, sminkelni mindig is szerettem (volna), ó, és a kopogós cipő, igeeen. pedig a mamám sose...)

 • 2007.09.29 09:13:46manci

  Nagymamám döngölt földpadlójú házában, csipkés besárgult kombinébam, nagynéném régi menyasszonyi fátylában én voltam a leggyönyörűbb tündérkirálykisasszony a földön! Legalábbis az a hatalmas, homályos tükör a mama szobájában ezt mutatta.

 • 2007.09.29 10:53:43katampusz

  mami által varrott pörgős szoknya (három színben ugyanaz a fazon, annyira szerettem)  tavsztündér jelmez  óriási tükör az előszobában, amiben még evés közben is néztem magam, ami előtt táncoltam, énekeltem, megbeszélést tartottam (egyke vagyok na)  hajcsavarók a hajamban, a mosógép tetején büszkén ülök, nagyanyám műmorgással kísérve, azért lefényképez  titokban sminkelés (rúzs fülig, négyféle szemhéjpúder, szép szabályos pirosító foltok a pofimon) titokban tűsarkú cipőben tipegés

  ...

  :D

 • 2007.09.29 11:34:14reni0214

  ÚRISTEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sokkoltak a képek!!

 • 2007.09.29 11:38:08napos oldal

  brillo, te csak ne szójjá be a tündérekre! vagyunk itt egy páran...  15 éves korom óta festem a körmöm, nyilván azt a traumát feldolgozandó, hogy anyukám nem festette, így nem volt otthon körömlakk.  még jó, hogy tűsarkúja meg szemfestéke volt!  (basszus, nekem csak scholl papucsom van. mi lesz így a lányomból???)

 • 2007.09.29 14:38:00Matykoka

  újra megnéztem a képeket. Egy nulla hajú gyerek fejére minek kontyot rajzolni? most ezek gyereket akarnak vagy mit? Az amerikaiakat eddig sem tartottam 100-asnak.

 • 2007.09.29 16:06:50diaz

  Matykoka, ezt én se értem. Pedig az a semmi hajú kislány gyönyörűszép retus nélkül is. Hasonlít az én lánykámra:-)

 • 2007.09.29 16:52:33wish73

  Nem gyenge!

  google-ról letölthető a Picasa2 prg, még a legkezdőbb felhasználó is simán tud javítani a képeken.

 • 2007.09.29 19:47:51brillo

  napos oldal, nem beszólni akartam, tényleg, csak néha, amikor már nem anyu "titkos"-bájos ruhadarabjairól, körömlakkjáról és beszáradt rúzsáról (erről tudnék mesélni...;-)), meg a farsangról van szó, hanem gyerekek azért szeretnének tündérkirálykisasszonyok lenni, mert folyamatosan rózsaszín tüllben járatják őket, az azért sok.. vagy nem??:-)

 • 2007.09.29 22:05:13Süsündér

  szürreális, perverz riasztó képek. ki az az épeszű, aki az esetleg bájos képekből EZT akarja????az eredeteiek messzemenőkig szebbek

 • 2007.09.29 23:07:42jidele

  de legalább nem vagyok egyedül azzal, hogy azt hittem, hogy játékbabát csináltak a gyerekek mintájára.

 • 2007.09.29 23:07:45jidele

  de legalább nem vagyok egyedül azzal, hogy azt hittem, hogy játékbabát csináltak a gyerekek mintájára.

 • 2007.09.30 09:47:25napos oldal

  brillo :))

  (ó ó bárcsak engem járatott volna anyám rózsaszín tüllben :)))  amúgy ezek betegek :( jobb nem belegondolni.

  csak ne gyerekekről lenne szó...

 • 2007.09.30 10:40:18eino.

  Úgy látom, egyetértünk abban, hogy az a szülő, aki ilyet tesz a gyerekével (majmot csinál belőle), beteg.  De talán nem kellene minden betegségnek szabad utat engedni.  Szerintem amúgy nem csak az amerikai gyerek szépségversenyekkel van gond, hanem eleve a jelenséggel. Az csak az egyik gond, hogy nem korrektek a versenyek. Ki mondja meg, hogy a Micike mosolya szebb, mint az Andikáé?

  A másik gond az, hogy egy gyereket nagyon letörheti a kudarc. És megint ott vagyunk, hogy kinek is fontos egy ilyen verseny? Anyunak, apunak, de semmiképpen sem a gyereknek.Egy kicsinek eszébe nem jutna magától ilyen. A szépség téma tinikorban kezdődő, felnőttkori frusztráltság. Sajnos ma mesterségesen viszik le a korhatárt, mert irtó nagy üzlet.  Amikor az akkor 5 éves, pöttömnyi és vékonyka lányom úgy jött haza az oviból, hogy nem fog vacsorázni, mert fogyókúráznak az ovis lányokkal, akkor kissé elborult az agyam. Mutattam a neten normál, vékony és nagyon duci gyerekeket, és akkor látta, hogy jé, ő vékony. Aztán - tudom, durván sokkoltam - mutattam anorexiás felnőtteket is. Megkérdeztem, hogy akar-e ilyen lenni, mert ha ő elkezd fogyózni, akkor hamar ilyenné válhat. Megbeszéltük, hogy amíg ő úgy eszik, ahogy eddig (mindig pont annyit, amennyi jólesik, de egy falattal sem többet), és sokat van kint a szabadban, addig tuti, hogy nem lesz súlyproblémája.

  Azóta is beszélünk néha erről, mert muszáj ahhoz, hogy úgy lássa magát, amilyen, később is.  Egyébként mostanában elkezdett kerekedni, de csak a nőies helyeken (csipő, fenék, és minimális mértékben mell). :) Lassan 9 éves, úgy látszik, kiskamasz lett. Nagyon csinos, tetszik is a fiúknak, de általában (nem agyonhasznált) melegítőben járatom iskolába, néha van csak szoknya. Mert sokkal kényelmesebb úgy, és ráér még kényelmetlenkedni a szépség kedvéért. A nyár persze más, olyankor lehet egy kicsit villogni, élvezi is :)

 • 2008.05.13 13:40:11valah

  Jézusisten!

  paírmasé szemek!!!

  :D

 • 2012.03.02 18:19:31HgGina

  A szakmám retusőr, és közel 20 évig Magyarország legnevesebb fotóscsaládjának dolgoztam.
  Azért nem kéne a retust és a photoshopos állatoskodást egy kalap alá venni! A retusra szükség van, mert a legfinomabb smink és a jó bevilágítás sem képes a kisebb, de esetleg zavaró bőrhibákat, kócos fogat eltüntetni, vagy legalábbis a kirívó voltát tompítani.
  A galériában ezlst az első képet el kellett volna élesen különíteni. Hiszen az egy régi, már a zselatinrétegben törést szenvedett papírképről készített reprodukció. Nincs azzal az égvilágon semmi baj. A többi pedig jól láthatóan nem képzett portréretusőr munkája. Egy szóval lehet jellemezni az összes többit: fostalicska.

 • 2012.03.02 18:41:30HgGina

  Megnéztem ennek az Alycia Collinsnak a "munkáit".
  Ennyire színvonaltalan szemetet minimális önbecsüléssel ember nem ad ki a kezéből. Ez egy hulladéktömeg. Szánalmas, hogy emberek ezért a szemétért hajlandóak kifizetni egyetlen centet is.
  Ezeket 30 évvel ezelőtt kezdő amerikai-retusban (külön retustípus, talán nem mindenki ismeri a fogalmat) sem lehetett volna elsütni.

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta