SZÜLŐSÉG

Márkás gyerekcuccok fillérekért?

2007. szeptember 28., péntek 11:05

Amíg az embernek nincs gyereke, naivan azt képzeli, hogy egy gyerekfarmer mondjuk ötödannyiba kerül, mint egy felnőtt, hiszen annyival kevesebb anyag kell hozzá. Nagy tévedés!Mint azt bármely gyakorló anyukától megtudhatjuk, a sima gyerekcuccok nem sokkal olcsóbbak a felnőtteknél, az édicuki ruhácskák pedig simán kerülhetnek annyiba, mint egy felnőtteknek szánt darab. Mivel pedig gyermekünk eleinte háromhavonta, később félévente nő egy méretet, illetve a kontinentális éghajlat következtében folyton melegebb avagy hidegebb ruhákra van szükség, ez több gyermek esetén kész anyagi romlást jelent.


Marad a Tesco, a madarasteszkó (Auchan), esetleg a kínai piac, ahol olcsón sok márkátlan cuccot begyűjthetünk. De akkor az én pici lányomnak már sose lesz GAP farmerje meg Marks and Spencer bársonyruhája?

Ha nem zavar, hogy használt ruhákról van szó, járhatunk turkálóba, bár a választék szükségszerűen limitált. Sokkal kényelmesebb és szórakoztatóbb azonban a neten vásárolgatni. Itthon a Vaterán és a TeszVeszen találunk babaholmit, ám ez a poszt minden aukciósoldalak öreganyjáról, az eBayről szól.

Ebayezni ugyanis nem olyan bonyolult, mint aminek látszik. Mindössze egy internetes vásárlásra alkalmas hitelkártya kell hozzá. Óvatosabbak ilyen célra nyithatnak külön folyószámlát, hogy éppen csak annyi pénz legyen a kártyán, amennyit elvásárolgatnak. Ha azonban nem adjuk meg hitelkártyaszámunkat mindenütt, csak a fizetést intéző PayPal oldalon (és nem netcaféból netezünk), akkor nem valószínű, hogy tolvajok martalékává válunk.

Kezdésnek regisztráljuk magunkat az eBay oldalán, és kezdjük el nézegetni az aukciókat. Érdemes az angol (eBay.co.uk) oldalt választani, németeseknek esetleg a németet, mivel innét olcsóbb a postaköltség, mint Amerikából, és vámoltatni se kell a cuccokat.

Babaruhákat a Baby Clothing rovatban találunk, ahol a baloldali keresővel a gyermek neme, kora, illetve a ruhadarab típusa és márkája alapján is kereshetünk. Sajnos az eladásra kínált holmik egy részét csak Anglián belül postázzák, sok eladó vállalja azonban a külföldre küldést is, ha álljuk a költségeket. Ha az aukció leírásában ez nem szerepel, nyugodtan kérdezzünk rá emailben az eladónál.

Sajnos a magyar posta tapasztalataim szerint a külföldről érkező csomagok 30%-át "elveszti". Ez ellen kétféleképpen tudunk védekezni: biztosítva és ajánlottan is lehet kérni a küldeményt. A biztosítás viszonylag drága, az International Signed For néven futó ajánlott szolgáltatás viszont fixen 3,5 fontba kerül: drágább holmiknál érdemes ezt kérni.

A költségeken úgy is spórolhatunk, ha ruhacsomagot (bundle) veszünk, vagy egy eladótól több terméket is megvásárolunk. Ilyenkor engedni szoktak az összevont postaköltségből.

A témát egy következő posztban folytatjuk, addig is várjuk a külföldi internetes vásárlással foglalkozó véleményeiteket.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.09.28 11:22:34Hicudzsi

  Moon :) Nagyon részletesen leírtad :)  Azt is hozzátenném, hogy figyelembe kell venni - nemcsak azt, hogy postáz-e Eu-n belülre -, hogy milyen fizetési módot szeretne. Mert van aki csak Pay Pallal fogadja el a licitet, de van aki Postal Orderen kéri (az itteni postahivatalban feladott kp.) azért a legtöbb eladóval lehet beszélni esetleges átutalásról.  Én e-bayről vásárolok csomagban cuccokat és eddig még csak egy-két esetben csalódtam picit (esetleg mert nem voltak kimosva a kisruhák vagy ilyesmi) de a legtöbben tisztán, kimosva küldik.

 • 2007.09.28 11:47:47Hicudzsi

  Természetesen van aki a pénzt kéri Postal Orderen... nem elég érthető amit írtam fentebb :)

 • 2007.09.28 12:54:21bohar

  Hicudzsi, licitalni szoktal vagy buy it now? (nekunk a licitalas nem jott eddig ossze)a csomagban-t ugy erted, hogy tobb ruha egyszerre?

 • 2007.09.28 13:05:13Hicudzsi

  Licitálni szoktam bundle-ra (ilyen csomagra gondoltam) és ott kell lenni az utolsó percekben.

  Kicsit macerás meg andrenalinnövelő is, de szerintem jó játék elszánt anyukáknak. .)

 • 2007.09.28 13:15:05Hicudzsi

  Naszóval mondjuk babaruhát szeretnél (mint ahogy Moon írta) akkor bemész a baby clothing-ba, de oldalt a keresőnél keyword-nek beírod, hogy bundle, akkor csak a csomagokat hozza ki.

  Beteszed magadnak watching-this-item-re a tetszős dolgot és még NE licitálj rá, mert magad vered fel az árat :) Írd fel valahova mikor jár le az aukció és előtt kb. egy fél órával ülj le a gép elé és kezdj licitálgatni. Mire vigyázz? Tegyél ki magadnak egy maximum árat mert elszállhat ilyenkor a ló az emberrel :) de soha ne a te maximum maximumodat írd be, mert azt tíz pennyvel túllicitálja és te máris buktál... :(

 • 2007.09.28 13:16:02mamafáni

  és akkor ez hol éri meg nekem? Ha a postaköltséget is beleszámítom, akkor már szinte ott vagyok, hogy itthon is megvehetem a drága cuccot neki. Én a turkálókra szavazok, épp most "túrtam" egy szuper GAP nadrágot:-)

 • 2007.09.28 13:22:04lii

  én a múltkor ott akadtam el (még csak nézelődés szintjén), h. bármilyen itemet néztem, magyaro.-ra a postaköltség not specified. minden egyes tételnél meg kell kérdeznem az eladót, h. a.) vállal-e magyarországra küldést? b.)az mennyibe kerül? c.)elfogad-e utalást?

  hát tényleg eléggé macerásnak tűnik. :(

 • 2007.09.28 13:24:49lii

  és akkor még reménykedhetek is, h. a postások nem keverik el (bár nekem amazonnal és más külföldi webáruházakkal kapcsolatban is csak pozitív tapasztalatom volt eddig, gyorsan és hiánytalanul eljuttatott hozzám mindent a posta).

 • 2007.09.28 13:44:00Hicudzsi

  Lii!

  Megnéztem most egy párat és ahol worldwide-van ott mindenhol megadták a magyarországi postázási költséget. :)

  És ha egyiknél beállítottad, hogy:

  Dispatches to

  Worldwide

  Country: Hungary  Akkor nekem a többinél már automatikusan a magyarországi post. árat írta ki.

 • 2007.09.28 13:55:51Borcsika

  Én a műltkor a licites megoldással 27,6 dollárért vettem 5 nacit, 3 pólót, egy dzsekit, és két sapkát a kölyöknek. Vagy nem talált rá más, vagy a méret nem kelett senkinek, de én nagyon jól jártam. Csak kép volt fent, márka nem. Amikor kibontottam a csomagot, akkor láttam, hogy az összes Mark's and Spencer, és a dzsekiben, meg az egyik naciban még benne volt az árcédula.

  Szállítási költséggel együtt volt 10500 Ft. Sztem megérte. Még a férjem szerint is :-)

 • 2007.09.28 13:57:09lii

  Hicudzsi: köszi!

  én most a 3-6 hós cuccokat nézegettem, ott a nagy részénél see description van a postaköltségnél (a description-ben meg not specified), nade találtam párat, ahol meg van adva magyaro.-ra is. hát, lehet, h. egy 25-30 gbp körüli postaköltség nekem nem éri meg mondjuk egy 15 gbp árú ruhacsomagért. :) bár a fene tudja, van ahol tényleg óriási mennyiségeket tartalmaz egy bundle, na ezen még matekolok egy kicsit.

  amúgy jól jött ez a poszt, épp méretváltás küszöbén állnak a csajok, nagyobb méretből meg elég foghíjas a ruhatár, különösen téli, kimenős cuccaik nincsenek.

 • 2007.09.28 19:58:57weeyoulee

  nem tudom, lehet, hogy én vagyok maradi...de feltétlenül bazimárkás cucc kell annak a szegény kölyöknek? nem jó az ugyancsak szép és praktikus, de mondjuk nem olxan jónevű ruhanemű? olcsóbb is, meg úgyis tök hamar kinövi...amúgy szerintem a turi egy jó megoldás, szép állapotú és gyakran még márkás cuccokkal is találkozhat az ember.

  Amúgy az ötlet (netes ruhavásárlás) nem rossz, de Mo-on nincs iylen? és nem lenne olcsóbb?..bár mondjuk Angliában néha valóban olcsóbbak a ruhanemük mint ithhon.:-)

 • 2007.09.28 20:18:36Nilüfer

  ÉN a kisunokámnak babaruha bizományiban vásárolok, meg turiban

  Általában jó minőségű ruhákat kapok, néha igazán márkásakat is, és potom áron.Debrecenieknek szívesen megadom a lelőhelyeket:)Mondjuk a legjobb helyen csecsemők részére van angyon sok szép holmi, de angol, francia cuccokat is tudok...

 • 2007.09.28 20:24:10Hicudzsi

  Weeyoulee :)

  Én nem vagyok oda a márkás cuccokért, otthon a sima Tesco ITEM's holmikat vásároltam nekik, ma már Cherokee a neve. Ha vennem kell valamit a gyerkőcöknek akkor vagy Primark-ba megyek (olcsó, de jó kis ruhabolt) vagy a George-ba ami az ASDA (Wal-Mart) áruházlánc ruhamárkája. Ezek olcsó de rendes kis holmik.  A magyar neten nagyon sokszor látok olyan holmikat amiket valószínűleg bundle-ben vettek meg az angol e-bayről és darabonként jóval magasabb áron kínálják.

  Szóval szerintem ezért lehet izgalmasabb innen vásárolni hátha kifogsz valami jót, hogy megéri-e nem tudom, azt magadnak kell kiszámolnod :)

 • 2007.09.28 21:07:19anittik

  Nilüfer!

  Engem, mint debrecenit nagyon érdekelnek a jó lelőhelyek! ;)

 • 2007.09.28 22:23:35diaz

  Tényleg gyönyörű ruhák vannak az ebay-en, én is szoktam nézegetni, csak sajnos (?) nincs dombornyomásos kártyám. Így marad a Teszvesz, ott is lehet lőni egész jó kis ruhákat.

  Nem vagyok márkafüggő, de tapasztalataim szerint bizony a márkásabb cuccok a legtöbbször jobb minőségűek is. Persze arra nincs pénzem, hogy újonnan megvegyem ezeket, sőt ha lenne, akkor is sajnálnám rá, de használtan megéri. Így egy használt pl. GAP naci kb annyira jön ki, mint egy újonnan vásárolt piacos, kínai cucc, csak sokkal jobban néz ki és még használtan is sokkal jobb minőségű. A gyerekruhákat meg nehéz igazán elhasználni, hiszen olyan rövid ideig tudnak hordani egy-egy darabot.

 • 2007.09.29 01:06:00weeyoulee

  húú, s Primark az tényleg jó kis bolt, mikor Angliában voltam a nyáron rokont látogatni "lelkemre kötötték", hopgy menjek be egybe...1-2-3 fontért olyan baromi jó kis cuccokat lehetett kapni. Mondjuk szerencsére a ruhatáram nem szorult különösebb bővítésre, így nem csábultam el túlságosan. :-)

  Gyerekruhaügyen egyelőremég csk ajándékba szoktam nézegetni, de kisgyerekes barátnőm (is) nagyrészt a turikra esküszik...majd lehet, hogy azért mnodom nekik az eBayt-nekik talán van dombornyomott kártyájuk. Mindenesetre jó kis megoldásnak tűnik.

  Tesco, Auchan tökéletes ilyen célra is (meg felnőttruhákhoz is, nekem csomó tesco-s auchanos cuccom van, jók is, tartósak is egyelőre), olyan bájos ruhácskákat lehet kapni, és sokszor sokkal "klasszikusabb" fazonokbann mint egy babaruhabltban mondjuk. (Jéé, fel sem tűnt hogy az ITEMS-ből lett a Cherokee :-D ) jó tudni ezt is:-)

 • 2007.09.29 07:38:10Mamszi

  Én már egy másik témakörben ajánlottam a HADA Kft. használt angol turkáit, van egy speciálisan bébi-és gyermekruhás üzletük a Rákóczi út-Berzsenyi utca sarkán (www.hadakft.hu/dindex.php?id=52) Rákóczi út 73. szám alatt.

  Itt talán a body-kon és cipőkön kívül mindent meg lehet találni, újszülött kortól kisiskolás korig.

  A megközelíthetőség nagyon kedvező, hisz buszok és metró is van a közelében, a parkolás is megoldható a közeli utcákban.

 • 2007.09.29 10:54:19ildanyóka

  Én legtöbbször a turkálóban vásárolok használt ruhát. Nekem kell az az élmény, hogy rátaláljak, megfogjam, kifordítsam. :)  anittik

  A kedvens turkálóm a virágpiacnál van. (Én is debreceni vagyok :)) Ott van olyan kategória, hogy 3500 Ft/kg. Ezek általában kevésbé használt ruhák. Aztán van darabáras kupac, csak saccolni tudom, de ezt is ott lenne kilóra, mint a másik. És van a változó árú, ami hétfőn 800-ról indul és naponta egy százast esik az ára. Ebben is vettek már vadi új dolgot is. Amikor a lányom még a pocakban volt, akkor volt egy olyan szállítmány, hogy vettek 6 kiló kislányruhát a 800-asból, alig használtan, és volt benne a babaruhától a kifogón át úgy két éves korig sokminden sok-sok márkás (h&m, c&a... ). A fiam ünneplő ingjei is innen vannak, mind Mark's and Spencer márkájú, csak ilyet nem akkor vesz az ember, amikor akar, hanem amikor van, akkor viszont fogom a nagyobb méreteket is.  Ezen kívül itthoni vásárlóknak ajánlani tudom a babaszoba.hu-n a csevegőben az adok-veszek rovatot. Itt is sokat vásároltam már, van akihez visszatérő vagyok, és adtam is el igen szép mennyiséget.

  Egy másik lelőhely lehet az index-en egy fórum: Felesleges gyerekholmik. Itt is szerencsésen vásároltam már, korrektül leírták a darabot, és valóban olyan is volt.  Nilüfer

  Azért még várok és is a lelőhelyekre, mert soká lesz még nagy a pici lányom. :D

 • 2007.09.29 11:52:35zolnaid

  ildanyóka, nekem nagyon bejött még a virágpiacos cég többi boltja is. Általában a pesti utcásat tudom ajánlani, ott két boltjuk is van, de voltam kint két hete a vágóhíd utcain is, meglepően jó volt, csak meglepően bonyolult eljutni oda. Van egy boltjuk meég a Széchenyin, ott 1500 a gyerekruha kilója, kevés van, de mindig elhozok pár jó - időnként papíros vadiúj - darabot.

 • 2007.09.29 11:53:19zolnaid

  ildanyóka, nekem nagyon bejött még a virágpiacos cég többi boltja is. Általában a pesti utcásat tudom ajánlani, ott két boltjuk is van, de voltam kint két hete a vágóhíd utcain is, meglepően jó volt, csak meglepően bonyolult eljutni oda. Van egy boltjuk meég a Széchenyin, ott 1500 a gyerekruha kilója, kevés van, de mindig elhozok pár jó - időnként papíros vadiúj - darabot.

 • 2007.09.29 11:55:32diaz

  Én azért is szeretek turkálóban vásárolni, mert sose tudom előre, miféle kincsre fogok rábukkanni. Lehet, hogy a huszonötödik pólót viszem haza magamnak, de az is lehet, hogy pár százasért szuper télikabátot fogok ki. Annyira tudok örülni egy-egy szép (és filléres) darabnak, mint egy gyerek:-) Míg ha megveszem a hasonlót a H&M.ben vagy a C&A-ban, akkor inkább csak szívom a fogam, hogy mennyibe került.

 • 2007.09.29 18:01:45Nilüfer

  Én kOSSUTH UTCAI Tini nevű bababizományit szeretem, az a baj, hogy ott kb három éves korig vannak nagyon szép holmik, de elsősorban csecsemőknek az igazán sok..és a Pásti utcán van egy babaturi, angol cuccokkal, rengeteg ruhával.Nagyon sokat túrtam a Petőfi tériben is, és a Vasutas művházban.De a Tini a legszimpibb, már a téli overallokat is beszereztem Sámuelnek.Itt bababútor, kocsi, hozdozó, és egyéb dolog is van nagyon alacsony áron.Onnan van pl a gyerek pihenőszék is..és most szemezek egy bébikomppal, bár azt a lányom egyelőre ellenzi:)))még játék is van.

 • 2007.09.29 21:44:14anittik

  Nilüfer, ildanyóka, zolnaid, köszönöm az infókat. Szépen sorra vszem majd a lelőhelyeket, aztán lehet, hogy még össze is futunk ;)

 • 2007.09.30 20:15:52Banita

  Debreceni tippekert hala es koszonet! ;-)  Pesten mi is a Rakoczi uti Hada turibol latjuk el az unokaocsit. Eddig sem o, sem az anyukaja nem panaszkodott. Plussallatok is vannak, de azok altalaban nem jutnak el Kispetiig... 90%-uk valahogy itthon ragad. ;-)

 • 2007.09.30 20:26:04zsuli

  Db: Burgundia-Csapó sarok,

  eddig elég jó ruhákat találtam ott

 • 2007.09.30 20:43:46Conodonta

  Kint a Sámsoni úton két autókereskedés között van egy elég jó turi. Kisbaba ruhákban nem olyan jó, de 2-3 év fölött nagyon szuper ruhákat lehet találni. Hétfőn érdemes menni, akkor váltanak árut.

 • 2007.09.30 21:11:41Nilüfer

  Anittik: Ha látsz egy dagadt ősz hajú ötvenest , aki párás szemmel alig elfogultan ecseteli, hogy Sámuel nevű unkájára kicsi az ajánlott cucc, mert nincs hat hós, de 72 cm és 10 kg, akkor az vagyok én:)) ja és rettentő okos is)

  DE TÉNYLEG!

 • 2007.09.30 22:56:14jidele

  Nilüfer, nem találkoztunk mi már? nekem ez a gyerek nagyon ismerős;)

 • 2007.10.01 09:19:25Nilüfer

  Jidele: De találkoztunk, Dina éppen pár órás volt, és gyönyörű:))))Sőt, Avit is láttam, és valakinek a szüleit is..remélem egyszer újra összefutunk, és meg is gyömöszölhetem Dinut:)Dina képeit figyelem ám, tehettek fel újabbakat:))) És tegezzél..

 • 2007.10.01 09:24:46jidele

  hát ez lassan esett le nekem:) jaj de vicces. fel is hívom ma az unokádékat:D

 • 2007.10.01 09:50:10Katalma

  Nekem semmi bajom a turis cuccokkal elvben, gyakorlatban az elérhető távolságban lévő turikban sajnos nem találtam semmit... :(

  Úgyértem, olyat nem találtam, ami korban is megfelelő meg méretben is jó lett volna, azt, hogy tetszik-e meg jó minőségű-e, azt nem is néztem még...

  Neten meg hogy mertek vásárolni? Méret miatt kérdem... Kenguru-s cuccokból 86-osat hord a lányom, de más gyártók más méretezéséből 74-eset...

  Amúgy múltkor egy vidéki kisvárosban jártam körbe a bababoltokat, mintadarabokkal, hogy ilyet szeretnék, csak nagyobbat. Mondták, hogy ilyet egyéveseknek már nem gyártanak. Mondom, enyim 6 hónapos :) Ja, akkor itt van ezésezésez. Ez kicsi. Az nem lehet, 9 hónaposoknak is viszik. De nézze meg, ez a mintadarab a _kinőtt_ mintadarab...

  Babakocsi cipőt is szeretnék, de nem igazi cipőt, csak csupa szövetet. Nem kapok, sehol. Mind kicsi. A zoknit meg ledolgozza Zsófi baba.

  Másoknak nincsen ilyen gondjuk?

 • 2007.10.01 10:23:45Nilüfer

  Katalma, van:) Én Samura pont így nehezen kapok.Centit viszek mindenhova:)))

  Bosszant hogy kis felnőtt cuccokat akarnak adni, pedig még baba..csak nagy:)Cipőgond van.. lehet kötni kéne..vagy horgolni:( Ja, és badyk sincsenek nagy méretben, vagy aranyárban, ha van is..pedig az nagyon praktikus.Rosszul vagyok ha kint van a gyerekek dereka..már láttam olyat, gogy derekán gumis téli gqatya, dzseki, ezer réteg, és ahogy felemelték a babát, kint volt a csupasz háta..és havazott:(

 • 2007.10.01 10:24:52Nilüfer

  Nem vagyok aggódó nagymama..tényleg:)))))))))

 • 2007.10.01 11:11:03Hicudzsi

  Nilüfer!

  Body:

  Tescoban lehet kapni több darab bodyt egy csomagban, vagy C&A-ban nem tudom felétek van-e. Nekem két év használat után is tökéletesek és a C&A-s 86-osat simán ráadom a kétéves fiamra, mert olyan rugalmas és nem szorítja a lába között sem.

 • 2007.10.01 11:57:51-hattori-

  Katalma, én is kocsicipőt keresgéltem a 6 hónaposomra, mert télre pláne fog kelleni, és újban alig van, ami meg van, az heroinárban...DE a teszveszen egész sokat találtam, elég jó áron. Asszem onnan fogom beszerezni.

 • 2007.10.01 20:54:34Nilüfer

  Köszönöm, Hidzsuci, ma az intersparban sikerült vennem 96-104-est, kettő volt 400 ft.Na jó. most az még nagy, de akkor kell venni, mikor van, majd belenő:)De a Tiniben is vettem párat:) És kaptam Samura rugdalózót is, tiszta pamut, fehér, vadonat új, valami angol márka, és 650 ft..nem bírtam otthagyni:)Már csak el kéne juttatni Debrecenből Budapestre valahogy:(Katalma, én az unokának egy kis sportcipőt vettem, kínai ugyan, de hajlékony a talpa, és felül bőr, tépőzáras, nagyon nagyra lehet "kinyitni" ugyanis ő még nem jár, így könnyű ráadni.21-es kellet a kis félévesnek:)))))Meg kell állapítsam, mióta babaruhákat vásárolok.kezd szenvedéllyé válni a dolog.Már ott tartok, hogy a közeli turis üzen ha van valami jó cucca:)))))))

 • 2007.10.29 13:50:05amarilo

  Találtam egy NAGYON JÓ (közérthető és részletes) leírást az ebay használatáról. Kezdőknek különösen ajánlott.  Itt a link az oldalra: dunainfo.net/~ebay/

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta