SZÜLŐSÉG

Minden gyerek elvisz egy fogat?

2007. szeptember 25., kedd 12:38

Néhány hete letört egy darab az egyik fogamból. Elmentem a fogorvoshoz, aki betömte, ám három nappal később a tömés is letört. Megcsinálta újra: ezúttal egy hónapig bírta a fog, ám nemrég egy másik sarka is letört.Visszamentem az orvoshoz, aki megvizsgálta a delikvenst, és rémisztő hírekkel szolgált: nem elég, hogy a szanaszét törött fogon már csak egy korona segít (huszonötezerért), de ráadásul három másik fogam is lyukas. Pedig évente egyszer hibajelenség nélkül is elmegyek hozzá, megnézetni, hogy minden rendben van-e.


Anyám mindig azt állította: akkor mentek tönkre a fogai, amíg velem volt terhes. Én egyrészt nagyvárosi legendának tartottam ezt az elméletet, másrészt - biztos, ami biztos - terhességem alatt és a szoptatás alatt is végig ettem vitamint. Nemcsak a terhesest, de az utóbbi időben még külön kalciumot is, mert az anyatejhez nagyon sok kalciumra van szükség.

Ezzel együtt ide jutottunk: a gyerek 9 hónapos (és, kopogjuk le, makkegészséges), nekem pedig 4 fogam szorul sürgős javításra. Persze a képhez az is hozzátartozik, hogy sikerült rém vacak fogakat örökölnöm a szüleimtől, és úgy tűnik, hiába mosom vallásos buzgósággal elektromos fogkefével, hiába ellenőriztetem, a génekből ennyire futotta.

Az érdekes az, hogy az orvosok egy része hisz ebben a "szoptatás elviszi a kalciumot" dologban, másik részük azonban tévhitnek tartja. Nektek milyen tapasztalataitok vannak ezzel kapcsolatban?

Néhány adat:

A szoptatós anyáknak napi 1200 mg kalciumra van szükségük, vagyis naponta mintegy 5-600 mg-al többre, mint egyébként. Ezt a mennyiséget a táplálkozásunk megváltoztatásával is fedezhetjük: három pohár tehéntejben például 700 mg kalcium van, de sok kalciumot tartalmaznak a tejtermékek, a zöld levélzöldségek (spenót, brokkoli), a szálkástul evett szardínia és a szezámmag.

A szoptatás során az anya csontsűrűsége akkor is csökken (mintegy 3-5%-kal), ha kalciumot és egyéb vitaminokat szed. Az elválasztás során azonban különösen fontos a fokozott kalciumbevitel, ez a kalcium ugyanis beépül az anya csontjaiba. A kutatások szerint az anya csontsűrűsége az elválasztás után gyakran nagyobb, mint terhessége előtt.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.09.25 12:53:35manci

  Nekem az első tehesség szoptatás semmit nem rontott a fogaim állapotán - hittem eddig. Most a másodikat várom és gyanúsan érzékeny lett az egyik pocelán illével ellátott fogam. Kicsit parázom, szerencsére a barátnőm a fogorvosom, akiben nagyon bízom, viszont vagy 150 km-re lakik. Na, mindegy, nem halogathatom túl sokáig a felkeresését, telefonon nem tudott diagnózist felállítani.  Ja, egy megfigyelés: az elmút 3 évben mindig csak terhesen nőtt a bölcsességfogam. Mikor, ha nem akkor, amikor épp nem kéne felzabálni az összes itthon található fájdalomcsillapítót!

 • 2007.09.25 13:04:07gida

  Én éppen ma megyek vissza a fogorvoshoz, a múlt héten már voltam egyszer, és a jövő héten is megyek legalább egyszer. Mivel elég szar minőségű fogaim vannak naponta minimum kétszer, de ha időm van rá, akkor háromszor is megmosom. Minden fogmosás minimum tíz perc, mérem az időt közben. Hát ez mit sem segített. Pillanatnyilag négy lyukas fogam van, plusz egy olyan, amelyiknek letört a fele. Ja, és én naponta minimum egy liter tejet megiszom, és megittam a terhesség és a szoptatás alatt is, plusz a vitaminokat is szedtem. Már készülök rá lelkiekben, hogy a kistesó után már én sem úszom meg a koronát. Egylőre úgy tűnik, jobban állok, mint az apám (akitől a fogaim minőségét örököltem), neki negyven évesen már alul-felül műfogsora volt.

 • 2007.09.25 13:09:44manci

  Én úgy tudom, elég 3 percig fogat mosni. Nekem már ez is végtelenül hosszú időnek tűnik.

  10 percig sikálni! gida, elismerésem!

 • 2007.09.25 13:12:32marcangoló

  Én nem tom, mert a második terhesség alatt nem mertem elmenni. :-)

  Viszont a napi 1- 1,5 liter tej nekem is kell.

 • 2007.09.25 13:14:35marywolf

  Akkor nekem gusztustalanul kegyelemmenyiségem van a fogaimmal, mert 26 elmúltam és még egy lyukas fogam sincs, de a cikk hatására asszem emelem a tej adagomat.

  Vitaminnal csehül állok, ugyanis nem szedek semmit, ez gáz? Csak mert madj minden nap iszom frissen préselt narancslevet és eszem zöldséget gyümölcsöt napi többször. Szóval így is feltétlenül kell szednem vitamint terhesség alatt. Őszintén szólva mindig viszolyogtam a bogyós vitamintól, talán ezért eszem annyi zöldséget gyümölcsöt.

  Ha pl fáradákonyabb vagyok, akkor emelem a narancslé adagot, vagy keresek olyan vitaminforrást, amit régen ettem, hátha az hiányzik.

  Félek azért, hogy rosszul csinálom, nem akarok ártani a babának és ha azon múlik szedek bogyót.

 • 2007.09.25 13:16:33Katalma

  első, sikertelen terhességem alatt rengeteget romlottak a fogaim.

  második alkalommal nagyon figyeltem, és azóta is (most szoptatok) figyelek a kálcium bevitelre, és mintha minden rendben lenne...

  amúgy a tej és a tejtemékek helyett a szezámmag és a lenmag nagyon hasznos kalcium forrás, és egészségesebb is.

 • 2007.09.25 13:17:26Katalma

  marywolf, folsavat érdemes...

 • 2007.09.25 13:23:32manci

  marywolf: a rossz hír, hogy senki emberfia nem fog tudni neked teljesen hiteles választ adni arra, hogy szükséges-e, hasznos-e a terhességi vitaminok szedése, avagy sem, netán éppen ellenkezőleg. Pontosabban, ha elkezded körbejárni a kérdést, pont annyi pro és kontra érvet fogsz találni, mindezeket orvosok, kutatók, nyolcat szült kismamák szájából.  Ha érdekel, én szedtem, szedem. Ha valamiben nem tudok dönteni, akkor a dokimra hallgatok, aki azt mondta, hogy a terhesség előtt, ill. legalább a terhesség első 3 hónapjában szedjem. Másnak meg mást mond a dokija. Sokat segítettem? :)) • 2007.09.25 13:25:06manci

  Ja, ezt a "szardíniát csontostól kell enni" dolgot nem tudtam. Köszi az infót! :)

 • 2007.09.25 13:27:59marywolf

  Hát én még életemben nem szedtem, de egyszer B6 ot, verseny időszakban.

  A folsavnak utána néztem, hogy mibe van és azokat is ettem lelkesen.

  Ok nem vagyok biológus, meg dietetikus meg semmi okos, csak igyekszem normálisan enni, csak tényleg az van, hogy nem akarok ártani sem, sem a rossz vitamin adaggal, sem a hiányával.

 • 2007.09.25 13:51:08gusztika

  Gyerekkoromban az ellazázott fogápolásnak köszönhetően a rágóimat tömték. Aztán úgy 12 éves koromtól rendben voltak a fogaim. Terhesség alatt voltam fogorvosnál, leszedte a fogkövet és amúgy mindent OK. Végig szedtem a vitamint. Megszületett a kölyök, szoptatás 3. hónapjában távozott az egyik tömött fogam harmada. Ezt azonnal megcsináltattam, és a doktornő talált még 2 kezdő szuvasodót, amiből az egyik ráadásul bölcsességfog. Mivel a gyerek azóta abszolút kiszámíthatatlan, nem tudtam még visszamenni. Csak remélem, hogy újabbak nincsenek, de szertartásos fogmosások, esti fogselyem, napi 2 pohár laktózmentes tej, sajt, mézzel kevert szezámmag és a vitaminom az van.  (De én kiszoptatom magamból a vasat és a cinket is, az ekcémám minden idők legdurvább stádiumában tombol... és a kölyök, úgy néz ki, még az érettségi banketten is anyatejből készített kumisztól fog berúgni, mert a hozzátáplálást szabotálja.)

 • 2007.09.25 13:53:49babó

  a szülésfelkészítőn volt egy fogorvos előadása is, ő azt mondta, hogy ez nagy marhaság. mert ami beépült fogakba kalcium, azt a szervezet már nem tudja kivonni, nincs rá mechnaizmus.  ennek ellenére, azt mondta menjünk el a terhesség alatt többször kontrollra. de akkor minek? na mindegy.  nekem szemét módon jó fogaim vannak, csak egy tömésem van, és a baba sem rontott a dolgon. viszont szoptatás félidejében nagyon hullott a hajam, sztem akkor fogytak ki a tartalékok. de elmúlt, mióta nem szoptatok.

 • 2007.09.25 13:55:45animani

  Szülés után néhány hónappal megnyugodva kommentáltam: az "egy terhesség - egy fog" hülyeség! Meg a fogdokim is mondta. Gondoltam, ez velem nem fordulhat elő :-), hiszen sok tejet, tejterméket eszem stb... /A hajam úgyis ijesztően hullott, épp elég volt lelkileg, mert évtizedek óta hosszú./ Aztán nekem is elrepedt az in-lay-m, cserekor derült ki, h. a mellette lévő fog meg lyukas! :-((((( Nem tudom, valóban a terhesség miatt lett-e eggyel több tömött fogam v. csak véletlen egybeesés.

 • 2007.09.25 13:58:46gida

  Hát manci, én tizenöt éve végignéztem, ahogy az apám fiatalon egy-két éven belül elveszti az összes fogát. Ezek után neked sem tűnne soknak a tíz perc, elhiheted. :)

  Nekem a szezámmag fogyasztásával csak az volt a bajom, hogy nem igazán szeretem, max. a zsömlén azt a néhány szemet. A tejet viszont imádom. Én terhesen is, és szoptatás alatt is szedtem a terhesvitamint, mert az orvosom azt mondta, nem árt olyankor is.

 • 2007.09.25 14:01:21zigi13

  Helo! vitaminokat ajánlok(terhes) szerintem jók csak hízlalnak (tapasztalat). A tejet én is szeretten napi 1 litert de a védő nőm letiltott napi 2 bögrére + a diatetikus is 1200kalóriás étrendet írt elő (cukorbetegségre való hajlam miatt). Szóval visszafogtam magam kalória szinten tej szinten és nem ettem vitamint. Az eredmény? egy rachitises gyerek ( nem kapott elég kalciumot a pocakban) puha fej koponya (nem a kutacsnál) + eldeformált bordaív + csukló csontok porcosodása tért el egy normális gyerekétől. Szerencsére korán észrevették és kezelik jó eredménnyel. most már 3.5 évesen normális csak egy kicsit kissebb mint a többi gyerek. szóval csak annyit erröl kalciun + tej+ nagy zabálások. és minden amit szem száj kíván (határokon belül).

 • 2007.09.25 14:10:19manci

  úh, zigi, ilyenről még nem is hallottam! Eza gond bizonyíthatóan a kevés kalciumfogyasztás miatt alakul ki?

 • 2007.09.25 14:27:35gusztika

  Én egész biztosan tudom, hogy nem az elevittől híztam többet a terhességem alatt, hanem azért, mert többet ettem a kelleténél. A vitamin csak jó étvágyat csinál (de az nekem vitamin nélkül is van). Namármost nem mindegy, hogy szalonnát vagy salátát töm ilyenkor az ember a fejébe. Én biztosra mentem, ezért a kettőt együtt. :)

 • 2007.09.25 15:10:54Vusika

  Nekem a terhesság alatt nagyon tönkrementek a fogaim,kb 100ezerbe került.hogy megcsináltattam.Kilyukadoztak a fogaim,sőt még volt egy csúnya ínygyulladásom is.Pedig én is szedtem a vitaminokat meg a kalciumot is rendesen.Szerencsére a szoptatás alatt már nem jelentkeztek ezek a problémák.

 • 2007.09.25 15:30:44bibiche

  Én most vagyok a nyolcadik hónapban, a fogaim rendben lennének (kicsit elszíneződtek mondjuk...), viszont az ínyem állandóan vérzik. Google szerint gyakori jelenség, egy fogkőleszedés helyre teszi. Pedig a terhességem elején azon is voltam, azt mondták, nem is volt semmi leszednivaló.

 • 2007.09.25 16:00:38moda liza

  szia moon!  én nagyon utánanéztem ennek a témának, mert az én genetikai örökségemnél még a tiéd sem lehet rosszabb :-)

  a széles körű tájékozodásom után azt mondhatom, amit pl már előttem is mondtak: a már húsz éve kinőtt fogból semmilyen kalciumot nem von már ki a bébi :-) nem a fog romlik tehát, hanem a progeszteron hatására felpuhul az íny, ezért jobban alámennek a bacik ami egyenlő fognyaki szuvasodás. meg romlás.

  ha tehát a legkisebb érzékenységet vagy vérzést észleled, az az íny gyulladásának a jele, és vegyél ínyvédő fogkrémet, pl paradontax, vagy mi, jó drága és elviselhetetlen ízű:-) de nekem pl bejött...

 • 2007.09.25 19:27:51boribon

  Meglehetősen aktuális... Épp feldagadt képpel jajongok a gép előtt.:-( Bár nálam most nem csupán a rossz fogak okozzák a galibát, hanem az éppen utat törő bölcsességfogam. Már évek óta látszik egy része, de sosem bújik ki teljesen. Most viszont nagyon belehúzott, nyomakodik kifele.  Mivel viszont a terhesség alatt valóban tönkrement 2 fogam, így duplán parázom elmenni a fogorvoshoz, tudom, hogy muszáj, de annyira nincs hangulatom belevágni egy többhetes kínkúrába. De hát nincs más választásom...  Azzal vigasztalom magam, hogy legalább baromi empatikus leszek majd pár hónap múlva, mikor Borinank nőnek a fogacskái.

 • 2007.09.25 20:36:56jidele

  szanaszéjjel mennek tönkre a fogaim, amióta terhes lettem. Doki szerint UL, hogy a babától. Szóval teli van a szám tömött városi legendákkal:s

 • 2007.09.25 21:15:55kovvacs

  viszont a csontsűrűséges meg kálciumos sztori más szempontból is érdekes.

  Amilyen balfék vagyok - vagy konzervatív, ez ugye ebben az országban szinonima (bocs, senkit se akarok megbántani, csak olyan frappánsnak tűnik így fáradtan) -,

  szóval mindkét terhességem elején jó alaposan belerúgtam a mosogatógép lehajtott-kinyitott ajtajába. Többször is, rövid idő leforgása alatt.

  És nem ám hogy megúsztam volna egy lila foltocskával: dudor(ok) nőtt(ek) és csak nem múlt el magától.

  Első terhességem idején elmentem ugyan a sebészetre, de ott azt mondta a doki, hogy az állapotomra való tekintettel ezt most hagyjuk, mert nem fogok belehalni.

  Ebben maradtunk, picit csúnya, csak akkor fáj, ha megnyomják, nem halálos. Szültem, szoptattam, dokihoz nem mentem, bajom nem volt vele, sose ment vissza teljesen a dudor. Aztán második terhesség, szertartásos belerúgás, már csak azért is, hogy tuti ugyanott legyen az ütés. Mosmá azérse mentem el dokihoz, hogy végighallgassam, hogy nem fogok belehalni és a babára való tekintettel napoljuk el a kérdést.

  Viszont most már nagyon csúnya. Liotonnal vissza lehetett varázsolni a púp nagyját, de megszüntetni nem lehetett. Valószínűleg csonthártya-gyulladás. Lehet, hogy azért alakul ki ilyesmi terhesség alatt, mert a csont se képes olyan jól regenerálódni akár a kálciumhiány, akár a terhelés miatt? Végülis ez nem volt több, mint bármilyen más zúzódás, különben is össze-vissza vagyok képes ütni magam, ha fáradt vagyok és nincsenek meg a testhatáraim.

 • 2007.09.25 21:19:26babó

  moda liza!

  nagyon érdekes amit írsz! amolyan kecske is jóllakik, káposzta is megmarad: tényleg van oka, hogy a terhesség alatt romlanak a fogak, de nem ez a kalciumkivonós elmélet, ami nekem tényleg hülyeségnak hangzik.

  és lehet is tenni ellene. asszem kipróbálom a fogkrémet, amit írtál, mert vérzik az ínyem :(

 • 2007.09.25 21:21:28Maja Papaya

  Első terhességnél csak ínygyulladás, másodiknál minusz 2 fog. Ha átlagolunk, igazolni tudom a címet...

 • 2007.09.25 21:24:29Maja Papaya

  Egyébként nekem az volt az érzésem az első hetekben, hogy a friss anyukáknak nem a kalciumhiány viszi a fogakat, hanem az, hogy sokszor még fogat mosni sincs idejük.

 • 2007.09.25 21:27:56kovvacs

  Maja Papaya de csak az első gyereknél:) Második mellett már szőrteleníteni és hajat mosni is bőven van idő. Csak porontyozni nem...

 • 2007.09.25 22:05:41Magdus_

  A terhesvitamintól rosszul voltam, úgyhogy inkább jött a sok gyümi és zöldség. Mióta kisfiam megszületett le kellett állnom a tejjel, mert allergiás volt rá. Mivel még szoptatok(10hónapos)a tejet bár már nem vetem el teljesen, de ritkán iszogatok vagy készítek bármit belőle. Inkább még több gyümi és zöldség. Amúgy is már főzök neki belőle, úgyhogy együtt eszegetünk :))).

  A terhességem alatt inkább az ínyem volt nagyon vérzékeny és egy fogam amit vagy 3szor kellett betömni egymás után, mert folyton letört. Most úgy néz ki egy fogam híján minden oké, úgyhogy hamaros megyek újabb "kínzásra".

  A fogmosásról meg annyit, hogy képtelen lennék 10 percig csiszatolni (minden elismerésem aki tudja), inkább minden étkezés után megmosom (egy ideje már ki sem bírom enélkül- vendégségbe is fogkefével rohangálok).

 • 2007.09.25 22:28:40Sibri75

  Az első gyereknél nem volt semmi baj, de most, a második után én is folyamatosan fogorvoshoz járok.

  Azt a fogkrémet én is kipróbálom. Csak ne utálnék annyira fogat mosni!!!

  Mármint mosok én, de néha annyira szívesen nem mosnék, csak lelkiismeretfurdalásom van, hogy azt a 3 percet nem bírom ki.

  10 perc? Borzasztó:((

 • 2007.09.26 08:44:26Tish

  Terhességem alatt folyamatosan fogínygyulladásom volt, amit hiába kezeltettem. Szülés után elmúlt, de néhány évvel utána elmentem a dokihoz, mert baromira fájtak a fogaim harapásnál. Elküldött panorámaröntgenre, ahol kiderült, hogy az alsó fogaim gyökerének nagy részén gócok alakultak ki, úgyhogy gyökérkezelésre jártam hónapokig... senkinek se kívánom.

  Biztos vagyok benne, hogy a terhesség miatt tegeződtem össze a dokival.

 • 2007.09.26 13:50:58Békanőci

  Sziasztok!

  Piszok rossz genetikai háttérrel rendelkezem fog-ügyben,csomó tömött fogam van,akármennyit-akárhogyan-akármivel mosom "őket".Ja,és annyi tejet iszom,hogy anyu szerint jobban járnánk ha vennénk egy tehenet,csak nincs hova tenni. :)))

  A terhességem 7. hónapjában(februárban) voltam fogorvosnál,mert pár napon belül három fogam tört le,vagy ketté. :(((

  Dokinéni betömte,kipótolta.Augusztusban ezek közül ki kellett húzni egyet,a másik kettőre már kaptam időpontot,mert tovább romlottak.  Abban reménykedem,hogy kisprücsök lánykám a drága édesapja fogazatát örökölte...!

 • 2007.09.26 21:14:27boribon

  Mai program: fogröntgen szemérmetlenül sok pénzért... (Persze úgy kell az úrizálós fajtámnak, minek járok magánba.)Fájdalom konstans, ismerős fogdoki is csak hétfőre tudott időpontot adni. :-((

  Sztk-ba viszont nem merek menni a fogammal, ott eddig csak rossz tapasztalatom volt.(Mindkét helyen ugyanúgy fáj a kezelés, nyilván, csak magánban legalább nem derül ki fél év múlva, hogy a tömésből kispórolták az anyagot, és mehetek vissza újabb kínparádéra...)

  Természetesen a lányomra is épp ma jött rá a nyűgösködhetnék, úgyhogy elég "vidám" napunk volt. Bár ő biztos csak szolidált velem és azért jajgatott egész álló nap...

 • 2007.09.28 10:13:01-hattori-

  Nálam is majdnem vitt a gyerek egy fogat, de a falusi fogdokibácsi megmentette, igaz 14x voltam nála!!! Ugyanis a császármetszéshez altattak, az altatás kapcsán kitört egy kis darab az jobb első metszőfogamból, ami gyökértömött volt, utána meg komplikációként vérmérgezést kaptam, amiből ugyan 4-5 nap alatt klasszul felgyógyultam, de a dög bacik megtelepedtek a sérült fogam gyökerénél és csináltak egy klassz kis tályogot. Azaz 4 hetes babával, szoptatósan nem volt elég bajom, még szaladgálhattam fogorvoshoz - de megérte. Féltem, ki ne rántsa, de konzervatívan kezelgette 2 hónapig, és megérte. Azóta is mosom őket lelkesen, igaz, vissza kéne kocogjak hozzá, mert tett említést valami kis kezdődő likról :(  Viszont be kell valljam, szerintem nálam a fogmosás biztos nem tart 3 percig...de most fogok kitenni egy órát. Annyit tettem még meg a fogaimért, hogy csináltattam egy éjszakai harapásemelőt, mert éjszaka folyton csikorgatok, így a párom is jobban alszik, meg talán a fogak is lassabban kopnak.

 • 2007.09.28 11:13:40Vakmacska

  Csak hogy vidámabb legyen ez a fogas történet, egy régi sztori:  Anyámnak is romlottak a fogai, már terhesség előtt is, ami felgyorsult és muszáj volt megcsinálni. Kisfaluban lakott, és volt 1 db doktornő, csinált hidat, gyökeret, mifene.

  Az volt a gáz, hogy a dokinő is terhes volt rendesen. Azért haladtak irtó lassan, mert nem bírt a csaj dolgozni rendesen a röhögéstől, mert a nagy pocakok miatt alig fértek egymáshoz.  Én megúsztam, csak a kölök 2. szülinapja előtt durrant be egy gyökerem, de azt már az előző csináltatáskor mondták, hogy aligha lesz örök életű.  A doki aszonta, nem a kalcium megy el, hanem fellazul az így, bacik meg mehetnek szépen akadálymentesen bele.

 • 2007.09.28 12:26:01DKone

  Huuuuuuuu, de aktualis.

  Az elso baba tavaly decemberben szuletett, es a masodik most januarban fog. FOG. :)

  Egy par napja mentem haza, es a nap ellen lehajtottam az autoban a napellenzot, aminek a hatoldalan tukor van, amibe proba mosolyt villantottam, es huuuuuuuuuuuuuuuu. Harom honap alatt olyan szintu romlas lepett fel, hogy teljesen rosszul lettem.

  Holnap megyek a fogdolkihoz, es a nogyogyaszhoz, hogy csinaljanak valamit!!!!!!

  SEGITSEG!

  Kulonben a tejet meg elkezdtem kivanni tenyleg, de szerintem a normal boltokban kaphato tejekben a Ca tartalom igen csekely.

 • 2007.09.30 13:40:48másutt

  En vegig szedtem a terhesvitamint.

  Sot... most mar 2 eve, azaz tobb mint egy evvel a teherbeeses elott mar minden nap szedtem.  Kalciumot is, pezsgotabletta formaban, amikor el nem felejtem.. mondjuk hetente 3-szor.  A fogamat kicsi fejes automata fogkefevel mosom, 2 percet alkalmankent.  Tejerzekeny vagyok ezert KECSKETEJET iszom, vagy laktozmenteset... anyam, aki orvos, LYUKACSOS sajtot ajanlott, allitolag annak a legnagyobb a kalciumtartalma. Ezt bizonyitani nem tudom, viszont szeretem es sok sajtot eszem.  Egyetlen fogammal sem volt semmilyen baj.... eddig.

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta