SZÜLŐSÉG

Gift Expo: Levendulás csoki és babafüggőbölcső

2007. szeptember 22., szombat 08:15

A háromnapos Gift Expo Játék-Ajándék Szakkiállítás első délelőttjén még néhol kaotikus állapotok uralkodtak, a Disney standhoz például nem lehetett hozzáférni a sok papírdoboztól, amelyből ketten rakosgatták ki a termékeket a polcokra. Egyelőre vendéget sem sokat láttunk.

Klikk!

A legtöbben a csokoládé-vízesésnél ácsorogtak és kóstolgatták a csilis forró csokit, mi pedig hajkurásztuk a gyerekeket, akik minden kiállított játékot ki akartak próbálni.


Először elindultunk megkeresni a tavaly már jól bevált játéksarkot és gyerekmegőrzőt, azzal a céllal, hogy amíg a gyerekek csúszdáznak, mi feltérképezzük a kiállítást. Mivel ilyet sehol nem találtuk, kénytelenek voltunk körbecipelni a gyerekeket is, ami némiképp megnehezítette a megfigyelést.

Nem sikerült rendszert találni a standok helyzetében, a játékok, ajándékok, könyvek, kiegészítők, ékszerek, csokik egymást követték. A játékpultoknál nem volt kérdés, hogy megállunk-e, a felnőtteknek szánt ajándékok standjánál már nehezebb helyzetben voltunk: szúrós szemű eladók figyelték, hogy a gyerek mihez nyúl hozzá vagy mit ver le a polcokról. Az ékszereknél például, amíg mi ámuldoztunk a csillogó fülbevalókon, Pötyi bemászott a vitrinbe és a Swarovsky nyakláncokat kezdte markolászni. Jó ízlése van.

Ami azt illeti, én is tudtam volna választani magamnak egy szép karkötőt vagy telefonékszert. Apának is találtunk lehetséges ajándékot: egy fémbőröndben lévő pókerkészlet nyerte el leginkább tetszésünket. A kiállítás leggusztusosabb pultja címet a Mozart csokistandja nyerte tőlünk, legszívesebben félredobtuk volna elveinket és vettünk volna belőle néhány kilót. Már ha nem lett volna olyan drága. Boldogsággal töltött el, hogy egy másik standon megtaláltam azt a levendulás csokit, amelyet egyszer egy borfesztiválon kóstoltam és azóta sem sikerült összefutnom vele sehol. Sajnos ez sem olcsó, a minőségi csokiból ezer forint egy tábla. Beértük a körülbelül kétkockányi mennyiséggel, amelyért csak 120 forintot kértek.

Találtunk méregdrága iskolatáskát is, amely huszonkilencezer forintba kerül. Az árus szerint azért ilyen drága, mert ez a legjobb a piacon, állítólag úgy alakították ki, hogy nem terheli a gerincet és olyan tartós anyagból varrták, hogy három év garanciát mernek rá adni. Még jó, hogy Win már megvette a lányának a táskát korábban. Néhány pulttal arrébb viszont talált végre hógömböt, amelyre régóta vadászott. Ám korán örült, a gömböt ugyanis nem vehette meg, a cég csak kiállítani hozta termékeit.

Kedvencünk a bébifüggőbölcső volt, amelyet hároméves korig vagy tizenöt kilóig lehet használni. Igaz, a tartóváz miatt helyigényes, de Pötyinek annyira megtetszett, hogy ki sem akart szállni belőle. A fémszerkezet 12 ezer forint, a bölcső pedig még egyszer ennyi. A leggázabb termékek szerintünk a halálfejes cuccok, pláne félmeztelen próbababákon prezentálva.

Aki tehát ajándékötleteket kíván gyűjteni, látogasson ki a Gift Expóra a hétvégén, de ha rendesen körbe akar nézni, javasoljuk, hogy hagyja otthon a gyereket. A kezeit meg jól tömje tele prospektusokkal, az előrelátók akár karácsonyi ötleteket is gyűjthetnek belőlük. És feltétlen kóstolja meg a levendulás csokit.

 

Infók: Gift Expo II. Játék-Ajándék Szakkiállítás és I. Csokoládé Szakkiállítás
Syma Rendezvénycsarnok, Budapest, Dózsa György út 1.
2007. szeptember 21-23, 10-18 óráig
A belépés ingyenes.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.09.22 13:04:03Illatos nyár

  A csokiszökőkút is megvehető? nekem nagyon tetszik, szeretnék itthonra egy olyat :-)

  Menyi csoki kell bele? Nem emlékeztek, ki volt a kiállítója?

 • 2007.09.22 13:53:47bes3

  az agyamban a GIFT szórol a "MÉREG " jön ki első találatként von Haus aus.....

 • 2007.09.22 18:25:43Hicudzsi

  Wadomama merre vagy???

  vásároljvásároljvásárolj...

  bóóóvlit :)))

 • 2007.09.22 19:06:08marywolf

  Azért azt a levendulás csokit megkóstolnám.

  Nah, de azt hiszem ezt most ki kell hagynom, viszont vettem levendulás gyantát, majd azzal barátkozom a csoki helyett.

 • 2007.09.24 10:16:31mokusmami

  Mi is kint voltunk vasárnap kora délután. Ilyen rossz kiállításon még nem voltam. Pedig akkora lelkesedéssel indultunk útra... Még jó, hogy ugyanitt lakásvásár is volt. Ha csak a Gift Expo lett volna, nagyon csalódottan távoztunk volna. Így szegényebbek lettünk 1 600 Ft.-tal, de legalább volt haszna. Tipikusan sok hűhó semmiért.

  Még jó, hogy nem kellett fizetni érte. Na abból hatalmas balhé lett volna... A kijáratnál egy kislány megkérdezte szüleitől, hogy mikor mennek végre a játékkiállításra. Anyukája halkan válaszolt: Ott voltunk, Kicsim. No comment... :(

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta