SZÜLŐSÉG

Az anyák is piálnak, csak letagadják

2007. szeptember 19., szerda 11:39

Most vagy az van, hogy javul az alkoholhelyzet az országban és ennyi antialkoholista ember él köztünk, vagy a kommentezők kicsit elferdítik a valóságot. A legvalószínűbb talán az, hogy a szittyózók inkább csendben maradnak és lapítanak, mint szar a fűben. Hogy is mernék bevallani, hogy időnként elszopogatnak egy pohárka bort a vacsora mellé, s esetenként becsípnek, vagy néha pocsolyarészegre isszák magukat? Sok jóra nem számíthatnának az antialkoholista anyáktól, az biztos.

Nem egy anyukát ismerek, aki társaságban sörözik, vagy egy fárasztó nap után, (miután ágyba dugta a gyerekeit) lazításképp bedob otthon egy Cuba Librét. Sőt, van, aki a születésnapján bepuszil egy üveg pezsgőt. Ettől még nem dől össze a világ, ettől még ugyanolyan jó anyák lehetnek, mint azok, akik nem isznak sosem. Legfeljebb magukkal csesznek ki és kell mosolyogva túlélniük a pezsgőzés utáni másnaposságot és elviselni a kínzó fejfájást.


Miért tekintik egyes nők az alkoholt az ördög italának, miután anyák lettek? Vajon miért verik a mellüket, hogy ők aztán soha, egy kortyot sem? Ők fiatal korukban sem rúgtak be sosem? Mert azért szembe ne köpjük már magunkat. Való igaz, nem kell alkohol ahhoz, hogy jól érezze az ember magát. De ne essünk át a ló túlsó oldalára sem!

Most pedig megyek és megiszom egy pohár finom vörösbort, mert szeretem. Jöhetnek a kövek. Megnyugtatok mindenkit, hogy a gyerek már alszik és attól a néhány kortytól nem fogok ordibálni és törni-zúzni sem. Legfeljebb felpiszkálja az érzékeimet és letámadom apát.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.09.19 12:50:21druantia

  Én a terhességem előtt szinte minden nap ittam valamilyen alkoholt (egyetem + fiatalság), de hetente egyszer biztos. Ha mást nem, akkor átmentünk a kollégiummal szemben lévő kocsmába egy pohár vörösborra a barátnőmmel. Imádtam a vörösbort meg a jó sört. A töményet már nem, pedig 17 évesen még a szilvapálinkát is nagyon szerettem :).  Viszont a terhesség alatt és után egy kortyot sem. Na jó, nagyon ritkán tényleg csak egy-egy kortyot, miután megszületett a Peti, olyan háromhavonta egyszer. Én úgy vagyok vele, hogy ha nem célom elérni azt a jóleső bizsergést, amit az alkohol tud produkálni bennem, akkor minek igyak alkoholosat? A másik meg az, amit már többször leírtam, hogy beleőrülnék, ha a gyerekemmel történne valami és én csak egy kicsit is el lennék tompulva a pia miatt.  Én az alkoholban a hatását szerettem, nem az ízét, kisgyerekes anyukaként meg a hatásra játszás nem aktuális (számomra legalábbis nem), de a sört néha megkívánom. Ilyenkor megiszom egy alkoholmentes sört. Ha elmegyek valahova és a gyerek nincs velem, és tudom, hogy még pár órám van kiszellőztetni a fejem, nem utasítok vissza egy pohár vörösbort sem.

 • 2007.09.19 13:16:07di

  Én se voltam még berugva, spicces az igen, de több nem. Szeretem a finom/édes itakokat, de vhogy mégse. Érdekes, hogy a társaságunkban, csak az egyik srác szokott kérni magának rövidet, és senki más. Még sört se. Ha ezeket említem, úgy néznek rám, mint aki nem normális. Ha van baráti étteremzés akkor se fogy alkohol, egyszerűen nem. Itthon volt, hogy ránk romlott a felbontott aszú:((. Most se hiányzik az alkohol...

  ja, nem is hívnak kollegák sörözéses beszélgetésre.., pedig talán ha nem is sör, ..de nem hívnak, nem vegyül-nek/tek

 • 2007.09.19 13:19:02manci

  Én szeretem a jófajta borokat. Régebben a komolyabb ivászatoktól se zárkóztam el. Aztán jött a baba, és mitagadás -orvosom engedélyével- akkor is megittam egy-egy pohár finom vörösbort és mindig nagyon jól esett.  Még szoptatás alatt elhatároztam, hogy ha már nem cicizik a lányom, belevetem magam egy masszívabb alkoholizálásba. Így esett, hogy a gyerek egy éves kora után komolyabban felöntöttem a garatra. Nos, másnap: mindent megbántam, bíró úr!  Ígyhát visszatértem az egy-egy pohár bor koncepcióhoz.  Illetve mostmár annyit se iszom, ugyanis ezzel a babával a hányinger kerülget, ha bármilyen piára gondolok.

 • 2007.09.19 13:41:13marcangoló

  Szerintem gyerek után azért nem (sem) iszik az ember, mert egy gyerekkel, gyerek mellett elvileg bármikor történhet bármi. Sokan úgy vélik, akkor nem állnak a helyzet magaslatán, ha ittak, és inkább nem kockáztatnak. Talán, ha nagyobbak lesznek, akkor igen.

  Én szoptatok, úgyhogy no comment.

 • 2007.09.19 13:43:59cseresznye

  Vasszűz, mostanában olyan epés vagy!  Sztem teljesen másról szól a cikk, azért gondolom, mert szinte a nevemben beszélt. Nekem is feltűnt, hogy eddig csak az alkohol sátáni oldala került kitárgyalásra, és olyan benyomást keltett, mintha minden rendes ember antialkoholista lenne. Ez persze nem baj, mert a normális dolgokról nem kell annyit beszélni, mint ami tényleg problémát jelent. Viszont a kommentek olvastán én is megütődtem, hogy csak az antik szólalnak meg, akkor vajon milyen a valódi arányuk? • 2007.09.19 14:04:49druantia

  Cseresznye, álljunk meg egy pillanatra :)))! Én pl. nem vagyok anti, csak most nem aktuális :).

 • 2007.09.19 14:11:54cseresznye

  Akkor már leírom, hogy elég ivós voltam, szerettem társasággal inni, hosszan borozni, meg egy-két emberrel otthon egy üveg borba foglalni az estét, a beszélgetést, szerelmet stb. Szóval a bulizós meg a beszélgetős ivás is ment. Az ízét és a hatását is szeretem.

  Terhesség óta persze visszavonultam, egy-egy pohár vörösbortól eltekintve.  Kevésbé is kívánom már, de ebben nagy a szerepe, hogy a szituációk is mások, megváltozott az egész élet. Én is változtam, a barátaim is, nem tudok már úgy belefeletkezni egy este ittésmostjába.  Nem akarok visszvágós posztot, csak nekem meg azok az emberek furák, akik mindig olyan...józanok.

  Persze, terhesség, szoptatás alatt, akármilyen is az ember,józan vagy bolond, mardjon az egy-egy deci igazi szőlőből való vörösbornál.  Mielőtt letámadnátok, tudom, hogy vannak a különleges estek, de most csak az átlagról írtam.

 • 2007.09.19 14:23:58cseresznye

  druantia, értelek, az antik tömegét a korábbi posztok kommentelőire értettem!

  Neked pont írni akartam, hogy hasonlítanak az ex ivási szokásaink, meg hogy is van az, hogy a pálinka nekem is 20-ig ízlett, aztán nem, csak marha ritkán, mondjuk bőrigázás-átfagyás után egy korty.  Lehet, jólesne egy nosztalgia poszt az egyetemi évekről. Én Pécsre jártam, albérlet, igazi barátok, sok beszélgetés, sok bulizás...de már túl vagyok a visszasíráson tényleg megváltozott minden, vele együtt én magam is.

 • 2007.09.19 14:50:09hupli4

  Volt szűk egy év, harminc körül, amikor mindketten egyedül maradván hosszú kapcsolat után, elég belemenős életet éltünk a barátnőmmel, persze ittunk is. Néha nem is keveset. Azért persze, mert ez vhogy hozzátartozott. A hűtőmben leginkább néhány kedvenc ital és joghurt volt. De olyan is volt, hogy semmi alkoholt nem fogyasztottunk, mégis vihogtunk, mint a bakfisok és marha jól éreztük magunkat, hajnalig tartó bulikon. Nem bánom ezeket az időket, a kamaszéveimből kimaradtak és meggyőződésem, hogy jót tett, hogy kieresztettem a gőz még baba előtt.

  Amikor várandós lettem - sőt már előtte is - a doki nénim bíztatott, hogy bátran igyak vörösbort, vagy sört, akár minden nap (előtte, hogy ellazuljak, ne gondoljak mindig arra, hogy miért nem jön már a baba, utána a vérkép javítása miatt). Ha kívántam ittam - 9 hónap alatt talán ha négyszer fél pohár vörösbort.

  Most nyáron, nagy melegben 3-4 korty sör is lecsúszott nagy ritkán, szoptatás után, hogy legyen ideje "kimenni". De most valahogy nem is kívánom. Nemrég dobtam ki egy, már másfél éve lejárt Baileys-t. (jesszusom, így kell írni?)

 • 2007.09.19 15:01:57manci

  Mi annál nagyobb társasági életet élünk, minthogy ránk rohadjon bármilyen pia! :))  Persze a mi társaságunkban mindenki alkoholizál. Pedig egy alkoholiszóta sincs köztük :)

 • 2007.09.19 15:04:26Leona

  Csak én érzem úgy, hogy ez övön aluli, és hogy nem feltétlenül az alkoholista szülőktől szenvedők kommentjeire kellene linkelni?

  Volt jó pár poszt, ahol arról volt szó, hogyan is alkoholizálunk mi-kommentezők; nem pedig az a kör, akinek meggyűlt (alaposan) a baja az alkohollal, és érthető, ha ki akarják zárni az életükből.  Shake, szerintem alulmúltad önmagad. Tényleg, te hogyhogy nem kerültél be az UFÓ-csapatba? Vagy nem mered vállalni a posztjaidat?

 • 2007.09.19 15:09:38mazsola84

  Na jöhetnek a kövek! Én nem vagyok anti, sőt imádok bulizni és ahhoz valahogy hozzátartozik a pia. Persze még nincs gyerek, ha lenne valszeg nem innék. Most is csak alkalmanként (mondjuk évente 3-4 alkalommal), de akkor általában sikerül eléggé berúgni. Nálam a bor nem nagyon jön szóba, mert fáj tőle a gyomrom fejem, mindenem, a sört utálom, a rövidek közül viszont gyakorlatilag bármi jöhet.

  Amúgy nálunk is van két éves pálinka a frigóban, a múltkor 1,5 év alatt ittunk meg egy üveg konyakot. Ebből látszik, hogy mi itthon nem iszunk, csak buliban.  Hú így elolvasva szarul hangzik, nem vagyok ám alkesz, csak nem akarok álszenteskedni :) • 2007.09.19 15:22:19vasszűz

  cseresznye, jaja, de nem igazán értem, hogy egy több milliós (ha jól tudom) látogatottságú oldal hogy engedheti meg magának, hogy zavaros fogalmazású, céltalan, értelmetlen cikkeket tegyen ki. Ezeknek a cikkeknek a jelenléte a porontyon a legmagasabb. Na de már úgy érzem, hogy pont az indexen kellene ezt a legkevésbé számon kérni.

  Másrész már idegesít az a nemzeti sport, hogy nők egymást becsmérlik anyaságában, és klasszul frusztrálják a másikat. Mégis milyen jogon teszi bárki is?

  És még valami: tapasztalatom szerint, az az ember, aki hangsúlyozza magáról, hogy hű, de laza, meg milyen vagány, általában a világ legunalmasabb emberei, akik soha életükben nem csináltak semmi érdekeset. Úgyhogy nagyon nincs miért megkövezni a cikkírót.

 • 2007.09.19 15:31:34Leona

  cseresznye: ugye nem gondolod, hogy pont ahhoz a cikkhez kellett volna bárkinek a bulizós éveiről kommentelni? Amúgy volt már olyan poszt, ahol ez is szóba jött, és mindenki őszintén elmondta, hogyan is áll ehhez. Egyáltalán nem az jött ki, hogy a többség anti lenne. De amikor "az alkoholista szülő hatása a gyerekre" a téma, akkor érdekes módon shake nem kommenteli oda a maga ivási szokásait, csak így utólag kritizál.

 • 2007.09.19 15:36:00katampusz

  nálam ez most nem egy piálós korszak.

  az anyaság nekem egész egyszerűen nem erről szól. mostanában havonta-kéthavonta iszom egy pohár valamit, de az sosem tömény. viszont mindig jó minőségű. (hamár ilyen ritkán tintázok, belefér.)  az igazi piálásból késő tinédzserkoromban, meg az egyetemi bulizások alatt nekem elég volt.

 • 2007.09.19 15:36:18Leona

  Mellesleg a dolog jelenlegi állása szerint az kapja a követ, aki antialkoholista.

  Mert tuti álszent.

  Nem tudom, én most ki vagyok akadva ezen az "aki otthon szül, akasszuk fel", meg "aki azt mondja, hogy gyerekkori trauma hatására látni sem bírja az alkoholt, az álszent, ráadásul meg akarná kövezni, aki tőle különbözik" hozzáálláson.

  Asszem pihentetem kicsit magam porontyilag. Hátha majd valaki valahol megtalálja az elveszett empátiát.

 • 2007.09.19 15:36:24marywolf

  Én nagy sörözős vagyok, most hogy pocakban a baba, marad az alkoholmentes változat és általában két naponta, mert én tényleg nagyon szeretem az ízét.

  Nem vagyok egy vörösbörös fajta és a jó száraz fehér bort szeretem. Unikumot is tudtam nyakalni annak idején, nah meg a gin tonikot.

  Egyetemen sokat ittunk, meg buliztunk, barátnőm konyhájában 20 an, én általában a csap szélén ültem, mert csak ott volt hely. Mondjuk annyit soha sem tudtam inni, mint a csajok, ma is csodálkozom, hogy tudtak annyit inni, de jó bulik voltak, ha volt még kedvünk akkor meg irány JATE, egyszer ki is dobtak minket a biztonságiak, nem bírták nézni a társaságot szerintünk, másnap égőnek éreztük, ma már dicsekedi szoktam vele.

 • 2007.09.19 16:02:12esem37

  valaki ide tudja írni, hogy pontosan ki az alkoholista?

  tulajdonképpen miről vitatkoztok?

  aki akar, iszik. vagy ezért, vagy azért. néha hogy jó kedve legyen és néha bizony azért, hogy ne fájjon annyira. aki nem ivással csinálja, biztos, hogy van helyette más. van aki az alkohol miatt terrorizál, és van akinek ehhez alkohol sem kell. azokkal pl. mi van? még elvonóra sem lehet küldeni őket. az alapcikk viszont nem erről szól, hanem hogy kinek mi a jó az ivásban. és az milyen amikor egy jó kedvű laza társaságban egy ember kornyadozik utálkozva a többi "részegen"?

  persze egy józan bulin is vicces ha valaki "véletlenül" becsiccsent. szóval sok féle szempont van. aki sérült egy agresszív ivó haragjától, könnyebben ítél. ez teljesen érthető. de azért nem mindenki alkoholista aki megiszik egy pohár bort. vagy sört. vagy pálinkát.

  az alkoholizmus akkor rombol (főleg), amikor szegénységgel, kiúttalansággal, lelki-betegséggel, frusztráltsággal, (most más nem jut eszembe) párosul. vagyis ha ezek az okozói. a simán a jókedv, a lazulás, a pillanatnyi felhalmozódott gőz kieresztése végett elfogyasztott szesz nem dönt nyomorba. uff

 • 2007.09.19 16:08:40mbabszi

  Szerintem nem baj ha valaki iszik, akár minden nap is csak tudja, hol az a bizonyos határ. Az alkoholistáknak tök mindegy mit iszik csak ártson.

 • 2007.09.19 16:23:48lii

  talán a fent említett posztnál azért lapítottam, mint szar a fűben, mert (hardcore leszek, sorry) egy beteg gyerekekről szóló posztnál se fogom verni a mellem, h. bezzeg az enyémek egészségesek.

  mert az én szüleim nem piásak (na bumm, ettől függetlenül volt más bajuk bőven), és én sem vagyok alkoholista (és ettől függetlenül nem vagyok tökéletes).  nekem kijutott gimis, egyetemi évek alatt bőven a durva bulikból, piálásokból, még korai melós éveim alatt is emlékszem olyan esetekre, amikor fél literes tejjel a kezemben támolyogtam be reggel, összenőtt szemekkel. aztán maradt az évente 3-4 keményebb buli, talán kiöregedtem. borzasztó másnapos típus vagyok, nálam minimum 2 napig tart egy macskajaj.

  terhesség alatt egyértelmű volt az absztinencia, a szülinapomon lecsúszott egy 2 decis breezer. szülés óta meg 1 doboz sör, össz-vissz.

  az régóta alapelvem, h. inni csak társaságban szoktam, mert az alkohol ízét nem szeretem, csak az általa kiváltott "mindenki a barátom, keblemre világ" hangulatot. meg hogy tudok táncolni, énekelni, és feketeöves karatés is vagyok. ;)

  most ez nem azt jelenti, h. ital nélkül nem érzem jól magam társaságban, de néha jól esik.  a csecsemő/kisgyerek meg nagy felelősség, úgy, ahogy autót se vezetnék ittasan, etetni, pelenkázni, fürdetni, játszani se fogok ittasan. meg hát társaság dolgában se vagyok nagyon elkényeztetve, tehát social drinker elég nehezen lennék mostanság. :)

 • 2007.09.19 16:34:11boribon

  Azt hiszem én leginkább nosztalgiából iszom meg egy-egy pohár bort. Mert kellemes emlékeket idéz vissza bohó ifjúságomból. :-) (Szólt a vén huszonéves...)

  Nekem az összes alkoholos élményem kellemes, mármint a sajátjaim, a másik posztban már írtam, apám révén van rossz élmény is, de ez nem tántorított el néhány baráti borozgatástól. szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy nagyon diszkréten és nőiesen szoktam (volt) csak becsípni.  Pocsolyarészeg egyszer voltam csak életemben, kicsit túllőttem a célon, de azóta legalább tudom, hogy becherowkára nem iszunk pezsgőt... Amúgy most már ez is romantikus emlék, mert a férjem fogta a fejem mikor... na tudjátok, szóval akkor.  Aztán babával a hasamban rögtön visszafogtam magam, a 6. hónapban viszont kimondott orvosi utasításra ittam meg esténként egy-egy pohár vörösbort, mert már csak ez segített az álmatlanságomon. Az egész akció alatt(kb. 1 hónap)nem fogyott el egy teljes üveg, ebből érzékelhető, hogy mekkora mennyiségekről volt szó.  Most, hogy szoptatok, még ennyi sem csúszik le, de nem tagadom, néha nagyon jól esne. Nekem a likőrök a gyengéim, mikor hazajöttünk a kórházból, én igenis koccintottam a családdal egy gyűszűnyivel. (Nem írom, hogy jöhetnek a kövek, mert én tényleg nem gondolom a Poronty törzsközönségéről, hogy olyan megdobálós fajta lenne. :-) )

  Nekem sincs dobálhatnékom a nemivókra, aki szimplán nem iszik, mert így tartja helyesnek/nem vágyik rá, azt megértem, sőt, ha vágyna rá, de ő személy szerint aggályosnak látja még a minimális ivászatot is, akkor még tisztelem is az önuralmáért. Csak az dühítene, ha valaki mindenáron rám akarná erőltetni az akaratát. (Ez nem csak ebben az esetben dühítene...)  (btw, nekem akkor már jobban hiányzik néha egy-egy szál cigi, kávéval, az erkélyen,(pedig sosem voltam nagy dohányos) de ezt tényleg nem tartanám helyesnek szoptatás mellett, valamint időm sincs rá.)

 • 2007.09.19 17:15:46Borcsika

  A Becherovkáról jutott eszembe (korábban annyira jóban voltunk, hogy szimplán Jan-nak hivtam), hogy tavaly nyáron történt egy kis baleset. Gyermekem éppen 10 hónapos volt, én már nagyon nehezen birtam a kiképzést, amit tőle kaptam, ezért a barátnőm, akivel korábban (gyermekeink születése előtt) hatalmas ivászatokat rendeztünk) kitalálta a tuttit. Menjünk fel hozzájuk (együtt lakrak anyóspajtiékkal), és az anyósa beválallta a gyerekeket, mi felnőttek pedig, mint néhány évvel korábban, belehúztunk az éjszakába Jan-nal, és Heinekennel. Istenien éreztük magunkat, hajnali 4-ig fent voltunk, már pirkadt amikor aludni mentünk, és még félálomban hallottam, amint csemetéink ébredeznek, de tudtam, hogy a gyerekek biztonságban vannak, mert mi, a drága szüleik, akiknek példát kéne mutatni, pocsolya részegen fekszenek az ágyban, tehát nem árthatnak nekik.A másnap borzalmas volt...De megérte!

 • 2007.09.19 17:22:04Borcsika

  Leona, tegnap nem értettem, veled egyet, de ma igen. Nem az időjárás miatt van :-)

 • 2007.09.19 17:52:04Dexter68

  Tényleg letagadják :o)))) Eddig a nem iszom vezet 27%-kal. Én most, 17 év házasság után tudtam rávenni a nejem, hogy esténként igyon má meg velem egy pohár vöröset. Mostantól vészesen fogy a borunk :oDDDDD

 • 2007.09.19 17:54:54Dexter68

  Ja, és még valami... Ha már iszunk, ne feledjük: Állva hányni megalázó :o))))

 • 2007.09.19 17:59:14cseresznye

  Na, látom, valakinek megint sikerült kitalálni, hogy ma kiket és miért bántanak meg.gratula!  Nem lehet feltételezni, hogy valami csak annyit jelent, ami oda van írva? Hogy pl ma beszéljünk a piásokról, előtte meg a nem piásokról beszéltünk.  Akarta valaki szembeállítani őket? Szerintem nem.  Nosztalgiáztam én a piás emlékeimről az alkoholistás poszton? Szerintem nem. • 2007.09.19 18:05:19marcangoló

  Mondjuk egyébként egy kismamás poszton miért ne a nemivás lenne az általános. Itt a többség szoptat, vagy terhes. Ha más arányokat szeretnétek, menjetek a csetponthúra, vagy mittomén most mi fut.

 • 2007.09.19 18:12:53babzsák

  Én megittam a magamét az egyetem alatt! És a terhesség alatt is ittam 1-1pohár bort, vagy sört, sőt, volt,hogy rövidet is,persze csak keveset.

  Most szoptatok,és a barna sörre esküszöm, nameg szeretem! A kisfiam egészséges, sőt, okosabb az átlagnál!!  Kezdhettek kövezni...

 • 2007.09.19 18:14:00regi

  ha jól számolom, soha nem iszik: 97 fő, az összes többi pont számait pedig össze kell adni, hisz a többiek isznak, csak más okból. azaz jelen állás szerint iszik: 97+86+54+21+4=262, azaz a válaszadók közül HÁROMSZOR annyian isznak alkoholt, mint akik egy kortyot sem.

 • 2007.09.19 18:14:53martine

  Én annyira elszoktam az alkoholtól, mialatt terhes voltam és/vagy szoptattam, hogy eljutottam odáig, hogy az alkoholmentes sörtől is kóválygok. Pedig szeretem, csakúgy, mint néhány nőies, édes finom italt, kb egy gyűszűnyivel meg is tudok inni azokból is fejreállás nélkül :))) Amiről nem tudtam/akartam, leszokni, az a napi egy (néha két) kávé.

 • 2007.09.19 18:19:31cseresznye

  Lehet, hogy egy poszt érdektelen, fölösleges, zavaros stb, csak

  az idegesít, ha mindenképp ki akarják mutatni, hogy x be akart szólni/szembe akarja állítani magát y csoporttal. Minek?

  Én azért írtam ma ide, mert épen jól esett a borra gondolni.

  Amúgy senki nem propagálta itt a gyerek melletti részegeskedést.

 • 2007.09.19 18:25:56eino.

  Nem értem. Miért tagadná le bárki is névtelenül, ha időnként iszik?  Sok nő tényleg nem szereti az alkohol ízét. Én sem. Hétköznap ált. vizet, ünnepeken meg inkább gyümölcslevet iszom jéggel. Szilveszterkor szoktam alkoholmentes bólét csinálni.  De ezt nem érdem, csak állapot. Mint ahogyan az is, ha valaki néha megiszik 1-2 pohár ezt-azt. A gyakori ivászat vagy a csontrészegség már más ügy. Főleg, ha gyerek is van. • 2007.09.19 18:56:17nutika

  Hát, szerintem ez ez elég béna felmérés. Én legalábbis nem nagyon találom meg benne a helyem. Soha nem iszom? De, évente 4-5-ször, picit. Szertem az ízét? Nem, konkrétan utálom az alkohol ízét, az a párom nagymamája, akinek mindegy, mert ő az alkoholt szereti (tüneményes nőci volt egyébként), én a Baileys-ben a tejszínt szeretem (néha fel is turbózom, jöhetnek a kövek ;-)), a többi italban is a gyümölcs, a méz stb. ízét...

  Nem azért iszom, mert ellazít.

  Nem azért iszom, mert társaságban így szokás. Simán jót bulizok egy piálós társasággal is, ha nincs kedvem inni.

  Nem azért iszom, mert jó kedvem lesz tőle.

  Azért meg pláne nem, mert megoldja a problémáimat.

  De ha a megadott válaszokból kell választani, akkor leginkább az utolsó. Inkább nem szavaztam...

 • 2007.09.19 19:52:05jidele

  babzsák, én ilyen alkeszhez nem engedem a lányom;) lehet, hogy titokban már az ifiúr is pálinkás kenyeret nyomat;)?

 • 2007.09.19 20:07:44marywolf

  OFF  nagyon off leszek, de ezeket meg kell veletek osztanom  videa.hu/main.php?page=play&v=kB73wbEAUiWkcgVj  www.ffk-wilkinson.com/  rá vagyok kattanva mind a kettőre, lassan kiszorítja Pinpinkint, naná, mert már a férjem is dúdolta a múltkor, mert már annyit hallotta tőlem.

 • 2007.09.19 20:38:30hanna

  haha, már két napja láttam, de nem csináltam belőle posztot, pedig szerintem is haláli:))

  btw én 15-17 éves koromig fogyasztottam alkoholt, azóta nem, teljesen absztinens vagyok. rossz a gyomrom, ennyi. 18 fölött ciki ivástól hányni,nem?

 • 2007.09.19 20:57:16manci

  Nem kellene azt sugallni, hogy a nemivók unalmas, sótlan vagy éppen hazudozó emberek. És ugyanígy nem kellene a kultúráltan szeszt fogyasztókat alkoholistának vagy felelőtlen szülőnek beállítani.

 • 2007.09.19 21:04:42nagbri

  Na engem is lehet megkövezni!

  Mertem arra vetemedni szombaton, hogy elmenjek a barátnőmmel inni! Teszem hozzá, a férjem utasítására, mert igen, ezért is meg lehet kövezni, de a 4 éves nagyfiam kiborított az egész heti hisztivel, stb. És a két hónapos is rettenetesen nyűgös volt. Szóval, anya kivolt, és igenis jót tett neki egy kis lazítás, és egy kis alkohol! Teszem hozzá, terhesség előtt is ritkán ittam, és most sem szándékozom ezt bevezetni, de tényleg jól esett! Ellazított, és azóta sokkal nyugodtabb vagyok!

  Jöhetnek a kövek!

 • 2007.09.19 21:27:13Guruljka

  nagbri, kövek, kövek:)) Hát nagyon nem szép, de ezen a szombaton én úgy szalonspiccre ittam magam egy lagziban, hogy csak na:) Isten uccse nekem is jól esett, egy jó kis buli Apával. Most már azt is tudom piszkosul ránkfért.

  Mikor hazamentünk mi se öltük le a gyerkeinket:)))

  De jegyzem meg, aki soha nem iszik, az meg azért is nagyon okos, mert sosem lesz másnapos!!!

 • 2007.09.19 22:58:28hjk

  Akkor ez egy ilyen szombat volt:). Mi is buliztunk,és nekem nem megy alkohol nélkül:(,ez van.Igazán elengedni csak akkor tudom magam,ha iszok. Józanon pl.sosem táncolok(mert nagyon nem tudok,persze részegen sem,de akkor már nem érdekel:))

  Én nem vagyok átlagos nő,a töményet szeretem,sörrel öblítem. Két doboz sörig meg sem érzem(így ha a barátokkal összeülünk,ennyi gyerekek mellett is belefér),mindenkinek más mennyiség árt meg.

  Amióta anya lettem,ritkábban van alkalom egy jó bulira,és már az igény sem akkora.Ez tök természetes,de ha már teljesen ki vagyunk merülve(ami azért előfordul),jó egy jót bulizni. Ha valakinek megy alkohol nélkül,úgy,ha csak alkohollal,akkor úgy.

  Van pl.egy barátnőm,aki sosem iszik,és mégis nagyon jól tudunk együtt bulizni.(az sem mellékes,hogy másnap van aki elmesélje mi történt:D)

  Én sem szeretem,ha valaki álszent,de miért ne lehetne,hogy valaki tényleg nem szokott inni,és neki így teljes az élete?

  Amikor a gyerekek velem voltak,még sose rúgtam be,de amikor meg buliban voltam,még sosem voltam józan:)))

 • 2007.09.20 09:12:14thais

  Nincs semmi értelme letagadni az ivási szokásainkat névtelenül. Én sosem iszom és nem is ittam soha. Az esküvőmön is csak traubisodát öntöttem a poharamba porbahintésül. Mikor egy nagyon ritka grúz vagy örmény, repis konyakot vágtak hozzám, a szobatársaim itták meg a koleszban. Nem is néztek normális embernek. Én vállalom.

 • 2007.09.20 09:40:59babzsák

  Jid! Tudtam,hogy lebukok!!!! Ááá, Samu csak a sört kultiválja,illetve egy jó hideg sörösüveget a kibújni készülő fogai miatt. Ill. én mindig ezzel terelek,ha valaki rajtakapja...

  Most akkor buktuk a csütörtököt?...

 • 2007.09.20 10:57:35Hicudzsi

  Egyetértek Mancival :)

  Köszi, hogy leírtad helyettem. Nem érzem magam sótlannak attól, hogy nem iszom alkoholt. Nem szeretem elveszteni a kontrollt az érzékeim fölött - ez külön mese, hogy miért - ráadásul elég felszabadult tudok lenni ha akarok, tánc utcán éneklés mindegy :)

  A minap a tengerparti korzón beleakadtam két magyar zenész srácba, elénekeltük a Petróleumlámpát - tök király volt - nekem nem kell alkohol ahhoz, hogy hülye legyek :)))

 • 2007.09.20 12:46:58mókusfácán

  Háát én minimálisan ittam terhesség előtt (de ez így hülyén hangzik,mintha nagy beteg lenne az emebr),néha jól be is rúgtam.

  Aztán terjhesen is ittam néha,mert ellazítja améhet és mivel veszélyeztett voltam egy- egy pohár vörösbor lemnet.(Mielőtt rámdobnátok a Kékest, a kórházban van alkoholos infúzió a köraszülés megelőzésére bizonos esetekben, lazítja a méhet és amai napig használják).

  Amikor nem ittam szinte semmi alkoholt az a szoptatás 5 hónapja volt!

  Azóta meg újból előfordul, néha a borozgatás!

  Szerintem,ha mértékkel csinálja az ember, nem bántok vele senki, nem veszélyeztetem a gyerekem, akkor nincs ezzel semmi gond!

 • 2007.09.20 13:24:55Medellin

  Nálam is babához fel kell kelni még éjszakánként, így eszembe se jut, hogy igyak! (Már nem szoptatok amúgy.) Éjszaka amúgy sem vagyok toppon a figyelemben, meg koncentrálásban. És ha erre még rájönne az alkohol... Kizárt dolog! Mint ahogy 10 évig dohányoztam is előtte, de most egy szálat sem (hiába kívánnám néha), nehogy már bagószagúan hajoljak a gyerek felé...

  Szóval ez nem álszenteskedés. Ittam már eleget, fogok is még nyilván sokat, de ez nem az az időszak.

 • 2007.09.20 15:21:20Alvomacko

  Nekem a kicsi gyerekek mellett valahogy nem hiányzott az alkohol. Egy pohárral sem. De mióta nagyocskák, azóta megy az esti sörözgetés, borozgatás. Itthon kettesben, nyaraláskor négyesben a teraszon. Ittak már sört a gyerekek is velünk együtt.

  Sokat inni nem szeretek, mert nem szeretem elveszteni az önkontrollt. Főleg nem társaságban. De néha jó többet inni, mert akkor valahogy a szex olyan más. De ivás nélkül is nagyon prímán megy, csak néha a változatosság gyönyörködtet.  Ugyanakkor meg történhetnek váratan dolgok a gyerekekkel éjszaka is és akkor igazán érdekes lenne mámoros állapotban segíteni rajtuk. Ezért mi mindig mértékkel iszunk. És volt már olyan, hogy a beteg gyerek mellett csak az egyikünk sörözött.

 • 2007.09.21 08:33:25bae

  Már kétszer voltam berúgva életemben. Nem nagyon szeretem az alkoholt, viszont nem tudok belőle sokat inni. Sztem ez szerencse, bár ha régen bulizni mentünk, egyedül józanként... De ettől függetlenül nem zavar, ha más jól érzi magát. A cigi az már más kérdés, az büdös. Pedig én is dohányoztam 15 évig.

 • 2007.09.21 22:08:36kovvacs

  ...én nem tagadom le, csak inkább iszom, mint porontyozok :P

 • 2007.09.23 17:34:42fazzoletti

  "Sőt, van, aki a születésnapján bepuszil egy üveg pezsgőt. Ettől még nem dől össze a világ, ettől még ugyanolyan jó anyák lehetnek, mint azok, akik nem isznak sosem. Legfeljebb magukkal csesznek ki és kell mosolyogva túlélniük a pezsgőzés utáni másnaposságot és elviselni a kínzó fejfájást."  MI VAN???? EGY ÜVEG PEZSGŐ AZ MÁR A FERTŐ NETOVÁBBJA? TAKARÍTÁS KÖZBEN SIMÁN ELISZOGATOK EGY ÜVEGGEL ÉS SEMMI MÁSNAPOSSÁG! Egyébként ha ez az írás ironikusnak lett szánva akkor kurvára nem sikerült.

 • 2007.09.26 11:21:52napos oldal

  Én azért nem iszom alkoholos italt, mert rossz íze van. Csípi a torkom. Ha ízlene, innék.

  (Nem tudom, van-e összefüggés, mindenesetre az alkohol szétpusztította a családunkat.)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta