Mégsem ufók írják a Porontyot

Mivel rengeteg olvasói levelet kaptunk, amelyben arra kértek minket, mutatkozzunk be egy kicsit, kik vagyunk, mi a dolgunk a Porontyon, születésnapunk alkalmából összeszedtük magunkat és írtunk magunkról néhány sort.



Tünde

Jelenleg én szerkesztem a Porontyot, amely abból áll, hogy témákat találok ki, cikkeket írok, fotózok, képet szerkesztek, beszerkesztem a többi szerző által küldött anyagokat, majd kitalálom, hogy mikor mi jelenjen meg. Rendszeresen figyelem a médiát, külföldi honlapokat, hogy a hírek frissen kerüljenek ki a Porontyra, igyekszem elolvasni a kommenteket is és válaszolok az olvasók leveleire.

Szeptember végén leszek harminc éves, nyáron voltunk ötéves házasok és mint a cikkeimből kiderül, két gyermekem van: Málna novemberben lesz ötéves, Mandula (ismertebb nevén Pötyi) pedig februárban múlt kettő. Málni oviba jár, én pedig itthonról dolgozom, Pötyivel összenőve. Tanítóképző Főiskolát végeztem, jelenleg pedig ismét iskolába járok: annyira megszerettem a fotózást, hogy beiratkoztam egy fotósuliba, hogy fejlesszem magam. Zuglóban lakunk, de néhány éven belül szeretnénk családi házba költözni. Akkor végre kielégíthetném családunk nőtagjainak álmát és beszerezhetnénk végre 1-2 (3?) jól megtermett cirmost.

Mailcímemre várom a Poronttyal kapcsolatos ötleteket, történeteket, témajavaslatokat.

Moon

Kiss Bori vagyok, alias Moon, a Poronty szerkesztője, korábban a Velvet, még korábban az Index szerkesztője. 31 éves múltam idén augusztusban. (Igen, ez már a B oldal.) Angol bölcsészdiplomám mellé nemrég szereztem egy kertészmérnökit, úgyhogy most már nehezebb beskatulyázni, és angolul is tudom a páfrányt.

Kedvenc együttesem a Warpigs, részben mivel az énekese a férjem. (Tudjátok, a Monte Carlo!) Decemberben született meg első gyermekünk, Panka, aki többek között a Fincikus és a Sátánka becenevekre is hallgat. Foga még nincs, viszont négykézláb iszonyat sebességgel teper a macska után. Budán éldegélünk egy brutális lakáshitellel terhelt, ropogó parkettájú polgári lakásban. Szabadidőm mostanában nincs, de ha van, akkor az erkélyen üldögélek és James Bondokat vagy egyéb krimiket olvasok.

Hanna

Szinte már minden kiderült rólam Lea posztjaiból, de mindenesetre 26 évesen, tíz év úgynevezett járás után a gyerekvállalás nevű extrém projektbe fogtunk a pasimmal, aki azóta el is vett feleségül, nehogy egy leányanyával járjon. Lea az elmúlt majd egy évben fenekestül felforgatta nyugis kis bölcsészéletemet, azóta az Igazságról és a módszerről nem lila filozófiai tanok, hanem a hogyan altassunk/etessünk/játsszunk jut eszembe.

Egyébként magyar-német szakos tanár lennék, titokban fordító és amatőr házi irodalmár. A Porontyba pedig színtiszta atyafisággal kerültem: Lea apja programozta a szájtot, és egyszer csak megkérdezte, hogy írnék-e, mire én kimondtam a boldogító igent.

Dexterke

Dexterke vagyok, egygyermekes anyuka, megélhetési írogató. Kedvenc színem a keki, kedvenc ételem a rakottkrumpli. Azért én írom mindig a szomorú, elkeseredett vagy fikázós cikkeket, mert úgy gondolom, hogy a világ sokszor rettenetes, vagy csak nem olyan jó, mint a Kismama magazin állítja, és erről jogotok van tudni.

Pedig igazán nem panaszkodhatom, boldog családi életet élek, a férjem egész jó pasi, vízilabdás volt, és nem is ver, a fiam egyszerűen tökéletes, a munkámat szeretem és sok nevetésben van részem. De ezekről nem írok, mert 1. ez evidens (kéne hogy legyen egy anyukának, mármint a boldog családi élet), 2. minden más babás dolog erről ír, 3. utálom a nyálas dolgokat. A Poronty meg egy jó blog, olvassátok!

Win

A Poronty szerkesztőségének azon tagja vagyok, aki nem tagja a Poronty szerkesztőségének. Lelkes olvir ( a gyengébbek kedvéért olvasó-író, sok idő eltelt, mire rájöttem én is, sicc), aki hobbiból ír mindenféle okosat és kevésbé okosat. Konkrétan tavaly októberben csatlakoztam a virtuális baba klubhoz, s közgazdászként úgy éreztem, itt az ideje valami értelmes dolgot is csinálni. Idén már a 31. évemet taposom. A két gyerek, akik velem vannak megáldva, sokat segítenek, hogy lélekben fiatal maradjak. Az idősebb versenyzőm, a leánygyermek, Panna hét éves, a terrorista fiam pedig kettő. A kutya pedig négy. Közel tíz éve vagyok férjnél, a Remek Ember nagy türelemmel van megáldva és elvisel. Remélem.

Szeretek filozofálgatni kávé vagy bor mellett, s leírni, mire jutottam. A tapasztalatom az, hogy ezeket a cikkeket sajnos kevésbé kajálja a business világa. Mindenesetre kezdem felszívni magam és haladok a korral, szóval lassan piacképes leszek, vigyázzatok!


Munkánkat segíti még Györgyi, aki egyébként a Velvetnek is ír cikkeket, Kökényszemű Katica, régi olvir és rengeteg olvasó, aki szüléstörténetet, nyári élményeket, és egyéb témájú posztokat ír nekünk vagy fotókat, videókat küld. Amerika, a képszerkesztőnk, valamint a programozók. Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki részt vesz a Poronty mindennapjaiban, de legfőképp Zappe Gábornak, a Poronty ötletgazdájának.

Oszd meg másokkal is!
Mustra