SZÜLŐSÉG

Mégsem ufók írják a Porontyot

2007. szeptember 18., kedd 10:04

Mivel rengeteg olvasói levelet kaptunk, amelyben arra kértek minket, mutatkozzunk be egy kicsit, kik vagyunk, mi a dolgunk a Porontyon, születésnapunk alkalmából összeszedtük magunkat és írtunk magunkról néhány sort.Tünde

Jelenleg én szerkesztem a Porontyot, amely abból áll, hogy témákat találok ki, cikkeket írok, fotózok, képet szerkesztek, beszerkesztem a többi szerző által küldött anyagokat, majd kitalálom, hogy mikor mi jelenjen meg. Rendszeresen figyelem a médiát, külföldi honlapokat, hogy a hírek frissen kerüljenek ki a Porontyra, igyekszem elolvasni a kommenteket is és válaszolok az olvasók leveleire.

Szeptember végén leszek harminc éves, nyáron voltunk ötéves házasok és mint a cikkeimből kiderül, két gyermekem van: Málna novemberben lesz ötéves, Mandula (ismertebb nevén Pötyi) pedig februárban múlt kettő. Málni oviba jár, én pedig itthonról dolgozom, Pötyivel összenőve. Tanítóképző Főiskolát végeztem, jelenleg pedig ismét iskolába járok: annyira megszerettem a fotózást, hogy beiratkoztam egy fotósuliba, hogy fejlesszem magam. Zuglóban lakunk, de néhány éven belül szeretnénk családi házba költözni. Akkor végre kielégíthetném családunk nőtagjainak álmát és beszerezhetnénk végre 1-2 (3?) jól megtermett cirmost.

Mailcímemre várom a Poronttyal kapcsolatos ötleteket, történeteket, témajavaslatokat.

Moon

Kiss Bori vagyok, alias Moon, a Poronty szerkesztője, korábban a Velvet, még korábban az Index szerkesztője. 31 éves múltam idén augusztusban. (Igen, ez már a B oldal.) Angol bölcsészdiplomám mellé nemrég szereztem egy kertészmérnökit, úgyhogy most már nehezebb beskatulyázni, és angolul is tudom a páfrányt.

Kedvenc együttesem a Warpigs, részben mivel az énekese a férjem. (Tudjátok, a Monte Carlo!) Decemberben született meg első gyermekünk, Panka, aki többek között a Fincikus és a Sátánka becenevekre is hallgat. Foga még nincs, viszont négykézláb iszonyat sebességgel teper a macska után. Budán éldegélünk egy brutális lakáshitellel terhelt, ropogó parkettájú polgári lakásban. Szabadidőm mostanában nincs, de ha van, akkor az erkélyen üldögélek és James Bondokat vagy egyéb krimiket olvasok.

Hanna

Szinte már minden kiderült rólam Lea posztjaiból, de mindenesetre 26 évesen, tíz év úgynevezett járás után a gyerekvállalás nevű extrém projektbe fogtunk a pasimmal, aki azóta el is vett feleségül, nehogy egy leányanyával járjon. Lea az elmúlt majd egy évben fenekestül felforgatta nyugis kis bölcsészéletemet, azóta az Igazságról és a módszerről nem lila filozófiai tanok, hanem a hogyan altassunk/etessünk/játsszunk jut eszembe.

Egyébként magyar-német szakos tanár lennék, titokban fordító és amatőr házi irodalmár. A Porontyba pedig színtiszta atyafisággal kerültem: Lea apja programozta a szájtot, és egyszer csak megkérdezte, hogy írnék-e, mire én kimondtam a boldogító igent.

Dexterke

Dexterke vagyok, egygyermekes anyuka, megélhetési írogató. Kedvenc színem a keki, kedvenc ételem a rakottkrumpli. Azért én írom mindig a szomorú, elkeseredett vagy fikázós cikkeket, mert úgy gondolom, hogy a világ sokszor rettenetes, vagy csak nem olyan jó, mint a Kismama magazin állítja, és erről jogotok van tudni.

Pedig igazán nem panaszkodhatom, boldog családi életet élek, a férjem egész jó pasi, vízilabdás volt, és nem is ver, a fiam egyszerűen tökéletes, a munkámat szeretem és sok nevetésben van részem. De ezekről nem írok, mert 1. ez evidens (kéne hogy legyen egy anyukának, mármint a boldog családi élet), 2. minden más babás dolog erről ír, 3. utálom a nyálas dolgokat. A Poronty meg egy jó blog, olvassátok!

Win

A Poronty szerkesztőségének azon tagja vagyok, aki nem tagja a Poronty szerkesztőségének. Lelkes olvir ( a gyengébbek kedvéért olvasó-író, sok idő eltelt, mire rájöttem én is, sicc), aki hobbiból ír mindenféle okosat és kevésbé okosat. Konkrétan tavaly októberben csatlakoztam a virtuális baba klubhoz, s közgazdászként úgy éreztem, itt az ideje valami értelmes dolgot is csinálni. Idén már a 31. évemet taposom. A két gyerek, akik velem vannak megáldva, sokat segítenek, hogy lélekben fiatal maradjak. Az idősebb versenyzőm, a leánygyermek, Panna hét éves, a terrorista fiam pedig kettő. A kutya pedig négy. Közel tíz éve vagyok férjnél, a Remek Ember nagy türelemmel van megáldva és elvisel. Remélem.

Szeretek filozofálgatni kávé vagy bor mellett, s leírni, mire jutottam. A tapasztalatom az, hogy ezeket a cikkeket sajnos kevésbé kajálja a business világa. Mindenesetre kezdem felszívni magam és haladok a korral, szóval lassan piacképes leszek, vigyázzatok!


Munkánkat segíti még Györgyi, aki egyébként a Velvetnek is ír cikkeket, Kökényszemű Katica, régi olvir és rengeteg olvasó, aki szüléstörténetet, nyári élményeket, és egyéb témájú posztokat ír nekünk vagy fotókat, videókat küld. Amerika, a képszerkesztőnk, valamint a programozók. Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki részt vesz a Poronty mindennapjaiban, de legfőképp Zappe Gábornak, a Poronty ötletgazdájának.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.09.18 11:58:09Hicudzsi

  Fantomjegenye!

  Mi is macskával éltünk együtt jódarabig, már a kicsik születése előtt családtag volt, utána sem voltunk hajlandóak megválni tőle. Soha semmi gond nem volt vele.

  Most külön élünk - amit mind nagyon bánunk - de sajna ide a campusra nem lehet macskát hozni, de ha otthon vagyunk újra együtt a család! :)

 • 2007.09.18 11:59:37Hicudzsi

  Amit Másutt írt az alapvető - kesztyűben alomcsere - mi pl. zárt dobozos alomházat vettünk neki, mert abba nem tud úgy beletaperolni a gyerek mint a tálcába ;)

 • 2007.09.18 12:03:27babó

  sziasztok, nagyon helyesek vagytok a porontyokkal együtt! örülök, hogy bemutatkoztatok! :))

 • 2007.09.18 12:08:45fantomjegenye

  Kösz, másutt és Hicudzsi!

  Persze, nem fognak együtt aludni, sőt, a szobából is kizárjuk a négylábút - nem félek, hogy pont erre ne tudnék figyelni. A felmenők viszont egyre másra űberelik az agodalmakat: ha egyet kivédek, jön egy másik. Most a "rátapad a macskaszőr a kezére" van terítéken. Ők meg tyúkszaros tanyán nőttek fel :)

  A párommal azt beszéltük meg, hogy akkor lépünk, ha valami probléma adódik. De az alapvető hozzáállásunk a bizalom és a nyogalom - mindenhez:)

 • 2007.09.18 12:10:32fantomjegenye

  (és az elütések a laptop-klaviatúrának köszönhetők, meg a nagyhassalhogyfeküdjekhogyjólegyen-nek:)

 • 2007.09.18 12:15:21Hicudzsi

  Fantomjegeny!

  (bocs a többiektől megint macskaügyben offolok)

  Mi 23 nm-en laktunk a két gyerekkel +a macskával, a szoba 12 nm volt, hova tettük volna ki szerencsétlent? Bent volt velünk :) De megtanulta, hogy a gyerek ágyába nem fekhet be, se a babakocsiba. A padlóra akkor tettük le a szőnyeget + habtapit mikor a gyerek a földön játszott, egyébként meg könnyen takarítható - macskaszőrteleníthető parketta volt. Az új lakásban dettó :)Napi egyszeri felmosás és mehetett a gyerek a földre. Utána meg a napi felmosás elmaradt - kicsit sok a dolog a gyerekek körül - és állítom a családban így is az én gyerekeimnek a legjobb az immunrendszere. Ha minden más gyerek szipog és tüsszög körülöttük ők nem kapnak el semmit. :)))

 • 2007.09.18 12:46:51esem37

  off

  volt egy (vagy kettő) hosszú, vitatkozós post a macska (állat) kontra gyerek témában. asszem valami képes-vicces összeállítás kapcsán. abban minden benne volt pro és kontra.

  Összegezve: minnél kevesebbet óvod a kosztól, annál ellenállóbb lesz később. (van az a "hatéves koráig 6 kiló koszt megenni" szöveg, de mi már legalább a huszadi kilónál tartunk). Nincs is semmi bajunk. A többit az említett gondolatfolyamban részletesen taglalta mindenki.

  on

  szuper látni titeket, csupa jócsaj csupa jófej gyerekkel. van még remény ;D !!!

 • 2007.09.18 13:07:27leg

  Dexterke, konkrétan mennyit kapsz a Kismama magazin fikázásáért?

 • 2007.09.18 13:25:53Tish

  Nahát lányok!:)

  Örülök nektek:)

 • 2007.09.18 13:34:09cseresznye

  leg! Miért evidens neked, hogy mindenkinek élveznie kell a Kismama magazint?

  Az első látogatásom alkalmával a védőnőnél kaptam néhány számot, persze belenéztem, hogy megtudjak valamit a nagy új ismeretlenről, de nagyon nem jött be, és ha ingyen adnák sem lennék az olvasója.  Azért nem bánnám, ha ezért még fizetnének is, de sajnos eddig még senkinek nem jutott eszébe. Lehet, írok az IPM-nek... • 2007.09.18 13:46:57leg

  Cseresznye, félreértesz ám, én azt kérdeztem, a fikázásért mennyit kap dexterke. miért kéne neked bármiért pénzt adnod, amire semmi szükséged? Érted, mennyit kap a fikázásért?

 • 2007.09.18 14:05:51hanna

  szia leg!

  Képzeld, nem fizetnek minket a véleményünkért. Azért se kapok például pénzt, hogy a tököt utálom, a paradicsmot szeretem. :D Pedig annyira király lenne

 • 2007.09.18 14:23:35peppermint

  hanna, :-))))  Köszi a kis "who is who"-ért! Jó így olvasni & látni titeket. Sajnálom, hogy nyáron a találkozóra nem tudtam elmenni, de ez most egy kicsit kárpótolt.

  Minden jókat kívánok nektek!

 • 2007.09.18 14:26:16Kricso

  Ez nagyon jó , nagyon helyesek vagytok. Így még jobb lesz olvasni titeket.

 • 2007.09.18 14:27:55opti

  én a tököt is szeretem és még így se kapok pénzt, bosszantó!

 • 2007.09.18 14:28:05marcangoló

  Hanna, már én is éppen gondolkoztam, hogy nem-e lehetne-e megbeszélni az Anyák lapjával, vagy a Babamagazinnal, hogy fizessenek...

 • 2007.09.18 14:43:00jidele

  én szeretem a Kismamát (csak soha nem jut be a terjesztő a házba, így ezentúl az újságosnál veszem), utálom a tököt, szeretem a paradicsomot, a lányom pedig ma elkezdett a hasán csúszva közlekedni-igaz csak tolatva.

  Jó titeket látni hölgyek-babák, ti tartjátok karban a sorvadásnak indult agysejtjeimet:)

 • 2007.09.18 14:44:36andie

  Ha már itt tartunk.

  Egyszer egy posztban kifejthetné valaki, milyenek is az egyes baba-mama magazinok.

  miért "kell" utálni a Kismamát (bár nagyjából sejtem), esetleg miért jó/nem jóa többi.  Vagy ilyesmit nem szabad csinálni? :-)

 • 2007.09.18 15:00:45eszter

  De jó!  andie, nem kell, de ha dexterke az egyik véglet, akkor a Kismama a másik. Ezért itt vhogy több a kp-tól a dexterke irányában elhelyezkedő anyuka. Amúgy meg kár ezt a jó kis posztot ilyen vitával elbarmolni.

 • 2007.09.18 15:45:33manci

  Jó titeket látni, csajok! :)  A Kismamához: amióta új főszerkesztője van a sokat finomodott a hangneme. Mondjuk én korábban is hasznos olvasmánynak tartottam, és értékelem azt a küzdelmet, amit a mi érdekünkben folytatnak, de az új vezetés óta szerintem már nem is nagyon lehet beléjük kötni.  Egyébként én vmi ufó lehetek, mert nekem a Kismama is bejön meg dexterke is! :))

 • 2007.09.18 15:52:17moon

  manci, akkor megvan az elso ufo, aki a porontyot olvassa :)

 • 2007.09.18 15:57:24dexterke

  Én is olvastam a Kismamát, nincs vele semmi baj, csak éppen semmit nem tudsz meg belőle azokról a problémákról, amikkel szembesülsz a szülés után. Vagy csak nagyon felületesen érintik. De vannak benne cuki babák meg Brendonkuponok, ezért az anyukák többsége megveszi.

 • 2007.09.18 16:04:33boribon

  Örülök, hogy "megismerhettelek" titeket. :-)  Manci, én is ilyen ufó vagyok, bár nem egyidejűleg jön be a kettő: Kismama magazint "oh de harmónikus T.A. vagyok" hangulatomban szeretek olvasni, dexterkét meg azokon a reggeleken, mikor káromkodva ébredek,(szánom-bánom, de néha előfordul) és jól jön egy kis megerősítés, hogy fos ez a világ, de inkább röhögjünk rajta. Azért remélem dexterke nem káromkodik minden reggel. ;-)

 • 2007.09.18 16:09:44regi

  leg: én nem emlékszem, hogy fikázták volna a Kismama magazint, de úgy látom, neked ez parád. csak nem ott dolgozol? :)

 • 2007.09.18 16:17:09Vvuk

  Hejj halihó!  A nyári találkát valaki említette. Tudtam hogy lesz, csak nem tudtam ott lenni, épp aznap szültem :)  Mi lenne ha lenne egy őszi? Arra igen szivesen mennék, eddig nem is sikerült babásokkal összefutnom tapasztalatcsere vagy laza csevej végett :( Nekem nagyon jól esne egy Porontytalálkozó a közeljövőben, szerintem a többiek sem ellenkeznének nagyon.

  Olyan egyedül érzem magam sokszor, a környezetemben nincs is más kisbabás akivel tudnék találkozgatni.

 • 2007.09.18 16:18:42martine

  Látom, nem vagyok egyedüli ufó: simán bejön a Kismama is meg a Poronty is, a tök is meg a paradicsom is... de én sem szeretek mindent a világon, annyira ufó azért nem vagyok :)))

 • 2007.09.18 16:19:17manci

  dexterke: Próbálkozol? Próbálkozol? Hátha mégse bírlak annyira? :)))  Amúgy a Kismamában nincsen brendon kupon, cuki babák meg itt is vannak, cuki anyukákkal együtt, lásd a fenti képeket :)

 • 2007.09.18 16:21:21Tünde

  Vvuk: hamarosan lesz őszi találkozó :)

 • 2007.09.18 16:27:52lii

  a brendonkupon az anyák lapjában meg a babamagazinban van. hopp lebuktam. :))

  én 1x majdnem a szoba túloldaláig hajítottam egy ilyen babamamás újságot, mikor megláttam benne egy csajt, aki a kb egy éves hármasikrei mellett úgy nézett ki, mint egy tinédzser modell. ja és a karrierje is köszöni, jól van.  (porontyéknak meg riszpekt h. nevestül-arcostul bemutatkoztak itt, az internet kegyetlen világában. :)

 • 2007.09.18 17:06:07Pumatex

  Sziasztok!

  Köszi a képeket tényleg jobb így, hogy látunk Titeket! Nagyon szépek vagytok, babástul-mindenestül! :))

  Én akkor fél ufo lehetek, mert nekem bejönnek a Poronty-cikkek (általában még azok is, amiken ki szoktak törni a nagy billentyűzet-háborúk), a tök is meg a paradicsom is. Ráadásul általában nem (nagyon) szeretem a baba-mama magazinokat... :):)

 • 2007.09.18 17:21:58Pumatex

  Mikor lesz az őszi tali? Mostmár elég idősek vagyunk egy ilyenhez! A múltkorin nagyon kicsi volt Panna, azt hiszem, hogy másfél hónapos csak. De most mennénk!!!

 • 2007.09.18 17:55:12boribon

  Mi is, mi is! Kenyeret és porontytalálkozót a népnek! :-)

 • 2007.09.18 18:25:54peppermint

  Na tessék, emlegetem a találkozót, aztán a végén gyülekezési engedélyt kell kérnünk rá... :-))

 • 2007.09.18 20:21:24Hicudzsi

  Két hónapig voltunk odahaza és nem volt Poronty-találkozó. :(

  Majd remélem legközelebb belefutunk.

 • 2007.09.18 20:21:43Bürográcia

  Köszi a bemutatkozásokat.

  Én is annyira ventillálnék már valahol a Kismama és egyéb magazinok kapcsán, de nem tartom szerencsésnek épp egy bemutatkozó blog kapcsán megtenni.

  Viszont esetleg egy következő Kismama (fikázós) blog épp nagyon jól jönne :) Dexterke?

  Naa, hadd adjam már ki, már majdnem nekik írtam levelet!

 • 2007.09.18 21:17:04katampusz

  köszi a bemutatkozást, jó így képben lenni, ki kicsoda, én mindig összekevertem.  off:

  szerintetek normális, hogy a fiam már egy hete váltogatja a lázat a hőemelkedéssel?

  pont egy hete voltam vele dokinál, kis megfázás és fogzás volt a diagnózis.

  ma visszamentem mert a megfázásból kilábalt, de a hőemelkedés nem múlt el. minden nap felmegy neki éppen lázas állapotig a testhőmérséklete.

  viburcol kúpot javasolt a doki, szerinte ez fogzás. én meg nem tudom mit gondoljak, mert aggaszt hogy egy hete minden áldott nap csillogó beteg bociszemeket nézek.

  áááá

 • 2007.09.18 22:18:31hupli4

  Hogy van az, hogy mindenki ilyen csinos és szimpatikus?! Ez elvárás a Poronytnál, vagy alapból megy? :)

  Nagyon jó Benneteket látni is, nem csupán olvasni. Csak így tovább!!

 • 2007.09.18 22:24:23martine

  katampusz: sztem simán belefér a fogzásba, ne aggódj :)

 • 2007.09.19 10:12:59Illatos nyár

  Tényleg nem tűntök ufónak.

  Bár a M.I.B. óta bármi előfordulhat.  Egy egy témaválasztást néha földön kivülinek érzek, de érdekes látni, hogy működik ez más bolygókon.

 • 2007.09.19 10:27:53Aurin

  Tök yo...ez tetszett...Végre arcok!

 • 2007.09.19 11:06:16Illatos nyár

  Ezt mondja a nőgyógyász is este, mikor belép a kocsmába :-))))

 • 2007.09.19 12:01:05Aurin

  hihihihihi :-)))))))))))))

 • 2007.09.19 12:01:14Aurin

  hihihihihi :-)))))))))))))

 • 2007.09.19 12:01:14Aurin

  hihihihihi :-)))))))))))))

 • 2007.09.19 14:41:08peppermint

  muhahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 • 2007.09.19 16:36:15Illatos nyár

  Bocs, nem akartam elterelni a témát az ufókról....

 • 2007.09.19 20:54:48anyaallat

  jó volt látni a szerzőket! nekem személyesen az is jó volt, hogy nemcsak én dolgozom itthonról a gyerek mellől tehát mégse vagyok ufó

 • 2007.09.19 20:54:57anyaallat

  jó volt látni a szerzőket! nekem személyesen az is jó volt, hogy nemcsak én dolgozom itthonról a gyerek mellől tehát mégse vagyok ufó

 • 2007.09.20 07:06:26ildanyóka

  Martine-típusú vagyok én is, tehát nem ufó. :) Az előbb azt hittem, hogy rossz újságot szokott adni az újságos, vagy kiveszi belőle a kuponokat.  Örülök, hogy megismerhettünk Benneteket!

 • 2007.09.22 23:31:32<Liv>

  de télleg, ettől még simán lehetnek ufók.

  megtévesztés, én nem hiszek nekik!

  egyébként télleg jó az odlal, nem gondolkoztatok azon, hogy nyomtatott sajtó formájában is megjelentessétek a Poronytot?

  lenne létjogosultsága a többi béna mamás magazinok mellett.

  nekem se gyerekem, se férjem nincs, és még csak a közeljövőben se leszek érintett, ami a családalapítést illeti, de igazán nem gondoltam volna, hogy egy babás-mamás blog ennyire megnyeri a tetszésemet, és pont azért, mert a reális problémákat is kivesézi.  üdv zugló cityből!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta