SZÜLŐSÉG

Egy rém rossz kisgyerek naplója

2007. szeptember 14., péntek 09:15

Na szevasztok, Andris vagyok, anyám egy kicsit elhúzott sírdogálni a konyhába, így végre lecsaphattam a klaviatúrára! Tudjátok, én vagyok az az arc, akiről írták a Segítség, fiam van című posztot! Két éves múltam, szóval már majdnem férfi vagyok, csak sajnos nagyon korlátozott életet élek a két rabtartóm miatt.

Igazán nem értem, hogy miért borul ki rendszeresen ez az ideggyenge nő. Nem látja, mennyire nehéz az én sorsom?! Reggeltől estig jártathatom a számat, aztán tessék, mégsem úgy mennek a dolgok, ahogy én azt akarom. Jut eszembe, a töpszli anyám folyton azon erősködik, hogy nem akarom, hanem szeretném. Ezúton üzenem neki, hogy márpedig én akarom. Főleg, ha a cumiról van szó.Szóval már a gondolata is sértő, hogy valaha anyámék kifejezetten lánygyereket akartak. Persze helyesek azok a rózsaszín cumók, amiket a tesóm hord, ezeket rendszeresen én is felveszem. Ilyenkor az ősök arcán átúszik valami félelem, és rebesgetnek olyasmiket a hátam mögött, hogy remélik, nem lesz identitászavarom. Ezen én jót szoktam röhögni, mert emlékszem, múltkor apám felvette anyám kis hálás pamutnadrágját a sígatyája alá, mert a csórinak nem vesznek soha ilyen praktikus darabokat és akkor neki bezzeg nem mondogatták ezt az identitás dolgot. Mindegy, sajnos azokat a csillogó bigyókat, amiket a tesóm a fejére rak, végképp nem engedik, hogy a hajamba tegyem.

Persze én mondjuk babázni sem szeretek, bár ez ebben formában nem igaz, mivel nagyon jókat szoktam szórakozni azokkal a botlábú, csöcsös babákkal. Az egyiknek már sikerült lerángatnom a fejét is. Ennek nagyon örültem, gondoltam már a Panna is régen le szerette volna szedni, csak szegény ugye elég csoffadt, így nem tudja, de hát lány. Vittem is neki boldogan a botlábú fejét, aminek a haja is egy kicsit megrogyott, az az ostoba meg ment sírva anyámékhoz. Először azt hittem, hogy örömében sír, de aztán, ahogy megláttam a felnőttek arcán a döbbenetet, rögtön vágtam, hogy ezzel nem így kellene játszani. Apámon amúgy láttam a lelki összetartás jeleit, mert amikor ránéztem, próbált nem röhögni.

Amúgy apámra visszatérve, vannak egész jó húzásai. Néha akkor is mellém áll, amikor anyám, az anti tévénézés élharcosa próbálja beszüntetni a Verdák című klasszikus film lejátszását a tévében. Nem is tudom, hogy mit csinálna, ha én kikapcsolgatnám a számítógépét, amin állandóan lóg! Szerintem azonnali érvágás lenne belőle.

Verdák... na ez az a film, amit naponta ötvenszer meg tudnék nézni. Ezzel apám is így van, meg is súgta a múltkor, de mivel tartom a szám, ezért nem mondtam el anyának, így elhiszi, hogy egyedül én akarom csak nézni Villám McQueent. Ha nagy leszek, én is versenyautó leszek. No igen, az autók. Ezt a rajongásomat sem érti anya, bár javára legyen írva, lelkesen tologatja velem őket egész nap a padlón. Persze próbálná nem csinálni, azonnal megtorolnám, van nekem torkom a retorzióhoz, simán kiütöm a magas cét.

Visszatérve az autók tologatásához, anyám néha úgy belemelegszik a játékba, hogy látom a szemében a szenvedélyt, s olyankor se lát, se hall. Pedig a napi munkagép meónak mindenképpen meg kell esnie, várnak ugyanis a haverjaim. Az emelős Fecó, aki a sarkon melózik mostanában, aztán ott van a szemüveges Lali, aki az árkot ássa a közért mellett, meg az a nagyhangú pali, aki bontja a szomszéd utcában a házat. Ők nem is tudnának nélkülem haladni. Micsoda szerencséjük van, hogy rájuk találtam!

Mellesleg anyám sem képes meglenni anélkül, hogy engem tutujgasson, hiába mondom neki mindig, hogy egyedül akarom. Folyton csak cipel, meg emelget, aztán meg sír a szája, hogy fáj a dereka. Így tulajdonképpen egész nap összecuppanva élünk, de ha neki így jó, igazán nem akarom elrontani az örömét.

Most mennem kell, mert anya visszatért és látom már szegényen a gép miatt az elvonási tüneteket. Mindenkinek szép napot, ne hagyjátok magatokat, amúgy meg adjátok vissza a cumimat, szevasztok!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.09.14 09:31:20sincity

  Szia Andris!

  Anyukádnak igaza van, a tévénézés nem neked való dolog! Még akkor sem, ha apukáddal együtt művelitek. Kérd meg inkább őt hogy "olvassatok" együtt, biztos szívesen nézeget veled színes könyveket.

  Légy jó, nőj nagyra és dobd el végre a cumit (elmúltál 2 éves...)!

 • 2007.09.14 09:36:12andie

  Javaslom a Verdák könyvet! :-)

  Egyébként az én unokaöcsikém is autó, és azon belül Verdák rajongó. Ő már 4 éves.

  Bár azt a szót, hogy autó ritkán mondja ki, mert ő rögtön márkanevén nevezi azokat. :-D

 • 2007.09.14 09:46:12negyven

  Nekem a képet nézve egy ártatlan kis angyalka jutott eszembe nem egy rossz kisfiú. Egy karácsonyi képeslapon is szerepelhetne.

 • 2007.09.14 09:47:09druantia

  Win, van egy kifogásom a cikkel kapcsolatban. Miért csak egy képet tettél bele :)))? Ez a gyerek gyönyörű!

 • 2007.09.14 09:47:11Kékfelhő

  nem rossz, csak gyerek

  mondom én

  amikor a fiam ennyi idős volt, ki tudott kergetni a világból, néha most is :)

 • 2007.09.14 10:04:15druantia

  Az én gyerekem is imádja a markolókat, traktorokat és mindenféle gépeket. Ha nincs más, akkor a porszívón berregve autózik. Ha a nagypapájával motort szerelnek, akkor nem érdekli semmi más. Legfeljebb a csajok :). Ez a varázsige nála :).  Van két barátnője, az egyik két, a másik két és fél éves. Az egyikkel csak pusziig meg kézenfogva mászkálásig jutottak, a másikkal volt smacizás és lecicizés is :). Elképesztőek. Simogatják, ölelgetik, puszilgatják egymást. A Peti már azt is mondta a kiscsajnak, hogy "szeee" :). Legalább az óvodáig várhattak volna azért :).  Ő is gazemberkedik, sokszor a frászt hozza rám. Képes nulla perc alatt eltűnni, hogy aztán úgy találjak rá, hogy az egyik lába a számítógép házán, a másik a második polcon van, a gyerek meg félig már fent is van az íróasztalon.  Az egyik legdurvább helyzet az volt, amikor kalapáccsal akart gyakorolni a nagypapa autóján. Igaz, ez kismiska ahhoz képest, amikor az utcán álló egyik autóra akart rajzolni éles kaviccsal.  Ő nem néz tévét, legfeljebb Egyszervoltot. Na jó, ha nagyon akarja (kézenfogva húz a tv felé és kiabálja, hogy "csihú, csihú") néha megnézzük a Thomas-os dvd-it.  Én nagyon fiúsnak tartom, ennek ellenére van babája, akit Jancsinak hívnak. A múltkor egy hét száműzetés után előkerült a Jancsi a játékos doboz legaljáról. A Peti még meg is ringatta és megitatta cumisüvegből. Amikor kórházban volt, a Jancsin gyakorolta az injekciózást, a Jancsi is a bilin ülve olvas, stb. Szerintem jó dolog, hogy van.

 • 2007.09.14 10:08:03dijon

  Egyszerűen megzabálom, a képet is és a cikket is. Feldobott, ami ma nagyon rámfért:).

 • 2007.09.14 10:12:35Guruljka

  Megnyugodtam. Ezek szerint az András névhez kötött szó az "akarom", nem csak az én Andrisom használja. win, ő már 3,5... Na jó, tud kérni is, meg ismeri a szeretnémet is, de valahogy inkább erre áll a szája. Mi már nem szólunk egy ideje, hanem egyszerűen "nem halljuk meg" így most már helyesbít. Nála is még mindig autók és autók és autók. Kikapcsolódásként meg gőzmozdonyok. A Verdák nincs meg. Született főnök a kissrác.

  De Te se csodálkozz, mert gondolom Te is tudod:  András=férfias Nomen est Omen

 • 2007.09.14 10:18:30negyven

  Annak idején az én kisfiamnak is volt babája. Akkor még elég ritka volt az élethűen kinéző csecsemőbaba. A szomszéd kislány kölcsönadta az én fiam sírva adta vissza. Apukája másnap vett neki egyet. Nagyon szerette, az ő régi ruháit adtuk rá és a saját babakocsijában tologatta a parkban -kicsit gyorsabban a kelleténél- Nénike: Nem látja az a hülye anyád mit művelsz a kistestvéreddel?

 • 2007.09.14 10:23:11Guruljka

  druantia, a másik fiam Peti:) Na ő egy komplett életveszély. Mindenkit meghódít:) És ha valamit a fejébevesz... DE nem tanultam az első gyerek nevének hatalmából (Andris második neve ráadásul Imre, ami uralkodót jelent)és a másodiknak is egy erős nevet adtam, mert a Péter ugye kőszikla...

 • 2007.09.14 10:23:36Leona

  Ez a gyerek tényleg gyönyörű.  Amúgy meg nem akarok illúzióromboló lenni, de az "AKAROM" kifejezést az én lányaim is nagggyon magukévá tették. A nagy 4,5 és most kezdi elfogadni, hogy van ennek a szónak egy finomabb verziója is...  negyven : :)))

 • 2007.09.14 10:27:37Leona

  Guruljka: rájöttem, mért dumál annyit a lánykám. Az ő neve az "ajak" szóból származik.

  Most már csak a Csengét kell megfejteni.

 • 2007.09.14 10:36:40Illatos nyár

  Nekem még az Add Oda kifejezéssel vannak fenntartásaim. Hol tanulják a gyerekek? A szülőktől nem hallják. miért nem az Add Ide! ég be piciny agyukba?  Sosem fogjuk megtudni?

 • 2007.09.14 10:44:24Guruljka

  Leona:)))) Lehet, hogy Csenge érzékeny az öniróniára:))))

 • 2007.09.14 10:52:09Leona

  Guruljka: gratulálok, megnevettettél! Ez mostanság nem kis teljesítmény :) (vagy :( )

 • 2007.09.14 10:57:28boribon

  Negyven, nekem is volt egy életnagyságú csecsemőbabám kiskoromban, egyszer a Balatonszárszói vasútállomáson egy rendőr halálosan felháborodva állította meg anyukámat, aki a sok csomag mellett már csak a hóna alá csapva tudta hozni a Muci babát: Asszonyom maga megbolondult, hogy viszi azt a szegény gyereket!?

  Aztán lett nagy röhögés...

 • 2007.09.14 10:57:55Guruljka

  Leona:)

 • 2007.09.14 10:58:51boribon

  (persze kis b a balatonszárszói...)

 • 2007.09.14 11:06:16Picinger

  Ez a baba nagyon szép!!! De komolyan!

  Én eddig is, ezután is fiú gyermeket akarok!

 • 2007.09.14 11:11:58negyven

  Boribon, ez nagyon jó volt! Ezek szerint nem csak rövidlátó nénikék nézték gyereknek a babát.Eszembe jutott még egy történet, Angyalarcú kisfiú ha megszólal: Tél volt nagyon nagy hó, plébános úr havat lapátol. Kisfiam kiváncsian nézi,látom nagyon agyal valamin. Kérdés jó hangosan: Ez a bácsi meg mért van "zoknyában"?

 • 2007.09.14 11:13:24Borcsika

  én nem tudom ki hogy van vele, de a kollegáim tágra nyílt szemekkel néznek rám, ahogy itt ülök a gépem mögött, és vinnyogok a röhögéstől.

  Andris, ne hagyd magad, de néha engedj egy kicsit a mama kérésének, és legyél jó, hátha lesz bónusz Verdák vetítés. Kicsit olyan vagy, mint az én kisfiam, aki nemsokára 2 éves lesz, és hasonló dolgokat produkál. Én talán azért nem bukom ki annyira, mint a mamád, mert nekem nincs lányom, így a jóból kimaradtam, egyből megkaptam a tutti rosszcsontot

 • 2007.09.14 11:19:50Borcsika

  A kép alapján egyébként képtelen vagyok elhinni azt a sok csibészséget. Persze az angyali tekintet és arcocska mögöt egy igazi kis ördög is elbujhatott. Naná, hát álló tóban lakik a béka, szokták volt mondani. Tüneményes gyermek, az má biztos.

 • 2007.09.14 11:43:31boribon

  A kép biztos valami csibészség után a számonkérésnél készült. Ez az a tekintet: Kiii? Éééén? :-)

 • 2007.09.14 12:14:35ruju

  Gyönyörűség. Ám a fiús anyukák már tudják, a lányosok (még) nem, hogy az angyali külső mögött, hajjjajjj, mi minden lakozik!  Villám Mekvin rulez.

 • 2007.09.14 12:35:15negyven

  Sajnos ma már nem tudlak benneteket olvasni, megjött a főnök.Otthon meg sajna nem érek rá. Holnap még benézek. Andriskáról lehetne még képeket?

 • 2007.09.14 12:46:37B-

  Lehet, hogy elmúlik, mire az én kölköm is akkora lesz, de most feláll a szőr a hátamon, ha olyat hallok, hogy a gyerekek "szerelmesek" meg "puszizkodnak" stb. Valahogy úgy érzem, hogy a szex nem gyerekeknek való :-) És nem tudom eldönteni, hogy amikor ezt csinálják, akkor csak majomkodnak, a felnőtteket utánozzák, vagy tényleg megmozdul bennük valami ösztön ilyenkor... Pl druantia írta, hogy a kisfia "lecicizett" egy kislányt. Ezt most hogy kell érteni? Megfogta a mellét? Egy 2 éves kislánynak? Miért?  Igaz, én már az esernyő alatt csókolózó gyerekes illusztrációkat sem szerettem soha...  Ugyanebbe a kategóriába sorolom, amikor azt nyilatkozza egy apa nagy büszkén a fiáról, hogy "igazi pasi, már most megnézi a jó nőket". Nem vagyok benne biztos, hogy jó, ha egy ötéves megnézi a csinos lányokat.  Persze lehet, hogy teljesen el vagyok tájolva, és esetleg nyithatunk erről egy külön posztot is, ha mást is érdekel a téma. Most úgy tűnik, mintha vaskalapos lennék és tagadnám a gyermeki szexualitást, de igazából ezekkel a jelenségekkel az a bajom, hogy olyan érzésem van, mintha a felnőtt szexualitást vetítenénk bele vagy erőltetnénk rá a kölkökre.

 • 2007.09.14 12:48:09Döby

  ruju,

  ez így van! az én kisfiamnak is ártatlan baba arca van, de most már 2 hét ovi után az óvónő is látja, hogy csak álca. :-)

 • 2007.09.14 12:58:31Por Cica

  Doby  :-)

 • 2007.09.14 13:04:41Döby

  Egyébként nagyon klassz ez a post, jót nevettem rajta! :-) "Akarok" Andris meg gyönyörű!

 • 2007.09.14 13:05:37andie

  B-

  amit írsz engem is nagyon érdekelne.

  Kéne erről egy poszt témaindítónak.

  vagy eseteleg volt már?

 • 2007.09.14 13:20:00Guruljka

  B-, andie:) Ez tök normális dolog. És ösztön alapú, DE szerintem is rásegít az a helyzet, hogy manapság mindent átitat egy tök műanyag szexualitás, amitől nem is tudom, hogy meg lehet-e Őket védeni.

  Mert az utcára ugye kimegyünk, vannak plakátok stb.

  De összességében ez a dolog természetes és az a veszélyes ha túlzásba viszi a gyerek, tehát "zaklatja" a másikat vagy ha tiltják nekik.

  Nekem teljesen döbbenetes volt, hogy mennyire kicsi korban kezdenek pl. a fiúk maszturbálni.

  Na ezt a dolgot kezelni a mai világban sem könnyű. És nem a gyerekkel nehéz, hanem a nagyszülőkkel nehéz elfogadtatni, hogy ne tolják már le a gyereket érte...

  Egyébként a nagyszülői generácó mániája ez a csajozás is.

  Bár én is használom, amikor a kisebbik fiam bánatos szemeket meregetve felkéreckedik a fiatal hölgyek karjaiba, illetve amikor odadzsal a babakocsiban ülő kislányokhoz és a maga babanyelvén mesél nekik:)De ezekben nincs szexuális tartalom, csak fiús báj vagy nem is tudom. Olyan hódítos dolog.

  A Nagynak meg most a legjobb barátja egy 5,5 éves gyönyörű roma kislány, aki állandóan esküvőset játszik vele:))))) Mondjuk egymagasak a 2 év korkülönbség ellenére:)

  Amikor nem hallja a gyerek, mindig azon poénkodunk, hogy hadd tanulja csak meg időben:)))

  De ebben sincs szexulis tartalom, csak egy szerepjáték. Várom is, hogy hogyan hat majd az én fiamra, hogy holnap igazi esküvőre megyyünk. Ez lesz az első olyan, amit már érteni fog, és meg lehet vele beszélni.

  A post ötlet jó szerintem is!

  B- nem akarsz egyet olvirkodni? Én örülnék neki! Mindig tök máshonnan nézed a dolgokat mint én, és a végére majdnem mindig rájövök, hogy nagyjából ugyanazt látjuk, de mégsem egészen. És ez nekem nagyon tetszik:)

 • 2007.09.14 13:29:27druantia

  B-, szerintem a gyerekem teljesen normális, mert ha csak abból indulok ki, hogy a két kiscsajsziból kettő ugyanilyen, az száz százalékos arány :). Igaz, hogy ez a "felmérés" összesen három gyerekre korlátozódik :).  Mondjuk én sem tudom, hogy honnét szedte ezt a szeretgetősdit, de a kiscsajok tényleg dettó ugyanilyenek, sőt. A Peti tőlem száz százalék, hogy nem látott hasonlót, a nagyszüleit sem láthatta ilyen helyzetben. Tévét tényleg nem néz, a Thomasban meg ritkán ölelkeznek. Én csak arra vagyok nagyon kíváncsi, hogy honnét tudja, hogy nem a kisfiúknak kell udvarolgatni. Az esetek felében egyébként a kislány megy oda a Petihez és ő simogatja meg először.  Én ebben nem látok semmi rosszat, szerintem a gyerekek a "kisbabát" látják még a másikban és valahogy ki akarják mutatni a szeretetüket. Azt észrevettem, hogy úgy öleli meg pl. a Rékát, ahogy engem szokott megölelni. Megöleli és megpuszilja pl. a négy hónapos unokatesóját is (pedig ő fiú, csak ő még "baba" a Petinek).  Gondolom, azért az is bátorítólag hat, hogy mi szülők nem háborodunk fel a dolgon, sőt, aranyosnak találjuk őket. Szerintem jobb, mintha püfölnék egymást. Őszintén szólva én nem sok direkt szexuális tartalmat látok ebben. Egyáltalán nem arról van szó, hogy összetalálkozik két gyerek az utcán és rögtön leteperik egymást és semmi mást nem is csinálnak ezen kívül :).  A lecicizés meg tényleg érdekes volt. A fiam egyébként is nagyon vonzódik a cicikhez, pedig már régóta nem szopizik. Szerintem tetszik neki, meg furcsa, titokzatos is lehet a számára, mert neki nincs, és csak nagyon ritkán lát egyet-egyet :).  Szóval, az úgy volt, hogy a kétéves kislánnyal játszottak az utcán, aztán elkezdték egymás pofiját simogatni meg megölelték egymást. Kicsit fogócskáztak, a kislány elszaladt, a Peti megpróbálta utolérni. Jókat kacarásztak, aztán megint megölelték egymást, és akkor a Peti észrevette, hogy a kislány polóján van valami minta. Elkezdett kiabálni, hogy "cici, cici". Tehát a Réka cicijén van valami.  A Réka házasságban élő szülők gyereke, lehet, hogy számára mást jelent a cici, mint a Petinek, nem tudom. De összegezve ezt az egészet, biztos, hogy a Petinek tetszenek a cicik, mert neki olyan nincs, meg mert puha és titokzatos, meg talán mert anyának is van. Ennek ellenére biztos vagyok abban is, hogy a női mellek iránti érdeklődése normális :). Azt meg, hogy a kiscsajokkal néha megsimogatják egymás pofiját vagy haját, sőt, néha egy-egy puszit is adnak egymásnak, szerintem a szülői mosolyok is bátorítják.  Lehet, hogy ebben hibásak vagyunk, de az is lehet, hogy ezzel nincs semmi baj. Remélem, csak azt erősítjük meg bennük, hogy a kisfiúk a kislányoknak szoktak udvarolni és nem a többi kisfiúnak. Meg bátorítjuk a kedves, barátságos viselkedést. Ők (a Peti meg a két kiscsajszi) egyébként egyáltalán nem agresszívek vagy önzőek egymáshoz, mindig nagyon szépen, együttműködően viselkednek egymással. Megkínálják egymást a saját kekszükkel, nem verekednek a játékokért, ha autó jön, megfogják egymás kezét, stb.

 • 2007.09.14 13:49:24Guruljka

  druantia, mifelénk a kisfiúk és megölelgetik egymást és puszit is adnak néha egymásnak, azok aki puszilgatós típusok. Más gyerekek meg írtóznak tőle, hogy az anyukájukon kívül bárki hozzájuk érjen:) Az én Nagyfiam a rég nem látott barátainak szokott puszit adni. Nála ez abszolút annak a jele, hogy nagyon megörült annak a valakinek. És ez valószínüleg azért is van mert mi puszilgatós család vagyunk. Elmenetelkor, hazajövetelkor stb. Még valami, az én Peti fiam is nagyon cici párti! A Nagy nem nyúlt rá így a cicikre. De én ezt megpszichologiáztam. A Nagy 1 éves koráig szopizott, a Kicsi meg sajnos csak fél éves koráig. A Kicsi "rábukik" főleg a nagy cicikre és nagy cumis lett. A Nagy nem lett egyenlőre nagy cicis, bár számára sem érdektelenek a cicik. De ő már nagyon foglalkozik a nemi különbözőséggel egyébként is. Ő a szopizással együtt a cumit is elhagyta. Én azzal magyarázom, hogy a Kicsi valahogy így kompenzálja, hogy idejekorán nem volt neki szopi-cici. De simán lehet, hogy ez egyszerű alkati különbség kettejük között. Ki tudja?

 • 2007.09.14 13:57:56druantia

  Guruljka, az én Petim is éppen fél évig szopizott :). Én is gondoltam már, hogy talán összefügghet a két dolog (a szopizás meg a cici szeretete). A nemi különbségek még szerintem nem teljesen világosak számára, mert a nőkről készült képekre is azt mondja, hogy "bácsi", de azért már jócskán derenghet neki valami.  Ő egyébként elég kevés embert szeretget és ugyanilyen kevésnek hagyja, hogy megszeretgessék. Csak nekem, a szűk családnak, a nagynénémnek meg az unokahúgomnak (de őket minden nap látja). És persze a két kiscsajnak :).

 • 2007.09.14 14:06:49Leona

  Hát, az én kisebbik lányom is cici-bolond (2 éves).

  De nehogymár azon kelljen gondolkodnom, hogy akkor ő most leszbi lesz-e...

 • 2007.09.14 14:09:35druantia

  Na, akkor jó. Tényleg normális a gyerekem :). Guruljka, Leona, köszi :).

 • 2007.09.14 14:45:29babzsák

  Ez nagyon jól esett! Az én Sámuelem még csak 5 hónapos,de a környék homelesseivel kokettál,illetve az összes kutya nevét is tudom,amit erre sétáltatnak...Épp ma sírtam el a bánatom anyukatársaimnak, hogy nekem egy rossz gyerekem van,akit állandóan tojtatni kell,mert ha egy fél percre is csendben maradok,vagy felállok mellőle,szó szerint veri magát a földhöz. Asszem túlművelt, állandó információ inputra van szüksége. Mondjátok,hogy változni fog,lesz olyan,hogy napi össz. 40 percnél többet alszik,és eljátszik majd a szőnyegen egyedül...

 • 2007.09.14 14:58:28Leona

  Druantia: kissé elbizonytalanítottak egy másik poszton, hogy én magam normális vagyok-e, így most jó olvasni, hogy azért van, aki komolyan vesz. :))) Szóval én köszönöm. :)  Komolyra fordítva a szót: errefelé a gyerekek 4 éves koruk körül kezdenek érdeklődni a különböző nemek iránt. (Tegnap volt az oviban szülői, így rettenetesen fel vaygok világosulva, összevetettük a többi anyukával a tapasztalatainkat.) Szóval, kedves anyatársak, addig nyugodtak lehetünk. (Az én popsim alatt már gyújtják a tüzet... :)) Asszem akkor kell elkezdeni az aggódást, ha a gyerek utcai séta közben úgy kezdi csoportosítani az arrajárókat, hogy ez fütyis vagy puncis. Persze fennhangon. Bár még ekkor is csak a jóhírünkért kell elkezdeni aggódni :) Viszont megintcsak egy másik poszton valaki utalt a blogjára (ready_real), amiben leírta, hogy rokon kisfiú tán 7 éves volt (ő meg 4), mikor mondjuk úgy, zaklatta őt. Tehát én azon a véleményen vagyok, hogy én akkor most ezt az érdeklődést valószínűleg kihasználom, és finom felvilágosításba fogok kezdeni. Perpillanat szeretnék én most Szanna lenni, de nagyon, mert asszem ő írta, hogy foglalkozik felvilágosítással.  Annyit tennék még hozzá, ha szabad, hogy csecsemők is maszturbálnak ám, és még az is tök normális dolog, ezt hivatalos forrás (védőnő), plusz saját tapasztalat mondatja velem (nem, nincsenek csecsemőkori emlékeim...)  Szóval: Druantia: Peti BŐVEN határon belül van, személy szerint úgy gondolom, hogy tökjófej fiad van!

 • 2007.09.14 15:04:15druantia

  Leona, a másik poszton kábé hatszor álltam neki kommentet írni a kritizátorodnak, de kitöröltem, végül is nincs jogom véleményt mondani senkiről. De az tény, hogy ronda dolog belekötni másokba :). Nem tudom, melyik a jobb: ha lekurváznak vagy ha lehülyéznek :).

 • 2007.09.14 15:06:20druantia

  Vagy ha lehülyekurváznak :).

 • 2007.09.14 15:17:52Leona

  Ja, néztem én is már sokszor, hogy felér egy kamikáze-akcióval, ha valaki le mer annyit írni, hogy nem ért egyet vele. :)

  Amúgy a két verzió közül velem kapcs. az utóbbit emlegetik mostanság gyakran, így én kezdek szimpatizálni az előbbivel :)

 • 2007.09.14 15:37:51hupli4

  Én is úgy tudom, teljesen normális dolog, ha a kicsi gyerekek (3-4 kor körül) elkezdenek "maszturbálni", egyszerűen jó érzést okoz nekik. A legjobb nem észrevenni, vagy megkérni rá, hogy pl a saját szobájában tegye, mások előtt ne - nagymamák, nagynénik gondolom kiakadhatnak rajta, rászólnak, rákiabálnak, nem kell az senkinek.  13 hós leányzóm a múltkori Ringatón végigjárta a gyerekeket és mindegyiket megsimogatta. pápát integet és puszit dob mindenkinek, ha bemegyünk egy boltba és kedvesen szólnak hozzá. (bizonyos távolságon belül érve azonban inkább kapaszkodik belém) Múltkor sétáltunk az utcában, majd amikor elindultunk haza, pápát intett az épp minket ugató kutyának, és biztos ami biztos alapon, neki is dobott egy puszit. :)

  Itthon gyakran látja, hogy mi megöleljük egymást, sok puszit és simogatást kap ő is. Szerintem nagyrészt ettől van benne ez a nagy simogathatnék. Minket is simogat és cuppanósan puszil. Mi meg elalélunk :). Egyetértek Druantiával, biztosan leveszi, hogy ennek örülünk, látja, hogy mosolygunk és már csak azért is csinálja.  Andris meg egyszerűen csodaszép ezen a képen. Ez nagyon jó kis cikk volt, pedig őszintén szólva először fanyalogtam, hogy vki lekoppintja Hanna Leáját. De csak a második mondatig tartott. :) • 2007.09.14 15:41:35hupli4

  Guruljka, kiváncsi vagyok, mi lesz az esküvőn. Bocs, erről jutott eszembe, el kell mesélnem vmit: amikor az esküvőnk volt, az egyik rokon kisfiú odaállt elém és azt mondta lágy hangon: "én még soha életemben (!) nem láttam ilyen szépséges menyasszonyt!" 3 éves volt ekkor. :))) Vajon a Te Petid mit fog szólni a menyasszonyhoz?

 • 2007.09.14 16:35:14Borcsika

  Tegnap a fiam olyat csőrözött az egyik volt bölcsis társával, akikkel tartjuk a kapcsolatot, hogy szabályosan szét kellett őket választani. Vicces volt, de azért elémagyaráztuk nekik, hogy inkább egymás arcocskáját puszilgasság.

 • 2007.09.15 20:27:36zigi13

  Jó szövee van! Ilyenkor tudnak, kezdenek vagány szöveget elereszteni. Férjem kisfiammal (3.5 éves) állt a sorban vártak valamire és a szokásos dumcsiját nyomta. A mögöttük álló idős hölgy megszólalt : jaj de szép vagy! (ekkor csak hátulról látta a férjemet, )férjem megfordult megnézze ki beszél gyermekünkhöz. A hölgy férjemre nézett és csak annyit mondott : biztosan anyukád is szép. (csak kopasz a férjem).

 • 2007.09.16 01:13:08sony

  Nálunk is az 'Akarom' volt a divatos, morogtam is miatta, utána rájöttem, miért. Az 'Akarom' egy könnyen kiejthető szó. A 'Szeretném' nálunk rendszeresen 'Heretném'-re módosult, ezért nem szerette használni a nagyobbam. A picur más. Másfél éveske, és imádja a versikéket, mint például 'Kérem, köszönöm, szívesen'. Valahogy így: 'Kéjem, Kö-szö-nömm, hívesen'.  Ami a pasizást illeti: egész picuri koruktól a legjobb pasikat szúrták ki a buszon/villamoson. Szemezés, huncut mosoly, később tárgyak kipotyogtatása célzottan a lábuk elé - ez utóbbit esküszöm nem tőlem tanulták! :)

 • 2007.09.16 11:59:57Leona

  A kicsilányom igen jólneveltre sikeredett. Amikor szólok neki, hogy köszönjön vkinek, illedelmesen elmondja:

  "Köszönöm, sziiijjja!"  Minden egyébben Andrisra hajaz...

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta