Miért utálom a budapesti bababoltokat?

Bréking: Be lehet vinni babakocsit a Mária Nagykereskedésbe! Aki volt már ott, az érti, de szerintem a Mária Nagykereskedésről a Visegrádi utcában minden magyar anya hallott már. Őket utálom a legjobban. Pincehelyiség, babakocsi lejáró nincs, és eddig be se engedték, ha lecipelted, le kellett parkolni az előtérben. Ha épp aludt a gyerek, akkor is, „majd ők vigyáznak rá”, köszi. Ez most megváltozott, de a személyzet továbbra is elenyésző, bunkó, és nem lehet kártyával fizetni. Ellenben olcsó, és a magyar ugye árérzékeny, úgyhogy azt csinálnak, amit akarnak, megy a bolt.


De vegyünk inkább a nagyokat. Van a Brendon, a mogul, ami annyira pofátlanul drága, hogy még akkor se vásárolok ott, ha megengedhetem magamnak. Ráadásul úgy néz ki, mint valami külvárosi nagyker-lerakat. Ennyi pénzért minimum a New York Times Square-i Toys’R’Us-ba szeretnék bemenni. Ja, és persze ők is bunkók. Nagyon.
Van neki egy outletje a Soroksári úton, azzal csak az a baj, hogy sosincs semmi, ami épp kell, vagy nagyon béna. Persze félnapi járóföldre is van.

Ez amúgy egy általános probléma, hogy a belvárosban nincs nagyobb babaüzlet, csak a kis „butikok”, mint például a Mammutban. Ezek csak egyszerűen drágák, és többnyire csak ruhát árulnak.

A Kenguru Gold nem annyira rossz, de nem is jó. Van belőle egy csomó szerte a városban. A ruhái, hmmm, hát hol igen, hol nem… de végülis oké. A nagyobb baj inkább, hogy a ruhán kívüli termékválaszték nagyon rapszodikus, legalábbis amikben én jártam.

A Lehel téri babadiszkont egy kicsit jobb, nagyobb használati tárgyakban és bútorokban jók, és nagyon olcsók. Egyedül a helyszűke miatt utálom, ha ketten vannak a boltban, már nem lehet megfordulni, babakocsival meg pláne.

Babaruhát vehetünk még egy csomó helyen, olcsón turkálókban (ott amúgy tök jókat), a C&A-ban, a hiperekben, drágán a nagy divatmárkák boltjaiban (Zara, Mexx, Benetton), de nagyon hiányolok egy NAGY, BELVÁROSI, NEMDRÁGA BABABOLTOT, AHOL MINDEN VAN! Addig pedig marad az ebay.
Oszd meg másokkal is!
Mustra