SZÜLŐSÉG

Miért utálom a budapesti bababoltokat?

2007. szeptember 13., csütörtök 12:25

Bréking: Be lehet vinni babakocsit a Mária Nagykereskedésbe! Aki volt már ott, az érti, de szerintem a Mária Nagykereskedésről a Visegrádi utcában minden magyar anya hallott már. Őket utálom a legjobban. Pincehelyiség, babakocsi lejáró nincs, és eddig be se engedték, ha lecipelted, le kellett parkolni az előtérben. Ha épp aludt a gyerek, akkor is, „majd ők vigyáznak rá”, köszi. Ez most megváltozott, de a személyzet továbbra is elenyésző, bunkó, és nem lehet kártyával fizetni. Ellenben olcsó, és a magyar ugye árérzékeny, úgyhogy azt csinálnak, amit akarnak, megy a bolt.


De vegyünk inkább a nagyokat. Van a Brendon, a mogul, ami annyira pofátlanul drága, hogy még akkor se vásárolok ott, ha megengedhetem magamnak. Ráadásul úgy néz ki, mint valami külvárosi nagyker-lerakat. Ennyi pénzért minimum a New York Times Square-i Toys’R’Us-ba szeretnék bemenni. Ja, és persze ők is bunkók. Nagyon.
Van neki egy outletje a Soroksári úton, azzal csak az a baj, hogy sosincs semmi, ami épp kell, vagy nagyon béna. Persze félnapi járóföldre is van.

Ez amúgy egy általános probléma, hogy a belvárosban nincs nagyobb babaüzlet, csak a kis „butikok”, mint például a Mammutban. Ezek csak egyszerűen drágák, és többnyire csak ruhát árulnak.

A Kenguru Gold nem annyira rossz, de nem is jó. Van belőle egy csomó szerte a városban. A ruhái, hmmm, hát hol igen, hol nem… de végülis oké. A nagyobb baj inkább, hogy a ruhán kívüli termékválaszték nagyon rapszodikus, legalábbis amikben én jártam.

A Lehel téri babadiszkont egy kicsit jobb, nagyobb használati tárgyakban és bútorokban jók, és nagyon olcsók. Egyedül a helyszűke miatt utálom, ha ketten vannak a boltban, már nem lehet megfordulni, babakocsival meg pláne.

Babaruhát vehetünk még egy csomó helyen, olcsón turkálókban (ott amúgy tök jókat), a C&A-ban, a hiperekben, drágán a nagy divatmárkák boltjaiban (Zara, Mexx, Benetton), de nagyon hiányolok egy NAGY, BELVÁROSI, NEMDRÁGA BABABOLTOT, AHOL MINDEN VAN! Addig pedig marad az ebay.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.09.13 14:59:53Guruljka

  dexterke, elefánit nézd meg tényleg. Töben ajánlottuk és ott a gyereküléstől a cumisüvegen át a légzésfigyelőig minden van. Hasonszőrü a Minimanó is, de szerintem az gyengébb. Mi anno onnan kölcsönöztünk légzésfigyelőt. Én sem utállak, de vidékes cikket szerintem túltoltad:)))

 • 2007.09.13 15:03:28Sorsha

  Babesz: Amit kérdeztél az is Háda KFT-s bolt. Múlt héten néztem be én is oda először. Rengeteg ruha van, meg sok ember is, amit én kerestem (fiú nadrág 74-80-as méret, téli öltözék ugyanebben) épp nem igazán volt, de kisbaba méret meg 2-4 éves gyerekeknek való rengeteg. Angol minőség és nagyon olcsó.

 • 2007.09.13 15:08:21Borcsika

  Én a MiniManóra és a Kenguru Goldra szavaznék, de amióta elkezdett cseperednia a gyermek, és nincsenek speciális igényeink, azóta a C&A, vagy a H&M, vagy ahol éppen meglátok valami cukit. SOHA eszembe nem jutott, hogy a Brendonba menjek. Kupon ide, vagy oda. Tartsák meg. Pofátlan rablóbanda.

 • 2007.09.13 15:12:25Mamszi

  A Mária nagykereskedést azért én is megvédeném, nemcsak mert nagyker, hanem mert ha jobban végignézed a berendezkedésüket, kb. a fél üzletben nem is tudnál babakocsival közlekedni, annyira szűken vannak kialakítva a polcok közti utcarészek.

  Ezért nálunk eddig, ha mentünk, mint máshova is, ahol közlekedési akadályok akadnak, ezekkel meg tele van Budapest, jó szolgálatot tett a kenguru, most meg már a háti hordozó, hogy lassan egy éves a lányom.

  A Kenguru Gold-ot én általában drágának tartom és nem igazán tetszik, hogy minden vagy világoskék, vagy rózsaszín, vagy sárga vagy fehér, szóval ilyen egyforma színű dolgok vannak, nem szép színesek.

  A Minimanót ajánlhatom, meg jók még a Brumi Maci és az Elefáni boltok is.

  Nekem ami ajánlat, az a baba és gyerekruhákban az angol turka, ami a Rákóczi út/Berzsenyi utca sarkán található, én mindig itt veszem már, a C&A mellett a babaruhákat.

  www.hadakft.hu/dindex.php?id=52

  Ezen a webcímen láthatod is a képet és a nyitvatartási időket.

  Egyéb babával kapcsolatos dolgokra meg szerintem jók a webáruházak, a jatek.lap.hu oldalon találhatsz párat, de jó a www.bababirodalom.hu, a www.interstore.hu és a www.bambino.hu is, meg persze a vaterán is vehetsz dolgokat. • 2007.09.13 15:13:14boribon

  Elefáni rulez. Nekünk majdnem minden onnan van, ami nem ruha, ruhákat pedig a Kenguruban, vagy a Tesco-ban szeretek venni. Ajándékba meg a H&M- ből meg a Zarából szeretek kapni. ;-)  Babó, mi is ezen nevettünk a múltkor, hogy a Kosztolányin az Elefániban a sok nő közt az egyetlen kicsit is hozzáértő az a fiatal srác, nekünk is ő segített a múltkor babakocsira való esővédőt keresni, a lányok azt sem tudták, hogy miről beszélünk.

 • 2007.09.13 15:13:39Mamszi

  Ja és elfelejtettem mondani, a Minimanóban és a Máriában is van törzsvásárlói kártya, érdemes használni.

 • 2007.09.13 15:13:57Borcsika

  Babesz, jó a Keletinél az a bolt, csak az a helyzet, hogy amit tapasztalunk a bölcsi, majd ovi, és iskolai helyhiánynál, mivel egy időben sokan lettek, ezért ugyan ez a szitu a gyerekcuccokkal is. 74-80-86-92-es méret ritkásan van. Ki lehet fogni, de sűrűn kell bejárni. Én vettem már ott cuccot a Muksónak.

  Ja! Pelusban is észre vettem, ha akció van, akkor a 4-es és a 4+-os fogy el leghamarabb.

 • 2007.09.13 15:14:57Mamszi

  Jó a Tesco is, a Cherokee ruhákból már mi is vettük párat, nemrég télikabátot, de vannak rugik is, meg sokminden.

  És persze ajánlom az Ázsia Centert is, ott is van pár kereskedő babaruhával és az aztán tényleg nem drága.

 • 2007.09.13 15:18:07Borcsika

  Mamszi, a MiniManóban minimum egy százasért kell gyűjtened a számlákat ahhoz, hogy törzsvásárlói kártyát kapjál. Annyira azért nem olcsók.  Ellenben van Vecsésen a Lőrinci út 150-ben egy bababolt, elég jó áraik vannak. Én tavaly 690-ért vettem a hosszú ujjú bodykat, és nem bolyhosodtak ki. 6000-ért vettem téli overall-t.

 • 2007.09.13 15:19:54Zsubi

  Miért van az, hogy mindig mindent ki kell fogni itt drága országunkban?!?!  Angol turi a keletinél:

  - kocsival nagyon macera megállni, de ez a legkevesebb

  - én csak 1 éves kor alatti ruhákból válogattam, de nagyon sok vállfás, vagyis nagyobb baba/gyerek ruha van. Abból van több.  Turikat pláne ki kell fogni, főleg amióta megtudtam, nagy turis Keresztanyámtól, hogy az sok helyen úgy mőködik, hogy a törzsvásárlók - pl Keresztanyu - bálabontás napján ott vannak, vagy ha nincsenek, akkor a haver eladókkal/bontókkal le van zsírozva, hogy tegyék félre ezt meg ezt, ilyen olyan méretben stb. Tehát a jó cuccoknak már előre meg van a helye. Ez nem is baj, ha van olyan ismerősöd, vagy neked rengeteg időd, hogy a kedvenc turikba minden héten bemenj.

  Így általában bodyt és rugit nem lehet nagyon kapni, maradnak a bénák, esetleg nadrágok, pulcsik, szigorúan nem kardigán jellegűek. (amit én kerestem). Igaz, még csak egyszer voltam ott és 1 mérés nem mérés!  Viszont nagyon jók vannak/voltak a Garderobe boltokban, vagyis én az Erzsébet körútiban voltam tavaly. Ott volt külön baba "doboz".  KG (Óbuda): kiszolgálók ratyik nagyon. Választék elég nagy, óriási bolt. Ami jó, hogy tényleg klasszak a szinek és van olcsóbb (piros vállfás) kategória. Szerintem nem olcsó, de középár kategóriás.  Brendon nálunk is infó szerzés céljából látogatandó, elvétve egy-két leértékelt cuccot.  C&A: háát.. bodyból nagy a választék tényleg, olcsón, de amit most utáltam augusztusban, hogy szinte csak téli cuccot lehet kapni. Vagy esetleg 3-4OOO Ft-os együttes ruhákat.

 • 2007.09.13 15:24:49mspoppy

  cs1: éjjenek a pozitív tapasztalatok! :):)  dexterke: szerintem senki sem utál, épp ellenkezőleg: előszeretettel idézünk [na, ez épp oly irónikus volt, mint a posztod :):)]! • 2007.09.13 15:42:35jacint70

  Elnézést, de meg kell védenem a Lehel teret. Velünk mindig készségesek voltak, amikor a babakocsi kerekében elromlott egy alkatrész, akkor ott a helyszínen, azonnal(!) megszerelték, (semmi majd beszélünk a forgalmazóval, meg hagyja itt hetekig) sőt adtak két ugyanolyan pótalkatrészt, hogy ha esetleg másik kerék is elromlik...

  Ellenben a híres Kosztolányi téri Elefániban az eleve törötten eladott babaülés-alkatrész azonnnali kicseréléséért igencsak el kellett hagyni a "szebbik" modoromat, a csaj jött mindenfélével, végül a főnöke intézte el telefonon...

  A Kenguru is nagyon bejött (Mammut és Budaőrs) előbbiben mindig nagyon kedves a fekete hajú eladó csaj. (Pasiként nem egyszerű ám babaruhát venni...)

 • 2007.09.13 15:52:15Pity

  Hát nem mindennnel értek egyet.

  Brendon: valóban nem olcsó, de mondjuk annnyira finom anyagokkal dolgoznak és olyan ízlésesek a színek, hogy egyből megértem miért olyan drága. Egyébként meg nem kell ott venni csak ha akció van :)  Nekem inkább a Mária tűnik pofátlanul drágának, ha megnézzük a minőséget. Egy rugi ott is 1500-nél kezdődik, ennyiért akciósan még a Berendonban is ki lehet fogni. A másik meg, hogy a rugik nagyon hasolítanak a Király utcai török bababolt felhozatalára, ami meg azért nem tetszik, mert olyan vastag a minták varrása, hogy tuti kikezdi a gyerek bőrét.

  C&A : szerintem tuti jó. Egy bánatom van, hogy a rugik nem patentosak a láb között. de pl. az új téli kezeslábasba beleszerettem 5 ezerért.

  Turi: A legjobb. Sosem adnék 62-es farmerért több ezer forintot. Itt meg ,megveszem 600-ért még ha tudom is , hogy hülyeség.

  A Keguru iszonyat drága nekem. Egy benti vékony bébisapka 1000 Ft. Ne már!!!!!!!!!

  Ja és a bónusz. Tök jó anyagú body-k vannak a Kika-ban. Igaz, hogy nincs csak kétféle szín, de 3 db 800 Ft. Néha van harisnya, rugi, meg együttes is.  Na ennyi tapasztalatot gyűjtöttem a 28. hétre. :)

 • 2007.09.13 16:11:20mspoppy

  Egyébként az "akkor se vásárolok ott, ha megengedhetem magamnak"-hozzáállást megértem, s egyet is értek vele, mert - pláne, ha a külföldi tapasztalatokat is figyelembe vesszük - senki se szereti, ha hülyének nézik.  S ha már márkás ruhák: nemrég kaptunk (Itáliából) néhány Chiccho cuccot. Mindegyikhez volt mellékelve plusz gomb és patent. Na, ilyet itthon ritkán látni, nem mintha egy 56-os kiskabát 5.000.- Ft-os fogyasztói árába nem férne bele...

 • 2007.09.13 16:11:22mspoppy

  Egyébként az "akkor se vásárolok ott, ha megengedhetem magamnak"-hozzáállást megértem, s egyet is értek vele, mert - pláne, ha a külföldi tapasztalatokat is figyelembe vesszük - senki se szereti, ha hülyének nézik.  S ha már márkás ruhák: nemrég kaptunk (Itáliából) néhány Chiccho cuccot. Mindegyikhez volt mellékelve plusz gomb és patent. Na, ilyet itthon ritkán látni, nem mintha egy 56-os kiskabát 5.000.- Ft-os fogyasztói árába nem férne bele...

 • 2007.09.13 16:13:07moon

  Sziasztok,  en is C und A, illetve eBay-hivo vagyok. A C und A-val az a baj, hogy augusztus vegen mar nem tartottak rovidujju bebiruhakat, az eBayjel pedig, hogy a geci magyar posta ellop mindent. Ha ajanlottan kered, plusz 3 font 50-ert, akkor nem, de igy mar nem nagyon eri meg megvenni mondjuk egy kis farmert meg polot 5 fontert, plusz 4 + 3,5 postakoltseg...

 • 2007.09.13 16:28:01soleeroo

  Lenne egy keresem Bisi es opti nevezetu sorstarsaimhoz ;-)  elkerhetnem a cimeit az altalatok emlitett boltoknak Milanoban es Münchenben?  kosz elore is

 • 2007.09.13 17:10:02ildanyóka

  Zolnaid, Anittik, ezek szerrint ugyanott lakunk. :)

  Örülök, hogy nem csak én látom így az itteni boltokat.

  Hol nyit a C&A? Akkor a bababónuszos kuponomat nem kell átvinnem Nyíregyre! :)

 • 2007.09.13 17:18:49opti

  Soleeroo, bocsi, de pontosat nem tudok. Mi konkrétan Cernuscoban voltunk és az ottani plázának a végén van egy nagy bababolt. De szerintem nem csak a babadolgok, de sok minden más is olcsóbb kint, vagyis jóval olcsóbban be lehet szerezni (és persze drágábban is) mint itthon. Vettem már ott menő lúdtollas kabit 7ezerért, bőr csizmát 12ezerért, pulcsikat 1500ért, stb. És itthon ilyen senkinek sincs :)

 • 2007.09.13 17:44:41alex99

  Kedves Dexterke, bevallom őszintén én szeretem a Brendont. Ezért egy kicsit rosszul esett, hogy ledegradáltál azzal, hogy egy lepukkant raktárépületbe járok iszonyú drágán vásárolni. Igaz a Brendonnak vannak márkás, elég húzós árú cuccai, de hidd el egy csomó, jó minőségű, olcsóbb dolgot is lehet ott kapni. Sőt, minden hónapban egy csomó holmit adnak akciós áron és kuponnal is olcsón lehet venni mindenfélét. Alig várom, hogy megjelenjen az új babamagazin, azonnal nézem a kuponokat és elkezdem listázni, ebben a hónapban mit veszünk. Ja, és minden hónap elején küldenek e-mailben hírlevet, amiből mindig megtudom, mik az újdonságok, milyen akciójukra figyeljek.

 • 2007.09.13 18:04:15zolnaid

  Ildanyóka, a Cora és a Metró közt lesz egy új bevásárlórész, Kika, DM, C&A, Vögele, meg még pár bolt. Elvben október végére lesz kész.

 • 2007.09.13 18:09:09Magdus_

  Írtam egy hosszút, de valahogy kitörlődött :(.

  Röviden: Eddig velem minden álltalatok említett boltban kedvesek és segítőkészek voltak (többször jártam a Mária bababoltban is kocsival-nem kellett elől hagynom- úgy, hogy mindíg segítettek levinni azon a pár lépcsőfokon a kocsit).

  Említeném még azonban a Baross utcai "Gólya" boltot is a Női Klinikával szemben (1.es villamostól kb 2percre gyalog a kálvin tér felé)ahol szintén nagyon szimpik az eladók, használt és új ruhákat is lehet ott kapni elfogadható áron.

 • 2007.09.13 19:32:18mzperx

  Sziasztok!  Nem említette még senki a Baby Planet bababoltokat. Ez is kicsit magasabb árfekvés (talán nem Brendon-szintű, de nyilván termékfüggő), viszont:  -a bolt viszonylag tágas, babakocsival is kényelmesen bejárható  -az eladók eddig mindig nagyon-nagyon készségesek voltak, mindent elmagyaráztak, megmutattak... akkor is, ha 5x mentünk vissza ugyanazt a terméket megnézni, majd nem ott vettük meg... Ezek után amikor a következő "nagyberuházást" terveztük, megint oda mentünk (szerintem simán megismerhettek minket), és ők ismét készséggel, maximális szakértelemmel magyarázták el a dolgokat.  Tehát nem a legolcsóbb, de itt legalább kapsz valamit a pénzedért.  Újpesten az Aradi utcában van, illetve a Szentedrei úton a Csillagvár (régi Süba talán?) bevásárlóközpontban (utóbbit gyakorlatilag csak autóval érdemes megközelíteni, mert a közlekedés annyira rossz).  Brendon: velünk mindig nagyon normálisak voltak. Hogy hozzáértő-e az eladó, az már más kérdés, tapasztalataim szerint nagyon áruház- és eladófüggő. Budaörsön kifogtunk egy nagyon profit, a Váci úton nemrég pedig egy újoncot. :)  Amúgy bár rühellem a Tescót úgy általában, a kislányom legjobb cuccai (ruhák) onnan származnak. :) Kivéve a harisnyákat, azok Kenguru Goldosak.  Ja, és a poén: fenti két boltban kerültünk képbe sportkocsikat illetve autósüléseket illetően, majd az árak összehasonlítgatása után az Elefániban vásároltunk mindkét alkalommal; előbbit a Baross u-i, utóbbit a Bocskai úti (Kosztolányi) boltjukban. :)  Egy icipicit OFF, de hátha valakit érdekel kismamaruha-téma is: a Westend aluljáró szintjén, középen lévő boltban olyan bunkó volt velem az eladónéni (még pocakos koromban), hogy azt el nem tudom mondani. Akkor se vennék ott semmit már, ha csak ott találnék, de inkább be sem teszem a lábam.

 • 2007.09.13 19:33:05moda liza

  azt hiszem valamit nem értek:mindenki arra a kenguru goldra gondol, amire én??? ahol csak ronda, sőt már-már ízléstelen, viszont méregdrága és többnyire nem pamut ruhák vannak kenguru gold?? ami a mammutban is van kenguru gold? én szinte már a város minden bababoltjában vettem valamit, de ott egyszerűen nem bírtam. múltkor egy avent termoszt néztem (ajándékba),és csak úgy kiváncsiságból lementem két emeletet: ugyanaz a termosz 700 forinttal volt olcsóbb a dm-ben, pedig az sem egy olcsó hely...

  az elefáni tényleg jó, szinte minden van, turiból én birom a pöttöm pannát a tátra utcában, bár nem olcsó...

 • 2007.09.13 19:33:52mzperx

  Még valami: Magdus_ minden bizonnyal 41-es villamost akartál írni, ugye? ;) Esetleg 4 / 6-ost? ;)  Mert az 1-es villamosnak nem sok köze van a Kálvin térhez. :) Bocs.

 • 2007.09.13 20:06:15nyuszimanó

  Az Asti bababoltot sem említette senki a Soroksári út elején. Mi szinte minden nagyobb dolgot (kiságy, babakocsi, etetőszék) ott vettünk. Az eladók mindig nagyon kedvesek és segítőkészek, másodszorra már megismertek! Mindig vannak jó kis akcióik és szintén lehetsz törzsvásárló náluk. Szigetszentmiklós környékén tud valaki jó babaruhás turit?

 • 2007.09.13 20:53:23gyöngy1

  Mi a soroksàri ùti boltban még akkor voltunk amikor nem volt outlet, és még volt mindenük. Akkor jo volt.

  Különben meg a Minimaoba jàrtunk elég sokat (nem ruhàért).

  A ruhàkat mosatnàba a C&A-ban szerezzük be, vagy a kinai boltokban (attol függ hogy a kertben fog-e benne rohangàlni, vagy màs helyre is visszük benne.

  Ha ajàndékot kell vennem akkor az H&M-be megyek valami szépet (bàr ha kisbabànak kell vennem valamit akkor àlt a hàlozsàkot vàlasztom az H&M-ben, szuper)

  A Brendonba csak akkor megyek ha màr a többi boltban nem talàltam semmit (tùl dràga)

 • 2007.09.13 20:53:32gyöngy1

  Mi a soroksàri ùti boltban még akkor voltunk amikor nem volt outlet, és még volt mindenük. Akkor jo volt.

  Különben meg a Minimaoba jàrtunk elég sokat (nem ruhàért).

  A ruhàkat mosatnàba a C&A-ban szerezzük be, vagy a kinai boltokban (attol függ hogy a kertben fog-e benne rohangàlni, vagy màs helyre is visszük benne.

  Ha ajàndékot kell vennem akkor az H&M-be megyek valami szépet (bàr ha kisbabànak kell vennem valamit akkor àlt a hàlozsàkot vàlasztom az H&M-ben, szuper)

  A Brendonba csak akkor megyek ha màr a többi boltban nem talàltam semmit (tùl dràga)

 • 2007.09.13 21:08:40Xta

  Ha már SOroksári út: ott van a BAbyoutlet, mostanában fedeztem fel magamnak, szinte hetente benézek - mindig van valami jó kis olcsó áras cucc. Itt érdemes előre gondolkodni: azt kell megvenni ami jó áron van, lesz még tél meg nagyobb is a gyerek. És igen, itt is "brendonos" a kínálat meg minőség: ugyanazokat a cuccokat (is) lehet kapni, mint ott, csak jóval olcsóbban, mert pl. nem az az idei divatszín a babakocsinál...

  Egyébként meg kell tanulni okosan vásárolni, ami nem azt jelenti,hogy a sarki kínaiban - vajon milyen ruhákkal is volt az a mérgezőanyag botrány?? - hanem vágni a kuponokat, nézni az akciókat, meg az áruházakban keresni a jobb árakat. Ezek miatt kifejezetten szeretem a Brendont (én is törzsvásárló vagyok - és szeretek jót jó áron venni), ugyanis ott meg tudom venni a nagyon dögös (és, hát valljuk be) drága, de extra cuccokat is, de lehet teljesen korrekt áron korrekt minőségű holmit venni, ami ráadásul jól is néz ki. Olcsó húsnak a babaruhák esetében is általában híg a leve...elég megnézni, milyen anyagból, hogy varrták meg. Ráadásul valahogy jobban szeretek BOLTBAN vásárolni, mint pincében vagy üzletnek kikiáltott raktárban és valljuk be, a Brendon teljesen áruháznak néz ki (azok legalábbis, ahol én jártam, 4 vagy 5 helyen).

  EGyébként meg: teljesen használható a webáruházuk is, ott minden van,(kipróbáltam, műxik), meg lehet nézni az árakat (persze, elsősorban az akcióst ajánlom figyelmetekbe), aztán lehet meglepődni a többi bolthoz képest. Jaaa, és aki elvből nem teszi be oda a lábát - hát, az kb. olyan, mint amikor betiltanak egy filmet azok, akik meg se nézték...

 • 2007.09.13 21:50:53Guruljka

  Xta, engem pont az akasztott ki a babaruha fronton, hogy a drága is gyakran pocsék minőségű!!!

  A gyerekruha egy fokkal jobb, de azért nem sokkal. Én anno az Astival akadtam ki annyira... 3000/db áron vettem ott 3 éve két rugdalozót. Hát nem volt olcsó. Az első mosás után eldeformálódtak és több helyen egyszerűen elengedett a varrás. Istenbíz nem főzőprogramon mostam. Kengurus cuccokknál a fele jó volt, a fele meg egyszerűen pocsék. Az örökölt gyerekruháink meg H&M-ből és C&A-ból különbek voltak.  Egyébként ami nagyon jó magyar árú, az a Prince Oliver. Annak azért nem olyan vészes az ára, és bírja is a használatot és a mosást is.

  Mert szerintem az anyatejes bukás, az anyatjes kaki brutális foltokat képes gyártani. Egyedül a pisijük nem "veszélyes":)

 • 2007.09.13 22:17:37MadaraszM

  En meg nem probaltam eddig egyetlen turit sem, de mar regota kacerkodom a gondolattal. Gyerkoccel nem nagyon akarok menni, amikor pedig egyedul jarom a varost, akkor 10 percem van 100 dolgot elintezni...  Tapasztaltabb turisoktol kerdeznem hogy milyen a felhozatal GAP ruhakbol az angol turikban? En imadom az o cuccaikat! Olyan jo lenne ha nyitnanak itt is egy uzletet vegre. Rokonok/baratok szoktak egy-ket GAP dolgot hozni kulfoldrol es egyszeruen amulat, hogy milyen jol kombinalhatok egy-egy szezon ruhai... Es olyan jok a szineik!!! A minoseguk is jo szerintem es minden darabon van valami otlet: egy kis himzes itt, egy kis ravarrt halacska ott...

 • 2007.09.13 22:39:28mspoppy

  Ja, és még valami:  Az elején nálunk az is szempont volt, hogy 44-es és 50-es méretű ruhát is lehessen benne kapni.

 • 2007.09.13 23:31:35Csöre

  Brendon: hát lehet, hogy többek szerint nemisolyandrága, na de akkor miért kérnek egy sima kecskeméti bébiételért 350 Ft-ot? De máskülönben szeretjük őket, hiszen az ő (akkor még Megatoys nevű) fióküzletükben vettük a Peg Péregonkat, és ennek még márkaszervize is van (hol máshol, mint a Soroksári úton, az Óperenciás tengeren is túl). A kezdő eladók viccesek tudnak lenni, egyszer egy esővédőről érdeklődtem egyiküknél, aki annyit tudott segíteni, hogy a címkéről kibetűzte, hogyaszongya ABC DESIGN (így!) esővédő.  Baby Planet: széles választék, nem túl olcsó, de azért megjárja. Törzskártyával -8%. Eddig mindig volt az, amiért épp bementem. Ami nem tetszik, az az, hogy télen a "babák kedvéért" (vagy fázós az üzletvezető?) úgy kábé 28 fokra fűtenek, egy perc alatt garantált a gutaütés.  A Blaha környékén érdemes egyébként turi-túrát tartani - gyerek nélkül előnyösebb - és beszerezhető az egész ruhatár: Hádának van gyerekboltja a Rákóczin a Keletihez közel a nemtudommilyen (tán Berzsenyi?) u. sarkán, kicsit arrébb a Szövetség u. sarkán is sok a gyerekruha. A József krt-on ott a Pöpec, előnye, hogy viszonylag logikusan ki vannak pakolva a cuccok, főleg nadrágot érdemes keresni ott. A Dohány u-ban van egy-két kisebb, no meg a Renoválás, stipistopi, nem elvinni az orrom elől a 86/92-es téli overallokat - oké rendben, a rózsaszíneket vihetitek. Az Erzsébet krt-on szintén a Hádának van több boltja is a Dob u-Király u közötti szakaszon. (MadaraszM: ezekben van BabyGAP is!) Nekem is megfigyelésem, hogy a Háda boltok közül a bp-i, s elsősorban a belvárosi boltok kínálata sokkal jobb. Már a Lehel tér-Dózsa Gy út közötti boltban is az volt az érzésem, hogy "na ezeknek itt a prérin jó lesz ez is", és uezt Veszprémben is tapasztaltam.

 • 2007.09.14 07:14:15gusztika

  Én Asti bodykkal jártam pórul a múltkor: akciósan lehetett kapni az Interspárban, aztán mosás után 1 számot összementek, számunkra használhatatlanok.

 • 2007.09.14 07:35:56kiscica33

  Babyplanet (csillaghegyi): kib...tt drága, ruhaválaszték csapnivaló, Aventes cuccok 10-20%-al drágábbak mint egy emelettel lejjebb a DM-ben, ugyanazt a gyerekülést meg 10 ezerrel olcsóbban megkaptuk a Lehel téri babadiszkontban, azóta hanyagoljuk

  Valaki említette a vecsési boltot. Olcsónak olcsó, de ha valamivel probléma van, akkor már gáz. Nálunk a kiságy lapja összeszereléskor átszakadt (nagyobbat ütöttem a tiplire :-), nem volt hajlandó kicserélni, vagy szerezni nekünk egy másikat, azóta hanyagolva van (kiságy lapja lapszabászatban levágatva méretre), meg a ruhák se mindig jó minőségűek. Mellesleg a hölgy arra nem volt képes hogy egy kezdő kismamát figyelmeztessen arra, hogy a 70*140-es matracra, ne 60*120-as lepedőt vegyen, meg ilyen kis nüanszok..

  Prince Oliver: ha valaki szereti a kollekciójukat (én nagyon), van egy nagykerük ahol kiszolgálnak egyéni vásárlókat is (ha egyszerre sokat asszem 10ezer felett vásárolsz akkor kapsz törzsvásárlói kártyát is), az Árpád hídi metromegállónál. A pontos cím Váci út nemtudomhány, ami biztos, hogy a József Attila színházzal szemben van, valami félalagsor (de kint az utcán kell lemenni a lépcsőn). Eladók nem mindig kedvesek, de van minden méretből body és olcsóbb mint a Brendonban.

 • 2007.09.14 09:34:09kiseszter

  GAP rajongóknak Millenáris mögött a Kisrókus utcában van egy apró bolt a Cucclik. Ott árulnak egészen kicsiknek is GAP ruhákat. Újak és szerintem drágák (póló 2000 Ft) úgyhogy én csak egyszer-kétszer simogattam át a készletet aztán üres kézzel távoztam.  Én Old Navy és Child of Mine márkájú gyerekholmit szeretek ajándékba kapni az USA-ból. Sajnos itthon még nem láttam ilyeneket ill. használtan kifogtam már egy párat. Sokadik gyereket is jól bírják.

 • 2007.09.14 09:54:31rnagy8

  Gyöngy1: H&M van Veszprémben, vagy felmentek Bp-re??

  Ha van, akkor hol? Köszi

 • 2007.09.14 09:58:19Csöre

  Összességében én az olyan (baba)boltokat szeretem, amelyek nem nyomi kicsik, van - jó minőségű - választék és nem tekintik az embert potenciális tolvajnak. Ezutóbbi néha nagyon zavaró tud lenni (hűha, lehet, hogy rosszul nézek ki???)

 • 2007.09.14 12:58:08anyuska

  magy8, Vp-ben nincs H&M,sajnos.Viszont éljen a Kossuth utcai angol ruci turi!Nagyon jó minőségű(GAP,NEXT,MARC&SPENCER,stb)rucikat lehet turkálni!

 • 2007.09.14 12:59:47soleeroo

  @opti:

  kosz a tippet, rovidesen csekkolom.

  udv, soleeroo

 • 2007.09.14 17:20:34lii

  tolvajnak nézés: rám sose szokott tapadni a biztonsági őr a dm-ben, de múltkor a kosaramban volt egy megapack pelus, és utána merészeltem körülnézni az illatszerek polcánál, hát rögtön rajtam volt az ürge, szinte szó szerint, centinként követett.

  persze lehet h. kissé lepukkant vagyok így, h. semmi normális cuccom nem jön még rám így szülés után nem sokkal, kivéve néhány kertészkedéshez dizájnolt nagyinadrág a férjem nagymamájától kölcsönkérve. :)) ja meg fodrásznál, kozmetikusnál sem jártam még az idén.

 • 2007.09.14 18:01:20NmI

  Hát, nem tudom, de nekem nincsenek rossz élményeim a Mária BAbabolttal kapcsolatban.

  1. Ők nagyker, akik kiszolgálnak "nem-cégeket" is. Holott elég bevételük lenne a kiskerekből is. Bár így nyilván több jut nekik. :)

  Én járok több ilyen nagykeres bababoltba, meg nem bababoltba is (játékboltok, ruhaboltok, számítástechnika, fotó stb) és itt a belvárosban legalábbis majdnem mind raktárszerű, és pincehelységben van. Pont ezért olcsóak.

  2. NEkem mindig segítettek levinni a kocsit a boltba, már akkor ugrottak, mikor megláttak az ajtóban. Lehet szerencsém volt....

  Bár sztem mindenhol van bunkóbb eladó, meg kedves is. Ez alapján nem nagyon lehet megítélni.  Brendonba is szoktam járni, és nem minden k...a drága. Pl. Römer ülések még pár száz Ft-al olcsóbbak is, mintha magától a gyártótól vennéd. Avent ugyanez. Aminél ők a hivatalos viszonteladó, ott ált. övék a legjobb ár is.

  Persze a ruhák nagyon drágák, meg még van egy nagy csomó minden, ami az, viszont más meg olcsó. A kuponakciókkal meg elég nagy kedvezményeket lehet kifogni.

  :) No , csak ennyit akartam.

  Jah! Kikaban meg jelzőcetlit raknak a babakocsira. Nehogy véletlenül útközben átrakd egy másikba... ?;) No ez gonosz volt.

 • 2007.09.15 22:55:01jidele

  Ó, Mária...kár, hogy az eladók szívből gyűlölik a gyerekeket.

  És vajon miért minden bababolt vagy alagsori vagy 3lépcsővel az utca szintje feletti?

  A brendon outletjét nagyon szeretem, és a Tescot is szeretNÉM, ha lenne benne áru. Mert amikor van, akkor tényleg jó. A c&a-t nem annyira, mert nem annyira jó a minősége, mint amennyire drága. (lásd: KG-s body az 5.gyereknél is jó még, c&a-s max. max 2-t szolgál ki)

 • 2007.09.16 08:45:14marcangoló

  Jidele, Istennek hála, csak kettőt tervezünk (esetleg hármat). :-))))))

 • 2007.09.16 09:06:39eszter

  marcangoló, így kezdődik, vigyázz! :))

  (vagyis sztem inkább ne vigyázz)

 • 2007.09.16 09:19:19jidele

  utólag gondolkodtam, hogy furán fog kinézni ez, mármint, hogy honnan tudom, az egyszál babámmal (aki az újév alkalmából kiharcolt magának egy darab almát, amit aztán őrzött, mint vmi kincset, és szívogatta rendületlenül. Felnő az én kiscicám, maholnap érettségizik:( )

  Szóval a nővéreméktől örökölt-kölcsönkapott babaruhákat Dina előtt 2-3-4 gyerek hordta, innen az összehasonlítási alap:D

 • 2007.09.19 22:20:22Vakmacska

  Bankcenter mögötti angol turi rulez. Legtöbb babacucc életében nem látott még gyereket, "excess stock" kiárusításban adják el Kelet-Európának kilóra az egészet, mindenféle márkát. Nem a legolcsóbb de gyönyörű, tartós, és így is töredéke a Mammut, Brendon etc áraknak amennyire látom. Van a Múzeum krt-on is hasonló, ott néha vadul olcsó minden (egyszer kifogtam 200 ft-os akciót, téli dzseki, alkalmi ruha, minden...) de jobban kell turkálni az igazán vonzó darabok után.  KG csak piciknek, utána már vagy drága vagy nincs amit keresel. Az enyém most 3, cipő, zokni, efféle új (utóbbi pl Intersparban is van jó), egy naaaagyon pici bababolt is van Kőbányán (Sibrik felüljárónál) ahol hihetetlen választék, elfogadható árak és nagy segítőkészség van.  Meg aztán pörgetjük a cuccokat, én is továbbadom, meg én is kapok. Ágyat, játékot, mifenét nem nagyon vettünk, sőt az első babaülést is úgy vágta hozzánk valaki, pedig tudják hogy annyira nem nélkülözünk. De jó látni ha más is használja még az alig hordott ezt-azt.  Lehel téren babakocsit vettünk (az első után, amit megint kaptunk), az OK volt, a kiszolgálás is. A Máriában vett autósülés nem annyira, de végülis mi választottunk, sajna lehetett volna jobbat is.

 • 2011.03.02 11:20:24kartifli

  Elég régi ez a cikk, azóta több bababolt is megváltozott! Egy jó kis teszt van róluk például az Érezd magad otthonon is!
  [link]

 • 2011.03.02 13:51:21tris

  nekem szerencsém van, mert nem vagyok sznob így tökéletes a tesco. Csak lekapom a polcról a hármasával csomagolt pamut felsőket és már megyek is ;)
  Igaz én is vettem drága és szép ruhákat is. De nekem a tesco-s is szép.

 • 2011.03.02 13:54:20tris

  etetőszéket, babakocsit, hordozót pont akkor árusították jól a soroksárin mikor mentünk. Olyan olcsón vettem mindet, hogy az már spórolásnak számított.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta