SZÜLŐSÉG

Dugásra szólít fel az orosz kormányzó

2007. szeptember 13., csütörtök 14:41

Uljanovszk megyében szerdán ismét megtartották a Családi érintkezés napját, amelyet a népnyelvben csak a Fogamzás napjának neveznek és egészen közönségesen "becéznek". A cél a népszaporulat élénkítése, és az idei a harmadik esztendő, amelyben szeptember 12-e ennek jegyében telik.


A hivatalos jelszó: "Szülj hazafit az Orosz alkotmány napján!". Amely június 12-e, azaz legközelebb 9 hónap múlva esedékes. A szeptember 12-ét megelőző napokban Szergej Morozov kormányzó, az ünnep kezdeményezője több félreérthetetlen célzást is tett arra, hogy mi a dolga ezen a napon a terület minden egyes megfelelő korú lakosának: el kell felejteni a mindennapi gondokat, és a demográfiai mutatók javításán kell munkálkodni, számol be az MTI.

Azok a családok, amelyekben éppen 9 hónap múlva születik gyermek, különféle ajándékokat remélhetnek a babakelengyétől az orosz gyártású, Patriot - Hazafi - elnevezésű terepjáróig. Az utóbbit csak olyan család nyerheti el, ahol szeptember 12-én már legalább a harmadik gyerek születik meg.

Néhány napja elterjedt a hír, hogy úgynevezett agitációs vonatok is járnak majd nőgyógyászokkal, és a nép már javában találgatta, milyen jelszavak és - mondatok lesznek a kocsikon. Végül vonatok lettek, de általános csalódásra, jelszavak nélkül.

Az emberek a fura ünnep alkalmából sok helyen felköszöntötték egymást, beismerve, hogy rég nevettek ennyit. A kormányzó találkozott a nőtanácsok képviselőivel is, akik kételyüknek adtak hangot, hogy az ünnep elősegítené a népszaporulat javulását, hiszen a családok anyagi okokból nem vállalnak annyi gyereket, mint korábban. Morozov javasolta, hogy a munkáltatók adjanak fizetett szabadságot a szülő nőknek, de az asszonyok ettől csak megrémültek: attól tartanak, hogy elbocsátják az állapotos nőket. Végül azonban szerdára 28 vállalattal sikerült megállapodást kötni a kismamák fizetett szabadságáról, írja az MTI.

Egyébként szokványosan zajlott a Fogamzás napja: kezdetét vette az Év családja hagyományos vetélkedő, volt könyvkiállítás, megünnepelték a legkiválóbb családi dinasztiákat. Délben pedig mindenki, aki nem feledkezett meg róla, szerelmet vallott párjának - ez volt a nap legromantikusabb eseménye.

A botrányos hírverés és a sok nevetés ellenére valami eredmény mégis mutatkozik: idén június 12-én (azaz a tavalyi szeptember 12-e "célnapján) 78 gyerek született a területen, ötvennel több, mint az előző évi alkotmányünnepi napon.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.09.13 19:17:11mspoppy

  Elképzelem az eseményt honosítva: amint az Őszödi Böszme vagy Horváth Ágnes (utóbbi nászútjáról hazatérve) kampányolnak a népszaporulatért...  Brrr... :((

 • 2007.09.14 11:46:51satanikus robotikus

  Nos, ezek a mai anyukák dugás,bazmegolás,balfaszozás...a gyerek meg csúnyán beszél.

 • 2007.09.14 12:02:17Leona

  Bezzeg offender!  Ezt a stílust nem az anyukák használják, csak a cikkírók/szerkesztő, vagy mittomén kicsoda.

  A helytelenítéssel egyetértek, a következtetéssel nem.

 • 2007.09.14 13:23:24másutt

  Ezeken mindig jot kacagok... meg akkor is, amikor X penzt ajanlanak fel (vagy kocsit? vazze!).

  a legtobb no nagyon szeretne gyereket es boldogan szulne is, ha:  -lehetove valna, hogy megtartsa a karrierjet

  (NEM CSAK a penzrol van szo, hanem arrol, hogy ne kelljen valasztania egy nonek 20-on valahany eves koraban, hogy el akar-e erni valamit a 'kulso vilagban' vagy hazitunder akar lenni elete vegeig)

  -legyen elerheto aru es magas minosegu bolcsode/ovoda

  -nagyatlagban az emberek ne eljenek olyan korolmenyek kozott, hogy a gyerekvallalas lehetetlen legyen (1 lakas / fiatal par, stb)  Az emberek tobbsege NEM fenyuzo gazdagsagra vagyik, nagyon jol elvannak egy 2-3 szobas lakasban, nem kell csaladi haz es terepjaro...  Nagyon egyszeru ez.  Ki a fene szul gyereket egy terepjaroert???? :-D

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta