SZÜLŐSÉG

Mire kíváncsi a tanácstalan apa?

2007. szeptember 5., szerda 17:19

Kedves Sorstársak,
 
Folytatást írok a Kitoláshoz, ahhoz a könyvemhez, ami reményt, sőt nevetést, és gyakorlati túlélési ismereteket próbált csöpögtetni azoknak a fiatal apáknak az életébe, akik egy nap döbbenten vették észre, hogy a csajuk terhes, vagy még megdöbbentőbb módon ripsz-ropsz fiatal apák lettek.

A Kitolás a terhesség elejétől kábé e gyerek egy éves koráig ölelte fel – na jó, a túrót, nem ölelt az semmit, szóval a kisded egy éves koráig próbálta felkészíteni szegény fiúkat, hogy milyen meghökkentő kalandokra számíthatnak.

Most elkezdtem írni a folytatását, Harc a gyerekek ellen egytől öt éves korig munkacímmel. Hogy jó legyen a könyv, nem ártana tudnom, hogy a többi fiatal apát mi izgatja igazán a gyerek körüli dolgokban. Magyarán kérdéseket várnék, tőletek, olvasó apáktól, egyszerű és összetett, speciálisan egyedi és tök általános, pofonegyszerűnek tűnő és látszatra megválaszolhatatlan kérdéseket, olyanokat, amiket még sosem mertél megkérdezni. Bónusznak esetleg listákat a megoldhatatlan problémákról. Önhittek írhatnak pár sort a legnagyobb gyerekmegfékezési pedagógiai diadalukról is.

Mit csináljak, ha a zsúrban a gyerek négyéves ovis társa először leköp, aztán „csaló lamperthistának” nevez? Tikkelni fog-e a bal szeme élete végéig, ha titokban megnézem vele a Csillagok háborúját? Bármit. Minden levelet vagy kommentet előre is köszönök.
 
Szily László

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.09.05 18:58:57andie

  Wow! Tuti megveszem majd a páromnak, (bár egyelőre csak szépirodalmat olvas, klásszikusokat - szóval remélem te is szép vagy és klasszikus leszel) :-)

 • 2007.09.05 19:06:55Dexter68

  Szevasz itt is! Nekem két kérdés merül fel folyton a kölkekkel kapcsolatosan függetlenül attól, hogy 3, vagy 16 évesek:

  1.) – Miért?

  2.) – Miért nem?

 • 2007.09.05 20:31:08eszter

  jaj, nem akarok kimaradni, de nekem az apukák felé lenne kérdésem:  Miért képtelenek felfogni az apukák (a környezetemben élők legalábbis), hogy az estébe haladva egy folyamatos lecsendesedés vezet el a gyors, nyugodt ágybatételhez? Miért kezdik el állandóan a pizsamás gyerekeket dobálni, szétcsikizni, hempergetni, dögönyözni, míg azok vörös fejjel nem röhögnek ordítva? Majd persze következik még fél-1 óra könyörgés, hogy nincs több csiki, apa is megy már aludni, mars az ágyba, ne rugdosódj mese közben......  Értem én, hogy akkor ér rá, de aztán elhúz tusolni, én meg ott maradok egy csomó gyerekkel, akik teljesen fel vannak pörgetve, mondván, hogy mostmár csak ágyba kell őket dugni.  bocs, ha nagyon OFF, de nagyon aktuális, itt meg kérdéseket lehet feltenni, így hát ignorálva a témát kérdezek.  A könyv jó! Hajrá folytatás!

 • 2007.09.05 20:57:30Tori

  eszter, köszönöm. Nálunk ha apa egész nap nem is látta a gyereket, a pizsamába öltözés után még elkezd vele birkózni meg csikizni, aztán ágyba parancsolná, és megsértődik, ha rászólok, merthát "nem azt akartad, hogy játsszak vele?"...  Ja, és ezt meg most találtam bash.hu-n:

  szerintetek mennyire ertekelheto nevelesi kudarcnak, ha a ket gyerek este 10kor a szobajukban az agyon ugralva azt uvoltik, hogy "erno, erno, a seggedbe ernyo"?

 • 2007.09.05 22:35:09primadonna

  Kedves Eszter, Tori!  Rájövünk egy idő után, ne izguljatok! Az első kettőnél még engem is be lehetett fűzni egy fürcsi utáni birkóra, enyém-a-vár-tiéd-a-lekvárra, de most a negyedik után már inkább kora délutánra teszem ezt a programpontot (mármint hétvégén). Hétközben szigorúan rövid mese, kicsi melléfekvés, simi-csiki, alvás. Általában én alszok el előbb....

 • 2007.09.05 22:36:17szily

  hahó tóbiás és a többiek,  először is kösz a kedves szavakért, másodszor meg azért várok kérdéseket határtalan fantáziám ellenére, mert az ember hajlamos arra, hogy némi tapasztalat birtokában azt higgye, a világból csak az létezik, amit ő lát. Oszt mi van, ha mégse? Ha megtudom, mire kiváncsiak a rajtam kívüli apák, kiderülhet, hogy  1.) kábé ugyanazt a répapürét csócsáljuk mindannyian

  2.) a világ nagyobb, mint gondolnám  Na kb erről van szó.  By the way most vettem egy exjugoszláv meseDVD-t, Balthazar professzor, bevallom egyáltalán nem emlékeztem rá, de egész jó, és külön vicces, hogy a címszereplő alig jelenik meg az epizódokban. Egész kicsiknak is frankó, mert nem beszaratós, sőt nem is beszélnek benne.

 • 2007.09.05 22:40:59Toklany

  Imadtuk azt a konyvet! Alig varom a folytatast!  Mellesleg a ferjem azt nem erti, hogy lehet, hogy a gyermek egy ido utan allva, ne adj Isten rohangalva taplalkozik. Ha meg raszol, a masfel eves gyerek lehuppan a foldre es popsin csuszva folytatja addigi tevekenyseget.

 • 2007.09.05 23:44:26arwena

  Mi is imádtuk a könyvet, és nagyon tanulságosnak találtuk. Az apró ded hasfájós bömbölése közepette felváltva emlékeztettük egymást a párommal, hogy a csecsemő a legvidámabb dolog, amit az álbajusz óta feltaláltak - így aztán megszűnt az egész jelenség idegtépő volta, helyette humorral tudtuk szemlélni saját kétségbeejtő helyzetünket.

  Mivel a csemeténk még éppen egy év alatti, ezért a kérdésedre most nem tudok megfelelő választ adni. Bocs, ha offnak találod, de egy saját élményt szeretnék megírni harminc évvel ezelőttről. Apukám lelkesen gyűjtötte a bélyegeket, és engem is próbált ezen hobbi felé terelgetni, készített nekem egy pici bélyegalbumot. Én azonban óvodásként soha nem értettem, miért kell ilyen aprócska bigyókat gyűjteni, mikor ezen nem látszik jól a kép!!! Szóval nagy csalódást okozhattam az apukámnak.  Viszont mint anyukának azért még lenne egy költői kérdésem: miért nem hajlandó a párom azt a gyerekvisszaaltatási és -csitítási módszert alkalmazni, amit én következetesen alkalmazok és igen eredményes?! Miért szükséges egy totálisan ellenkező módszerhez folyamodnia? Erre vonatkozólag sajnos nem találtam választ a Kitolásban :-)

 • 2007.09.06 07:19:28Dexter68

  Eszter, Tori: Én is szoktam hancúrozni a kölökkel lefekvés előtt (már a 3 évessel, a 14-16 évesek kevésbé igénylik :o)))), de mivel az én dolgom, hogy letegyem, így tudom, hogy hol a határ :o) Mellesleg Csipetke pontosan tudja, hogy a „megágyazás” (dobáljuk a párnákat összevissza, mire aztán kész lesz és helyre kerül minden) és a „cicavadászat” (küzdelem a plüss-cicával életre-halálra :o))) után jön a szunya.

 • 2007.09.06 07:31:27Dexter68

  Szily: ...hogy én a Baltazárt hogy imádtam anno! Csak valamiért iszonyat későn adták, így alig tudtam néhány rész elcsípni, mert a Zanyámék mindig elzavartak aludni :o)

 • 2007.09.06 07:48:27Anyatünde

  SzilyLaci:

  A Kitolás bizonyos sztorijaiban mennyi a költői túlzás? Vagy 100 %-ban valóság? Konkrétan egyik kedvencemre, a kigyulladt tofus történetre gondolok.

 • 2007.09.06 09:19:51eszter

  gyurka, mikor jöttök rá? nálunk 4 gyerek van, a legnagyobb 7 éves, és apuci még csak a javulás útjára sem lépett.

 • 2007.09.06 10:25:21Dexter68

  Eszter: jó esetben sosem. Olyan hamar felnőnek, hogy az ember csak kapkodja a fejét, hogy még ezt is akartam, meg azt is...

 • 2007.09.06 10:36:44Anyatünde

  Eszter: És ha egyszer, egyetlenegyszer egy ilyen hancúr után a párod altatná a 3 nagyot (mert Álmos vsz. még szopi közben alszik el) ?

  Mondjuk amikor másnap nem kel hajnalban, pl. szombat este?

  (Vasárnap hajnalban csak nem kel, hogy dolgozni menjen? Vagy igen??)  Tudom, milyen, mikor visítva hancúroznak elalvás helyett, kommunikálni már nemigen lehet velük, és azt is tudom, hogy másnap reggel leginkább dinamittal tudom majd őket kirobbantani az ágyból... Jajjj.  Kínomban volt már, hogy a Toldit olvasgattam nekik, míg el nem aludtak.  Kb. 9 hónapig ment ez nálunk is, az én két nagy gyerekem minden előzetes hancúr nélkül is tudta ezt... Ekkor már visszasírtam a megelőző kb. 3-4 hónapot, mikor csak a nyefergés ment villanyoltás után, hogy anyaaaa! ne menj kiiiiiiiii! Elég volt csak bent maradnom, míg el nem alszanak és OK volt minden.

 • 2007.09.06 12:17:59manci

  eszter: ezt nálunk is csinálja apa. Mármint elkezdi, én szólok, hogy nem kéne, ő meg gyorsan abbahagyja, sétrődés nélkül. Merthogy a mi gyerekünk olyan sokáig nem aludt rendesen, hogy apa szemében is igen nagy érték a gyors elalvás.  Az persze kérdés, hogy ezt miért felejti el másnapra és kezdi előlről a hancúrt nap mint nap...

 • 2007.09.06 13:13:57eszter

  Anyatünde, ezért állok zeljesen értetlenül előtte, mert ő is bennevan a fektetéses buliban. látja, hogy így ezerszer kell elmondani, h hozza már a fogkeféjét, húzza már a hálózsákját, csönd legyen, mert nem kezdem előröl a mesét, ezek meg csak rohangásznak, röhigcsélnek, viháncolnak. Amúgy a 3 nagyobbra ajtórácsukás az altatás, azzal nincs gond, de mire odáig eljutunk....

 • 2007.09.06 13:20:56buborék

  Hajrá új könyv! Remélem rajzok is lesznek. Küldöm apjukot este ötletelni.

  Mi pécsi mázlisták Balthazart a "jugó" csatornákon néztük feszt gyerekkorunkban.

 • 2007.09.06 13:22:38Leona

  jupijéééé, Eszterék sem tökéletesek :o))))  (Bocsi, Eszter, nem bírtam megállni...)  off:

  A csííí nálatok is szivárog a WC-deszka alól?

  on

 • 2007.09.06 13:28:00Leona

  Apa (és magam) nevében: hogy lehet az, hogy két kiskorú képes napokra olyan depresszió-féleségbe esni, ami abban nyilvánul meg, hogy semmisejó, semmiseteccik, semmineksetudokörülni.

  És hogyan lehet kivédeni, hogy a szülőket ne vonzzák bele ebbe a hangulatba?

  (2 és 4 évesek)  Azért még rákérdezek Apánál, hátha nyomja valami az oldalát neki is.  Nekem is volna egy költői kérdésem a pasik felé:

  hogy lehet elfelejteni a pelenkát ráadni a gyerekre???????????? Mármint a korántsem szobatisztára...

 • 2007.09.06 13:33:35Dexter68

  Leona: Simán. :o))))Egyszer nekem is sikerült. Estére!!! Pedig mindig én rakom le. Hulla fáradt voltam, reggel meg nem értettem, hogy mitől csatakos a kölök... Aztán szépen összeállt a kép :o)

 • 2007.09.06 13:35:33Leona

  Ja, mégegy apai kérdés: lányos apaként hogyan lehet beletörődni abba, hogy egy (vagy több) másik (kis)pasival kell megküzdeni a lány kegyeiért, és tkp. a meccs végkimenetele előbb-utóbb a másik javára dől majd el?

 • 2007.09.06 13:37:17Leona

  Dexter: na igen, arra, hogy simán, már van tapasztalat.

  Mostmár csak az a kérdés, van-e összefüggés a között, hogy épp akkor marad ki a pelu, amikor Apa hajnalban indul, és rám marad minden(ki)...

 • 2007.09.06 13:41:29Leona

  Ja, merthogy nálunk is éjszakára maradt el.

  Tényleg, van vkinek ötlete, hogy szárítsam meg a matracot estére? Mert persze mikor is történik ilyen, naná, hogy nem a 40 fokban, hanem ilyen hülye nyálkás időben...

  Van szárítógépünk, de az kilőve, nem fér be.

 • 2007.09.06 13:42:44Karbonade

  Pár momentum egy kissrác életéből, lazításként:

  oteves.blog.hu/2007/07/24/cipo_1

  oteves.blog.hu/2007/08/05/aggodalom

  oteves.blog.hu/2007/08/16/ugralas

  oteves.blog.hu/2007/07/07/bujocska_3

  oteves.blog.hu/2007/07/04/betegseg_4  Én arra lennék kíváncsi, hogyan tudja egy pár hónapos kiscsaj teljesen elcsavarni az apja fejét? :) Bár ha jobban belegondolok, inkább pár perces...

 • 2007.09.06 13:42:51gida

  Leona, hajszárító? Hősugárzó?

 • 2007.09.06 13:46:53Leona

  gida: hát, a hajszárító már nekem is eszembe jutott. Végülis bátyám esküvőjén már bevált, mikor belelépett a kutyának kirakott nyers tojásba, és az végigömlött az öltönyén....

  De az ionos hajszárítóra írtak pár dolgot, hogy mit nem szabad, és nem emlékszem. Valami rémlik a fémekről, a matracban pedig abból van a rugó. Így most nem merem. Mert Apa későn jön, és ha agyoncsapatom magam, ki megy a csajokért???  Hősugárzó nincs :(  off

  Mikor jöttök a labdáért?

  on

 • 2007.09.06 14:03:59gida

  Leonna, az jutott eszembe, ha van kedvetek, akkor elhozhatnátok nekünk a labdát. Úgyis most pont olyan időjárás van, amiről a nagyobb lányodnak mondtam, hogy alkalmas arra, hogy meglátogassatok minket. Már ha érted, hogy most mit írtam le, mert visszaolvasva zagyva, de nem tudom jobban megfogalmazni.

  A fém és az ionos hajszárító kapcsolatáról meg mindjárt kérek neked telefonos segítséget a háznál tartott villamosmérnöktől.

 • 2007.09.06 15:12:29B-

  Én nem olvastam a könyvet, viszont lenne egy kérdésem: miért érzi úgy a legtöbb apuka, hogy a gyerek ELLEN harcolni kell? Ezt megfigyeltem már sok apuka megnyilatkozásában, hozzászólásában: "meg kell tanulniuk, hogy nem úszhatják meg" stb stb. Mintha dominanciaharc folyna (dominanciaharc folyik?) Miért nem lehet úgy felfogni, hogy mind egy hajóban evezünk a gyerekkel? Sokszor úgy érzem, mintha nem is kisgyerekekről, hanem visszaeső szociopata lázadókról beszélnének...

 • 2007.09.06 15:35:52eszter

  B-, nálunk apa a következetes, én meg az engedékeny, gyerekét puhányul nevelő,következetlen, nem kiartó, anyáskodó, elkényeztető szülő. A férjem is így kezdi, hgoy meg kell tanulnia....A következetesség néha meg oda fajul, hogy kövekezetes abban, hogy át kell tudni nyomni az akaratunkat a gyereken, mert mi mondjuk meg a frankót, és nehogymá a befőtt tegye el a nagymamát.

 • 2007.09.06 15:57:52eszter

  Leona, a WC ajtót is csukjad mindig :) hátha....

  Ezek szerint nem rendeződött a helyzet?

 • 2007.09.06 16:18:43Alvomacko

  Leona: Tudom, az ágy szárításáról kérdeztél, de arra nincs jó ötletem. Viszont nálunk még sok-sok éven át lakott egy IKEA-s gumilepedő (egyik fele frottír) az ágyban, a gyerekek feneke alatti részen. Mert nálunk a Kicsit többször baleset érte még éjszakánként és nálunk nem is matracos az ágyuk.

  Ha nem szárad meg, akkor szerintem tegyél rá valami nylon anyagot, arra egy törölközőt és úgy a lepedőt. Másnap meg próbáld szárogatni tovább.

 • 2007.09.06 16:44:00Anyatünde

  eszter: rosszul fogalmaztam. Emléxem, h. nem ültök elalvásig a gyerekek mellett.

  Arra gondoltam, hogy a hancúr és az ajtónak az ágyba tett, lenyugodott gyerekekre csukása KÖZTI processzt (ha jól vettem ki: fogmosás, mese, ágybabújás) nyomja egyszer végig a párod (helyetted) minekutána egy jóóóót hancúrozott előtte a gyerekekkel.  Na?  :P

 • 2007.09.06 17:07:20eszter

  Anyatünde, ezt meséltem, hogy kiveszi ő is a részét a lefektetősdiben. Fogat mos, mesét mond, stb. Csak akkor itt jön probléma 2., amit B- hozott fel ("a gyerek ELLEN harcolni kell), hgoy amikor úgy dönt, hogy vége a bulinak, akkor tűzön-vizen akaratérvényesítés van. Én meg este papolok utána, hogy ha nem hergelte volna, akkor nem az van, hogy morcos gyereken hatalmat gyakorolunk, hanem együtt akarva csendesedünk, puszi, alvás.

 • 2007.09.06 17:18:44marcangoló

  Leona, legalább lógass valami szélcsengőt a nappaliba...

 • 2007.09.06 21:06:28Anyatünde

  eszter: aha.

  Jáááhhh. Egy lidérces nagygyerek-fektetés mögöttem. Ilyen már rég nem volt. Mesélés, csöndesedés után a Jány bekattan, és nekiáll idétlenkedni, dobálja magát az emeletes ágy tetején, kilógatja a lábait, meg amit akartok, közbe a Nagy rájön, h. nincs meg az alvós rongyija. A legvalószínűbb helyeket gyorsan körbesasoltuk, közbe a Jány egyre jobban begerjedt, of course...  Ha hagytam volna, a Nagy még most is a rongyiját kutatná szerte a lakásban. Ennyit arról, h. gyerek ELLEN vagy hogy. Aztán reggel meg olyan nehezen kel, hogy na. De estére szegény mindig elfelejti, hogy reggel milyen álmos volt. Ja, a Nagyról beszélek még mindig. (Most kezdett sulit.)  20:07-re végeztünk a fogmosás és meséléssel egyébként. Sztem egész jó, mivel egyedül nyomtam a témát.

  A kicsi még kint molyol a konyhában. A párom most jött meg. Megyek is...

 • 2007.09.06 22:37:19nagbri

  A könyv szerintem is tutira jó volt! NÉgy éve,mikor megvettük, hangosan nevettünk a buszmegállóban, mert nem bírtuk ki hazáig, hogy bele ne olvassunk! Most is elővettük a másodiknál, és felelevenítettük a dolgokat!

  Én azt kérdezném, hogy miért van az, hogy apa az isten, mert este hazajön játszik, dobálja, ökörködik vele, és mégis neki fogad szót az a gyerkőc! Nekem meg nem, pedig én vagyok vele egész nap! És apa akkor is tutira jó fej, ha valamiért leszidja!

 • 2007.09.07 08:40:44Leona

  Offolni fogok egy nagy rakatot:  Maci: gumilepedő van, de a nagynál, mert a kicsi még 1000-rel pelenkás, és hát ki gondolná, hogy ezt bárki is elfelejti...

  Viszont érdekelne, hogy az IKEA-ban van-e 80*80cm-nél nagyobb gumilepedő, mert ha igen, beugrunk érte, mikor meghívatjuk magunkat hozzátok :)

  (Megjegyzem, Ajsa nagggyon készül már a ti Lillátokhoz :))

  Amúgy Gida utánajárt, és száríthattam volna hajszárítóval, éppcsak már időm nem jutott rá, végül pedig magától megszáradt mégiscsak. Amúgy meg csöveztek volna a csajok a földön, szivacson, szerintem még élvezték is volna...  Eszter: hááát, nem mondhatnám hogy rendeződött a helyzet, a tegnapi nap volt a negatív csúcs, a vérnyomásmérőm 199-es pulzusszámot mutatott, aztán kiakadt... Ezért is nem jelentkeztem még be nálatok. De fogok. Talán mostmár alakul. Tegnap veszekedtem egy nagyot, valami hatása biztos lesz. Hogy plusz, vagy minusz, az nekem már mindegy, csak ezen a feszkón legyek túl.  Marcangoló: nappaliba szélcsengőt? De hát mifelénk ott nincs is szél... Ez lenne a csí-fogás titka? Mert akkor este gyártok egyet, ezen ne múljon... :)

 • 2007.09.07 23:40:33Memme

  Még nem apa, de a legnagyobb aggodalma: "hogy tudom majd úgy felemelni, hogy ne tegyek benne kárt?"

 • 2007.09.08 09:02:56marcangoló

  Leona, állítólag ettől jön be a csí. De vigyázz, nehogy legyen a bejárattal szemben egy ablak, mert azon egyből ki is megy. A zuram ezen szokott élcelődni, hogy milyen töketlen is a csí, feljön a másodikra, befordul a sarkon, bejön az ajtón, aztán körülnézés nélkül, huss, ki a konyhaablakon...

 • 2007.09.08 10:32:40opti

  Ha az ajtóval szemben ablak van, akkor érdemes az ablakba mindenféle bigyókat lógatni, hogy ne rohanjon úgy át a szobán a csí, mert ezeket szereti, és így akkor tovább megy. Tükörrel irányítani is lehet. A csí az ajtón jön be, én így tudom, így érdemes a bejáratnál csalogatni. A legjobb, ha az égtájak alapján be tudjuk határolni, hogy lakásunk melyik része melyik elemhez tartozik, ezek közül melyik erősít és melyik gyengít minket, kapcsolatunkat, stb, és ennek megfelelően megpróbáljuk kompenzálni az adott területeket. Én megpróbáltam, nem egyszerű, mindent nem is lehet, vagy lehet, ha az embernek van rá pár milkója és átépíti a házat :)

  Viszont klassz, mert már tudom, hogy miért szeretem a lakás különböző pontjait, és tudattalanul is erősítettem fontos területeket.

  Egy jó könyv, ami erről szól és sok gyakorlati tanáccsal szolgál: Szilvásy Judit: FENG SHUI Út a boldogsághoz.

 • 2007.09.08 19:18:40Memme

  Ha ez így van, a mi kéglink egy csí-átjáróház.

 • 2007.09.10 07:34:53Dexter68

  hogy a témához is írjak: Két éves koráig húzósabb, amíg nem beszél. Főleg a beszéd megindulása előtti két hónap, amikor már lenne mit mondani, de nem tudja, ezért 24 órán keresztül fejhangon ordít. Na, akkor felmerül egy csomó kérdés még a gyakorlott apában is. (kellett nekem?:)))

  Onnantól viszont, hogy beszél, max annyi kérdés merül fel, hogy – Mikor hallgat már el végre?

  De mindentől függetlenül ez a legfelhőtlenebb időszak szerintem. Nincs iskola, nem kell parázni a tanuláson, a továbbtanuláson, van-e lecke, meg ilyenek. Csak a játék. Király :o)

 • 2007.09.10 08:57:20Leona

  off: Szóval, ha elmegyek egy fengshui tanfolyamra, több pénzem lesz? Vagy csak a tanfolyam díjával kevesebb? :)

  Azt már teljesen nem értem, hova tegyem a szélcsengőt, mert nekünk nem a nappaliban van a bejárat... Asszem ez nem nekem való téma.

  Viszont, ha én kőműves lennék, alaposan utánajárnék, és széles körben terjeszteném :)

  on:  A témához még annyi jutott eszembe, de sajna ez csuppa női szem, hogy fel kéne valahogy világosítani az apukákat a következőkről:  1. A nőknek azért könnyebb a gyerekkel dűlőre jutni nehéz helyzetekben, mert ők már leharcolták a gyerekkel a szükséges köröket, és a kölyök megtanulta, hogy anyával ezügyben nem érdemes...  2. A nőknek sem könnyebb, csak nekik muszáj, mert tőlük nincs, aki átvegye...  Nincs az itt jelenlévő hölgyek között vkinek affinitása, hogy felvilágosító könyvet írjon apukáknak?

  Én tudnám sorolni :o)

 • 2007.09.10 08:59:59Leona

  Dexter: bírtam, amit írtál :)

  Mi most a "Mikor hallgat már el végre?" stádiumnál tartunk, duplázott üzemmódban (2+4 évesek, ráadásul 2 lány).

  Ezek szerinte van remény? :)

 • 2007.09.10 11:24:14marcangoló

  Nálunk a kulcsmondat (Julien király utánozhatatlan hangsúlyával a Madagaszkárból): De mikor alszanak már el?!

  (Bónusz a nemkívánt vendégek elviseléséhez szolgáló mantra: Jönnek, esznek, elmennek...)

 • 2007.09.10 11:42:28Leona

  Marcangoló: ezzel a Jönnek-esznek-elmennek -kel feladtad a leckét, de rájöttem!!!

  Egy bogár élete! Juj, de művelt vagyok :)

 • 2007.09.10 11:44:53marcangoló

  :-))))))))))))))

 • 2007.09.11 00:11:55Turboanyu

  Az esti cirkusszal nekem is volt gondom. Nálunk be van osztva, hogy apuka fürdeti a gyerekeket, addig én előkészítek mindent, kirakom a pizsamákat, stb.. Normális esetben nagyon jó kis munkamegosztás, gyorsan végzünk.

  Régebben apuka persze jó latinos szokás szerint este 9 felé kezdett feltápászkodni, miután már órák óta könyörögtem. Persze ha én beraktam a kádba a gyerekeket és nekikezdtem a fürdetésnek, akkor jött a pofavágás, meg ráérünk arra, a szokásos. Meg a gyerekekre is hiába szóltam rá, csak azt látták, hogy az apjuk szerint bőven van még iső. naná hogy nem akartak nekem szótfogadni. Hiába magyaráztam a férjemnek, hogy ő elhúz hajnal fél 7-kor, de utána nekem kell kiimádkozni a lányokat az ágyból reggel és elviselni a morcijukat. Na, egyik este nagyon elhúzódott a fürdetés, utána még ökörködtek, a két kicsi gyerek este 11-kor aludt el. Másnap apuka kivételesen nem ment dolgozni, így ízelítőt kapott a hétköznap reggelből, amikoris nem akkor kelünk, amikor akarunk. Igen ám, de a gyerekek olyan éktelen sivalkodással keltek, mint még soha. A kicsi teli tüdővel bömbölt, hogy aaaahhhaaaluuudni akaaajok, a nagy fejhangon sikoltozott hogy hagyjááááááál hagyjáááál békén, pedig simogatva keltettem őket. Ilyet tényleg soha az életben nem csináltak, max egy kis pityergés, de inkább csak nyávogás volt. Apukának keresztbe állt a szeme. Mondtam, ha már úgyis felébredt (a 10 emeletes ház összes lakójával együtt) akkor talán segíthet is a készülődésben, úgy hamarább elhúzunk és pihenhet még. Amíg a testét ívbe feszítő hisztérikusan zokogó 3 évest felöltöztette, 50x fogadkozott, hogy mostantól 8-ra pizsamában fognak az ágyban mesekönyvet lapozgatni. Ezen az egy reggelen többet értem el, mint több hetes, hónapos érveléssel.

 • 2007.09.11 08:31:51Leona

  Turbóanyu: lefizetted a gyerkőcöket? :o)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta