Kajakotyvasztó - gyümölcssaláták

A gyümölcssaláta hálás téma: mindig finom, szinte mindegy, hogy mi van benne, csak össze kell gyorsan vagdosni, amit találunk otthon, behűteni, és már kész is: vacsorára, uzsonnára, reggelire müzlihez, multifunkcionális és a gyerekek is nagyon szeretik. Pár kicsit speciálisabb darab, amiket mi szeretünk itthon.



Szőlős: feta sajt morzsolva, dió vagdosva, szőlő szemek letépkedve: az egészet összekevrjük egy tányéron és jól befaljuk vacsorára. Ehetünk hozzá egy kis barna pirítóst, ha nagyon éhesek vagyunk.

Színes: sárgabélű ősazibarackot felvágunk gerezdekre, és hozzáöntünk egy adag fagyasztott piros gyümölcskeveréket. Nagyon jól néz ki. Az olyan egészségtelenek, mint én, ne felejtsenek egy kis vanília fagyit alá ügyeskedni fogyasztás előtt.

Édes-sós: évekig sláger volt a családban a japán saláta. Kell hozzá zöld saláta, ananász, alma, narancs és paradicsom összevagdosva. A lényeg azonban az öntet: egy csapott mokkáskanál porcukor, három evőkanál olivaolaj, két evőkanál citromlé, egy csipet csili, egy deci tejszín, egy kicsi só és egy kicsike darált dió. Bonyolult, de megéri elkészíteni.

Aki szereti a zellert, az nagyon fogja szeretni a Waldorf-salátát. Én sajnos nem tartozom közéjük, de az egész családom igen. Kell hozzá négy nagy barack, egy kis zeller, két alma, egy marék dió és egy kis zöld saláta, értelemszerűen összeaprítva, lehetőleg vékony csíkokra, gerezdekre. Az öntet egy kis joghurt, sóval, borssal, citrommal.

Oszd meg másokkal is!
Mustra