Poronty-kistesók a blogoszférában

A blog mint műfaj mind nagyobb népszerűségnek örvend, így egyre szaporodnak a babavárással, gyermekneveléssel kapcsolatos webnaplók is. A Poronty érdekes oldalakra bukkant a blogvilágban, amelyeket most meg is oszt olvasóival.



Itt van például a három gyerekét egyedül nevelő Nefi naplója, aki fanyar humorral jegyzetel rövid, ám annál velősebb posztokat. Azoknak ajánljuk, akik nem háborodnak fel a dugás szót olvasva.
Egyik kedvencünk ez a bejegyzés:

„Anyám hív, hogy megnézte az iskola pszichológusa a gyereket és semmi baj vele, csak épp nem tudom pótolni életében az apát, szedjem össze magam. Mondom neki, hogy a picsába, anyukám? Még a reggeli tökvakarást tudom imitálni, meg böffentek nagyokat, de az állva pisiléssel legutóbb középsuliban próbálkoztam egy üveg vodka után sikertelenül, és bajuszom is előreláthatólag csak ötven évesen fog nőni, mint nagyanyámnak. Anyám erre azt mondja, hülye vagyok és hogy ő arra gondolt, szerezzek apát a házhoz. Azóta inkább szorgalmasan próbálom eleinte csak elméletben elsajátítani az állva pisilés lélektanát, technikáját."

Akit érdekel, milyen is az élet ikrekkel, az keresse fel ezt a blogot, ahol most nyolchetes ikrek mindennapjaiba tekinthet bele.

„Ha hétfőn két ideális csecsemő nézeget békésen a világba, és te azt hiszed, megjavultak, és kedden még annál is érdeklődőbbek és kisimultabbak és már egészen biztos vagy benne, hogy vasárnap éjjel egy kedves manó kicserélte őket két illedelmes mintababára, na akkor jön a szerda. Megnyugodhatsz, jól zár a kémény, nem jutott be a cseremanó. Szóval ne ítélj elhamarkodottan.”

A Szirka-blog, mint azt rögtön a fejlécben is olvashatjuk, egy nem mindennapi kislány mindennapjairól szól. Szirka Down szindrómás, hála azonban fáradságot nem ismerő szüleinek, napról-napra hihetetlen iramban fejlődik. Ezt a fejlődést követhetjük nyomon a blogon, miközben olyan pszichológiai és nevelési módszerekkel ismerkedhetünk meg, melyekről eddig talán nem is hallottunk, de amit az anyuka igen eredményesen alkalmaz Szirkával. Ennek köszönhetően például Szirka már pár hónaposan pelenka nélkül éli életét, jelzi, ha pisilnie kell, és egy speciális olvasási módszer segítségével egyévesen már felismer szavakat. A most 16 hónapos kislány életéből és kalandjaiból mindenki sokat tanulhat.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek