SZÜLŐSÉG

Négy láb rossz, két láb jó

2007. szeptember 3., hétfő 10:25

A hétről csak annyit, hogy járok. A mama mondta, hogy pénteken sokat kell majd rohangásznunk, gondoltam, segítek neki azzal, ha én is felállok két lábra. Így elég sokat rohangásztunk tényleg, mert először elrohantunk valahova, addig a mama rohant, én a hasán lógtam, aztán amikor megérkeztünk, akkor én rohantam, a mama meg leült, aztán felpattant, és rohant utánam. Most már érti a mama, hogy miért mondta a blogger kollegája nyáron, hogy neki még arany élete van, mert a Samu mellett nem lehet nyugodtan kávézni.

Lea Velencén

Nem mellesleg életemben először ettem csokitortát a nagymamám szülinapján, illetve csokis piskótát, és nagyon ízlett. A mama szerint száraz volt és morzsálódott. Majd még eszem sokszor, hogy én is ilyen kifinomult összehasonlító elemzést tudjak végezni e téren.

Jutalmul, hogy járok, kaptam egy csomó játékot - végre elhitte a mama a papának, hogy azért rombolom szét a lakást, mert nincs mivel elfoglalni magam, elvégre a kiskori játékaimmal (puha macik meg csörgők, mégis minek néznek engem?!) már nem tudok mit kezdeni. Van activity padem és blocksom, meg egy zacsi kis szivacs izékkel, amiket meg lehet rágni és ki be lehet pakolni. A legszuperebb és legnagyobb dobozt, benne faládikával és kockákkal, a mama feltette a szekrény tetejére, mert csak egy hónap múlva kapom meg. Csak tudnám, akkor miért mutatta meg előre? Biztos ő is ki akarta próbálni.

A vásárlási őrület miatt vasárnap a nagyapám vigyázott rám, mert a mamáék elmentek a Babymarktra, ahol ugyan semmi nem volt, de mégis sok pénzt költöttek, szar volt a büfé, és lógó nyelvvel jöttek meg. Hétfőn a mama a külföldi haverjaival bulizott, aznap a nagymama vigyázott rám, majdnem egész nap, hét közben meg folyton lakásügyeket intézett vagy dolgozott, úgyhogy napi két órát beadott a nagymama bölcsibe. Nem csoda, ha kétségbeesésemben elkezdtem járni - hátha utolérem a mamát. Enni és aludni teljesen elfelejtettem, és volt nap, amikor csak négyszer tudtam szopni. Nem tudom, meddig lehet ezt csinálni egy ilyen kisbabával, de ha így megy tovább, kihívom a GYIVI-t.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.09.03 12:37:05marcangoló

  Lea, gratulálok! Tán kis lépés az emberiségnek, de nagy neked!

 • 2007.09.03 13:34:11Crystalline

  :D

  még sok-sok-sok-sok ezermillió-trillió lépést:)

 • 2007.09.03 15:17:44boribon

  Ez az Lea! Nagyon ügyes vagy! És már a múltkor is akartam írni, zsenge korod ellenére nagyon sok hajad van! Mindjárt copfot lehet belőle fésülni. :-)

 • 2007.09.03 22:24:41Anyatünde

  Kedves Lea,  Örülj, hogy kihagyhattad a lakásügyek intézését a mamával együtt. Rám nem volt, aki vigyázzon ma délelőtt, míg anya iskolába viszi a bátyámat, és oviba a nővéremet.

  Így aztán a hajnali szopi után anya kénytelen volt felzargatni a legjobb alvásból 1/2 7 után. 7-kor indultunk, mert anya előre tudta - csak tudnám honnan? - hogy dugó lesz, amerre menne a busz. Tényleg így volt, csigalassan araszoltunk Újpest-Központ felé, én a babakocsiból csak lábakat láttam körülöttem, anyát meg minden felszállásnál igyekeztek hátulról nekipasszírozni a babakocsimnak. Brrrr.

  Az iskolában - katolikus iskola - volt a bátyuséknak reggeli ima, ahol én leginkább járkálni akartam. De ha azt nem lehet, akkor szopizni. Anya erre kivitt a folyosóra, és ott szoptatott meg, nem értem, miért. Máskor nem érdekli, ha emberek vannak körölöttünk ilyenkor.

  Az ovi ezek után sétagalopp volt, azzal nem is untatlak.  Puszi  Lackó

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta