Családi egérkeresés a meggyfán

Amikor kicsi voltam, sokat nézegettem a megunhatatlan Tesz-vesz könyveket. Hasonló könyvre bukkantam a minap, hatalmas, keménylapos, fényes és színes rajzok találhatók benne. Még én is képes vagyok hosszú percekig nézegetni, hát még a gyerekek, akikkel el is meséltetem, mit látnak a képeken.

Összebújós, közös meséléshez is ideális, a részletgazdag rajzokat nézegetve meglódul az ember fantáziája és olyan történeteket kanyarít melléjük, hogy maga is meglepődik. Az első duplaoldalas rajz központi témája például egy nagy ház, természetesen félbevágott állapotban, így látható, hogy melyik szobában épp mit csinálnak az emberek. Ha alaposan szemügyre vesszük a látnivalókat, megtaláljuk a tetőtérben épp dolgát végző kislányt, a ház előtt békésen szoptató anyukát és az integető Réz András hasonmást is.


A Nyári böngésző hat duplaoldalas rajzai mindegyikén új helyszín tárul szemünk elé, a társasháztól a falusi környezeten át egy város főteréig többféle környezetben játszódhat mesénk, sőt, állandó karakterek is megtalálhatók az oldalakon. A könyvben az évszaknak megfelelő jeleneteket nézegethetünk: meggyfát, strandon pancsoló, fagyizó gyerekeket, nyári esőben nejlonzacskóval a fejükön szaladó embereket.

A szerző az összes rajzon elrejtett egy kisegeret, amelynek megkeresése izgalmas játék egy kisgyereknek, és a könyv hátoldalán található figurák levadászása is érdekes feladat.

Rotraut Susanne Berner: Nyári böngésző
Naphegy Kiadó, 2007.
2490 Ft
Oszd meg másokkal is!
Mustra