SZÜLŐSÉG

Hétvégi program: egészségnap és utcafesztivál

2007. augusztus 31., péntek 08:18

Aki már megint nem tud mit kezdeni a ficergő gyerkőccel a hétvége hosszú két napja alatt, annak ezen a hétvégén az Ifjúsági Egészségnapot ajánljuk. Az még hagyján, hogy ingyen fogászati tanácsadás lesz, bár mondjuk egy háromgyerekes háztartásban ez ugyancsak nagy tétel lehet, de ráadásul minden olyat lehet majd csinálni, amit ilyenkor illik és szokás: babaringató és játszóház, valamint sportolás a legkülönbözőbb sportágakban, merthogy itt fognak a sportegyesületek bemutatkozni, illetve tagságukat duzzasztani.


A szokásos sürgés-forgáson kívül számos egészséges témájú játék is lesz: ökolábnyom számítás, kisherceg-életstratégia (Mi lehet vajon? Növényvédelem természetes eszközökkel, barátkozás vadon élő rokonainkkal?), agykontrollos mesék – ettől kicsit megijedtünk, olyan mátrixosan hangzik, de biztos teljesen ártalmatlan, bár a didaxist nem nélkülöző alkalmazott irodalomról lehet szó. A lényeg a szabad levegő, rohangászás a Millenárison, no meg ott található a nagyszerű Zöld Péter játszótér, ha még nem kezdték felújítani.

Estére a későig fennmaradó nagyobbaknak ismét a Zsidó Nyári Fesztivált ajánljuk, a Kodály Zoltán – Gruber Emma emlékkoncertet, vasárnap kilenckor. Egyfelől a műsor is nagyon kiváló, lesznek népdal alapú művek, majd zárásként egy Kodály-szonáta, olyan nagyszerű előadókkal, mint Perényi Miklós és Fekete László. A helyszín sem piskóta, hanem a Rumbach utcai Otto Wagner-zsinagóga, szecesszió a javából, és csak ilyenkor lehet látogatni. Fakazetták, színes falak, nagy szakállú zsidó bácsik, na persze nem igaziak, csak fotón, úgyhogy zenehallgatás közben szépen el is nézelődhetünk. A beázások és a malteros vödrök adják a hely kelet-európai zamatát.

Ha valójában mindig is utáltuk a kultúrát és az egészséget is, viszont a pénzszórás megnyugtatja az idegeinket, akkor irány a Babymarkt-Bababörze a BNV-n, mindkét nap egész nap. Gyerekmegőrző, játékvár persze lesz, csak ott ne felejtsük a gyereket, míg a sok új cucc elvonja a figyelmünket.

A vidékieknek a hétvégére mindenképp figyelmébe ajánljuk a szombaton megrendezett szolnoki Szapáry Utcafesztivált. Három fő eseménysor kínálja a látni-, hallani-, tenni-, inni- és ennivalót. A negyedik ízben megrendezésre kerülő Népi Játék Fesztivál, a szolnoki civilszervezetek hagyományos bemutatkozó kavalkádja és a fesztivál zenei-színházi művészeti programja. A kisgyermekes családok megszámlálhatatlanul sok ügyességi, logikai, alkotó fantáziát igénylő játékot találnak. Tíztől lesz a 4. Népijáték Fesztivál. Fa és logikai, valamint népi ügyességi játékokkal: békatábla, csúszókorong, patkódobás, óriásteke-foci, csillagdobás, karikahajtás, bige, gólyaláb, gyűrűjáték, facipő, rönkemelés, hordólovaglás, stb. 10 asztalon kézműves foglalkozások várják a kicsiket-nagyokat. Délben a Barboncás Bábszínház Fekete Kisasszony című vásári játéka, fél négykor, az ebédet és az obligát délutáni alvást követően a Bábtársulat óriásbábos előadása (Jelenetek egy házasságból) – erre mi is kiváncsiak lennénk, vajon Bergmant alkalmázták bábra? Milyenek a sikoltozó depressziós csajok egy gyerekelőadásban – persze lehet, hogy tök másról van szó. A Civil Kavalkád keretében bemutatkoznak a város egyesületei, művészeti körei, s másodízben megrendezésre kerül a szolnoki erős emberek versenye is. A szervezők állítják, hogy eső nem lesz – drukkolunk nekik, de azért vigyünk kabátot.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta