A jó nőgyógyásznak nem hideg a keze

Jó nőgyógyászt találni nem egyszerű. De milyen az ideális nődoki? Jó legyen a híre, szimpatikus legyen, jól felszerelt magánrendelőben fogadjon, vonzó külsővel rendelkezzen, legyen humora, jó kórházban dolgozzon vagy közel legyen a rendelője? A Poronty arra keresi a választ, hogy a nők mi alapján választják ki azt az orvost, akiben annyira megbíznak, hogy engedik turkálni magukban és akivel megosztják szülésük óráit?

Hanna ismerőse ajánlására választott nőgyógyászt egy bababarát kórházban, fontos szempontja volt, hogy az orvos magánrendelője ne legyen messze és várakozás nélkül jelentkezhessen be. Szerinte az ideális orvosnak ne legyen hideg a keze, ne paráztasson, legyen kedves, segítsen, de ne avatkozzon be feleslegesen.


Dexterke álmai orvosa szakmailag és emberileg is oké, nem dob ki a vizsgálat után, veszi a fáradságot és elmagyaráz mindent, nem (nagyon) pénzéhes, normális a kórháza és a rendelője is, fel lehet hívni mobilon, és nem dühös akkor sem, ha hülyeséget kérdezel.

Viki szerint az ideális nőgyógyász nem dumál sokat, viszont alapos, jó kórházban dolgozik és lehetőleg nőnemű. Ha viszont férfi, akkor ne legyen jóképű, mert ez frusztrálja. Természetesen mindenképp legyen ápolt: „Egy lucskos, lompos emberhez nem fordulnék bizalommal. És lehetőleg ne azzal kezdje a bemutatkozást, hogy mennyi lesz a szülés.” – mondta Viki.

Ha szülészt keresünk, mennyire fontos, hogy párunknak is szimpatikus legyen? Sokan úgy gondolják, hogy a legfontosabb, hogy a kismamának feleljen meg a doki, hiszen ő éli át az olykor kellemetlen vizsgálatokat. Az ellentábor szerint viszont igenis lényeges, hogy a férfinak is szimpatikus legyen az az ember, aki világra segíti a gyermeküket.

Mindenkinek más fontos, más szempontok alapján választ orvost, a legfontosabb szerintünk az, hogy addig keresgéljünk, amíg olyan nőgyógyászt találunk, akiben száz százalékig megbízunk.

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek