SZÜLŐSÉG

Babanapló: Lea bulizik

2007. augusztus 28., kedd 08:07

A hétvégén életem legnagyobb buliján vettem részt. Index szülinapra mentünk a szüleimmel. Ha el tudtok képzelni egy olyan osztálykirándulást, ahol összeeresztenek egy csomó kiöregedett gimnazistát rengeteg tudatmódosítóval, valamint körülbelül húsz higanysebességgel közlekedő kiskorúval, akkor helyben vagytok. Elég vicces volt nézni, ahogy rohangálnak utánunk a szülők.


Találkoztam egy csomó gyerekkel, akikkel tavaly együtt voltunk az anyánk hasában, megnéztem az Égő-ikreket, és elégedetten konstatáltam, hogy vannak gyerekek, akik még nálam is kevesebb alvást engedélyeztnek a szüleiknek, még ha ehhez ketten is kell lenniük. Ezenkívül medencében fürödtünk, ahol a nagyfiúk lebuktak a víz alá, ami nagyon vicces volt.

Próbáltam én is, de mindig prüszkölnöm kellett tőle, a mama szerint meg hülyeség. Érdekes, más szülők nem így gondolták. Azért remélem, hogy az új lakásunkban is lesz medence, mert nagyon hangulatos volt hármasban lemenni reggeli után úszni egyet. Októberben költözünk, már alig várom, a mama szerint élvezni fogom a sok ki-bepakolást, helyette is.

A legjobb mégis az volt, hogy tízig fenn lehettem, ehettem túrós rétest és ráülhettem Manna, az indexes kutya hátára. Mindenféle kedves nők cipelgettek fel és alá, valamint kedves kisfiúk simogatták a hajamat és még a lábamra is kaptam puszit.

Jut eszembe a pusziról: a papa megtanított csókot dobni. Belepuszilok a tenyerembe és kinyújtom a kezem. Elképesztő hatással van a felnőttekre ez a teljesen triviális mozdulatsor. Ha tudtam volna, hogy ilyen jól lehet őket ezzel manipulálni, akkor sokkal hamarabb bevetettem volna.

Blogger társam, Pötyi és Málni is tanított valamit: már tudom szopni a hüvelykujjam. Kicsit szégyellem magam, de eddig nem jutott eszembe, hogy a hüvelykujjamat kifeszíteni és a számba tömni milyen jó dolog.  Nem árt megfelelő társaságba is járni időnként.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.08.28 08:42:38marcangoló

  Még kérek képet. ;-)

 • 2007.08.28 08:52:54szanna

  Én is, én is, én is! Még képet!

 • 2007.08.28 09:24:21hanna

  jajaj, sajna otthon hagytuk a fotóaparátot, és a másik programozó csinált képeket, sé nem sikerülkt még megszerezni tőle. Ha sikerül, akkor teszünk ki galériát. Ez igaziból már egy kéát hetes kép, psszz!

 • 2007.08.28 09:28:06eszter

  hanna, költöztök? Remélem szebbe, jobba, nagyobba (így írják?). Jó pakolást :).

 • 2007.08.28 09:31:57Alvomacko

  hanna: ha kell tudok isteni jó mestereket felújításhoz. Nálam most dolgozank, de egy korty alkoholt nem isznak. Pontosan, szépen, megbízhatóan, gyorsan dolgoznak. De gyanítom, hogy isteni drágán. :-)

  Viszont a szép és tartós munka minden pénzt megér. Ezt már megtapasztaltam. :-)  Ja, és a dobozaimat is átadom szívesen. Van egy pár. :-)

 • 2007.08.28 10:31:47atha

  Alvomacko, asztalosod és burkolód is van???

 • 2007.08.28 10:46:17NmI

  a mesterek engem is érdekelnek. :) Hová valók?

 • 2007.08.28 10:53:46Tish

  Én korrekt, jól és megfizethető áron dolgozó gázszerelővel és festővel tudok beszállni:) Az urak nem isznak, gyorsak, és a kívánságaid szerint csinálnak meg mindent... Az elérhetőségük a 18. kerületben van.

 • 2007.08.28 10:57:01Tish

  Az egyik referencia munkájuk meg a házamban:)

 • 2007.08.28 11:45:48hanna

  burkolót tudok jót, de ez a lakás szerencsére fel van újítva

  és persze hogy szebb jobb nagyobb:)

  macko, szerintem a levelezésemben megvan a számod, úh doboz ügyben valszeg felhívlak, mer az nincs

 • 2007.08.28 13:15:52NmI

  Hmm hogy kaphatnam meg a elerhetoseget? Meg nem vagyok profi ez ugyben

  Irjak mail címet?

 • 2007.08.28 13:29:36hanna

  ha a burkoló kell, keresd bogdán józsefet a wiwen

 • 2007.08.28 13:44:39Alvomacko

  atha: köszi, már mindenem van.  hanna: hívj csak nyugodtan. Ráadásul itt az irodaházban gyakran van doboz utánpótlás.  Nml: az én mestereim nagy része is XVIII. kerületi, de a burkolók pl. dolgoznak bárhol.

  Ha kell segítség keress rá a nickem-re az iwiw-en és írj.

  A szervezésben is tudok segíteni, hogy milyen mesterekre lehet szükséged, és a munkavégzés sorrendjét is meg tudom mondani. Jó kis összeállításom van már róla. :-)  Minden felújítónak javaslom, hogy előbb csinos kis összeget gyűjtsön össze. A mesterek kiválasztása meg nem egyszerű dolog, mert hihetetlen széles sávabn mozognak az árajánlatok és nehéz eldönteni, hogy az olcsó az vajon jó-e ill. hogy tartalmaz-e vajon minden részletet az árajánlat.

  Én olyan mestereket választottam, akik minden anyagot maguk szereztek be (kivétel a padlólap és a csempe), mert én nem óhajtottam rohangászni az alapanyagok után, majd szembesülni azzal, hogy kurvára eltérőek az árak és vajon a drágább jobb-e.

  Én mindent rájuk bíztam.

  De ilyenkor fontos a bizalom is, mert simán át tudnak verni. Aszongyák, hogy a jobbat vették meg, neked meg igazából fogalmad sincs, hogy mi van ténylegesen a zacsiban.

  Szóval nagy rizikó ez az egész. :-)

 • 2007.08.28 15:07:06Tish

  Nml  Fenn vagyok az iwiw-en, a poronty ismerősei között. A nickem alapján megtalálsz:)  Alvomacko, ne is mondd! Annyi, de annyi mester próbált átvágni!

  Végül körbekérdeztük az ismerősöket, és az általuk ajánlottat fogadtuk fel. Nem bántuk meg, azt kaptuk a pénzünkért, amit vártunk, megbeszéltünk:)

  A legdurvábbak a fűtésszerelők voltak. Nem írok árakat, közel 50%-kal mondott nagyobb összeget az első mester, a felfogadottnál! Mikor megláttam a lap alján a számokat, majdnem rosszul lettem.  Javaslom mindenkinek, hogy interneten nézze meg, mi mennyibe kerül. Jó viszonyítási alap:)

 • 2007.08.28 15:22:22NmI

  Köszi mindenkinek. :)

  Alvomacko: kuldtem mailt. :)

  Hanna: Az a Bogdán Józsi, aki Bp.i, Zeusz a kutyája, és sárga pólóban van. :)

 • 2007.08.28 16:11:33hanna

  aha

 • 2007.08.30 11:12:21-dg-

  Mannának volt igazi öröm, kár, hogy pont erről nem készült kép, de médiaszereplései gyűjtései jegyében így is köszönjük az említést.

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta