SZÜLŐSÉG

Ki lopta el a babakocsinkat?

2007. augusztus 27., hétfő 10:04

Vajon miért gondolja azt az ember, hogy egy viszonylag zárt lakóközösségben, ahol nap mint nap együtt játszunk a gyerekeinkkel az udvaron, nem fordulhat elő olyan, hogy a közös helyiségből eltűnik valami? Ráadásul egy használt babakocsi?

Nálunk ez történt, a minden oldalról zárt teremgarázsból tűnt el az összecsukható babakocsink, onnan, ahová csak a lakóknak van kulcsuk. Amikor felfedeztem a hiányt, első felindultságomban hangosan káromkodtam és a tolvaj felmenőit szidtam, aztán elkezdtem gondolkozni. Nem sokra mentem vele.

Kinek van szüksége egy babakocsira? Akinek gyereke van, annak valószínűleg van már babakocsija, vagy ha nincs is, úgysem fogja tudni használni a környéken, mert felismerheti valaki. Akinek nincs gyereke, esetleg megpróbálhatja eladni, bár néhány ezer forintnál többet nem hiszem, hogy kap érte. Az eset azért furcsa, mert a biciklik viszont a helyükön vannak.


Szerettem volna még néhányszor használni a kocsit, például egy hosszabb állatkerti sétánál szívesen beleült volna Pötyi, vagy a babakocsiban ülő gyereket betakargatva tolhattam volna, mikor télen elsétálunk az oviig és a kacsaetetéshez szánt kenyeret sem kellett volna kézben cipelni. Másikat venni emiatt már nem érdemes, de nagyon fog hiányozni.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.08.28 10:57:52kiseszter

  Hicudzsi! Most hogy mondod, fiam ledobta egy kisautóját az erkélyről. Láttam hová esett, mondom biztonságos helyre teszem a srácot aztán leszaladok érte. Mire bevittem a gyereket és lenéztem az erkélyről a kisautó nem volt sehol, csak a parkolóőr téblábolt onnan 10 méterre (tökéletesen üres utcán). Most komolyan egy ötvenes pasinak egy agyonhasznált háromkerekű kiskocsi?!  Szerencsére a fiam nem hiányolja, pedig az egyetlen szirénás járgánya volt :o(

 • 2007.08.28 11:16:32kukk

  velünk meg az történt, hogy betörtek a lakásunkba tavaly decemberben. Elvitték a notebook-ot, a digitális fényképezőgépet, és a gyerek Duplo-ját. Remélem, örült a betörő bácsi gyereke legalább..

  Ja, pénzt és más értéket ne tároljatok a gyerekjátékok között, mert nálunk azt a szekrényt túrták fel leginkább. Persze lehet, hogy ez egy szak-betörő volt. :)

 • 2007.08.28 11:17:11Csöre

  Sógornőméknél dolgozó kőműves mondása: ha társasházban dolgozik, s leejt a létráról egy csavarhúzót, az már nem is koppan...

 • 2007.08.28 11:17:12mama51

  Mi nemtúl régen egy bevásárlóközpontban hagytuk el a fiam egyik kedven nyusziját, valahogy kipottyant a hordozóból. Mindent végigjártunk, mindenki segített keresni, de nem volt sehol. Majd a pénztárnál észrevettem, hogy egy lepukkant apuka (kizárólag olcsó sört és chips-et pakolt ki a kosarából!!!)gyereke szorongatja, felismertem, mert volt rajta egy folt az elején. Megkérdetem, hogy nem most találták-e "véletlenül", mire egy meglehetősen bunkó "nem, az a gyereké" volt a válasz. A fiam nem vette észre különösebben a hiányát, de én bele voltam betegedve, hogy hogy lehetnek ilyenek az emberek! :(

  Soha nem tudnám elvenni és az én gyerekmnek odaadni egy másik gyerek játékát. Mellesleg visszavenni se lett volna szívem (se gusztusom) ha elmondja az igazat gondolkodás nélkül odaadom. Másnap elmentem és vettem egy ugyanolyan nyulat ami azóta is megvan. :)

 • 2007.08.28 12:00:28mazsola84

  Most lehet, hogy nem leszek népszerű, de az ilyen "elhagytuk és mire visszamentünk nem volt meg" típusú dolgokat nem értem. Ha az utcán elhagyunk valamit, akkor mit várunk a megtalálótól? Kérdezze meg minden arra járó embertől, hogy nem az övé-e?  A barátnőimmel pár éve egy balatoni diszkóban 30ezer forintot találtunk a földön. Elraktuk. Most komolyan kérdezem: meg kellett volna lebegtetni és mindenkitől megkérdezni, hogy ki hagyta el? Gyanítom nemcsak a tulaj jelentkezett volna érte!  Mondjuk a direkt ellopom a babakocsit az nagyon-nagyon szemét dolog!

 • 2007.08.28 12:23:26Hicudzsi

  Ha találok egy játékot, egy sapkát, kesztyűt az tucán, akkor látható helyen, de a földről felvéve leteszem valahol.

  Sőt továbbmegyek, Angliában van egy olyan honlap ahova fel tudod tölteni a keresett kedvenc játékot amit elhagyott a gyereked és azt is amit te találtál, SOKAN használják! • 2007.08.28 12:24:50manci

  mazsola84: egyszer a gyerekem fél pár cipőjét hagytuk el egy tescoban. valahogy lerúgta magáról. Aztán 80-szor végigjártuk a korábban megtett útvonalat, de sehol sem volt és az áruhának se adta le senki.  Nyáron Hajdúszoboszlón a közeli kisbolt és a bérelt házikónk közötti kb 300 méteren vezsítette el anyukám a lányom kedvenc kalapját. Ahogy hazaértek fordultunk is vissza megkeresni. Igenis elvártam volna, hogy ne nyúljanak hozzá vagy akasszák fel a közeli kerítésoszlopra.  Szóval igen, szemétség ilyesmit eltenni.

 • 2007.08.28 12:26:36Hicudzsi

  mikor a sapkát hagyta el a gyerek az IKEÁban, az öcsém visszafordult érte és már nem volt ott! Szinte mintha a levegőben kapták volna el!

  a további két sapkánkkal is ígyjártunk, valószínűleg aki mögöttünk jött az vette fel és vitte el.  Ha kiscipőt találok az utvcán utánarohanok az első babakocsisnak akit meglátok.  Lehet így is. Pénz esetében biztosan más a helyzet, bár én vittem már vissza elhagyott ezrest mert gondoltam, hogy az ejtette le aki előttem fizetett a Kaiser'sben, mert őt túrta fel a pénztácáját és kereste az ezresét, tőle eshetett ki. • 2007.08.28 12:34:19Meni

  Mazsola84, most dobok én is rád egy követ, bocsi de ma ilyen napom van :) Az alábbi verziókat javasolom, ha nem pénzről van szó (mert az, ha tárca nélkül van a földön, tényleg nehéz eset):

  - tedd fel valami messziről jól látható helyre

  - fuss egy pár kört, hátha nem ment messzire a tulaj

  - vidd be a legközelebbi boltba, hátha ott fogják keresni (max. a boltos fogja lenyúlni, de az már nem a "számládra" megy)

  - ha semmi esély rá, hogy meglegyen a maci - kutya - csacsi - stb. gazdája, akkor vidd el a legközelebbi bölcsibe, oviba, hátha ráismernek, de ha nem, akkor is jó kezekbe kerül

  - vagy hagyd a francba az egészet, csak ne keress mentséget azoknak, akik lenyúlják, mert az egy csúnya és genya szokás :)

 • 2007.08.28 12:44:12mazsola84

  Nem mentséget keresek, mert nem tartom magam emiatt tolvajnak. Találtam már iratokat és visszaküldtem őket postán az illetőnek, mivel tudom mekkora szívás azokat újra beszerezni. Apám autószalonban dolgozott értékesítőként. Bejött két fazon az egyiknek mutogatta az autót a másik közben kisétált apám aktatáskájával.

  Anyám munkahelyére, az elegáns negyedben lévő ügyvédi irodájába ügyfelek jöttek, bement szólni a főnökének, mire kijött az ügyfelek felszívódtak anyám vadiúj mobiljával együtt.  Szóval én inkább rájuk dobálnám a köveket.

 • 2007.08.28 12:45:09mazsola84

  ja egyébként Meni, ha elolvastad pénzről volt szó tárca nélkül.

 • 2007.08.28 12:48:14Sibri75

  Hát igen, nekünk is az az első, ha megveszünk egy szett homokozócuccot, hogy beleírom a neveket, sőt, még valami külön ismertetőjelet is ráfirkálok, mert egyébként viszik:((

  Egyszer az uram ment a gyerekekkel a játszóra, és ő otthagyott mindent a homokozóban, amíg elment a tér másik felére. Mire visszaért, mindent elvittek, kivéve, amibe bele volt írva a gyerek neve, azt útközben elszórták.

  És nem a pénz a bajom, mert egy homokozócucc nem drága, de az elv!! Minek kell másnak a gyerek homokozócucca?

  És olyan is volt már (ezen nagyon felháborodtam), hogy mindenünk zacsiban volt, már sötétedett, mentünk haza, de Bogi mondta, hogy még szeretne csúszdázni egy picit. Letettem a zacsit a homokba, tőlem max 2 méterre, elfordultam, hogy Bogit felvegyem, letegyem, már nem tudom miért, és láttam a szemem sarkából, hogy abban a pillanatban kb. 3 gyerek ráröppent a mi csomagunkra. Visszafordultam, rájuk szóltam, kettő elment, a harmadik azért belenézett még utána is!!, hogy mi van benne.

 • 2007.08.28 12:53:59Meni

  Én is ezt irtam, hogy a pénz tárca nélkül, mint nálatok előfordult, nagyon nehéz eset.  Nem akartalak letolvajozni, bár továbbra is - a magam számára, és költői módon - kérdésesnek érzem, hogy hol kezdődik a "tolvajlás".  Az, hogy találok (és inkább egyes számban irom, mert nem célom hogy bárkit leugassak, ki vagyok én ehhez:) egy gyerekholmit, amit körülnézve franc se tudja, ki hagyott el és mikor, és felveszem a földröl, és hazaviszem...hát ez vajon mi? Ha nem tolvajlás, akkor mi lehet a jó szó?

 • 2007.08.28 13:44:27mama51

  Soha, de soha nem jutna eszembe, ha találok vmit az utcán akkor azt úgy kezeljem, hogy enyém. Pláne nem gyerekcuccot. Igenis megkérdezek mindenkit, vagy olyan helyre teszem, vagy viszem, ahol, jó eséllyel megtalálja a gazdája. Ez elvi kérdés, hiszen vkinek hiányzik, vagy szüksége van rá és mellesleg nem az enyém akkor minek vigyem el? Mert ingyen van és ami ingyen van az mind kell?

 • 2007.08.28 14:17:36cantaloupe

  Engem a lopas tenye mar magaban felhaborit, de a babakocsinal meg meg is ertem a haszonszerzes celjat. Viszont annak milyen a lelkivilaga, aki egy kisgyerek kedvenc szormeallatat teszi el masnak. Fuj.  Kedvenc dolgokba rakjatok monogramokat, ovodai jeleket, rajzoljatok ra a szormeallatok fenekebol kilogo cetlire, igy vissza tudjatok kerni legalabb akkor, amikor latjatok.

  Ha meg nem adja, en hangosan kezdenem kiosztani az illetot, meg segitseget is kernek masoktol a visszaszerzeshez. Hu, en magamtol is felek, milyen pataliat csapnek le, ha egy nemtorodom apuka gyereke szorongatna a kedvenc allatkat, babat, akarmit...

 • 2007.08.28 14:25:08cantaloupe

  Egyetertek azokkal, akik szerint ami a foldon van, meg nem a mienk. Ha sapkat, kesztyut, fejkendot talalok, akkor azt rateszem padra, keritesre, jol lathato helyre.

  Eleg lelki szegeny lehet az, aki mas elhagyott fejkendojet, kisautojat, allatkajat teszi zsebre. Magarol biztos azt gondolja, milyen lelemenyes, pedig szannivalo. Ezek azert nem olyan draga dolgok, amit nem lehetne venni, de egy kislanynak igenis szemelyes lehet a kedvenc fejkendo.  En mar adtam le mobiltelefont es penzt is a rendorsegen, egyik esetben a tulajdonos megkeresett es egy jo bort nyujtott at koszonetkent.

  A 30ezer Ft-ot is leadtam volna. Lehet, hogy egy ujgazdag urifiu zsebebol pottyant ki, akinek nem hianyzik, de lehet, hogy olyane volt, akinek egyheti balatonozasat fedezte volna az a penz. En nem tudtam volna jo kedvvel ezt a penzt kolteni.

 • 2007.08.28 14:25:56Tünde

  Tévedtem, a biciklit is megfújták. Éljenek a zuglói garázsfosztogatók...

 • 2007.08.28 14:32:23Alvomacko

  Én már találtam 4.000 Ft-ot az utcán. Egy darabig tébláboltam a környéken, figyeltem, hátha látok kétségbeesett, keresgélő alakot.

  De a pénzt heteken át nem tudtam elkölteni. Odaadtam végül anyukáméknak, de nekik már nem mondtam el, hogy hogyan jutottam hozzá, mert ők sem tudták volna elkölteni.

  A pénz húzós eset, mert ha felteszed valahová, akkor tuti, hogy más lenyúlja, ha odaadod valakinek (boltban), akkor biztos, hogy ő is letagadja, ha keresik.

  Komolyan, jobb nem pénzt találni.  Én a vadiúj farmerdzsekimet hagytam el. Az üzletben felvettem, majd később melegem lett. A babakocsi tetejére tettem keresztbe. Valahogy lecsúszott. Nagyon elkalandozhattak a gondolataim, mert nem vettem észre, hogy eltűnt. Csak otthon. Kb. 10-15 perc múlva az elvesztés vélt helyszínén voltam, de a dzseki nem lett meg. :-(

  Viszont sosem felejtem el, hogy az exférjem azonnal visszaküldött egy másik dzsekiért. Mert ez a dzseki volt az álmom. Egy Levis. És 1992-ben 6e Ft óriási pénz volt! Így lett 12e Ft-os dzsekim akkoriban. Hihetelen gesztus volt ez tőle. Sosem felejtem el.

 • 2007.08.28 15:06:48mazsola84

  Cantaloupe, Alvomacko!  Na az a vicces, hogy mindenki szerint gáz elrakni, de jobbat mondani senki nem tud. Mert az, hogy anyukádnak adod vagy te költöd el tök mindegy!  Arról nem is beszélve, hogy elképzelem a szitut amint besétálok a rendőrségre, hogy találtam 30ezret kérem keressék meg kié lehet. Ne haragudj, de szerintem ez kissé naiv elképzelés.  Amúgy én is hagytam már el mobilt egy sörözőben, pár óra múlva visszamentem, érdeklődtem a csapos meg éppen csak nem röhögött a pofámba.

 • 2007.08.28 15:25:01cantaloupe

  Mazsola84: latod, ez a szomoru. Dogoljon meg a szomszed tehene is, csak mert a te mobilodat elvitte valaki? Ez szerinted felmentes arra, amit te tettel, hogy joskapista is lop, teged is ert kar? Amig igy gondolkodsz, meg az emberek tobbsege is, sajnos, ne vard, hogy megvar teged a mobil.  Amugy leirtam az otletemet, a rendorseget. Aki elvesztette a 30 rongyot, az tudni fogja, milyen cimletekben volt es mennyi az osszeg, igy jogtalan szemely nem veszi fel. Ha meg nagyon pesszimistak akarunk lenni, hogy valamelyik rendor dugja marokra, az engem nem erdekelne-az a lenyeg, hogy nem az en kezem egeti.  Fenntartom, amit mondtam: en nem tudnek felhotlenul szorakozni, kolteni, mikozben arra gondolok, hogy valaki riadtan, konnyek kozott pasztazza a foldet es az egesz ejjele, szorakozasa dugaba dolt, mikozben en orulok es ugy kezelem azt a penzt, mintha lotton nyertem volna. Vagy nyomogatom a te mobilodat, kibelezem belole a SIM-kartyat, hu de kiraly. Mikozben te ketsegbeesve keresed, mert minden baratod szama benne van, meg amugy sincs penzed uj mobilra. Bocs, nekem ez nem menne.  Tudod, nekem egyszer a plazaban emeltek el a havi fizetesem. Szar erzes volt.  Bevallom, 9 evesen loptam egy csomo ekszert a baratnomtol, mig o vecere ment. A rohej a dologban, hogy aztan ezeket tovabbajandekoztam ezt nalam idosebb csajnak, igy akartam nala bevagodni. 3 ejszakan at azt almodtam, hogy a meglopott baratnom anyja uldoz es meg akar verni. Utana nem birtam tovabb, meggyontam. Nagyon kihuztam a gyufat, egy rokon eskuvojetol is eltiltottak, en megis megkonnyebbultem. Es egett az arcom a szegyentol, mikor eloalltam bocsanatot kerni. Ez jo lecke volt, azota nem birom elemelni, ami a mase. Orulok, hogy gyerekkent tanultam meg ezt.

 • 2007.08.28 15:29:38opti

  Annyira nem tartozik ide, de nagyon bánt és jó leírni.

  Én elhagytam a játszón a gyerek új vonatos vödrét a kedvenc kék lapátjával! Sírtam, és persze azóta sincs meg. Ez az én saram, egyértelmű, de ha pl én találom meg, akkor hordom magammal, hogy visszaadjam. Kis városban lakunk, mindenkit ismerek a játszóról. Hogy könnyítsek a lelkemen vettem egy helikopteres vödröt (nem volt több vonatos) és ugyanolyan kék lapátot. Így is megviselt, nem is tudom, ha ellopják szándékosan az milyen szar érzés.

  Ezek akis mazsolák olyan nagyon kötődnek minden kis tárgyukhoz, szívtelen ember aki gyerek cuccot lop, csak sajnálni tudom.

 • 2007.08.28 15:36:53cantaloupe

  Opti, nem ez baj, hiszen mindenki lehet neha figyelmetlen...de pl. egy osztrak kis faluban egy tricikli 3 napig (!) ott volt a jatszon, utana egy anyuka kifuggesztett egy feliratot, hogy eltette a kocsitaroloba a bicajt, itt es itt lehet felhivni. Egy het mulva jelentkezett is erte az anyuka, aki eredetileg mashol lakik. Tehat egy nagyobb erteku jatekot senki nem vitt el 10 napig, pedig a jatszoter elegge kozponti helyen van, ott a posta, fodraszat, Billa, vasutallomas a kozelben, nem egy eldugott parkocska.  Nekem 5 evesen loptak el a triciklim, rajta a kedvenc mackommal, azzal a regimodi fajtaval, amit ma mar csak csillagaszati aron lehet venni. Meg apukame volt. Aznap ugy sirtam alomba magam, maci nelkul. :(  PS: Off, de azt a macskaspray-t, amit kerdeztel, nezd meg macskas forumon, mert kulfoldon elek es nem tudom, otthon mi kaphato...remelem, talalsz valamit. :)

 • 2007.08.28 15:37:40mazsola84

  Cantaloupe!  Kicsit kevered a szezont a fazonnal! A két sztori egymástól teljesen függetlenül esett meg. És mellesleg azt, hogy loptam volna kikérem magamnak, attól függetlenül, hogy te mit gondolsz rólam. És jó lenne, ha nem hasonlítanál ahhoz, aki a plázában a táskádból kilopta a fizetésedet.  Egyébként amikor a telefonom veszett el, tudtam, hogy nem lesz meg, csak tettem egy próbát hátha. És nem is hibáztattam érte senki mást, én voltam a hülye és figyelmetlen, otthagytam az asztalon.

 • 2007.08.28 15:38:01opti

  Ó, ilyen leckét én is kaptam gyerekként. Általános iskola, egy srác szerelmes az osztálytársnőmbe és velem akarja elküldeni az ajándékát, ami egy mézeskalács szív és egy gyömgyből fűzött kroki. A szivet megettem, a gyöngyből nyakláncot fűztem. Aztán lebuktam és égtem. Fú de ciki volt.

 • 2007.08.28 15:54:37cantaloupe

  Mazsola: felhaborodhatsz nyugodtan, en meg rajtad haborodok fel, ahogy mentegeted magad.

  A figyelmetlenseg is hiba, de nem buntetendo. En is merges lennek magamra, ha nyitva hagyom az ajtot es valaki kirabol, vagy az asztalon marad a mobilom. Ez konnyitett palya, de akkor_sem_jelenti, hogy elveheted a maset. Azt a telefont elvitte valaki, jogtalanul, nem repult el.  A lopas pedig lopas marad, attol fuggetlenul hogy tarcabol vagy anelkul veszed el a penzt, valaki zsebebol vagy asztalrol emeled el a mobilt. Nezz utana, a neve lopas buntette, BTK-ban megtalalod. Es ha a tulaj eszreveszi, hogy epp az o koteg penzed emeled el a foldrol, akar feljelentest is tehet ellened. Aztan a rendorsegen kikerheted magadnak.  Az en penzem nem tarcabol tunt el: valaki latta, hogy nagyobb cimlettel fizettem, rengeteg szatyor is volt nalam, fogtam az ujabb taskat, beledobtam a tarcam, aztan a kovetkezo uzletben derult ki, hogy hianyzik a love.  De tudod mit, tekintsd akkor a 30ezret a mobilod ellenertekenek, ha ez jelenti a lelki beket szamodra, es hagyjuk is az egeszet.

 • 2007.08.28 16:19:55kukk

  mielőtt elfajulna a beszélgetés, rágugliztam a "lopás talált pénz"-re. Érdekes dolgok olvashatók itt: www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/tulajdonvagyon/elidegen20050805/talalas20060627.html/ugyleirasjogi  Röviden: ha nem egyértelmű, hogy amit találsz, azt az eredeti tulajdonosa direkt kidobta, és már nem kell neki, akkor be kell vinned szépen a jegyzőhöz (kivéve, ha máshová), akinél egy évig át tudja venni. Ha nem jelentkezik az egy év után, akkor a tied lehet a cucc, amennyiben igényt tartasz rá. Ha jól értettem..

 • 2007.08.28 16:26:08hanna

  Hát én monnyuk meg fogom a harmincezret és elgondolom, hogy ha én ejtem le, akkor hogy keresem. nyilvn megkérdem a biztonsági őrt me a csapost. Ergo írok egy cédulkát, hogy kedves ismeretlen, itt és itt hívhatsz, és persze, lehet hogy átbasznak, de te megtettél minden tőled telhetőt.

  Viszont azt übereljétek, hogy a bécsi uszodában felejtett szakdolgozati jegyzeteimet lenyúlta valaki, i guess a szép füzet és dosszié miatt. Na az aztán végképp nem jó neki semmire, én nekem viszont három vaskos irodalomtörténeti művet kellett volna újra kijegyzetelnem. Egyébként többszöür hozták vissza mappáimat, mert nagyon elhagyós vagyok, és mindenbe beírom a címem, telefonszámom, hogy ezen hívjanak. Én is találtam már meg Múzeum körúton elhagyott mobil tulaját, kaptam egy tizes jutalmat:) Jótanácsul meg megmondtam a csajnak, hogy szerintem pin kód címszó alatt ne tárolja a bankkártya kódját a mobilban:))

  A hugom mobilját is visszajuttaták, idén kapoclson pottyant ki egy koncerten. A jegygyűrűmet a szekrényes néni a sportban. Pedig látszik, hogy nem bizsu. Szóval vannak még olyanok, akik szerint a talált tárgy nem köztulajdon. Hanem biza elvinni lopás.

  Ahhoz mit szóltok, hogy a Széchényi könyvtárban mindenki ott hagyja az asztalán a mobilt, laptopot, miegymást, de a túró rudikat és csokikat rendszeresen ellopják az uzsonnás polcról, olyan szinten, hogy a ruhatáros néni szólt nekem, hogy csomagoljam nem átlátszó zacsiba, ha magam szeretném elfogyazstani. Ez azért kemény, nem?

  És Tünde tök sajnállak a kocsi és a bicaj miatt:(( A legszarabb az, hogy tudod, mennyivel többe kerül ez neked, mint amennyit ő keres rajta, és ettől még értelmetlenebb.

 • 2007.08.28 16:45:40Chang Yai

  a veletlen leejtett sapkat vagy terkepet vagy mobilt meg a legcsorobb kambodzsai utcagyerekek is utanaviszik a turistanak, mondjuk utana tartjak is a markukat egydollarert, etelert, vizert, de akkor is.... ezt nem gondoltam volna, elkepeszto, meg vagyok dobbenve. es ugy tunik, nem pusztan a "nyolcker" ilyen. abszolut nem mondom, hogy Azsiaban mindenki szent, de nem az az _alap_, hogy amig a gyereket beteszed az autoba, argus szemekkel figyelsz, hogy ki viszi el a babakocsit vagy a szatyrokat.

 • 2007.08.28 16:53:53cantaloupe

  Hanna, en is ilyen elhagyos voltam. :)

  Ez mondjuk tenyleg szar, mert a jegyzeteidnek eszmei erteke volt, a befektetett munkaorak.

  En is ismerek olyat, akinek a bankkartya pinje a "penz" szo alatt van elmentve mobilban...jajjj.

 • 2007.08.28 17:25:40B-

  Én eddig kétszer találtam pénzt utcán, mondjuk nem nagy összegeket, de eltettem. Egyszer nem volt a környéken senki (egy 12 emeletes ház kapuja előtt - gondolom, a kulcsával rántotta ki), egyszer meg a buszmegálló előtti kanyarban (ott aki szalad a busz után, könnyen elejthet ezt-azt). A buszmegállóban egy elég rosszarcú pasi állt, és biztos voltam benne, hogy ha megkérdezem, ővé-e a pénz, a valóságtól függően igent fog mondani - ezért inkább hallgattam.

  Viszont ha úgy érzem, többet ad vissza a boltos, mindig szólok, és a tárgyakat is igyekszem látható helyre tenni vagy a tulaj után szaladni stb.  A rendőrségre menés nem biztos, hogy jó ötlet. A vendégünk egyszer a ház előtt parkolt, és feltörték a kocsiját. Néhány akvarelt, amit ő festett, meg egy-két apróságot kidobáltak az autó mellé. A szembeszomszéd meg ahelyett, hogy végiggondolta volna, kié a kocsi (nem olyan sűrűn lakott környék) bevitte az egész cuccot a rendőrségre. Sose láttuk viszont, valahol a bürokrácia útvesztőjében eltűnt minden. De vagy egy fél napot a rendőrségen tölthetett a (külföldi) vendég, adatfelvétel stb. Szóval nagyon dühösek voltunk a szomszédra.  Egyszer bent hagytam a mobilomat a taxiban, mire felértem a lakásba és rácsörögtem a másik mobilról, már nem volt kapcsolható a szám :-( Felhívtam a taxitársaságot, "a sofőr nem találta meg". Egy olcsó kis nokia volt, maximum egy ezresért ha el tudta passzolni. Bár ha hetente csak kettőt hagynak az autójában, már megéri felvenni a kapcsolatot egy használt teló kereskedővel. Pedig nagyon hűséges voltam a társasághoz, mindig őket hívtam (2-222-222).

 • 2007.08.28 17:26:22B-

  má a valóságtól függetlenül, értelemszerűen :-)

 • 2007.08.28 18:02:32Csöre

  Na, a rendőrség... Anyukám régi főnöke elég idős már. Kis megtakarított pénzecskéjét nagyszerű házi könyvtárának egy-egy kötetébe rejtve tartotta. Egyszer betörtek hozzá, persze elkezdték lerámolni a könyveket, s a pénz egy részét megtalálták. Kihívta a rendőrséget, jöttek is helyszínelni. Kérdezték, van-e még vmelyik könyvben pénz, mutassa meg. Bácsi mutatta, zsernyákok kiküldték valami ürüggyel a konyhába, és az összes maradék pénzecskéjét megfújták. Na ez az, ami valóban nagyon undorító. Úgyhogy én talált pénzt ugyan le nem adnék nekik, inkább kiírnám, hogy pénzt találtam, pontos összeg és címletek megjelölésével lehet itt meg itt jelentkezni.

 • 2007.08.28 20:08:07Azurka

  Én pont a napokban jártam úgy, hogy benzinkútnál autópálya-matricát vettem. Nagy címletet adtam, közben aláírtam, ellenőriztem, visszapakolgattam az egyévesem után, megkaptam a blokkot meg a matricát és elköszönt a csávó. A célállomásnál jöttem rá, hogy a visszajárót nem adta oda, de egy borítékban, rendszámmal ellátva várt a benzinkútnál, szóval tök rendesek voltak. De nagyon rossz érzés volt arra gondolni, hogy mennyi pénzt veszettem el... másnak is ilyen lehet, megpróbálok mindent visszajuttatni a jogos tulajnak. Pedig többször loptak már tőlem/tőlünk.  Tünde, biciklit is kölcsönzünk!

 • 2007.08.28 20:24:10Azurka

  Off: A rendőrségről meg csak annyit, hogy az öcsémet eszméletlenre verte egy roma származású úr az utcán, és kb. 8 hónapja nem tudják megoldani az ügyet, pedig valaki jóakaró felírta a rendszámot a szélvédőre. Azt pedzegették, hogy milyen szer hatása alatt állt, esetleg epilepsziás vagy milyen más betegsége van... Én kicsit kiábrándultam a rendőrségből. Bocs az Offért.

 • 2007.08.28 21:02:27Memme

  EZ is OFF, de SOS!

  van Szegeden hasmenős-hányós-lázas járvány?

 • 2007.08.28 22:04:15Magdus_

  Van egy "visszatérő" Avent cumisüvegünk :). Már vagy 4-5ször kiesett a kocsiból, vagy táskából,de valaki mindíg utánunk hozta. Pedig a Városligetben hagytuk el, vagy legutóbb pl strandon ahol ugyan nem hozták utánunk, de ott hevert a fűben vagy fél óráig tőlünk jó messzire. Örülök neki, hogy mindíg előkerült, mert spec. cumit vettem rá és fogantyút :).  Amin viszont nem tudok felülkerekedni: Brüsszel. "Fekete bárányként" (kozmetikusként dolgoztam ott) részt vettem egy EU parlametben dolgozók álltal szervezett házibulin. Épp aznap vettem az új mobilom. Írtam egy smst és hanyagul elfelejtettem becsukni a táskám mikor visszatettem. Elmentem mosdóba és kb. 3perc múlva meg akartam nézni jött-e válasz. Telefonnak hűlt helye volt. Azon nyomban felhívtam magam valaki telefonjáról,de addigra ki lett kapcsolva a telefon. Zene lekapcs. mindenki a telefonomat kereste. Persze sehol. Házigazda vörös fejjel nem győzött bocsánatot kérni, hogy ez nála megtörténhetett. Másnap ment a köremail, hogy aki "véletlenül" elvitte adja le a parlament portáján, mert a teljes kozmetikai vendégköröm telszáma rajta volt (kb200) amik közül csak pár volt meg a naplómban, tehát nagyon kellett. Semmi. Másnap szerencsére meg tudtam oldani, hogy a régi számomat megtartva kapjak egy másik kártyát a mobistart-tól,de nagyon ki voltam akadva (most is,de már lehiggadtam). Már jó ideje itthon vagyon Mo-on, de ezt a lopást nem tudom elfelejteni. Egyébként mindenki magyar volt és mondanom sem kell min. 3000 eurós fizetéssel. A telefon 350 euró volt, de másnap megvettem ugyanazt (akkor még megengedhettem magamnak). :(((

 • 2007.08.28 22:46:29diaz

  kukk kiválóan leírta, mit kell tenni a talált tárgyakkal. Ha mégis elteszed, az nem lopás, hanem jogtalan elsajátítás, tehát ugyanúgy bűncselekmény (v. szabálysértés).

  Amúgy a nem pénztárcában lévő pénzzel én is nagy dilemmában lennék.

  Nekem a babakocsiból kieső játékokkal, sapkákkal stb. szerencsére jók a tapasztalataim, eddig mindig utánunk hozták a becsületes megtalálók. Egyetlenegy kalapkát loptak el a babaúszás ideje alatt a babakocsinkból, ami pedig az orvosi szobában volt leállítva. Ezt viszont tuti, hogy ellopták és nem elveszítettük.

 • 2007.08.28 22:49:13diaz

  cantaloupe: és azt tudod, hány olyan ember van, aki alkoholos filccel ráírja a bankkártyájára a PIN kódot?! RENGETEG!!!

  Sajnos ez Magyarország:(

 • 2007.08.29 00:21:27voroske

  Szerintem oriasi kulonbseg talalni egy targyat, avagy keszpenzt felvenni a foldrol.

  Ha talalok egy targyat nem fogom eltenni sot, felakasztom az elso fara ha az utcan parkban/ tortent, vagy leadom a talalt targyak osztalyan/ recepcion ha epuletben talalom.

  De igenis megtartom a keszpenzt amit talalok az utcan, mikor kozel tavol senki sincs.

  Nyilvan ha boltban elottem valaki kirant penzt es latom akkor szolok neki es nem teszem el. Sot ha az utcan talalok, es a kozelben latok valakit akkor is megkerdezem.

  De pl pont a mult heten talaltam egy $10-ost(~1500 Ft)szetazva felig eltepve egy pocsolyaban. Az eset a hazonkhoz kozeli parkban tortent mikozben felora seta alatt egyetlen egy embert se lattam, ami nem is csoda mivel zuhogott az eso.

  Es lehet kovezni, de kurvara nem gondolom hogy ettol tolvaj lennek, hogy felvettem, megszaritottam es osszeragasztottam. Azt hogy emiatt soher vagyok azt elvallalom ;-P

  Sot en meg az egy 1 centest (~1 ft) is felveszem a foldrol, pedig annak olyanyira nincse erteke hogy a legtobb ember lehajolni se hajlando ennyiert.

 • 2007.08.29 08:07:15hanna

  szerintem tök más eltenni egy százast, max ötszázast azutcán, mert azért nem fognak visszamenni. de ha egy intézményben (mcdonalds, könyvtár, diszkó) talűlok kurva sok pénzt, azt tuti keresni fogja a tulaj, még hozzá ugyanott

 • 2007.08.29 08:45:32Leona

  memme: mostanság nem hallottam róla, de pár hete volt, úgy tudom (óvó néni mesélte, saját gyereke esett bele egy enyhe lefolyású hasmarsba)

 • 2007.08.29 08:46:39Leona

  pár hete=4-6 hete. És láz nem volt hozzá.

 • 2007.08.29 14:36:01cantaloupe

  Diaz: elkepedtem. Ilyenrol soha nem hallottam. :O  Egyetertek Hannaval: mas, ha a szelben lengedezo ezrest felvesszuk egy neptelen utcaban, vagy a pocsolyaban azo 10 eurost, es megint mas egy koteg love elcsaklizasa szorakozohelyen.

 • 2007.08.29 14:56:39Borcsika

  Én már nem lepődöm meg semmin. Beteg voltam, elmentem az orvoshoz, pechemre, vagy szerencsémre sokan voltak, és azalatt kipakolták az egész lakásunkat. Azóta körbe rácsoztunk mindent, olyan a lakásunk, mint az Alcatraz, 5 zár van az ajtón (mert amit nem tud kinyitni, azt berúgja), és mindez egy zuglói társasház első emeletén. A mi babakocsink nem az a könnyű kategória volt, de inkább cipeltem (már 3 héttel a császármetszés után is), mert a szomszéd lépcsőházban a falhoz láncolt kocsit lenyúlták a földszintről. Csak ottlakó, vagy annak rokona lehetett, mert a kaput kulccsal 2-re zárják ők is, ugyanúgy, mint mi. Persze csak azóta, mióta az öregcsajok betojtak, amikor kirámolták a lakásunkat.

 • 2007.08.30 20:35:03jidele

  Heathrow-n jópár éve még a gép indulása előtt, de már becsekkolva, fel akartam hívni a barátnőimet a kollégiumban. Pénztárca fel a nyilvános telefon tetejére, ott is felejtettem, mert már bemondták a nevem, hogy csak rám vár a gép. Abban a pillanatban, ahogy ráléptem a telefontól kb 5lépésre mozgólépcsőre bevillant a tárcám. Hátrafordultam, de már nem volt ott. Szerencsére a papírjaim nem voltak benne-csak a szívgyógyszerem...

 • 2007.09.13 23:10:54Tünde

  Ma reggelre a garázsban valaki kiszúrta az autóm hátsó kerekeit. Mindkét gumiban hatalmas szöget találtunk. Mi jöhet még?

 • 2007.09.14 00:16:41Guruljka

  Tünde, egyszer csak véget ér!!! Mi is jártunk hasonlóan. Az akkori környékünkön valaki ebből passziót űzött:(((( Kitartás

 • 2007.09.14 08:46:19marcangoló

  Tünde, nem haragszik rátok valaki nagyon a házból? A garázsba nem mehet be akárki...

 • 2007.09.14 09:21:36Tünde

  marcangoló: 140 lakásos társasház, de tudomásom szerint nem vagyok senkivel haragban. Sőt...

  Sok lakó egyébként nem zárja kulcsra a garázsajtót, hiába írta már ki többször a közös képviselő, így gyakorlatilag az megy be, aki akar...

 • 2007.09.14 11:34:12marcangoló

  Ó, akkor viszont tényleg valaki rászállt a házra...

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta