SZÜLŐSÉG

Anyuci félrekefél

2007. augusztus 26., vasárnap 09:39

Aki azt mondja, hogy soha nem csalta volna meg a férjét, szerintem hazudik. Ugyanis az ember abszolút nem monogám lény, ellentétben azzal a képpel, amit ma a társadalom fest önmagáról. Természetesen a férfiakról kialakult képbe a társuk megcsalása, ugyan szájhúzva, de belefér. Sőt, különböző indokokkal valahogy még meg is győzzük magunkat, hogy igen, valahol megértjük őket.


És minket, nőket megértenek? Milyen elbírálásban lesz része egy olyan nőnek, aki csak pusztán az érzelmeire hallgatva, belemegy, vagy kezdeményez egy titkos viszonyt? Nos, ez a nő, minden lesz, csak fehérruhás szűzlány nem és soha az életében nem moshatja le magáról a skarlátbetűt.

Elképzelhető az, hogy valaki csak és kizárólag a férjével osztja meg cirka harminc évig a lepedőjét? És egészséges egyáltalán? Teljes szívemből sajnálom azokat, akik egész életükben egy pacákkal, nővel szexelnek csak. Annyi elfojtott vágy szorul beléjük, ami örökösen a tudatalattijukba fészkeli magát.

Gondoljunk arra, amikor sok idő után először, elönti az agyunkat a hormonháztartásunk, amikor úgy érezzük magunkat, mint kamaszkorunkban. Aztán hirtelen behúzzuk a féket, hogy hoppá, nekünk ezt nem lehet, mi tisztességes családanyák vagyunk. Tényleg nem lehet? Valóban le kell mondanunk arról a bugyibizsergetős, elolvadós, tombolós érzésről örök életünkre? Szerintem ezzel valójában nagyobb kárt okozunk, elsősorban azért, mert hazudunk magunknak folyamatosan.

Véleményem szerint senki nem uralkodhat annyira a másik ember érzésein, hogy ilyen mélyrehatóan rendelkezzen a másik felett. Mindenkinek legyen magánélete, legyen közös, boldog élete, de ha éppen úgy adódik, a saját életét hadd irányítsa az egyén. Persze úgy, hogy senki ne sérüljön igazán, mert nyilván nem a gyerekeink rovására kefélünk félre. Ugyanis az ember a saját fejére nem önti a szart.

De megoldható egyáltalán úgy, hogy ne akarjunk mindig mást? Vagy az örök fiatalság és energia titka az, hogy mindig kihasználjuk azt az energiát, ami a flörtökből, tesztoszteronból, nemiségünk kihasználásából származik?

bovaryné

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.08.29 19:42:12anita79

  Guruljka : "az élet annyira kiszámíthatatlan és nem csak rajtunk, hanem a szerencsén is múlnak a dolgok."

  Szerintem ez az élet egyik nagy igazsága.

  Én a párommal 3éve ismerkedtem meg egy chat-es oldalon. 1 hónap múlva már megbeszéltük, hogyha kibírjuk fél évig az ingázást, ugyanis 119km választott el minket, akkor költözöm hozzá, és már akkor megbeszéltük, hogy utánna esküvő, gyerek és minden ami kell.Kisebb nagyobb veszekedéseket, vitákat leszámítva(egy kezemen meg tudom számolni hányszor) teljesen rendben van minden és a legtöbb problémát beszélgetéssel meg tudjuk oldani. Az esküvő októberben, a picur pedig februárban érkezik majd.

  Szerintem nagy igazság van abban: ahhoz, hogy boldog légy valakivel, meg kell, hogy találd a lelked másik felét. Nekem sikerült.Igenis létezik a zsák meg a foltja szindróma.

 • 2007.08.29 19:43:38anita79

  A történethez azis hozzá tartozik, hogy épp akkor döntöttük el mind a ketten amikor találkoztunk, hogy ha nem jön össze semmi akkor utoljára voltunk fennt a chat-en. Érdekes nem?

 • 2007.08.29 19:56:47Guruljka

  B- én értem a szakitási rutin dolgot, tényleg, csak azt gondolom, hogy viszonylag ritka, hogy a a 30 körüli nők azért futnak el, mert egyszercsak a kapcsolatuk dinamikájában a problematikus vagy laposodó rész jön, bár vitathatatlan, hogy van ilyen típusú nő is. Én inkább látom azt, hogy olyannyira meg akarnak állapodni, hogy nem kompromisszumokat kötnek a kapcsolatukban, hanem alárendelik magukat a férfinak és egyszercsak nem bírják tovább és kiszállnak. Sokszor azért is, mert tényleg elhiszik, hogy nagyok az elvárásaik és tényleg csak bennük van a hiba. Ez pedig szerintem azt jelenti, hogy az elejétől nem volt jó az a kapcsolat. Elejétől nem volt harmónia. Persze itt ismét lehet vitatni, hogy akkor is Ők a hibásak, mert nem magukat adták, de igazság szerint azok is Ők voltak akik alárendelték magukat, gyakran évekre is.

  Szóval nagyon bonyolult ez az egész ha kicsit megkapirgáljuk a dolgot.

  Abban meg teljesen egyetértek amit a végén írtál, hogy

  "Ha viszont hagyod, hogy a kapcsolat fejlődjön és ne csak egy helyben toporogjon vagy körbe-körbe pörögjön, akkor nem lesz unalmas (legalábbis remélem :-))) )"

  Én is remélem és 5,5 év alatt egyszer sem éreztem unalmasnak a közös életünket. Pedig voltak nehéz időszakok is. Sőt abban is hiszek, hogy minden ilyen megoldott probléma kapcsolaterősítő hatású.

 • 2007.08.29 20:01:58ready_real

  manci: olyan embert vesztenék el vele, olyan ember nemáéllna szóba soha többé velem, akit nagyon imádok. Akiből én is vagyok egy darab. Megkért rá, és bármennyire rossz ez, amíg ő él, meg nem kérdezem.

 • 2007.08.29 20:07:48Guruljka

  anita79, a 3 barátnőm közül, akikről meséltem, az egyik chatel, majd mesélek neki rólatok:))))  rady_real, örülök, hogy itt vagy:)

 • 2007.08.29 20:10:05B-

  Okoska, Guruljka: hát igen, akinek sikerül valami, maximum a saját nehézségeiből következtethet arra, hogy szerinte a másiknak min bukott el a dolog, de pont, mivel ő teljesen más helyzetben van, maximum találgathat. Abszolút elhiszem, hogy nincs iagazm, vagy nem minden esetben :-)

 • 2007.08.29 20:10:16ready_real

  Guruljka , köszi:)

 • 2007.08.29 20:14:15anita79

  Guruljka :-))))

 • 2007.08.29 20:25:28Guruljka

  ready_real, mennyire vagy fogékony a pszicho cuccokra és a spiritualitásra?

  Azért kérdezem, mert itt nemrég valaki felvetette a hellinger terápiát (én akkor hallottam róla először) és ahogy olvastam a történetedet és azt, hogy nem beszélhetsz erről anyáddal egyből az jutott eszembe, hogy valami olyasmi segíthetne Neked. Itt a link amit anno valaki bemásolt.

  www.hellinger.extra.hu/

  A másik dolog ami eszembejutott a pszichodráma.

 • 2007.08.29 20:29:47Guruljka

  B-, mondom én hogy értjük egymást:)))

 • 2007.08.29 20:32:15Guruljka

  www.hellinger.extra.hu/

  már meginte egy része lemaradt... Így pontos az url

 • 2007.08.29 20:35:42Guruljka

  Megőrülök, az miért nem megy át,hogy "" elvileg ez az eleje. Na mindegy ha ez sem megy át, akkor is megtalálod valszeg.

 • 2007.08.29 21:00:30Krisz78

  Sziasztok!  Crystalline,  látom már többen is válaszoltak, de azért megerősítésképpen: az erős negatív dioptriás szem _önmagában_ még nem jelent császárt (nem szabadna, hogy császárt jelentsem, bár úgy tűnik nálunk még mindig sok nőgyógyász automatikusan csinálja)!  Én még nem szültem, de engem is beparáztatott egy ismerősöm, amikor szülésről beszélgettünk, hogy én majd úgysem szülhetek természetes úton, mert rossz a szemem.  Na akkor némi pánikolás után megkérdeztem a _szemészemet_ (kontaktlencsém van, úgyhogy félévente járok ellenőrzésre), és ő szépen elmagyarázta, hogy ez is egy ilyen XXI. századi szülészeti túlbiztosítás.  Valami olyasmi a lényeg, hogy néha előfordul, hogy szülés után retinaleválás vagy sérülés történik, és ezért a technika fejlődésével bevett szokássá vált, hogy nem engedik hüvelyi úton szülni a nagyon erős mínuszos dioptriásokat, nehogy megvakuljanak (retinaleválás), pedig önmagában nem az erős dioptria, hanem a sérült szemfenék a ludas.  Hogy összefüggés van-e, mármint hogy az erős mínuszos dioptrához gyakrabban járul-e sérült szemfenék, azt nem tudom, de ez egy 2 perces vizsgálattal megállapítható, és pl. az én szemfenekem szép egészséges a -4 és -6 erősségű dioptriám ellenére:-)  Tehát ahogy valaki írta is, az a lényeg, hogy a szemfenék, ne legyen sérült, és nem a dioptria számít:-)  Egyébként olvass bele Mr. Spock tanácsadó fórumába itt az Indexen, tőle többször kérdezték ezt, és ő nem győzött csodálkozni a kérdésen, mert ő vagy 30 éve USA-ban praktizál és ámerikában még csak _nem is hallott soha ilyenről_, hogy pusztán magas mínuszos dioptriaszám miatt automatikusan császároznának valakit:-)  Szóval egy szemorvossal vizsgáltasd meg magad, állítson ki igazolást, hogy a szemfeneked nem sérült:-) Ha a nőgyógyászod ezek ellenére is ragaszkodik a császárhoz... hát neked kell eldönteni, kinek hiszel inkább:-)  Krisz  ui. Témához - megcsalás, honnan ismerjük fel az igazit, kapcsolatváltás stb. - most inkább nem szólnék hozzá, mert érzékenyen érint. Egy sima szemfenékvizsgálatról is kisregényt írtam, a fenti témról meg minimum egy Háború és béke születne, úgyhogy inkább nem:-) Azért az tetszik, hogy bár sok ellentétes vélemény van itt, a hozzászólok (főleg a törzsgárda) képesek tolerálni a másik véleményét vagy legalábbis kulturált hangnemben vitatkozni."Tisztelet" a vfo féle kivételeknek: hozzászólásain az első döbbenet után - még ha egy-két gondolatával egyet is értettem - nem tudtam, hogy sírjak-e vagy nevessek, de megértem, hogy néhányakat itt igencsak felpaprikázott:-)

 • 2007.08.29 21:14:06ready_real

  Guruljka,eléggé az vagyok.  Mint írtam, nemcsak ez történt velem , máshova mr leírtam a történetem. Megrázó lesz!!

  Itt olvashatjátok

 • 2007.08.29 21:15:12ready_real

  nem linkelte be, itt a cím logout.hu/real_life

 • 2007.08.29 21:43:14Guruljka

  ready_real

  Erre nincsenek szavak. Vagy nagyon csúnyák.

  Azt hiszem erre csak annyit lehet mondani, hogy szerintem jó úton jársz, de ez is olyan gagyi duma erre, hogy váááááááááááááááááá.

  Szóval nézd meg a hellingert ha még nem ismered...

 • 2007.08.29 22:04:56druantia

  Ready_real, annyira szívesen segítenék neked, ha tudnék. Fogadj el legalább egy virtuális ölelést :).  Guruljka, kicsit utánanéztem Hellingernek a neten. Szinte megállt bennem az ütő. Azt hittem, én vagyok csak valami mutáns (néha tényleg kételkedtem már a józan eszemben), többek között azért, mert összefüggést látok aközött, ahogy én "keletkeztem" meg ahogy a Peti. A sztori lényegében ugyanaz, az előzmények is hasonlóak, csak én más úton viszem végig a dolgot, mint az anyám.  Meg azt sem mertem eddig igazán kimondani, hogy még nagyon sok "összehuzalozást" látok a családon belül. Talán te érted, de biztos vagyok benne, hogy nem véletlen, hogy a haldokló nagymamám még várt nyolc hónapot az eltávozással, amikor megtudta, hogy terhes vagyok, és hogy aznap volt utoljára eszméleténél, amikor először meglátta azt, akire ennyit várt. Nagyon sok mindenről azt gondoltam, hogy eszement dolog, csak a fantáziám szórakozik velem.  Az a helyzet, hogy túl érzékeny vagyok a spirituális dolgokra, de (vagy éppen ezért) kicsit félek is tőlük, igyekszem még a megmagyarázhatatlant is racionalizálni. Hellinger meg bátran belevág a közepébe. És igaza van.  Én azért éreztem magam mindig éretlennek, mert ennyire "érzem" a családomat, ennyire kötődöm hozzájuk. Kicsit sikerült megnyugtatnia az esélynek, hogy talán éppen ettől vagyok felnőtt :).

 • 2007.08.29 22:15:48ready_real

  Guruljka : úgy látszik ez az én karmám...

  Csak egyre kérlek titeket: ne féljetek a gyerkeitekkel kénye témákról bezélni. Akár már 4-5 évesen.... Ha én ezt akkor tudom , akkor...

  ----------------------

  De örülök hogy ezzel a "minden összefügg mindennel " nem vagyok egyedül-

 • 2007.08.29 22:35:21druantia

  Hellingerre vissza még egy pillanatra, bocsánat. Belegondolva, én mindig azt mondtam, hogy a nagymamámnak az első gyerek születése után (vagy még előtte) rögtön ott kellett volna hagynia a nagypapámat, amint az elkezdte a hülye kis játékait. Tévedés ne essék, nagyon szeretem a nagypapámat, de pontosan tudom, micsoda szenvedés volt mellette az élet a nagymamámnak. Péterem apja nagyon hasonló karakter: vidám, kedves, szórakoztató, néha iszonyúan brilliáns elme, máskor meg elfelejt hazajönni, végletesen féltékeny és képtelen apává válni.  Persze, lehet, hogy csak a rossz példa, ami elriasztott és nincs semmi különös a dologban. Ez a nagymamám volt az, aki megvárta a Peti születését. Egyébként a másik nagymamám is ilyen életet élt. Mindketten szinte feláldozták magukat egy rossz kapcsolatban. Tényleg, lehet, hogy csak a példa tartott vissza.  Ez a téma kicsit összefügg az eredeti, kapcsolatváltós témával. Én akkor éreztem volna gyengének magam, ha maradok. Nem mertem és nem is akartam a gyerekemet és magamat sem kitenni annak, ami másokkal már megtörtént.  Most kérdezheti bárki, hogy egyáltalán miért másztam bele abba a kapcsolatba akkor. Azért, mert az egy teljesen más élethelyzet volt. Biztos voltam benne, hogy nem lehet gyerekem, tehát nem apát kerestem, hanem férfit. Nem biztonságot, hanem lángolást. A gyerekkel teljesen megváltoztak a preferenciáim, magam is csodálkozom rajta, mennyire könnyen, magától értetődően lettem más, mint aki voltam.

 • 2007.08.30 09:06:06ready_real

  Időközben rájöttem miért volt kb. fél éve egy nagy kismamaruha-utálatom... Egyszerűen fájt ha kismamaboltot láttam, legszívesebben ütni tudtam volna . De amikor várandós anyukákat láttam, akkor is ökölbe szorult a kezem.Dühös voltam. Tudom ez most sokaknak keményen hangzik, de Guruljka és druantia kellett hozzá, hogy rá is jöjjek mitől lehetett. Hát pont annyi idős vagyok , mint amennyi anyám volt akkor , mikor én a világra jöttem.

 • 2007.08.30 09:06:25ylang ylang

  B- 2007.08.29 10:54:59

  Enahma 2007.08.29 11:17:41  Hu, ez a ket hozzaszolas most nagyon megerintett. Koszonom.

  Kicsit segitett megerteni a kozelmultban velem tortenteket is: hogy miert fordithat hatat valaki egy kapcsolatnak, aki meg nem dolgozta fel a multjat. Es hogy igen, ez egy olyan eletre szolo vallalkozas, amibe csak igy szabad belemenni.  OFF

  Enahma, csak hogy tudd, bennem is egy uj rajongodra leltel. Es a hozzaszolasod segitett, hogy megertsem, miert ennyire fantasztikusan jol kidolgozottak a figurak, nemcsak a gondolatok, hanem az erzesek szintjen is. Nyitva van a szivuk, ahogy Neked is nyitva volt rajuk, aminek nyilvan megvolt az oka. Igy meg tobbet jelent a konyv, bar eddig se gondoltam, hogy csak ugy a 'levegobol lett leakasztva'. Annal sokkal tobbet tartalmaz, tobb szinten.

 • 2007.08.30 14:05:36Judgement_day

  vfo: buta vagy.

 • 2007.08.30 14:23:10Guruljka

  ready_real, druantia  Az én véleményem szerint, a spiritualitás valahol előbb-utóbb mindenki életébe belép.

  Van aki vallásosan nevelkedik és hívő, neki mindig ott volt. Csak neki a vallása-hite jelenti ezt.

  Mások egy adott élethelyzetben fordulnak felé, megoldás keresésként.

  Megint mások, meg csak akkor jönnek rá, hogy ez hiányzott a teljes képhez, amikor valamelyik szerettük kedvéért próbálnak nyitottak lenni a témára.

  Ha valaki beengedi az életébe, akkor az könynen eléri.

  Én ezt a dolgot a gyerekeimnek és a legjobb barátnőmnek köszönhetem. Mióta anya lettem azóta lassan, de biztosan alakult ki az ebbe vetett hitem. A barátnőm meg nagyon beleásta magát, hogy megtudja miért nem jön össze neki a bébi. Sokat beszélgettünk vele.

  Előtte minden tudománytalannak tűnő dologgal szkeptikus voltam én is a barátnőm is. Főleg mert Ő még mérnök is:)))

  Csak annyit gondoltam, hogy jók a megérzéseim. Csakhogy az anyasággal ezek a beleérzések, megérzések iszonyatosan felerősödtek. Muszáj volt ezzel kezdenem valamit. Főleg hogy vannak dolgok amikre nem ad választ a tudomány. Szóval szerintem egyáltalán nem vagytok egyedül. Ráadásul szerintem egyre több ember fordul a lelki szálak felé ebben a mai világban. Másrészt azt is látom, hogy a tudomány is egyre inkább kutatja ezeket dolgokat. De az is biztos hogy van rengeteg gagyi és kamu cucc is, amiket sajnos egy kalap alá vesznek ezzel az egésszel. Mint pl. a napi horoszkóp a Blikkben...

 • 2007.08.30 15:01:34druantia

  Guruljka, nekem csak azért félelmetes a spirituális gondolkodás és minden, ami ezzel jár, mert nálam gyerekkorom óta jelen van és az én "hívásom" nélkül jött. Úgy néz ki, a családomban öröklődik a hajlam vagy a fogékonyság, ahogy éppen nevezzük. Anyám egészségügyis, többek között azért jött el a kórházból dolgozni, mert minden este, amikor az éjszakás műszak előtt végigment az osztályon, tudta, ki fog meghalni aznap éjjel.  Én szintén érzem (és előfordul, hogy látom is) a halált, néha még olyankor is, ha az illetőt nem is ismertem. Saját rokonnál az adott percben képes vagyok ugyanazt érezni, amit a haldokló, vagy legalábbis sok száz kilométer távolságból meg tudom mondani, melyik az a perc, amikor eljött az idő. Láttam a gyerekemet évekkel a megszületése előtt, sokszor tudtam előre, melyik tételt húzom a vizsgán és ha nagyon koncentrálok, bele tudok látni mások gondolataiba és a sajátjaimat is tudom közvetíteni. Ébren és álomban is fordultak már elő különös esetek.  Ez egy kicsit sok nekem, igyekszem úgy hárítani, ahogy tudom. Rettenetesen félek attól, hogy egyszer beleőrülök, mert valami olyasmit látok, amit nem bírok már el.

 • 2007.08.30 15:15:40B-

  Krisz78: lehet összefüggés a nagyon magas dioptria (-6-7 felett) és a szemfenék problémák között, de ahogy Te is írtad, egyáltalán nem biztos, hogy a kettő együtt jár. Asszem az egész onnan ered, hogy a rövidlátást a szemgolyó alakjának torzulása okozza, és ez gondolom hathat a szemfenék állapotára is. Engem egyáltalán nem nézett lükének a szemészem, amikor -6-os szemekkel szülés előtt elzarándokoltam hozzá, teljesen lelkiismeretesen megvizsgálta a szemem és boldog mosollyal adta a papírt, hogy szülhetek természetes úton.

  Én is csak azt tudom mondani, hogy el kell menni a szemorvoshoz (ilyen dioptriával azért szokott lenni az embernek bevált szemorvosa), és az tudni fogja a frankót.

 • 2007.08.30 15:39:14mazsola84

  ready_real, most olvastam a történetedet. Erre nincsenek szavak, próbálok együtt érezni, bár nyilván lehetetlen.

  Egyébként a párom jutott eszembe arról, amit írtál a döntésképtelenségedről. Kicsit ő is ilyen, bár hála istennek nem ilyen okból kifolyólag. Több mint 4 éve vagyunk együtt és a poklok-poklát jártuk együtt meg, azt hiszem nem kérdés egyikünk részéről sem, hogy együtt akarjuk leélni az életünket. Mégse tudja rászánni magát a nősülésre, nekem viszont fontos lenne.  Sose felejtem el: idén a születésnapomra nagy meglepetést ígért, elutazunk, hozzak útlevelet, de a többi titok, stb. A családban és a baráti körömben is mindenki azt mondta biztos most akarja megkérni a kezem, azért a nagy felhajtás. Aztán ez persze nem történt meg. Soha életemben nem voltam annyira csalódott és ez látszott is. Szegénykémnek mikor elmondatm mi a bajom azt kérdezte, hogy én mégis miből gondoltam, hogy ő most lánykérést tervezett? Na mindegy, sikerült jól elszarni a nagy meglepetést ,eg az egész szülinapomat.

 • 2007.08.30 15:53:34mazsola84

  Lemaradt az előbb a hűséggel kapcsolatos hsz-em.

  Én eddig összesen 3 férfival voltam, de arra elég volt, hogy rájöjjek: az, hogy hogy érzem magam szex közben 90%-ban rajtam múlik. Nálam ez agyban dől el. Tudtam mind a hárommal sikítozni a gyönyörtől és ásítva számolni a függönykarikákat. Szóval az eddigi sovány tapasztalataim alapján azt is mondhatnám, hogy sötétben minden tehén fekete. Ezért nem gondolom, hogy ne tudnék 40 évig hűséges lenni, a másik férfi is pont ugyanazt csinálja és ugyanazt fogom érezni.

 • 2007.08.30 16:05:23druantia

  Mazsola84, ebben nem értek veled egyet: "a másik férfi is pont ugyanazt csinálja és ugyanazt fogom érezni" :). Remélem, nem érted félre, nem akarom senki "tündérmeséjét" porrá zúzni, de szerintem azért vannak férfiak, akik nagyon jók az ágyban és vannak, akik katasztrofálisak. Meg a kettő között mindenféle.  De abban nagyon igazad van, hogy a dolog nagy része az agyban dől el. De hiába döntött valahogy az agyam, ha az illető nem úgy működik, ahogy az agyam várja... :). Nekem volt olyan nagy szerelmem, akivel egyszerűen nem volt jó a szex. Illetve jó volt, mert vele voltam és úgy voltam vele, de fizikailag nem éreztem semmi különöset. És volt olyan, akibe igazából nem voltam szerelmes, de azokat az éjszakákat remélem, soha nem felejtem el :). (Jöhet a kurvázás :).)

 • 2007.08.30 16:06:21druantia

  Mazsola, habár lehet, hogy nálad másképp működnek a dolgok, nem vitatom.

 • 2007.08.30 16:11:05mazsola84

  Persze druantia, de eddig szerencsémre nem volt dolgom olyannal, aki katasztrófális lett volna.

  Illetve ahogy gyülekeztek a tapasztalatok már láttam, hogy aki elvette a szüzességem nem volt egy nagy lepedőakrobata, de eléggé odavoltam érte és élveztem. A második pasim is tudott valami újat és a mostani is, de amit eddig nem csináltam a mostani párommal azt nem is akarom csinálni senkivel :)))

 • 2007.08.30 16:54:18babó

  Gurujka!  elgondolkodtam a 30 körüli barátnőiden, mert én és az én barátnőim is már erősen ode közeledünk. nálunk már van minden gyerekes anyukák (egy 3 gyerekes is!!!) és "sokat dologzom épp lakást veszek szingli" is.

  az jutott eszembe, hogy én akkor találtam rá a páromra, amikor abbahagytam, hogy görcsöljek a pasikérdésen, és iszonyatosan belezúgjak olyan pasikba, akik bár nagyon sármosak, és alapvetően kedves emberek, tökéletesen alkalmatlanok a társ szerepére.

  hülye tanács, tudom...  éjjel bárokban mulatva meg szerintem nem lehet ismerkedni. illetve lehet, de nem tudom elképzelni, hogy azt mesélem az unokáimnak, hogy hullarészegen összejöttem egy egyéjszakás kalandra nagypapával, aztán úgy maradtunk... bocsánat, ezt magamra értettem, nem akarom senki tündérmeséjét széttörni, akinek bejött gratulálok! :))  részben egyetértek mazsolával és druantiával is: sok múlik a hapsin (vannak tényleg bénák, sőt, amit soha nem hittem volna, hogy van olyan kicsi répa, ami már tényleg nem sokat ér... :S bocsánat) viszont a dolog nagy része a nő agyában dől el. és sztem ezt sok férfi figyelmen kívül hagyja, azt hiszi, valami erőfitogtató mutatványt kell előadnia, pedig jobb lenne, ha a nő fejére koncentrálna... és nem hülyeség a gyertyafényes romantikus vacsora akár sok év házasság után sem.

 • 2007.08.30 21:24:04Guruljka

  babóka, tök fura, hogy a barátnőim magánéletéről beszélgetünk, de nyílván nem a személyük fontos. Azt akartam kérdezni, hogy mit mondjak nekik? Szórakozóhely helyett hol ismerkedjenek? Egyikük chatel oké, a másik kettő idegenkedik ettől. Ezt meg is értem, mert az ilyen típusú ismerkedés nem mindenkinek megy. De hol tényleg? Én már nem csak kijöttem a gyakorlatból, de halvány segédlila fogalmam sincs, hogy hol lehet 30 körül kultúráltan ismerkedni. Ez a baj. Csajok adjatok tippeket!

 • 2007.08.30 21:35:42Guruljka

  druantia, megértelek, hasonlókép én is gyerek koromtól éreztem meg egy csomó dolgot, meg anyám is mindig mindent megérez. Csak nem ennyire durva dolgokat, mint a halál. Vagy inkább úgy mondom nagyon sokáig elekerült a halál... Én mióta foglalkozom vele, jobban a helyére tudom rakni az egészet. Az első gyerek elementáris erejű szemfelpattanást és izgágaságot hozott magával a lekembe, a második meg a nyugalmat. De közben sokat-sokat olvastam és beszélgettem erről.  A másik témában a pasik szexuális képességeiben teljesen egyetértünk.Van olyan pasi aki nem tudja használni amije van, és van olyan aki nagyon. Köztük meg megtalálható a többi. És igen Okoska nekem is volt szerencsém egy olyan kicsihez. Azóta sajnálom a srácot. De az is igaz, hogy a végpont azért a fejben van. Teljes kiengedés átadás a robotpilótának, ez fejben kell menjen. A másik igazság viszont az, hogy egy csomó pasi azért nem fejlődik jobbá az ágyba, mert mi csajok nem mondjuk meg mit szeretünk. Erre nekem barátok, nem szexpartnerek panaszkodtak. Úgyhogy kommunikáció a szexről. Persze ezt sem lehet mindenkivel. Hjaj bonyolult ez a szex dolog.

  Mégegy ok, hogy ne dugjak férjre...:)))))))))))))))

 • 2007.08.30 21:37:10Guruljka

  hahaha férjre lett a férre-ből. Na jó. Hát ha a dugás szóbakerül nekem csak a férjem jár az eszemben:))))))) Bocsánat.

 • 2007.08.31 11:57:12babó

  Gurujka!  :)) na ez az, pont kommunikálni nem lehet egy egyéjszakás kaland során. persze lehet, hogy éppen egy létező szexistennel hoz össze a sors :))  a barátnőkről: bocsánatot kérek az okoskodásért, tényleg nem akarok beleszólni, pláne nem leszólni valakit. megint csak azt tudom mondani, ami nekem bejött: ha olyan embert keresek, aki nem csak nőként, hanem emberként is értékel (sztem ez alapvető egy tartós kapcsolatban), akkor olyan helyen ismerkedni, ami nem elsősorban "vadászmező", hogy azt is lássa, hogy milyen vagyok, amikor nem előadom a nőcit, hanem amikor teljesen természetesen viselkedem. én pl. elmentem egy fotótanfolyamra, mert érdekelt. és megismertem egy tök helyes pasast, akivel nem jöttem össze :))). viszont jó volt a társaság (kb 2/3 férfi 1/3 nő), jó volt velük lenni. aztán elkezdtem egy régi ismerősömmel a fotózásról beszélgetni, és most ő a gyerekem apja :))) ez az én tündérmesém.  nem tudom hová lehet még így menni... sport? talán, én nem érném utól a pasikat sajna :)) a főzőtanfolyam valszeg nem jön be, ott biztos sok a csaj. a tánctanfolyam ugyanez. bár egy fiúismerősöm mondta, hogy argentin tangóra jár, és az elején rengeteg a lány, aztán fél év alatt kikopnak, és a középhaladók közt már úgy kell vadászni rájuk, ott már több a fiú.  nem tudom... egyéb ötlet?

 • 2007.08.31 12:08:22Aurin

  Guruljka!

  Nem tudom, hogy engem találtál-e meg.

  Becenevek: Némber, Sági

  Friss menyasszonyos kép van kitéve :-)))

  ja, meg egy csomó Ákos idézet!

 • 2007.08.31 12:10:14ylang ylang

  Druantia,  ha majd egyszer megerik benned az igeny, hogy foglalkozz ezekkel a kepessegekkel (akar mert tulsagosan sokat erzel, es ez zavar, akar mert szeretned jobban tudatositani, megerteni, kihasznalni), ismerek olyan szemelyt, aki tud segiteni ebben. Nem reklamozza magat, mert nem az a fajta. Ijeszto helyett nagy ajandek ez a kepesseg, ha tudod, hogy hasznald a jora, es hogy vedd meg magad azzal szemben, amitol meg kell.

 • 2007.08.31 13:18:56Eledh Laure

  Druantia, szerintem ne félj ettől. Talán jobb, ha megpróbálnád megtanulni kontrollálni, és akkor megérted, mit miért kapsz. Félned azért sem kell, mert odafent pontosan tudják, ki mennyit bír el, és annyit kep. Csak higgy magadban...  Ylang-ylang, tudom, hogy a hozzászólásod nem nekem címezted, de szükségem lenne arra az emberre, csak nem tudom, megírnád-e itt, vagy adsz/adjak elérhetőséget és elküldenéd inkább?

 • 2007.08.31 13:38:55ylang ylang

  Persze, ez nemcsak Druantianak szolt, barkinek. :) Maganban inkabb... Ha adsz emailcimet, tobbet is tudok mondani.

 • 2007.08.31 13:40:44Eledh Laure

  palmanett@freemail.hu  Köszönök bármilyen információt!

 • 2007.08.31 13:50:55ylang ylang

  OK, email ment. :)

 • 2007.08.31 13:51:27Guruljka

  babóka, köszi a tippeket, továbbítom:)))

  Aurin, de megtaláltalak ám!

  Ott vagyok az ismerőseid között a D betűnél:)) És még mindig kíváncsi vagyok Thorra:)))

  Az új menyasszonnyiruhás képeiden semmi nincsen Némberből:) Új asszony lettél:)) Gratulálok a házassághoz, bár igen vicces, hogy pont ezen a poston, de ugysem az számít!!!

 • 2007.08.31 13:52:13druantia

  Ylang Ylang, én is kérem szépen azt az e-mailt :). Majd összeszedem magam, nyelek egy nagyot és megkeresem az illetőt :). Köszönöm, hogy gondoltál rám.

 • 2007.08.31 13:52:52druantia

  Haha. Lányos zavaromban lehagytam a lényeget: druantiakukacvipmail.hu

 • 2007.08.31 14:29:18ylang ylang

  Druantia, Neked is. :) Jo hetveget mindenkinek!

 • 2007.08.31 16:26:20Sólyomszem

  Hát én valahogy mazsola84 és druantia közé pozicionálom magam.

  Nekem legalábbis számít az is, hogy a másik fél mit hogy csinál (és igen, szélsőséges esetben a méret is), viszont ez csak az alapot adja.

  Hogy a végkifejlet mi lesz, jórészt attól függ, hogy mit gondolok és érzek éppen akkor a pasival kapcsolatban. Olyan is volt (nem sokszor, de előfordult), hogy prímán indult minden, majd a legközepén valamitől kattant a fejemben a kapcsoló és attól fogva _semmit_ nem éreztem! :((

 • 2007.08.31 16:52:01Sólyomszem

  Crystalline, nincs időm az összes hsz-t végigolvasni, így nem tudom, milyen válaszokat kaptál a császárral kapcs. érdeklődésedre.

  Nekem 3 császárom volt, mindegyiknél egyedileg dőlt el, hogy az lesz (nem szemprobléma).

  Az elsőnél hosszú vajúdás után a gyerek bent volt a szülőútban, ezért vágtak hosszában, a másik kettő programozott volt, de nem lett volna jó +1 vágás, ezért az eredeti nyomvonalnál maradtunk.

  Amúgy a dokim mondta, hogy neki van hatszoros császárosa, a klinikán pedig van, aki hetet szült császárral!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta