SZÜLŐSÉG

Kiből lesz tökéletes anya?

2007. augusztus 21., kedd 11:18

A tökéletes anyuka reggel mosolyogva ébred, elkészíti a kakaót a gyerekeknek, szendvicset a férjnek, kiveszi a család vasalt ruháját a tökéletesen rendes szekrényből, útnak indít mindenkit (vagy elviszi a kicsiket az oviba-suliba), utána bemegy a munkahelyére, ahol tökéletes munkájával mindenki elégedett. És külsejével is, mert természetesen mindig csinos és illatos. Délután bevásárol, elmegy a gyerekekért, hazafelé a játszótéren leül velük homokozni, este gyorsan főz valami finomat és egészségeset, amit a csillogó-villogó lakásban közösen elfogyasztanak. Megfürdeti a gyerekeket, elmosogat, majd mikor a kölykök alszanak, átlényegül szeretővé és fergetegeset szeretkeznek a férjével. Létezik ilyen?


Képzeletemben igen, de ahogy öregszem, kezdek rájönni, hogy nemhogy tökéletes anya nem leszek, de valószínűleg a közelébe sem kerülök sosem. Nézzük a reggelt: elkészítem ugyan a kakaót, de amolyan félkómás állapotban, kis kényszermosollyal (vagy épp savanyú ábrázattal, rettentően sajnálva magam amiért fel kellett kelnem). Vasalni mindig csak annyit szoktam, amennyit feltétlenül szükséges.

A főzéssel is hadilábon állok, és bár szeretem a rendet, két kisgyerek mellett állandó harcból állnak a napjaim, hogy elfogadható állapotba hozzam a lakást, mire hazajön életem párja. Aki átveszi tőlem az esti fürdetést, előtte pedig még hempereg is a gyerekekkel a szőnyegen. (Ez idő alatt megpróbálom kifújni kicsit magam, vagy csinálok valami harapnivalót.)

Vajon mennyire kell törekedni arra, hogy tökéletes anyák legyünk? Mennyire forduljunk ki önmagunkból és erőltessünk magunkra egy olyan szerepet, amelyet borzasztó erőfeszítések árán tudunk csak fenntartani? Mi a fontosabb: tökéletes anyák legyünk, vagy boldogok? Esetleg mégis létezik nagybetűs Tökéletes Anya, aki boldog is? Lehet valaki úgy tökéletes anya, hogy nem mos fel minden nap, nem jár fodrászhoz hetente, vagy nem viszi ágyba a reggelit a családnak, de boldog és boldoggá teszi a családját a hibáival együtt?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.08.21 15:46:00Alvomacko

  Aurin: nagyon-nagyon sokat fogok Rád gondolni a hétvégén!

  Állítólag szép idő lesz.

  És ne idegesítsd magad semmin. Úgyis mindig lesz, aki majd mond valami okosat. Bősz bólogatások mellett egyik füleden be, a másikon ki. :-)  Nagyon-nagyon sok boldogságot Nektek!

 • 2007.08.21 15:49:59csimbike

  Hát, ha az elég szakmai tudás, hogy felsőfokú gondozónői végzettsége van valakinek...

  Ha meg az elég tapasztalat, hogy bölcsődei gondozónőként lenyomott 15 évet, és mellesleg felnevelt két sajátot....

  Nekem így sikerült, de nem volt nagyon könnyű :)

 • 2007.08.21 15:53:26Guruljka

  Tökéletes Anya-Nő-Ember pediglen nincsen.

  Ha meg lenne akkor brí, vagy inkább Bree...

 • 2007.08.21 15:57:31Aurin

  Alvomacko!

  Nagy thx! :-DDD

 • 2007.08.21 15:57:48Alvomacko

  Guruljka: ő melyik? Akinek több gyermeke van? Nem a vörös, ugye?

 • 2007.08.21 15:58:58Alvomacko

  csimbike: aha! Na, ettől fényévekre vagyunk. :-)

 • 2007.08.21 16:06:30Tish

  Aurin

  Mindjárt nézem!:)

  Sok boldogságot kívánok ismét, wiw-en már üdvözöltelek előre a klubban:))))

  Jó szórakozást, és nagyon szép időt nektek!:)

 • 2007.08.21 16:29:27marcianyu

  Sziasztok! Én nem akarok tökéletes lenni, csak teszem, amit az ösztöneim súgnak. Szeretnék tanulni vmit, amíg gyeden vagyok, hogy később jobb munkám legyen. Amikor kismama lettem elköltöztünk (160 km-re), így a régi mhelyemre nem tudok majd visszamenni. Itt elég jó fizum volt, ezért az érdekelne, hogy igaz-e, hogy gyed alatt-ha már terhes vagyok-elmehetek táppénzre?

 • 2007.08.21 16:30:43marcianyu

  Sziasztok! Én nem akarok tökéletes lenni, csak teszem, amit az ösztöneim súgnak. Szeretnék tanulni vmit, amíg gyeden vagyok, hogy később jobb munkám legyen. Amikor kismama lettem elköltöztünk (160 km-re), így a régi mhelyemre nem tudok majd visszamenni. Itt elég jó fizum volt, ezért az érdekelne, hogy igaz-e, hogy gyed alatt-ha már terhes vagyok-elmehetek táppénzre?

 • 2007.08.21 16:31:49Guruljka

  Alvomacko, hát a pszichopatácska vörös. Rend és tisztaságmániás, látszólag egy tökély, de közben brrr, szóval jól adtak neki nevet:-))))

 • 2007.08.21 16:36:12Guruljka

  Aurin, :)))))))  Gondolok majd rád!!!!

  Remélem téged találtalak meg iwiwen ;)

 • 2007.08.21 16:37:36Alvomacko

  Guruljka: Így OK. Már kezdtem azt hinni, hogy komolyan gondolod, mert azóta én is megnéztem, hogy ki a Bree. :-)

 • 2007.08.21 16:44:30panka

  Szerintem az én gyerekemnek pont én vagyok a Tökéletes Anyja. Legalább is eddig még senki másra nem nézett ilyen rajongva. És gondolom, tök mindegy neki, hogy hány diplomám van, hány nyelvet beszélek, sőt még a főtt vacsora se érdekli különösebben.

  De ha ez a kérdés, ti. "Kiből lesz a tökéletes anya" egyáltalán releváns, akkor felmerül: kinek a szemében tökéletes? Mert a pici gyerek úgyis kritikátlanul annak tartja az anyját, a nagy meg akkor is talál benned kivetnivalót, ha belegebedsz. Vagyis lehet, hogy a tökéletesnek tartott anya nem is pont a gyerekei igényei szerint tökéletes?

  Na, nem bölcselkedek tovább :P

 • 2007.08.21 17:31:07Guruljka

  Alvomacko:))))

 • 2007.08.21 21:13:54Micuir

  A feleségem tökéletes anya (és feleség), bár nem mindig hasonlít a post-ban leírtakra. :-) De attól még ímádom!

 • 2007.08.21 21:28:45gyöngy1

  5 és fél honapos volt a nagyobbik amikor el kezdtem a màsoddiplomàmat, és hétfötöl péntekig 8-tol 14-ig a férjem vigyàzott a babàra. Aztàn ö ment dolgozni és én vigyàztam rà. Csakhogy még ott volt a hàzi is: szörnyü volt. Baba orditott (lsd Alvomacko), én is ideges voltam mert ùgy csinàltam végig a képzést, hogy a minimumot mindig teljesitettem, de kutatàsra alig-alig maradt idöm.

  Viszont talàlkoztam emberekkel: ez nagyon-nagyon jo volt.

  Kisebbikkel otthon voltam non-stop. Két baba, 19 ho különbség az szàmomra egyenlö volt a depresszioval és az anyagi csöddel.

  Szerncsére màr 2honapja probaidön vagyok, és egyàltalàn nincs lelkifurdalàsom amiatt, hogy a lànyokkal màs van. Most az Apjuk, de szeptembertöl beindul az ovi és a bölcsi.

  Tudom, hogy amikor hazaérek akkor csak velük foglalkozom. Az hogy az egyik milyen csinyt tesz nem izgat annyira fel mert egész nap màs behatàsok értek (lehet hogy a bölcsiben màr 10-szer megcsinàlta aznap).

  Nem elhanyagolhato szàmomra az sem, hogy van màs mondanivalom is a baba- és a neten talàlhato témàkon kivül.

  Ha jön harmadik, akkor sem maradok itthon 3 évet. Addig amig a baba szopik az szerintem ok (6 és 7 ho volt idàig), aztàn egy részmunkaidöre gondoltam és kb 1-màsfél éves koràtol a teljes munkaidö. Ez persze igy nagyon szép, de majd hogy ezt melyik cégnél lehet megcsinàlni az egy màsik topik...

  (www.gyongy.skyblog.com)

 • 2007.08.21 22:35:38anyaallat

  én itthon dolgozom a baba mellett 10 hónapos, azzal a könnyebbséggel, hogy az uram is itthon dolgozik. Igy tudunk váltani egymás közt, de sajnos így is van "mindjárt-mindjárt" az tényleg nagyon rossz, de azért még így ketten + néha bébiszitter még vállalható. mindenestre komoly szervezést igényel. ha egy kicsit nem figyelek oda akkor még a tiszta ruha kívánalomnak se tudok megfelelni, a múltkor lehányt cuccban mentem be a melóhelyre tárgyalni.

 • 2007.08.21 22:39:36anyaallat

  amúgy meg viccesek ezek a jelenetek: -srácok, zárjuk rövidre most ezt a projectet asap, mert mennem kell szoptatni!

 • 2007.08.21 22:59:08hupli4

  A pszichiáter ismerősöm azt mondta, a tökéletes anyuka már önmagában patológia. :)

  Mondtam én nagy szájjal előre, hogy én nem akarok TA lenni, mégis elolvastam több tonna könyvet (amelyek rendszerint gyökeresen mást javasoltak persze), olyannyira, hogy az első pár hónapban kétnaponta váltogattam a "nevelési elveimet". Amikor már sírtam esténként, hogy mennyire béna vagyok, miért nem tudom eldönteni, hogy mit és hogyan szeretnék, akkor az édes férjem azt mondta okosan: hallgass a megérzéseidre. (ezt már persze ezerszer hallottam addig is, csak vhogy nem hallottam meg igazán) "De már azt sem tuhudohom, mi az éhén megérzésehem, és mi az amit olvastaham" - bőgtem neki. Kicsit fejnehéz voltam na, és ezt csak tetézték a pszichológiai tanulmányaim és különböző terápiás ismereteim. Na, aztán egy idő után hagytam a könyveket a fenébe tényleg. Jó volt ez így végül, mert amúgy sok okosat is írtak, csak valszeg - illetve biztosan - nem bíztam magamban eléggé ahhoz, hogy szűrjek belőle és ne benyeljem az egészet - ellentmondásostul és egészen mást-mondásostul. Most már szűrök és jobban bízom magamban.

  Most sem jó érzés, ha néha türelmetlen vagyok (mert vagyok), vagy nyűgös (mert az is), de most már nem gondolom azt, hogy a Kicsilány nem fog szeretni ezek miatt. Azt hiszem, talán szükségszerű, hogy szülőként időnként belegyalogolunk a gyerkőcünk lelkivilágába (türelmetlenségből, fáradtságból, oda nem figyeléssel, elejtett rossz mondattal akár). De ha a bizalom és a szeretet köztünk megvan, mint állandó "életérzés", akkor reményeim szerint ezek a sebek azért begyógyíthatóak. Vagy olykor begyógyulnak maguktól is.

  Meg még azt is gondolom, hogy egy szerető és igazán partner férj/apa rengeteget tud segíteni abban, hogy az ember lánya jól érezze magát a bőrében. Akár tökéletes, akár nem az.

 • 2007.08.22 00:04:37Medellin

  Én azért nem leszek soha TA, mert lusta vagyok:) A nap 24 óráját a gyerekkel (4 hónapos) töltöm, és amikor épp alszik, akkor én inkább kikapcsolódni akarok. Egy óra netezés, egy óra játék, egy film megnézése, akármi! :) Főzni 2 hete nem főzök, úgy döntöttem próbáljuk meg a rendelést, lehet még pénzben is jobban kijövünk. Mosok, vasalok egyfolytában, de pl. nem emlékszem mikor porszívóztam fel utoljára. Vagy mikor mostam le a tükröt a fürdőben. Vagy tettem rendet az erkélyen...:) Pedikűröshöz, manikűröshöz gyerek előtt sem jártam, magam intézem most is. Fodrászhoz évente mentem eddig is, mert nem festem a hajam, és hosszú. Konditerem azért van esténként, ha a baba már alszik és apa vigyáz rá. Mindenesetre most megyek másoddiplomára, azt tervezem, hogy majd este tanulok (persze; amikor konditeremben vagyok/megnézek egy filmet/apával foglalkozok/alszok/olvasok...:)

  Mindenesetre én is azon vagyok, hogy a gyerek az első, neki TA vagyok, a többi most másodlagos (aminek apa mondjuk nem mindig örül...)

  Amúgy én el nem tudom képzelni, hogy visszamenjek dolgozni, és másra bízzam a gyereket! Legalább 1 éves koráig nem! Remélem nem kerülök soha olyan helyzetbe (anyagiak), hogy muszáj legyen! Nagyon-nagyon remélem!

 • 2007.08.22 09:04:22zigi13

  Sziasztok! Kisfiammal 2 éves koráig maradtam otthon de anyagi dolgok miatt visszamentem dolgozni + hiányoztak az emberek. A két év alatt zombi lettem! Imádom a fiam de úgy érzem nem voltam elég társaság neki.Az otthontöltött idő tápszer + pelus+rohanásból állt (hivatalos ügyek, volt jópár) a főzés + takarítás csak akkor mikor aludt, de mikor nagyobb lett este. Szépítkezés? mikor? Barátok? KIkapcsolódás? erről lemondtam! (2 évig)! Sajna én nemtudtam nagyszülőkre bízni a gyerekemet bébiszitterre meg nem volt pénzem. Az apukával este találkoztunk ( 2 munkahelye volt) lefekvéskor. Szóval tökéletesen magamra maradtam a gyerekkel. Most hogy dolgozom kiegyensúlyozottabb lettem + agyerkőc is közvetlenebb vidámabb. Nekem nem volt választásom el kellett fogadnom a helyzetet. Bár jó lett volna néha a bébiszitter.

 • 2007.08.22 16:37:59mazsola84

  Lehet, hogy ez most nem teljesen ide tartozik, meg másfele is kanyarodott a beszélgetés, de ahogy megláttam a poszt címét két dolog ugrott be, amitől ki vagyok borulva. Nevezetesen a clorox meg valamelyik mosópor reklám. Mindkettő lényege, hogy gyermek teleköpi a lakást sárgarépa illetve és paradicsompürével és anyuka roppant okosan megtapsolja a gyereket és rohadtul örül neki, hogy megint mehet mosni, mert az olyan k_rva jó. Nyugtassatok meg, hogy nem elvárás, hogy egy anya örüljön ennek? Kivagyok az ilyen hülye reklámoktól.

 • 2007.08.22 16:51:11Guruljka

  mazsola84, szívemből szóltál, a mosópor gyártóinak üzenem, hogy emiatt az idióta reklám miatt megfogadtam, soha retkes életben nem veszek tőlük mosóport. Úgy utállom azt a reklámot. "Anya tudja, hogy a repülő étel a legfinomabb", már itt elgurul a gyógyszerem... A férjem ezen mindig röhög, tudja hogy mennyire ugrok rá.

 • 2007.08.22 16:52:53Tünde

  Azért az "Amikor manócska még a pocakomban volt..." kezdetű reklám sem semmi...

 • 2007.08.22 16:57:17Crystalline

  OFF mazsola: jeezzz, hát én nem hinném, hogy ez elvárás lenne. én mindig röhögök az ilyen reklámokon és elképzelem édesanyámat:))) háháááá, hát nem tom, annyira nem örült hogy ha koszosan mentem haza a játszótérről...:)  ON:

  hú, de örülök ennek a posztnak. igaz messze vagyok még azt hiszem a gyerekvállalástól (25 vok) - de már jópárszor elgondolkoztam a fentieken. Hogy tényleg, ez hogy megy? Ehhez reggel 4-kor kéne kelni, nem? Mármint, hogy mindent meg tudj csinálni....mosás, vasalás, takarítás, reggeli ....

  ja meg persze aki még dolgozik vagy tanul a baba mellett...  hihetetlen. és még legyen csinos is.  nehéz elképzelni magam ebben a "szerepben" - hogy menni fog. de biztos megy majd nem? valahogy mindenki megoldja...:D • 2007.08.22 17:04:13jidele

  Tünde, gyűlölöm teljes szívemből azt a nőt Manócskájával együtt! És a mosóporos nőket is! és a csokireklámozó nőket is!

  HOgy jön bárki ahhoz, hogy kvázi megkérdőjelezze a gyerekem iránti szeretetemet, mert nem adok neki ezt vagy azt! Grrrrrrrrrrrrrrr

 • 2007.08.22 17:07:25Tünde

  jidele: szívemből szóltál...

 • 2007.08.22 17:27:38Guruljka

  Szerintem is monnyanak le!

 • 2007.08.22 18:33:46B-

  Tünde: "amikor manócska még a pocakocskámban volt"-anyuka nem az a nő, aki rácsvédő nélküli rácsoságyba teszi be a gyerekét? Ezzel is jól meg tudják fogni az "anyukákat", mindig kiráz a hideg, hogy beüti a gyerek a fejét, meg nem tud mihez hozzábújni alváskor :-)

 • 2007.08.22 18:52:00manci

  A manócskás reklám egyetlen pozitívuma, hogy a többi babás reklámmal ellentétben nem 41 kilós nő játsza az anyukát. Ez a mama kerek képű, gömbölyű vállú. Ez is valami.  A legdurvább nekem egy babahordozó reklám, ahol anya szupervékonyan, szoknyában, magassarkúban libeg tova a gyerekkel teli hordozóval. Na én azt a céget bojkottálnám, ha még emlékeznék rá, mi is a neve!

 • 2007.08.22 18:55:37boribon

  Jéé, nálam is pont ez a két reklám üti ki a biztosítékot! Akkor megnyugodtam, hogy ezek tényleg idióta reklámok, nem én vagyok pikírt, és rosszindulatú.(Persze ettől még lehetek. :-) )

 • 2007.08.22 19:02:30boribon

  Egyébként ma azon gondolkodtam, hogy egy-egy napra bárki lehet TA. Nekem pl. ma asszem sikerült, de ehhez az kellett, hogy a négyheteském kivételesen annyit aludt, mint máskor egy hét alatt, így apát ma egy kisimult arcú, csinos, vidám feleség várja vacsival a (nagyjából) tiszta és rendes lakásban. Ja, persze édes, mosolygós, gödröcskés arcú bébivel. Bocs, manócskával. :-)

  Mit gondoltok, esetleg táncoljam körbe kiskosztümben dalolászva a lakást a felmosóval? Úgy aztán igazi reklámmami lennék...

  (Biztos nagyon pesszimista vagyok, de egy kicsit félek a holnapi naptól... Két ilyen nincs egymás után. Csak a reklámokban.)

 • 2007.08.22 19:23:20manci

  boribon: szerintem felmosás helyett inkább részesítsd apát földöntúli szexuális gyönyörökben. Hogy ne csak TA legyél, hanem TF (tökéletes feleség) is! :)))

 • 2007.08.22 19:39:15kovvacs

  ööö, nálunk sose volt rácsvédő :)))))))))))

 • 2007.08.22 19:41:26kovvacs

  de ez a reklám akkor is egy f*szság.

  Asszem régen azzal fejezték be, hogy a "a babáknak, akiket igazán szeretnek". Férjem hozzáfűzte (ha jól emléxem), hogy a többi szülő pedig nyilván gyermekgyilkos.

 • 2007.08.22 19:58:24Guruljka

  Remélem elolvassa valamelyik nagy reklámcég embere, mert ezek a reklámok konkrétan nekünk szólnak...

  Tessék belőle tanulni. Manócska szerintem már vagy 4 éve megy vááááááááá

 • 2007.08.22 21:12:35Nilufar

  Engem egyszer leszólitottak az utcán, hogy ha van egy kis időm közvéleményt kutatnának. Nincs más dolgom, mint beülni és végignézni egy 15 perces reklámanyagot és erről kérdésekre válaszolgatni.

  Volt időm így bementem és olyan reklámokat néztem amilyenekről itt beszélgettek és közöltem az ott lévő

  kérdezgetővel, hogy nagyon messze állnak a valóságtól a családképeik, amiket a reklámokon keresztül bemutatnak.egy 3 gyerekes anya nem úgy néz ki, mint aki a kifutóról szaladt el vásárolni és nem kacagják körbe a csakádtagok reggelente az asztalt, hogy jaj de jó ma is delmás kenyér a reggeli.

  A csaj bőszen írogatott, de azóta sem változott semmi ezen a téren pedig egy csomó dolgot felsoroltam neki. Ma már azért nem tudok sorolni, mert időközben leszoktam a TV műsor nézéséről a reklámok és a híradóból érkező rengeteg negatívum miatt. Számomra az nem hír, hogy LL junior ujjából az orvos szedte ki a szálkát és hogyan készült fel 4. terhességére Melanie Griffis(vagy hogy írják).

  kicsit off lett lehet bocsi érte:)

  A gyermekpelusreklámok öltek még le teljesen, már némelyiknek olyan hosszú neve volt, hogy kimondani nem lehetett, nameg a vanish reklám...pff...

 • 2007.08.22 21:15:03kovvacs

  Nilufar, van az infórádióban vmi magazin a relkámszakmásoknak. Néha előkerül, hogy ők csinálnának jobb reklámokat is, de a megrendelő cég kisistenei szoktak görcsösen ragaszkodni ezekhez a borzasztó klisékhez.

 • 2007.08.22 21:27:06Nilufar

  Persze, mert a nagyfejű hü*ének biztos van ideje meg energiája reggel mókázni. Szerintem az "amerikai álmot" akarják ezekkel a reklámokkal meghonosítani nálunk, "ha minnél többet látjuk erre törekszünk majd" "ez lesz az alap felfogás" alapon. De Én nem hajlok meg előttük!:D

 • 2007.08.22 21:42:12Guruljka

  Aztat tanultam a ziskolában, hogy a reklámokban azt a képet-helyet mutatják amire vágyunk. Ez még igaz is lehetne, de számolniuk kéne azzal, hogy mennyire idegesítő és mű hatású mindez a női szerepekkel kapcsolatos termékeknél.

  Miközben volt egy tutter pelenkás sorozat, amin mindig mosolyogtam. Az olyan valódi családos, milyen jó, hogy van eldobható pelenka feelingű volt. Apa nyakában ülve pisil a gyermek, meg zuhog az eső és mindenkinek ki kell szállni a kocsiból, de kicsi mázlista..

 • 2007.08.22 21:50:24kovvacs

  És akkor vissza is vagyon kanyarodva az eredeti témához:)  Valahol róka fogta csuka a sztori, mert tényleg vágyunk erre a képre? Vagy csak olyan érzésünk van ettől a képtől, hogy a társadalom valójában ezt várná el tőlünk, hogy erre vágyakozzunk? és már lelkiismeret-furdalásunk tud attól lenni, hogy nem is akarunk (mert képtelenség) ilyenek lenni? És akkor egy kicsit mégis, és marcangoljuk magunkat?  Na remélem, jól összebonyolítottam. Mentségemre legyen mondva, tőlem kb 1-3 méterre kinn feltehetőleg egy nyest(kutya) tesz-vesz (az ablakot már átállítottam bukóra, nehogy letámadjon), és mint ősbpi pszeudofalusi, teljesen be vagyok tojva ettől a kis állatvilágtól:))))

 • 2007.08.22 21:51:53kovvacs

  begyütt a padlásra.

  Viszont ha elkergetem, akkor meg elszaporodnak az egerek. Hehh. Kellett nekem egy szántófölddel szemben lakni :)))))))))

 • 2007.08.22 22:12:57eszter

  :)) állatvilág

 • 2007.08.22 22:16:55eszter

  különbenis, kovvacs, miért nem súlyzózol?

 • 2007.08.22 22:57:10Guruljka

  Szerintem bizonyos részleteire vágyunk és úgy érezzük ezt várnák el tőlünk, de tudjuk, hogy lehetetlen, ezért már nem is akarunk olyanok azaz TÖKÉLETESEK lenni és az nagyon személyfüggő, hogy ezért marcangoljuk e magunkat. Meg függ a frontoktól, meg az anyánktól, meg az anyósunktól, hogy mennyire is illenek be ők a TA képbe.

  Szerencsére egyik sem az. Még nagyobb szerencsémre ezt tudják is.

  És el ne felejtesem, hogy leginkább függ attól, hogy a Párunk mit gondol, illetve attól, hogy mi mit képzelünk arról, hogy a párunk mit gondol.

  Mivel végzett a dolgával az enyém Én már itt sem vagyok.

  Azért én is jól összezavartam a végére...

 • 2007.08.23 01:04:05anyaallat

  hátöööööööööö. én a reklámszakmában vagyok, de szerencsére még egyetlen tökéletes családos reklámmal sem romboltam a közízlést, ellenben már több nem tökéletes családos reklám ötlettel próbálkoztam, de azt valahogy sehogy sem akarták megvenni... Amúgy az említett reklámok szerintem többek közt azért is olyan rettenetesek, mert egyszerű adaptációk, azaz külföldi reklámok, ami a magyar valóságtól totál életidegen, mondjuk szerintem külföldön is a szarabbak közé tartoznak. Ez egyszerűen olcsóbb, mint itthon gyártani.

 • 2007.08.27 10:22:32jidele

  nnnna, én se pályázhatok erre a címre: tegnap egy izraeli rock koncertre vittük Dinát;) Még előtte elaludt a kenguruban, aztán felébredt, amikor már nagyon doboltak. Rezignáltan nézelődött, majd szopizott és aludt tovább:)

 • 2007.08.27 11:48:54eszter

  legalább ütemre evett? :)

 • 2007.08.29 17:29:24Borcsika

  Asszem nem én vagyok a fenti anya. Ugyan dolgozom, ez stimmel. Takarítani 7végén van időm, amikor az apja elviszi egy kicsit. 7végén főzök egész hétre 3-4 félét, azt pusztítjuk hétfőtől péntekig, nekünk jó melegítve, a gyerek meg úgyis eszik a bölcsiben minden nap főtt ételt. Jobbára olyan cuccokat veszek, amit nem kell vasalni, tehát ez is kilőve. A sminket nem bírja az arcbőröm, drága parfüre nincs pénzem, olcsó gatyit meg nem veszek, marad az izzadásgátló dezodor, és ha eljön az este átalakulok mélyen alvó, de nagyon szerető feleséggé.

 • 2007.08.29 20:13:11anita79

  Szerintem olyan, hogy tökéletes anya, nem létezik, mégpedig azért mert senki nem tökéletes. Mindenki megpróbál a lehető legtöbbet kihozni magából, megpróbál jó anya lenni. Ennek függvényében szerintem a jó anya tulajdonságai :

  1. megpróbál a tőle telhető legtöbbet és legjobbat megadni a gyermekének

  2. ha kell fegyelmez és büntet, de ésszerű keretek között

  3. bármikor és bármivel lehet hozzá fordulni

  4. nem veréssel nevel(bár néha egy egy popsira csapás még nem bűn)

  Tudom, hogy ezek közhelyek, de szerintem így lenne jó.

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta