SZÜLŐSÉG

Apa kicsit elhagyta magát

2007. augusztus 17., péntek 14:30

A legtöbb apának, bárhogy tiltakozik is, született tehetsége van ahhoz, hogy csecsemőjére vigyázzon egy fél órát, amíg anya leszalad a boltba. Bébi ordít, apa szakszerűen felveszi, megtámasztja a kis buksit. Szeretettel ringatja, majd leül a deddel a tévé elé.

A video itt megnézhető

Nocsak, nocsak, apa lógó cicijét anya is megirigyelhetné. Talán nem ártana kicsit a férifaknak is odafigyelni magukra és nem csak a terhesség alatt meghízott feleséget cseszegetni. Akinek nem inge...

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.08.23 08:57:25papirbirka

  Napalm, most utoljára: figyelmesebben, mondtam, hogy nem tudom melyik táborba tartozol, az én uram focimániás. Ha utálod a focit, akkor legyen elveszik a neted/playstationöd/nem járhatsz teniszezni/sörözni mittomén, ami éppen a kedvenc cicád. De aztán azt kilenc hónapig tedd le, vagy korlátozd a párod által jónak tartott minimumra és közbe járj el havonta prosztatavizsgálatra és utánna se vígasztald meg magad a kedvenc időtöltéseddel. Tehát nyugi ha akarnád átélhetnéd a kellemetlenségeknek legalább egy részét.  Arra azért kiváncsi vagyok minek jártatok hetente a védőnőhöz méreckedni, a protokoll szerint 4-6 hetente bőven elegendő, remélem nem azért mert gond volt a terheséggel, akkor nagyon bocsánat.  Végül is tök jó, hogy ti így érzitek boldognak magatokat, mert mindkettőtöknek ez az elvárása magával, illetve a másikkal szemben. De ne húzd ezt rá minden kapcsolatra, mert akkor általánosító és bántó lesz, tényleg vannak emberek akiket nem zavarnak a plusz kilók, vagy a fogyás olyan áldozat amit nem tudnak, vagy akarnak meghozni, de ettől még nem lehet őket igénytelennek nevezni.  Egyébként könnyü lenne prédikálnom nekem is, mert alkatilag én is elég vékony vagyok a 174cm/55kg-val, a 18 kg-ból 1 év után 2 maradt de olyan helyeken, hogy a párom kért ne csontosodjak onnan teljesen vissza.  A poszt egyébként arról szól, hogy az apukák is hajlamosak együtt hízni. Hogy állunk veled ezen a téren? Remélem ugyanolyan igényes vagy magaddal szemben, mind életed párjával, mert akkor hiteles csak a hozzáállásod. A jó magas páromat 90 kg-osan kaptam, de volt már 20 kg-mal több is, mégsem éreztem, hogy az érzelmeim bármit is változtak volna, egyedül az egészségét féltettem, ahogy Guruljka is.

 • 2007.08.23 09:00:39Guruljka

  napalm, most aztán már tényleg nem értem, hogy Neked mi bajod van.  A feleséged csodás, olyan amilyennek Te szereted, akkor miért b@szt@tsz itt egy rakás nőt?  Mit számít neked, hogy pl. én mekkora vagyok?

  De légy vele boldog: 170 cm magas vagyok és 90 kg. 46-os a méretem 40-es a lábam, a melltartó méretem meg 90D. Ez elmond rólam valamit? Elmondja, hogy ki vagyok? Most már tudod kivel állsz szemben?

  Egy nagy fenét. Például azt, amit feljebb írtam a hányingerről, meg a gyomorsavról azt nem valami idióta terheskönyvben olvastam, mert a büdös életben nem volt olyan a kezemben, hanem a 2 gyerekem kihordásából merészeltem levonni a "tanulságot".

  És hogy végre felfogd, ha valaki kövér és magát kövérnek nevezi, az nem azért van, mert ez teszi boldoggá, hanem azért mert TISZTÁN látja önmagát. És senkit nem tesz a kövérsége boldoggá, vagy legalábis keveseket, de engem speciel boldogtalanná sem. Fent is írtam, nem kívánok kövérség fan clubot indítani, mert a kövérség egészségtelen.

  Viszont az az elvárás, hogy egy nő MINDIG legyen karcsú és gyönyörű és soha ne engedje el magát, hazavág egy rakás kamaszlányt és felnőtt nőt is!

  Ne én miattam hagyd abba ezt a dumát, mert engem max. felidegesítesz, de bennem nem teszel kárt. Viszont ezt a blogot esetleg olvashatják olyanok akiket TÉNYLEG megbántasz! Esetleg terhesek akik azon aggódnak, vajh szépnek tartja e őket párjuk. Vagy akik azon, hogy ha meghíznak a terhesség alatt nem megy-e tönkre a házasságuk? Nekik olyan nagyon jót teszel...

  Még valami, mert ez mutatja igazán, hogy csak kekeckedni jössz ide:

  Miután azt írtad, hogy a feleséged nem engedte el magát, leírtad azt is, hogy a Somlói galuskát kívánta, akkor már miért ne ette volna.

  JÓ REGGELT ez azt jelenti, hogy a nejed csak ELENGEDTE MAGÁT a terhessége alatt.

  Felfogod már, hogy ez nem dráma?  Egyébként meg ez a duma amit nyomatsz, kb. olyan mintha én azt mondanám a kamasz fiúknak:

  hogy az éjszakai magömlés undorító és ezért ne csinálják.

  Azon kívül, hogy oltári baromság, egy csomó kamaszfiút rendesen frusztrálttá tenne, és még csak semmit se tudnának tenni ellene mert ez hozzátartozik a kamaszfiú-léthez.

  A boldogságom miatt meg nem kell aggódnod, én sem aggódom. O.K.?

 • 2007.08.23 09:10:51Leona

  Guruljka, nagy levegő, nyugi.

  Mi szeretünk téged (is), olyannak, amilyen vagy! (Tkp. PONT olyannak, amilyen vagy!)  Ha megnézed napalm vagy el se olvasta rendesen a kommenteket, vagy csak simán összekeverte, ki mit írt, mert te tök világosan fogalmaztál, neki viszont olyan problémái voltak veled, amire te már előtte kitértél.

 • 2007.08.23 09:20:17Alvomacko

  Guruljak: tökéletesen igazad van!

  "Viszont az az elvárás, hogy egy nő MINDIG legyen karcsú és gyönyörű és soha ne engedje el magát, hazavág egy rakás kamaszlányt és felnőtt nőt is!"

  Az én Kicsi lányom is emiatt szenved. Nálunka családban nem téma az elhízás, én az erről való beszélgetés helyett próbálom egészséges életmódra nevelni a gyerekeimet. És mivel látom, hogy nálam nem csak étrendi probléma a túlsúly, hanem genetikai is, ezért már születésüktől fogva figyeltem a lányokat, hogy melyikőjük hízásra hajlamosabb. A Kicsi az, de soha nem frusztráltam a súlyával. És ma mégis nap, mint nap elmondja, hogy ő milyen kövér meg hájas. Egy francokat! Nem vagyok elfogult anya, de a lányom nem kövér! Normális testalkatú, de nem is lesz sovány sohasem. És nem is állna jól neki. Minddig azt mondom, hogy nem a súly számít! Akár két 60 kg-os nő közül is láthatjuk az egyiket normális súlyúnak, a másikat meg kicsit dundibbnak. A tükör a lényeg szerintem és nem a mérleg.

  És az igazi házasság nem a felek konzerválásáról szól. Hogy mindig ugyanolyan súlyú, hajviseletű, körmszínű, ruházkodású, fiatalságú, intelligenciájú, türelmű stb. egyed maradjon a párunk. Hanem az elfogadás, a kitartás a lényeg. Valami ilyen van az esküvői fogadalmi szövegben is. Akkor sem taszítom el a párom magamtól, ha éppen nem annyit keres, mint kapcsolatunk kezdetén, ha beteg, ha szakállt növeszt, ha a pocakja növekszik, ha már nem akar pezsgőt inni, ha már nem vonzza a bulizás vagy, ha már nem akar mindig vásárolni jönni velem. Hanem együtt változunk. Vele együtt tanulok fényképezni, új gasztronómiai élményeket fedezünk fel, csendesen elüldögélünk együtt otthon, nem zavar, hogy későn fekszik le, nem zavar, hogy sokáig alszik, új hobbknak hódolunk és a piacra meg egyedül osonok ki hajnalban és boldog vagyok, mire felkel friss péksüti várja az asztalon.

  Nem a korlátozás, a folytonos fegyelmezés - még ha ez csak indirekt is, te tudod, hogy mit várna el a másik tőled - a jó párkapcsolat célja.

  Mi nagyon keveset várunk el egymástól. A pontosság és az adott szó nálunk a két alappillér, a többi mindig változik az igényeknek, hangulatnak megfelelően.

 • 2007.08.23 09:22:52Alvomacko

  "a jó párkapcsolat célja." rosszul fogalmaztam. Helesen "alapja".

  És még van benne néhány elgépelési hiba. Bocsi!

 • 2007.08.23 09:23:34Tish

  :)

  Jó reggelt neked is Leona, hidd el, minden grammjáért megdolgoztam...:)

  És a Te véleményed számít, úgyhogy nagy valószínűséggel a nyakadon maradok:))))

 • 2007.08.23 09:27:58Gézengúz_Évi

  napalm...  165cm, 70kg, 90C jelentkezem, szólhatok?;)  csak néhány gondolat...

  Azt írod, ha nem lennének önértékelési problémáink, nem lennénk itt...Khmm...te mit keresel itt?És milyen jogon írod itt állandó kommentezőknek, egy babás blogon, hogy nincs itt semmi keresnivalójuk???

  Ami a feleségeddel TÖRTÉNT!!!, az alkat kérdése, nem a hűde kemény munkáé, ahogy a szavaidból kiveszem...Tehát azt kéred számon itt tőlünk, hogy miért inncs genetikailag olyan alkatunk, hogy rögtön leugranak a kilók szülés után????Álljon már meg a menet...Egyébiránt én tényleg durván elengedtem magam a terhesség alatt, napi két tábla csoki simán lecsúszott, és kb kéthetente ettem mekis kaját is...És a férjem boldogan hozta nekem a tábla csokikat, mert ezzel boldoggá tett...Nem azt fogadta meg anno, hogy szeretni fogja a testemet, amíg ugyanilyen marad...Hanem hogy szereetni fog ENGEM, jóban-rosszban, egészségeben-betegségben, míg a halál elnem választ...MIndezek ellenére...a 40. hétig 7 azaz hét kilót híztam.Úgy, hoyg a 12. héttől gyakorlatilag csak feküdtem...Na erre húzd rá a sémáidat kedves napalm...  És legalább ne írtad volna, hogy te kövér vagy, így még szánalmasabb, ahogy bánsz a kedves nejeddel...De én is csak azt tudom mondani, hogy mindenki megérdemli a párját...nnna...

 • 2007.08.23 09:30:44Leona

  Tish, máris megyek a bótba nyakmerevítőért. :)

 • 2007.08.23 09:33:33Tish

  Guruljka, igazad van mindenben, és kérlek, ne idegesítsd magad napalm miatt!

 • 2007.08.23 09:34:59Tish

  Leona:))))))))))

 • 2007.08.23 09:42:02Guruljka

  Leona, ma én már nem húztam föl magam rajta:-))) Tegnap a késő estében, fáradtan (amit tök magamnak köszönhetek)viszont elguruljkázott a szövegen a gyógyszerem. Ma még egy utolsó kísérletet tettem, hogy hátha megérti Napalm miről beszélek. Mert tényleg borzasztóan károsnak tartom azt, hogy probálja ezt a "világnézetet" terjeszteni.  Alvomacko:))))

  Én azért váltottam életmódot (mert a fogyókúrázásban nem hiszek), hogy

  1. A gyerekeim legyenek egészségesek, ne hízzanak el

  2. Én is legyek egészséges és éljem meg, hogy az unokáimmal játszom

  És én sem vagyok oda a gyönyörűségtől a testem láttán, de ha csini rucit kifejezetten jó nőnek látom magam. Nem is beszélve arról, hogy a férjem rámmozdulása ilyenkor igazol is ;)

 • 2007.08.23 10:34:32napalm

  Tish : bezzegapuka a fenét. látom nem érted a lényeget amit én az első hszban leírtam.

  oda kell figyelni, ennyi. ez egy vélemény.

  idézzed légy szíves ahol én sértegettem először.

  keresnivalód itt? miért ne lenne, olvasgass csak ahogy én is teszem, és ha találok olyan témát akkor hozzá is szólók.

  180 cm /85 kg.  Leona : elég későn írtam a hozzászólást, két film között, elnézést a keveredésért;)

  a te paramétereid nem hinném hogy olyan kiugróan rosszak lennének, nem is tudom miért védekezel itten;)

  egy lényegi információ maradt csak le, tehát mennyi maradt rajtad szülés után (vagy szoptatás után) 1 évvel.  papirbirka : heti védőnő. itt ez volt a protokoll, amit nem is bánt a párom.

  lehet hogy ez volt lett az eredménye?

  a terhességgel nem volt semmi gond, talán erre mondják hogy "tankönyvi anyag"?;)

  én is ingadoztam súlyban voltam 93 sőt 82.

  párom anno 55 kilósan kapott:))

  borzalmasan néztem ki.....

  igénytelenség : csak más nőket idéztem. "sorstársaitokat" akik átélték a 9 hónapot és maradtak "normális" testalkatúak. szerintük.

  a te alkatod is teljesen normális, nem is értem miért írogatsz ide (persze nyugodtan írjál, csak a témához való hozzászólásodat nem értem)  Guruljka : semmi. miért basztatnék? írtam, akinek nem inge ne vegye magára.

  ha úgy érzi hogy terhesség után rajta maradt 15-20 kiló plussz jól áll neki, normális, egészséges, akkor éljen vele nyugodtan.

  „170 cm magas vagyok és 90 kg. 46-os a méretem 40-es a lábam, a melltartó méretem meg 90D. Ez elmond rólam valamit?" -- nem vagy kis ember az biztos.

  de ilyen is voltál a gyerek(ek) előtt is?

  mert ha igen, a természet így hozott létre egy szavam sincs. de ha nem....(a többit hozzágondolhatod)

  hölgyeim! itt most nem a fent maradt 5-8 kilóra gondolok, hanem amit fentebb is említettem 15-20 kilóra!

  tehát aki abba a csoportba tartozik ha megkérhetem csak az essen nekem.:) dobálhatjátok a mókusokat:D

  "Viszont az az elvárás, hogy egy nő MINDIG legyen karcsú és gyönyörű és soha ne engedje el magát, hazavág egy rakás kamaszlányt és felnőtt nőt is!" -- én biza nem várom el. akkor anyámat is megtagadnám.

  nem erről indult a vita ha visszaolvasol.

  "JÓ REGGELT ez azt jelenti, hogy a nejed csak ELENGEDTE MAGÁT a terhessége alatt." -- igen, de figyelj: MÉRTÉKKEL!

  "Egyébként meg ez a duma amit nyomatsz, kb. olyan mintha én azt mondanám a kamasz fiúknak:

  hogy az éjszakai magömlés undorító és ezért ne csinálják.

  Azon kívül, hogy oltári baromság, egy csomó kamasz fiút rendesen frusztrálttá tenne, és még csak semmit se tudnának tenni ellene mert ez hozzátartozik a kamaszfiú-léthez" -- ne írjál ilyen bődületet légyszíves.

  a kamasz fiúk (éjszakai) magömlése biológia folyamat, míg a nők elhízása nem (csak).

  ezt nem lehet egy kalap alá venni.  Gézengúz_Évi : "165cm, 70kg, 90C jelentkezem, szólhatok?;)" -- persze;)

  nem az számít milyen vagy most hanem hogy miként indultál.

  kövérnek érzed magad? fogyjál le.

  vagy nem? akkor maradj így és élj boldogan.

  "Hanem hogy szereetni fog ENGEM, jóban-rosszban, egészségeben-betegségben, míg a halál elnem választ" -- vagy a válóperes ügyvéd, ugye. ;)

  szerintem téged biza frusztrál ez a kis súlytöbblet, mert van itt hozzád hasonló paraméterekkel rendelkező ftárs és ő normális hangnemben írta le kommentjét.

  hiába na, hamar kibújik a szög a zsákból.  uff

 • 2007.08.23 10:49:08papirbirka

  Napalm utolsóutáni, mert nem lehet veled vitatkozni, ha olyan helyesen (férfiasan) átsiklassz komment részeken. Magam részéről befejeztem ezt a vitát veled.

 • 2007.08.23 10:49:09marcangoló

  Jaaa, hogy arról beszélünk, hogy a szülés, szoptatás után egy évvel?! Akkor nekem fogalmam sincs, ilyen még nem volt soha.

  Azt hiszem, te félreérted a dolgot, itt nem kövér nők védekeznek, mert igénytelenek, hanem nők próbálnak meggyőzni erről, hogy kár a fogyásra kihegyezni egy komplex, hormonálisan és pszichésen kiélezett helyzetet. Meg arról, hogy a csinos alak nem minden. De mindegy, eléggé beléd ivódott a Norbi- féle szemlélet.

 • 2007.08.23 10:52:36Leona

  Napalm: MONDOM, HOGY LEMERÜLT AZ ELEM A MÉRLEGBEN!

  Mondtam Apának, hogy töltse fel az irodájukon, de azóta még nem jutott el odáig az elem. Engem meg nem izgat olyan nagyon, hogy hány kiló vagyok, mint téged, és elfelejtettem azóta újra mondani.

  Amúgy meg nem védekezek, nem hiszem, hogy kéne, csak felháborít ha egy pasi ilyen határozott és SARKOS saját véleménnyel bír egy olyan dologról, amit még a saját bőrén sosem tapasztalt. És ezzel mások fölött ítélkezik (brrr, utálom ezt a szót).  Egyébként pedig sejtem én, hogy mit akarsz mondani, csak kicsit nagyon rossz körülmények közt teszed ezt. Általános a támadás kismamák felé, ha nem maradnak az előírt hízási keretek közt, és senki el sem hiszi, hogy de bizony nem zabálok, azt mégis hízok. Engem is csesztetett a dokim eleget. Egyszerűen nem hagyják, hogy élvezzük a terhességet. Én három hónapig nonstop hánytam, az nem volt egy nagy élvezet (és - 3-4 kg), azután pedig szerettem volna NÉHA enni vmi finomat, mondjuk kárpótlásként. Pl. EGYSZER ittam a terhesség alatt fél liter kólát. És minden ilyesmiért akár vadidegenek is beszólnak simán. Persze olyanok, akik még életükben nem voltak terhesek.  Mostanra pedig átmentél sértegetős üzemmódba és ez nagyon nem szimpi.

 • 2007.08.23 11:00:59napalm

  papirbirka : kösz, ez így szokott lenni.  marcangoló : nem vagyok norbi fan, lásd mennyi is súlyom.

  "kár a fogyásra kihegyezni egy komplex, hormonálisan és pszichésen kiélezett helyzetet. Meg arról, hogy a csinos alak nem minden" -- hormonális okokról sajnos nem igazán tehet az ember, ezt aláírom.

  de pszichésről bizony annál többet.

  a csinos alak sem minden de nagyon nyom a latba.  Leona : LEHET ÁM BELE VENNI! :DD

  "amit még a saját bőrén sosem tapasztalt." -- mire gondolsz? hogy nem hordtam ki egy gyereket?

  vagy hogy híztam-fogytam valaha is?

  "Pl. EGYSZER ittam a terhesség alatt fél liter kólát" -- egészségedre. többször is ihattál volna, semmi bajod nem lenne.

  sértegetés? csak azt tudom sértegetni akit ismerek.

  itt maximum a véleményünket fejezzük ki, ki így ki úgy.

  és ismétlem : akinek nem inge ne vegye magára.

  ezek szerint passzol rád ez az ing...

 • 2007.08.23 11:18:16Leona

  napalm: nem lehet, akkor kikapok. És a terhességre gondolok. Az nem sima elhízás, ott a hormonok is jócskán bejátszanak.  Azért a kóláért más beszólt, ahogy most te másoknak másért.  Én peig nem az ingedet akarom magamra húzni, engem nem sértettél meg (és bármit írsz, engem nem fogsz tudni felhúzni, mert azért olyan szinten nem érdekelsz). Viszont másokkal, akiket én nagyon bírok és nálad kicsit jobban ismerek egyszerűen minősíthetetlen hangnemben beszéltél. Ez viszont téged minősít, nem túl kedvezően. Ha szerinted ezek nem sértések voltak, nem tudom, hol van az ingerküszöböd, de mindenestre szomorú, ha ezt nem látod, és ezt már a pasiságra sem lehet fogni.

 • 2007.08.23 11:18:36Gézengúz_Évi

  napalm....

  Sok mindent rám lehet húzni, de hogy frusztrált lennék:))))))))ha kicsit is ismernél, hangosan röhögnél magadon:)

  74kgval kezdtem a terhességet, tehát nem akkor híztam meg...Nem is oly rég voltam 48is...nem voltam boldog...most az vagyok...maradéktalanul.Nem érzem magam kövérnek..De fogyok.De ez csak a szoptatás áldásos(vagy nem) mellékhatása...  És én sem tudom, milyen 1évvel a szülés után..Vagy milyen leszek...Még csak 4hónapos a fiam, és most az a legfontosabb, hogy neki legyen elég anyatej, így végképp eszembe se jut hetente mérlegre állni, nemhogy fogyózni...  "Hanem hogy szereetni fog ENGEM, jóban-rosszban, egészségeben-betegségben, míg a halál elnem választ" -- vagy a válóperes ügyvéd, ugye. ;)  Nem a jövőt vetítettem előre, hanem idéztem a fogadalmunkból, amit templomban tettünk, hittel és meggyőzödéssel, nem divatból, meg hogy legyen zsép templomi esküvőnk...És ez az igazán hívőknek szent és sérthetetlen, úgyhogy kerüljük az elbagatellizálását, mert én ugyan elengedem a fülem mellett, de ezzel másoknak erősen belegyalogolhatsz a lelkivilágába...

 • 2007.08.23 11:26:33Hicudzsi

  Napalm, rég volt, hogy valaki kihozott a sodromból, de neked sikerült.  Eszméletlen mennyire kekec és fura stílusod van. Mivel szabad a véleménynyilvánítás és ez egy nyilvános fórum nem kérhetlek meg, hogy menj máshova abuzálni azokat akik erre ráérnek.  Ezért mégegyszer elmondom: egy várandós nő ha sokat eszik azért teszi mert a szervezete a hormonokkal kényszeríti rá nem azért mert igénytelen.  Ha valaki súlytöbblettel él még nem igénytelen vagy elhanyagolt.

  Az, hogy kire passzol az ing nem te fogod eldönteni.  Azért kérlek kicsit vizsgáld át az álláspontjaidat és menj a tökcsinos szuper feleségedhez, tölts vele több időt ahelyett, hogy itt szivatod az anyukákat egyre inkább személyeskedő megnyilvánulásaiddal. • 2007.08.23 11:28:21Hicudzsi

  Nálam pont ez a válóperes ügyvédes baromság tette be a kaput.

  Mondanék csúnyát rá, de kipontozom. Képzeljétek oda mit mondtam:

  **** ** ******* ****** :)))))))))))))))))))))

 • 2007.08.23 11:47:30Alicelány

  Értem én, hogy mire gondol Napalm, csak szerintem rögtön az első hsz.-ben ez a "az a probléma hogy a legtöbb nő elhagyja magát a terhesség alatt és azt hiszi hogy most aztán ehet bármit." megállapítás volt elég gusztustalan.

  Azzal védekezik, hogy ő arra gondolt, hogy a szülés után 1 évvel.... Hát, ebből az első hsz.-ből nekem nem ez jön le.

  Egyébként szerintem az nem normális, ha egy kismama állandóan a mérlegen áll, és aggódik az alakjáért. Ki a búbánatot érdekli, hogy hány kilóval lett több, amikor épp a legcsodálatosabb dolgot viszi véghez, amit nő csak tehet?!

 • 2007.08.23 11:55:20másutt

  hm. kihagyok egy par napot, es majhdnem lemaradok kedvenc begurulos temamrol! :)  Szegyen es gyalazatnak tartom, amikor egy no feladja a karrierjet, a baratai nagyreszet, es az alakjat (akkor is ha ideiglenesen) azert, hogy egy uj emberi lenyt (es adozo, TB-t fizeto allampolgart ;-) hozzon erre a vilagra, azt szervezetebol taplalja... es e folyamat alatt BARKINEK van pofaja a teljesitmenyet KILORA MERNI, es arra, hogy hany dekat hizott es mit volt mersze enni kivanni mindez alatt!

  Milyen FERFI mereszel eldicsekedni azzal, hogy milyen keveset hizott a noje, vagy elszegyeniteni mast, azzal, hogy milyen sokat!  Kinek mi a koze hozza?  Hogy jon ide Napalm vagy barki mas, hogy az ittlevoket biralja, sertegesse vagy akar stresszelje?

  (es plane azert, mert a no a terhessege, szoptatasa es gyereknevelesi eveit nem azzal tolti, hogy 18 eves cicababa allapotat megorizze, hanem azzal, hogy a gyerekere koncentraljon)  Es egyebkent akarmilyen bombano a csaja, akarhanyas apgar-ral szuletett a gyereke, olvasni (es irni) nem tud, mert rossz helyre rofogte el magat. Ez a cikk az APUKAKROL szol, nem az anyukakrol.  Maradjunk inkabb a temanal, es beszeljuk meg azt, mit tesz melyik ferfi, hogy a terhesseg alatt taplalo, de nem hizlalo, egeszseges eteleket keszitsen a CSALADNAK, egyedul, miutan megvette maga az alkatreszeket, es utana elmosogatott, hogy imadott noje es onmaga egeszsegesen taplalkozzon, eleg vitaminhoz juthasson szezonalis, nem orszagidegen taplalekok altal.

  Es a nonek, mialatt a ferje vasarolt/fozott/mosogatott, van ideje a szemelyes edzojehez jarnia, aki terhesseg-barat edzestervvel biztositja, hogy jo formaban erje el a szules napjat.

  Errol mit gondolunk?  Draga Parom a terhessegem egesz ideje alatt, sajat gondolatra minden reggel fekvotamaszozik es feluleseket csinal, azert, hogy a felsotestet karban tarsa, es SOHA ne kelljen majd a babakocsit nekem felemelnem a hazunk elotti 3 lepcson, viszont o felkezzel is megcsinalja.

  A pozitiv terhessegi tesztem napjan leszokott a dohanyzasrol, hogy fust meg az ablakon se jojjon soha a kozelembe.

  Es SOHA SOHA nem hallottam felole egyetlen biralo szot sem arra, hogy mit iszom, eszem, mennyit hizom en, viszont azt hallom minden nap, hogy egy istenno vagyok, hogy gyereket fogok neki szulni, es mindehhez gyonyoru is.

  Van ilyen ferfi.  Ja es a gyereknek SEMMI baja nem lesz, akar 12,00 kg-t hizik az anyja a terhesseg alatt, akar huszat, semmi kulonbseget nem tesz az apgar ertekben.

  Kolat meg mindenki nyugodtan ihat, csak legyen eleg kalcium a tapanyagaiban. • 2007.08.23 12:32:07donna

  eszemben jutott egy jelenet a Sex&NY-ból: LV-ben kaszinóznak a lányok, amikor egy 120+ pasi beszól a vörös csajnak:

  - na húzd innen a kövér segged! - mire a csaj se köpni se nyelni nem tud, már épp elsonfordálni, amikor az egy bnő:

  - de hiszen nem rég szült, milyen legyen!

  Erre vörös is magára talál:

  - igen és terhes voltam, szültem egy gyereket, és most így nézek ki, DE NEKED MI A MENTSÉGED.

  Kedves Napalm:

  visszaolvastam a hsz-idat, kinek mit válaszoltál. SZvsz ilyen stílusban a haverjaival beszél az ember egy házibuliban. Ez itt igenis sértő, és még ha jó szándékból is tetted, nem illik ide. És nem mentség az, h "akinek nem inge...." vannak célzottan névre szóló válaszaid is ilyen stílusban.

  És igen, vannak nők, akiken a terhesség(ek) után 5-8-10 kg felesleg marad. DE ha ez nekik, a férjüknek nem okoz gondot, TE MIÉRT érezteted velük, h most aztán vége a világnak.

  Mindezt arra alapozva, h a te tiszteletre méltó feleséged egy élethelyzetben milyen eredményt produkált.

  Nem vagyunk egyformák, hál istennek.

  Lehet, h nem vagy norbi-fan, de szépen hozod az ő elveit!

  még egy sztori eszembet jutott: Pamela Anderson-t megkérdezték, h mivel tartja formában magát. Válasza: Tűsarkú cipőben, karomon a két gyerekkel rohangálok egész nap!

  (bruhahah)

 • 2007.08.23 12:35:54Alicelány

  Masutt: a Párod egy kincs! De gondolom ezt te is tudod! ;)

  Az meg fura, hogy idejön valaki, és a szabad vélemény nyilvánítás jegyében elkezd papolni valamiről, amiről gőze sincs.

  Ez olyan, mintha én regisztrálnék egy fizikus fórumon, ahol elmondanám, hogy szerintem hogy is működik a maghasadás. A többi fórumozó meg valószínűleg bepisilne a röhögéstől. Ja, aztán közölném, hogy szerintem nincs ott helyük.

 • 2007.08.23 12:42:34napalm

  No hölgyeim akkor reset.

  Mert nagyon elkanyarodott mindenki a saját nézőpontja felé.  Amiért én hozzászóltam az a cikk utolsó sora volt miszerint mi cseszegetjük a párunkat azért mert meghízott

  „Talán nem ártana kicsit a férfiaknak is odafigyelni magukra és nem csak a terhesség alatt meghízott feleséget cseszegetni. Akinek nem inge...”  Miért lenne az cseszegetés ha esetleg a férj céloz arra (szülés után 1 évvel) hogy drágám de faros lettél?

  Tévedésben éltek, én el tudnám fogadni azt az 5-8 kilót, node basszus ismétlem 15-20 kiló??!!

  Szerintetek az normális gyarapodás? Nanemá! Önámítás. És itt igazolják egyesek magukat azzal hogy a gyerekért mindent, majdnem hogy feláldozza magát a család szentségéért.

  Egészségére.

  Aztán majd ne csodálkozzon azon hogy férje máshol keresi a boldogságot (volt rá példa nem 1x).  Hicudzsi : ez hülyeség. Nehogy a hormonokra fogd már. És ha arra kényszerítene hogy késsel ess a szomszédnak??! Akkor neki esnél? Aláírom hogy valóban előfordulhat az hogy éhségrohamok törnek a nőre, de ez szerinted feljogosítja a megfékezhetetlen zabálásra?

  „Ha valaki súlytöbblettel él még nem igénytelen vagy elhanyagolt.” – na ez a bemagyarázás magadnak. Persze hogy nem az, csak ne csodálkozz ha összesúgnak a hátad mögött. Igen is elhanyagolt. Kivétel az ha betegség miatt van az a súlytöbblet.

  „Azért kérlek kicsit vizsgáld át az álláspontjaidat és menj a tökcsinos szuper feleségedhez, tölts vele több időt ahelyett, hogy itt szivatod az anyukákat egyre inkább személyeskedő megnyilvánulásaiddal.” – feleségem átlagos, nem az a tökcsinos ahogy te állítod.

  Szívatom? Ne viccelj! Egyből ráfogjuk a szívatásra. Vélemény. Ennyi. És rólatok is megvan ama bizonyos vélemény mégha nem is kaptátok az arcotokba;))) Tudjátok nem mindenki meri felvállalni a véleményét mert ahhoz biza már nem elég bátrak.  Aliceleány : „Egyébként szerintem az nem normális, ha egy kismama állandóan a mérlegen áll, és aggódik az alakjáért. Ki a búbánatot érdekli, hogy hány kilóval lett több, amikor épp a legcsodálatosabb dolgot viszi véghez, amit nő csak tehet?!” – gaz nem normális, de nem is kell állandóan a mérlegen állni. Szerintem heti 1 mérés nem a világvége hisz terhesség nélkül is mérjük magunkat hetente, nem igaz?  másutt : normális vagy?

  „Milyen FERFI mereszel eldicsekedni azzal, hogy milyen keveset hizott a noje, vagy elszegyeniteni mast, azzal, hogy milyen sokat!” – nem dicsekvés, szerinted az?

  Vesz a munkatársam egy full extrás 5-ös Golf-ot megmutatja akkor az már dicsekvés?

  Én inkább megnézem, kíváncsi vagyok rá, beszélgetek.

  Rossz oldalról közelíted meg a dolgot, ezért leírom hogy elolvasd mert mint látom nem teljesen olvastad el minden post-ot, lásd az apgar értékeset ugyanis nem én írtam le először:D

  Tehát a te kedvedért :

  Nekem annyi a bajom ezzel a súlyfölösleggel kapcsolatban hogy egyes nők bizony tojnak magukra a szülés illetve a szoptatás után, feláldozzák magukat a gyerekeikért, családért.

  Bizony úgy gondolják hogy megszűnnek nőnek lenni és egyáltalán nem érdekli őket hogy most rajtuk ragadt az a 15-20 kiló felesleg.

  De ha Te abban a tudatban élsz hogy ez neked megfelelő, élj úgy. Totál nem érdekel hisz nem ismerlek. De nem lennék a párod-férjed helyében sem. Persze ő biztosan elfogad, na.

  Miből gondolod hogy külön személyi edző kell ahhoz hogy visszanyerd az eredeti alakodat? Jó hogy nem veszel egy külön Fitness Centrumot. Ugyanmár.

  Ismét félreértesz : „Es SOHA SOHA nem hallottam felole egyetlen biralo szot sem arra, hogy mit iszom, eszem, mennyit hizom en, viszont azt hallom minden nap, hogy egy istenno vagyok, hogy gyereket fogok neki szulni, es mindehhez gyonyoru is.” – én sem tettem semmilyen megjegyzést. Nem hiszed hogy van nő aki alapból olyan hogy odafigyel miből mennyit eszik? Hogy még a gyerek sem látja kárát?

  „Ja es a gyereknek SEMMI baja nem lesz, akar 12,00 kg-t hizik az anyja a terhesseg alatt, akar huszat, semmi kulonbseget nem tesz az apgar ertekben.” – ismét ajánlom olvassál már kicsit visszább, utána írjál.  Donna : nézd akinek valóban sértő (természetesen nem annak szántam, de az én stílusom már csak ilyen) az ignoráljon, ne folyjon bele az esetlegesen kibontakozó vitába mert sértetten távozik. Nem inge ne vegye magára : elolvastad a vitaindító cikket? Tökéletesen ide illik ez a szólás, és ha már a cikkíró használta én miért ne?

  „És igen, vannak nők, akiken a terhesség(ek) után 5-8-10 kg felesleg marad. DE ha ez nekik, a férjüknek nem okoz gondot, TE MIÉRT érezteted velük, h most aztán vége a világnak.” – csak nem olvastál vissza. Ez még nem az a nagyságrend amit én kiemeltem, de nem írom le, megtalálod a hsz-ek között. És természetesen nincs vége a világnak.  kávé

 • 2007.08.23 12:57:47Alicelány

  Napalm: ööö...nem. Részemről én nem méregetem magam hetente.

  Nézd, az én véleményem az, hogy néhány dologban igazad van, de a stílusod hagy némi kívánnivalót maga után, és sokszor nagyon sarkosan fogalmazol. És sokszor tényleg hülyeségeket beszélsz. Csak hogy tudd: én sem voltam még várandós, szóval valamelyest én is kívülálló vagyok. Csak én nő vagyok. :)

 • 2007.08.23 13:05:17donna

  Kedves Napalm: rendben, elhiszem, hogy a stílusod ilyen beszólongatós, de a sűrű bocsánatkérések ezt nem ellensúlyozzák. Társalogj kevésbé bicskanyitogató stílusban és lehet, h jobban figyelnek a mondandód lényegére!  Igen igazad van te többszőr említetted a 20 kg. többletet, és ez lehet a te véleményed amit egy nyílt fórumon bármikor hangoztathatsz. De sztem akár 10- akár 20 ez mindenkinek a magánügye. Nem neked fáj, ha rád akar feküdni.  Nekem speckó az jutott eszembe a cikkről, hogy jópofa h a férfiak, (a nagy átlag) azzal áltatja magát, h a felszedett kilóktól Ő csak férfiasabb lett. A húsba vágó nadrágszíj, a feszülő inggomb jól takarható egy zakóval. Mozogni, sportolni, esetleg diétázni, vagy csak odafigyelni h miből mennyit esznek az olyan kínos, sőt kellemetlen, elvégre ők törik magukat, egész nap hajtanak és csak este érnek rá rendesen enni. Akkor meg már annyit és azt fognak enni amit akarnak. Nekik ne mondja meg senki h mit csináljanak. Elvégre a férfi nem igazi férfi 100 kg alatt.

 • 2007.08.23 13:09:08donna

  Minek méred magad hetente, szerintem ez beteges. És ha méred a súlyod, és egy - két kilóval több vagy mint előző héten, mit teszel?

 • 2007.08.23 13:20:20Leona

  megméri újra, hátha akkor kevesebbet mutat :)))

 • 2007.08.23 13:33:28napalm

  Alicelány : no igen a stílusom hagy némi kívánnivalót maga után.

  donna : úgyszintén.

  nem, már nem mérem magam hetente;) amikor diétáztam akkor mértem.

  most eligénytelenkedtem nyár van, baráti-családi társaság, főzés, sör.

  fel is jött 3-4 kiló.

  ősszel lecsúsztatom. remélem.

 • 2007.08.23 13:34:23Kricso

  Napalm"Tévedésben éltek, én el tudnám fogadni azt az 5-8 kilót, node basszus ismétlem 15-20 kiló??!!

  Szerintetek az normális gyarapodás? Nanemá! Önámítás. És itt igazolják egyesek magukat azzal hogy a gyerekért mindent, majdnem hogy feláldozza magát a család szentségéért.

  Egészségére.

  Aztán majd ne csodálkozzon azon hogy férje máshol keresi a boldogságot (volt rá példa nem 1x)."

  Szerintem ez abszolut független attól hogy mennyit hízik vkinek a párja, a közeli barátnőmnek aki teszem hozzá már a szülés másnapján úgy nézett ki mintha soha életébe nem szült volna, vannak néha ilyen mázlisták, félrement a párja, ehhez aztán semmi köze annak, hogy mennyit hizott vagy fogyott vki, ezek csak kifogások szoktak lenni, ha vki félre akar menni az félre is megy, mindegy, hogy , hogy néz ki a párja.

 • 2007.08.23 13:48:01másutt

  Kricso: teljesen igaz, a vilagtortenelem tele van gyonyoru, sovany nokkel akiknek felrekefelt a parja, vagy elhagyta, en tudom, hogy ez egy buta pelda, de kerem Diana hercegnot megcsaltak KAMILLAVAL. :-)

  Akit szeret a parja, es latja, hogy a sulyaval kuzd, az segit neki EGYUTT egeszsegesen taplalkozni, es egyutt nagyokat setalni es sportolni menni.

  Aki hatalmas vacsorakat fozet maganak a hullafaradt felesegevel, majd megcsalja, ott NEM a holggyel van a baj.  Van egy regi vicc: ha egy no depresszios, kovernek erzi magat, ha egy ferfi depresszios, akkor lekoverezi a feleseget.

 • 2007.08.23 13:49:13Alicelány

  Napalm: örülök, hogy ezt így felvállalod, viszont akkor ne csodálkozz, hogy magadra haragítasz egy csomó nőt. Elég gáz, hogy ennyi idős korodra még nem tudod, hogyan kéne viselkedni egy fórumon.

  Kricso-nak igaza van abban, hogy tökmindegy, ki hány kiló lesz, ha a férje/pasija félre akar dugni, akkor megteszi. De nehogymár csak azért csalja meg a feleségét/párját, mert meghízott, miután világra hozta a gyerekét! És akkor hol marad a többi? Nyilván senki nem azért vesz el egy nőt, mert olyan csodálatos az alakja. Ahhoz kell valami plusz. És akkor ez a plusz már le is van sz*rva, ha történetesen nem néz ki úgy szülés után, mint előtte?

 • 2007.08.23 13:54:06Alvomacko

  Én elhagytam a sovány férjemet. És akkor most mi van?

 • 2007.08.23 13:57:11Alicelány

  Alvomacko: biztos vagyok benne, hogy azért tetted, mert levágatta a haját...

 • 2007.08.23 14:01:54Gézengúz_Évi

  Alicelány :)))))  Ehhez kapcsolódó történet: volt egy 20éves kolléganőm, 180cm, 45kg (kb), állandóan fogyózott, mert kvérnek érezte magát, pedig gyönyörű volt, szioláriumba, műkörmöshoöz, stb járt az összes szabadidejében...És az esküvőnk után amikor visszamentem dolgozni, mondtam, hogy délután megyek fodrászhoz, és levágatom a (hosszú, göndör, természetes szőkésvörös) hajamat...Mire ő csodálkozva, és teljesen őszintén kérdezte: És nem félsz, hogy kiszeret belőled a férjed?

  NO COMMENT

 • 2007.08.23 14:05:43Alicelány

  Évi: ennek a lánynak elég fura elképzelései lehettek a szerelemről, meg a szeretetről! Szomorú!

 • 2007.08.23 14:10:11Hicudzsi

  :)

  Lányok ez már vicc :)

  "Hicudzsi : ez hülyeség. Nehogy a hormonokra fogd már. És ha arra kényszerítene hogy késsel ess a szomszédnak??! Akkor neki esnél? "  Egyáltalán nem hülyeség, tessék kissé elmélyedni a hormonok és genetika terén, sőt ha van kedved kicsit utánaolvasgathatsz evolúciós pszichológiában is a terhesség alatti evésrohamoknak.

  Az meg, hogy nekiesek a szomszédnak késsel tök más kategória.

  A hormonok elég érdekes dolgokat produkálnak a női szervezetben...

  "„Ha valaki súlytöbblettel él még nem igénytelen vagy elhanyagolt.” – na ez a bemagyarázás magadnak. Persze hogy nem az, csak ne csodálkozz ha összesúgnak a hátad mögött. Igen is elhanyagolt. Kivétel az ha betegség miatt van az a súlytöbblet."  :)))))))) Jajj ez csúcs. Lányok ha összesúgnak a súlytöbbletem miatt a hátam mögött na az szép nap lesz :)

  Ezek szerint a hatvan kilós nőknek is fogyniuk kéne??? :)))))))))))))  Több barátnőm van aki 15-20 vagy annál több kiló súlytöbblettel él és sokkal csinosabban öltözködnek mint én - mert nekem nem ez a stílusom - sminkelnek, kozmetikushoz/fodrászhoz járnak rendszeresen és boldogok., csinosak IGAZI nők :)

  "Szívatom? Ne viccelj! Egyből ráfogjuk a szívatásra. Vélemény. Ennyi. És rólatok is megvan ama bizonyos vélemény mégha nem is kaptátok az arcotokba;))) Tudjátok nem mindenki meri felvállalni a véleményét mert ahhoz biza már nem elég bátrak."  Tudod vannak bizonyos társadalmi normák amik szerint lehet - de persze nem kötelező - élni.

  Ha én találkozom egy emberrel akkor az arcát/beszédét figyelem és nem a testalkata alapján ítélem meg, ráadásul ismeretlenekbe nem rúgok bele és nem kürtölöm szét a véleményemet róluk egy nyilvános fórumon ha nem is találkoztunk még soha személyesen.  Persze vannak olyan emberek akikről könyű véleményt alkotni :)  Egyébként érdekel a véleményed ha már ilyen sikeresen rámutattál arra, hogy összesúgnak a hátam mögött az utcán :))) Hátha még tudsz rólam valamit amivel még nem szembesültem :)))))))))))))

 • 2007.08.23 14:14:09Alicelány

  Most nem azért, lehet, hogy én vagyok az antiszoc, de engem baromira nem érdekel, hogy ki mit mond a hátam mögött. Megaztán utóljára általános iskolában ment ez a "fú, ő kövér, ne barátkozzunk vele" téma.

  Na jó, én részemről nem foglalkozom többet ezzel a dologgal, mert szerintem az összes bőrt lehúztuk már róla, amit lehetett.

 • 2007.08.23 14:17:09másutt

  Napalm: igen, normalis vagyok, es egyebkent bomba alakom van, terhesen is, nem ertem honnan jott a "De nem lennék a párod-férjed helyében sem. Persze ő biztosan elfogad, na."

  Kikerem magamnak, hogy feltetelezed, hogy en 'elhagytam magam' vagy akarmi ilyesmi. Es ha igen? :-) Zavarna? Kulfoldon elek, nem fogunk osszefutni nagy valoszinuseggel, ahol en vagyok ott az ilyen szexista arroganciat eleg hamar kinevelik a pasikbol - azokbol akik nem akarjak a jobb kezuket csontig elhasznalni jobb hijjan.  Amivel problemam van, meg egyszer, az az, hogy 2007-ben ott tartunk, hogy egy no akarmit is er el az eletben, az anyasagtol a Nobel dijon at a miniszterelnoksegig, a vegen ugyis az alapjan itelik el, hogy hany kg volt, milyen volt a laba es hogy mekkora volt a melltarto kosar merete.  Ha olyan tok jo dogos a feleseged, miert irrital teged annyira, hogy MAS NOK mit csinalnak a testukkel? Hm? Hogy elhagyjak magukat vagy nem? Miert kell ezzel torodnod es errol orakat irnod egy olyan cikknel, aminek NEM EZ volta temaja, hanem az, hogy a ferfiak hogyan hagyjak el magukat?

  Mi a para targya? Menj haza hozza, adj halat a nodert az egnek es erezd jo, magad.  Es baromira vigyazz, hogy meg ne oszulj vagy kopaszodj meg soha, ne legyen soha semmifele merevedesi zavarod (egyszer sem!), vagy a legrovidebb farkad az utcaban, mert arra is volt mar pelda, szavaidat idezve 'nem 1X', hogy egy feleseg máshol keresi a boldogságot amikor ez bekovetkezik.  Na.  Hogy a csudaban szakadtunk igy el az orig tematol ennyire es miert nem beszelunk inkabb arrol, hogy mi tortenik a pasik testevel/lelkevel az apasag hatasara?

 • 2007.08.23 14:32:16marcangoló

  Másutt :-)))!

  Te, Napalm, arra gondoltál már, hogy ha egy 45 - 50 kilós csajra felcsúszik 15-20 kiló, akkor az még jót is tehet neki?

  Hetente méretkezni? Terhesen vagy terhesség nélkül? Minek? Tényleg nincs más fontosabb, mint az ember súlya?

 • 2007.08.23 14:48:19cantaloupe

  En is jelentkezem: 164 cm, 79 kg, 85C. :)  Az utobbi idoben nagyon ereztem mar magamon a sulytobbletet, felmentem a lepcson es szuszogtam, mint a fujtato kovacs. :)

  Most dietetikus segitsegevel fogyok, 85 kg-rol inditottam. Hetente otszor megyek cardiogepezni, egy alkalom kb. 50 perc es 600 kaloriat egetek el.

  A masik hibam az volt, hogy keson eszem, de akkor ket tanyerral. Egyszeruen este 6 es 8 kozott leszek ehes. Erre javasolta a dietetikus, hogy egyek egy kis harapnivalot (sozatlan magvakat, gyumolcsot, szirszegeny kekszet) delutan 3-kor es 6-kor, akkor nem leszek este farkasehes. Nekem ez bevalt.  Meg terhesseg nelkul sem igaz az, hogy amit megkivanunk, az tuti jo a szervezetnek. En legalabbis tobbszor kivanom a rantott sajtot mint a parolt brokkolit. :)  Szerintem nem arrol van szo, hogy ne egyunk soha fagyit, rantott szeletet a terhesseg alatt, de azt, hogy tablaszam tomjuk a csokit es habzsoljuk a hamburgert, azt meg a legliberalisabb terheskonyv sem irja...nyilvan emelkedik a bevitt kaloriak szama, de szerintem hiba a babara fogni az osszes habzsolast.  En bevallom, hogy az utobbi 2-3 evben tojtam a sportra, egeszseges kajara. Persze, alapbol sem vagyok balettos alkat, de 23 evesen 58 kilo voltam, ugy, hogy ettem mindent. Csak hust nem krumplival, hanem salataval, es este 6 utan nem fosztottam ki a hutot.  Nem vagyok deszkahas-trendino tipus, de szerintem meg lehet talalni az arany kozeputat a gebeseg es a habzsolas kozott ugy, hogy az etel kulinaris elvezet legyen.  Nem ertek egyet mindennel, amit napalm irt, de azt sem tartom igaznak, hogy csak a belso szamit, emiatt hazasodtunk stb. Azert a szexualis vonzodas az agyban kezdodik, oda pedig a szem kozvetiti a vizualis ingereket...es igen, engem zavarna, ha a 75 kilos parom 175 lenne. Ezert teszek en is nap mint nap azert, hogy ujra 58 lehessek, bar soha nem szekal ezzel, inkabb minden nap motival, eszreveszi a fel kilo fogyast is, szoval szavam sem lehet.  Es itt nem is a sulyrol van szo, hanem ugy altalabn eszrevettem, hogy aki sokat hizik hirtelen, annak csokken az eletkedve, aktivitasa, ezzel parhuzamban novekedik a lustasag, fasultsag. Szoval kozvetve-kozvetlenul a belso tulajdonsagokrol, lelki allapotrol is arulkodik a hizas, vagy eppugy a hirtelen fogyas.

 • 2007.08.23 14:59:37másutt

  egyetertek cantaloupe, es hozzatennem, hogy ez a masik iranyban is igy van... a test es a lelek ossze vannak kotve: a hizas depressziohoz vezethet, de gyakran a depresszio vezet hizashoz... de van akinel fogyashoz!

  nem lehet kettevalasztani a testet es a lelket, soha.  es egy kapcsolatban is... a test es a lelek ugyanolyan fontos. (azert jo beszelgetni valakivel szex utan. vagy ELOTT!) akar a test, akar a lelek megvaltozik, akkor az egesz kapcsolat megvaltozik ezaltal.

  ha valaki hirtelen atmegy egy hevereszo ducibol egy konditerem ordoge szalkashasuba (ferfi is es no is!), az is befolyasolja a kapcsolatot, es ugyanolyan nagyon, mintha ez forditva tortenne!

 • 2007.08.23 15:01:37eszter

  Az elfogadható súly egészségügyi okokból fontos (szív és érrendszeri megbetegedések, cukorbetegség, mozgásszervi megbetegedések mindmind többnyire a túlsúlyból adódnak - inkább úgy fogalmazok, hogy túlsúly híján minimálisra lehet csökkenteni a kockázatát, és köszönöm, nem kérek ellenpéldát, mert ez a statisztika)

  DE NEM AZ ILYEN KÖCSÖGÖKNEK, akik hetente bámulják a feleségükkel a méreteket. Ugyanmár!! A férjem maximálisan meg van velem elégedve, meg is lehet, bár nem tettem érte, de én is meg vagyok azzal elégedve, hogy a lakásunk falai között megesz a szemével (is, meg....), de nem jár fórumokra a méreteimet kiteregetni.

  Napalm, Nálad nem stimmel valami. Nem az itt fórumozóknál.

 • 2007.08.23 15:01:53eszter

  másutt, hülyére röhögtem magam

 • 2007.08.23 15:14:52cantaloupe

  Masutt: en elobb lepek a Holdra, minthogy szalkas hasu legyek. :) Gyerekkent nem voltam kover, de gyomrom mindig volt es szerettem is. Meg orokoltem is apamtol, pedig jobb lett volna anyum karcsusag-genjeit kapni, de mit csinaljak...teny, hogy tobbet szenvedek a sulyommal, mint az otvenkilos tunderkek, de ez van, tobbet kell sportolnom, egeszsegesen ennem. Nyafoghatnek, hogy genetika igy meg ugy, de attol nem leszek se szebb, se jobb.  Az eves a legerosebb inger az osszes kozott, de a terhesseg alatt megerosodik pl. a vizelesek szama is, szintugy hormonalis okokbol. De azert a kismama nem ereszti be a gatyajaba, minden onuralom nelkul, nem? Ezen parhuzam alapjan nem ertek egyet azzal, hogy terhesen habzsolni kene. Persze a masik veglettel sem, hogy balnasodas ellen valaki salatazik, kulonfele fogyokurakba kezd.  Egyetertek azzal, hogy minden kismamaban van valami foldontuli energia, istenno-kvalitas. Meg azzal is, hogy alapbol nem a gebeket szeretik a pasik, hanem a kerek mell, gombolyu csipo, domborodo fenek a favorit. De lehet egeszsegesen is noies valaki, en a kozel 80 kilommal mar tullepem ezt a hatart, engem zavar.  A genetika, anyagcsere meg lehet szerencse kerdese, hiszen van, aki eleteben nem cigizik es megis rakos lesz, mas meg fustol, mint a kemeny es 120 evig el. De bizony viszonylag vekony testtel is latszik a rezego, sportolatlan fenek, hiaba 34-es a farmermerete, a bikinialso mindent elarul. Es akkor inkabb legyek 60 kilo egy izmosabb fenekkel, mint egy gizda narancsboros. :)  Ugyanugy a koleszterinszint, a hianyzo vas mind-mind lathatatlan dolgok, de ha valaki hosszu tavon egeszsegtelenul kajal, annak gondjai lesznek ezzel, testmerettol fuggetlenul. En ezert is csinalom az egeszet, mert a paromnak semmi baja a noiessegemmel, alapban en is jokedvu vagyok, de nem akarom a szonyeg ala seperni a problemat. Sokaig szeretnek elni. :)

 • 2007.08.23 15:15:17marcangoló

  Másutt, én az a típus vagyok, aki ha boldogtalan, nem eszik. Most tehetek róla, hogy évek óta nem voltam depressziós? :-DDDD

  Engem speciel zavarnak a kilók, amik ugyan lassan- lassan csorodgálnak lefele, de mivel Blanka már 9 hónapos lesz, eljött az ideje egy kis gyorsításnak. De hogy nekem a zuram hetente elmondja, hogy faros vagyok, meg nagy a hasam, azt nem tűröm el! (Okos férj, nem is mondja, inkább dicsér, ha kettő és fél dekával kevesebbnek látszom, egyébként mélyen hallgat, mert úgy megsértődöm, hogy arról kódul...) Ja, és sokszor elmondtam már, hogy 58 kilósan sokkal kövérebbnek és boldogtalanabbnak éreztem magam, mint most. Hja, aki már egyszer megütötte a mázsát (jó, csak szülés előtt egy nappal), az már tudja értékelni az átlagos testsúlyt...

 • 2007.08.23 15:25:03cantaloupe

  Masutt, erre van egy jo sztorim. :)

  Egyik baratnem 10 eve megismerkedett egy kicsit husos pasassal. O maga is picit terebelyes volt, azota szuletett egy kislanyuk, aki most 9 eves. 2 evvel ezelott baratnem beiratkozott foiskolara, utana szuper allast kapott, azota energikus, reggel 5-kor kel es irany a tornaterem. 15 kilot leadott, gyonyoru, es tele van elettel.

  A parja meg maradt ugyanaz, akivel megismerkedett. Egy kopcos srac, aki nem kepezte magat tovabb, es most feltekeny a felesegere. Ahelyett, hogy dicserne a kitartasat, szamon keri, hogy kivel talalkozik a fintesszteremben, kiert olyan erdemes koran kelni?  Hadd ne mondjam, hogy ez a kulonbseg egyre no es nincs jo hatassal a hazassagukra. Rovid tavon jo, ha az ember parja aktiv, meg motivalo is lehet, de egy otthonulo "couch potato" meg energikus, termeszetjaro, sportos ember hosszu tavon nem jo parositas.

 • 2007.08.23 16:45:31cantaloupe

  Meg egyet tennek hozza: alapjaban nem szeretem, ha valamit hormonalis hatterrel indokolnak meg. Igen, van terhessegi falas, igen, hormonalis hatasra, de a hormonok nem adnak 4 gomboc fagyit es napi bigmac-menut a kezunkbe, ez bizony sajat akarat kerdese is.  Ugyanugy felhaborodunk mi, nok, ha a hutlen ferfiak szettarjak a kezuket, miszerint ok nem tehetnek, hogy allandoan felrelepnek, ennek hormonalis okai vannak, a ferfi nemetol fogva szeret vadaszni, nem kell neki olyan merteku erzelem a szexhez, mint egy nonek...  Szoval a homo sapiens fajba tartozunk, nem a dzsungelben huhogunk a majmokkal, mi gondolkodni is tudunk, nemcsak hormonok es osztonok osszjateka az eletunk.

 • 2007.08.23 17:03:37másutt

  en azt biztosan tudom, hogy attol meg SENKI nem fogyott le, ha baszkuraltak es bantottak a sulya miatt.

  aki tulsulyos, az tudja ezt, es kb 4 eves kortol.

  (en pl el nem tudok kepzelni kegyetlenebbet, mint egy gyereket vagy tinit bantani a sulya miatt, megis sokan megteszik. egy picike is pontosan tudja, hogyan neznek ki a tobbiek es hogyan nez ki o. egy felnott plane.)  az egeszseges motivacio segit. ha valakinek belesegitenek a fozesbe es tanacsokat adnak, az segit.

  ha egyutt sportolnak vele, az segit. ha meghivjak a parkba jatszani, az segit.  cantaloupe es eszter, teljesen egyetertek!

  meg egy okossag amivel osztanom kell az eszt:

  a SOVANYSAG NEM= egeszseg.

  a fitnessz es megfelelo suly = egeszseg!

  65-70 kg-val IS lehet valaki jo eroben, jo egeszsegben, jo hangulatban, ha vigyaz magara, mozog, sportol, megfelelo vitaminhoz jut es tavol tartja magat a karos anyagoktol.

  egy 45 kilos aki cigizik, vagy drogozik azert, hogy annyi maradjon, nem egeszseges, nem peldakep, es sajnos megis sokan csinaljak.

  ha ez nem lenne igaz, egy kokainozo lancdohanyos lenne a peldakepunk (sokszor ez sajnos igaz is, csak nincs ranyomtatva a poszter aljara a kiserosziveg) vagy egy elete utolso napjait elo heroinos. a heroin pl. nagyon szepen fogyaszt!  van mindenkinek egy egeszseges sulya, es ez +/- 5 kg minimum is lehet 2 embernel akinek egyenlo a magassaga... ezt kell elerni. Sporttal, mozgassal, egeszseges kajakkal napi 4-5-szor!

  Kismamaknak, kispapaknak, mindenkinek.

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta