SZÜLŐSÉG

Terhesnapló: bedarál a kismamaipar

2007. augusztus 16., csütörtök 14:23

Terhességem vége felé újabb próbatétel elé állított a sors, ez pedig a kismama melltartóvásárlás. Próbálkoztam már ezzel az elején is, de meglátva a kínálatot, hamar feladtam, azóta azonban újabb két mérettel növekedett a mellem, és a hagyományos melltartók vékony pántja elviselhetetlenül kényelmetlenné vált. Elmentem hát ismét a város egyik kismamaboltjába, és jelentem, a kínálat nem sokat változott.


Ráadásul még az is a tizedére csökkent, mikor mondtam az eladónak, hogy fehér melltartót köszönöm, nem kérek. A hölgy úgy nézett rám, mintha bolond lennék, mire rávágtam, hogy szürkétől kezdve a tarkáig minden jöhet, csak fehér ne legyen. Mindenkinek vannak fóbiái, nem tehetek róla, az enyém a ruha alól kilógó fehér melltartópánt. Úgy érzem magam benne, mintha véletlenül rajtam maradt volna a pizsama. Kiderült azonban, hogy nem jó helyen járok, a kismama melltartók többsége ugyanis fehér, esetleg testszínű, illetve kis szerencsével fekete. Maradt tehát a fekete, ebből a színből összesen két modell volt a boltban.

Felpróbáltam, és hát a kismama melltartó továbbra is a nyakamig ér, és a fél hátamat elfedi a pántja, de kétségkívül kényelmesnek bizonyult. Úgy döntöttem tehát, hogy megveszem, mégha le is kell mondanom az összes kivágott pólómról. A pénztárnál az eladóhölgy, látva a nagy hasamat és a közelgő szülést még meglengetett előttem egy nagyon érdekes, lepedő méretű, fűzőszerű kreációt, - mint utólag kiderült, hivatalos nevén hasleszorító bugyit -, és közölte, hogy nem ártana azt is beszereztem. „Az meg minek?” – szaladt ki a számon, és rögtön tudtam, hogy nem kellett volna, mert a hölgy tekintetéből azonnal láttam, azt gondolja, hogy én a terhességem eddigi részét egy sötét szobában töltöttem, és valószínűleg nem fogok megbirkózni azzal a feladattal, amit úgy hívnak, szülés.

Majd elmagyarázta, hogy szülés után a hasat le kell szorítani, különben ronda lesz, ráncos és lötyögni fog, és most már magamnak kell erről gondoskodni, vagy talán nem hallottam, hogy már nem adnak a kórházban homokzsákot? Be kell valljam, ettől végtelenül megnyugodtam, akkor lettem volna ideges, ha szülés után még homokzsákot is pakolnak rám, mindenesetre annyira megijedtem, hogy azonnal rábólintottam a nyolcezer forintos termékre.

Fizetés előtt a hölgy még figyelmeztetett, hogy ugye a végső hízásom nem lesz több tíz kilónál, mert ha igen, akkor nem biztos, hogy rám jön majd a bugyi. Mire mosolyogva mondtam, hogy a tíz kilón én már bőven túl vagyok, és ekkor megint úgy nézett rám, ahogyan csak az idősebb, szemüveges emberek tudnak, mikor az orrukra tolt szemüveg mögül lassan végigmérnek. „Hát vigyázzon kedves, mert most jön még a java” – mondta végül, én meg nyeltem egyet, és odaadtam a hatezer forintot a nyakig érő melltartóra.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.08.17 15:54:49gida

  Upsz. Ezt nem hallottam még a Kajtárról, akkor elnézést, őt majd kihagyom. Meg megkérdezem az ismerőseimet is, hogy kiket ajánlanak.

 • 2007.08.17 16:12:45Tish

  Alvomacko, kenje magát folyamatosan testápoló krémekkel, és igyon sokat. ÉS keressetek fel bőrtípus meghatározás, + tanácsok miatt egy bőrgyógyászt. Lehet, hogy alkati dolog, és nem lehet ellene tenni, de lehet enyhíteni rajta.

 • 2007.08.17 16:31:22peppermint

  Memme, a cikkben foglaltakra rezonáltam a megjegyzéssel, és mielőtt iszapbirkóznál egyet a "ráadásul szemüveges" kitételen, mint egyesek tegnap a diplomás/nem diplomás témakörön, én is szemüveges vagyok. Úgyhogy nekem szabad... :-)

  A bolt pedig az Anita egyik legnagyobb forgalmú márkaboltja. Ezért továbbra is állati gizda dolognak tartom a kártyamentes vásárlást. Továbbá azért is elvárnám, hogy egy ilyen kaliberű, rohadt drága árut tartó boltban lehessen kártyával fizetni, mert ha veszek egy bugyit és két melltartót, 20-25 ezret hagyok a pulton. Miért vinném készpénzben magammal? Továbbá ha nem tűnt volna fel a T. üzletvezetőnek, a XXI. században járunk. Igaz, hogy "csak itt Magyarországon", de akkor is. Nnnnna. Lehet köpködni.

 • 2007.08.17 16:52:34nagbri

  B: Nagyon szépen köszi! Ezt fogjuk tenni, az elsőnél egyszer-kétszer melegítettük a tejcsit, ha kellett neki pluszban, de nagyon nem szerettük. Most pedig tényleg csak egy-egy alkalomról van szó, amikor majd Keresztanyuka vigyáz rá, mert éppen megyek vezetni!

  Amúgy nekünk is megvan a Spock könyv, talán előveszem. Mondjuk abban mindig okos dolgokat találtam!

  Marywolf: GRATULÁLOK!

 • 2007.08.17 16:55:41kovvacs

  peppermint, ráadásul az már ott majdnem belváros, nem arról van szó, hogy a külkerület legszélének egyik eldugott kicsi egyszemélyes boltja lenne. Sőt, mintha valahogy nem is egy bolt lenne ott, hanem több, vagy több bejárat van, nem tudom, mert csak sétáltam mellette és valahogy "komplexum"-nak tűnt. Tényleg az ott az anyamárkabolt, tehát megtehetnék, hogy tartanak kártyaolvasót.

  (Való igaz, hogy a kártyaolvasó használatáért a boltnak magának kell fizetnie díjat a bank felé. Csakhogy ilyen drága termékek ilyen komoly forgalma után ez meg kell, hogy érje. Ez mégse trafik, ahol nem tart a trafikos néni 100Ft-os műanyag kisautók meg 30Ft-os lufik kedvéért leolvasót.)

 • 2007.08.17 17:01:25peppermint

  Jaja, kovvacs, van ott egy fürdőruci bolt is, meg ők ott nagykerben is nyomják. És hát valóban a Déli mellett vannak egy ugrásra.  Marywolf, gratulálok!!!!!!!!! Hajrá pocakosok!

 • 2007.08.17 17:48:47mancifej

  nekem bejött a haskötő, tök kényelmes volt, hogy tartott. De a hasamat nem tudom, hogy az húzta-e vissza valamennyire, mert még most, fél év után is nagy is és lötyög is. Asszem marad a fogyókúra.  Viszont a szoptatós melltartó meg nekem egyáltalán nem jött be, pedig én is vettem tízezerért kényelmes Anitát, de ma már fel se veszem. Inkább a sportmelltartók hasznosak, amiket csak felrántok és hopp, máris szoptatok. A másikkal meg azért bonyolult, mert ugyan melltartó van szoptatós, igaz, csak fehér, de normális szoptatós póló úgysincs, amivel kompatibilis, és akkor meg olyan bonyolult, hogy a pólót fentről le, vagy lentről fel húzom, és akkor a melltartó kapcsa, meg ilyenek... mire ennek a végére érek úgyis mindenki odafigyel, mert a Mancifej éhesen tátog.  És babakocsit még nem is vettünk.

 • 2007.08.17 17:49:27kistraktor

  Nem tudom, Ti mikor vásároltatok az Anita-ban, emlékeim szerint én kb. májusban és akkor már volt kártyaleolvasó a kismama boltban.

  Egyébként szerintem is az Anita a legjobb, nemcsak praktikus, hanem tartást is ad a mellnek ( mármint a merevítős verzió). Az én mellem 5 kosármérettel lett naygobb a végkifejletre, pedig nem kicsiről indultam (75D), sehol nem kaptam normális melltartót, csak a kékgolyó utcában. Az igaz, hogy piszok drága, és ekkorában már én sem igen válogathattam.

  Csodálkozom is egy kicsit (bár ezért most biztos kapok), hogy akinek egy-két kosárnyit nőtt a melle, nem talál magának melltartót.

 • 2007.08.17 18:46:53peppermint

  Akkor ünnepélyesen bocsánatot kérek az Anita üzlettől.

  Kösz az infót kistraktor!

 • 2007.08.17 18:54:49Memme

  peppermint, köpködjön téged, akinek baja van veled, én csak kérdeztem valamit, ami nem volt világos... jézusom...

 • 2007.08.17 19:03:36Memme

  na és marywolf, nektek meg gratulálok, minden jót meg egészséget és kitartást!

 • 2007.08.17 19:09:29marywolf

  Köszike ezt a hihetetlenül sok gratulációt, le is mentem magamnak az oldalt, hadd maradjon meg emléknek:)

 • 2007.08.17 19:22:15Cake-

  peppermint:  Mikor voltál az Anita boltban?

  Én július közepén, és akkor már lehetett kártyával fizetni.

 • 2007.08.17 20:48:05kovvacs

  Cake, túl vagyunk a témán:) Örvendezünk, hogy már lehet kártyával fizetni.

 • 2007.08.17 20:49:18kovvacs

  Cake, te irceltél valaha?

 • 2007.08.17 21:15:57peppermint  Memme, nem neked szólt.

  Még valami?

 • 2007.08.17 21:56:10Ziffa

  marywolf: Ha még mindig keresel orvost én Dr. Varga Tóth Andreát tudom ajánlani, ő hódmezővásárhelyi, de a szegedi klinikához tartozik, szóval így kívülről neked ideális lehet. Mondjuk én két éve nem beszéltem vele, de nagyon meg voltam vele elégedve amíg hozzá jártam.

 • 2007.08.18 17:41:58Cake-

  kowacs  Rég volt, tán igaz sem volt. :)

 • 2007.08.18 19:20:59Guruljka

  Marywolf gratulálok:-))))))))))  Szoptatós melltartó. Nekem 2 darab volt egy fekete és egy fehér a legegyszerűbb fajtából, amelyiknek a leengedő csattja felül van. Nagyon kényelmes és praktikus volt viszont tény, hogy igen ronda. Viszont nem volt drágább, mint a többi melltartóm. Mivel én tejeresztős fajta vagyok, szinte végig kellett a melltartóbetét is, úgyhogy a formázás meg az esztétika úgyis ki volt lőve:-(((

  Volt még egy kismama fehérneműm, egy hastartógumis gigabugyi. Ami a pocakkal együtt szerintem, meg a zuram szerint is szép volt. Azért vettem, mert 6. hónap végén volt az esküvőnk és gondoltam segít. És nagyon jónak bizonyult, a második bébénél is, amikor valami nagyobb turnéra kellett menni. Egyéb esetekben sima pamutbugyiban nyomtam.

  Cumisüveg melegitőre nem volt szükségem. Fagyasztott tejet meg úgyis mikróban kellett kiengedni.

  Sterilizálóm mikrós volt (AVENT), és nagyon szerettem. Azóta kb a 3. háztartást és gyermeket szolgálja. De persze nem egy létszükséglet. Nekem azért volt szimpatikus, mert egyszerűbb, mint tíz percig forró vízben főzni a cuccost, a vegyszertől meg idegenkedtem. De ez abszolút ízlés kérdése.

  Szanna, az én melltartó méretem ugyanakkora maradt, mint a szoptatás alatt, pedig előtte kisebb volt. Így összességében én is nőttem. Egy régi melltartóm sem jó:-((((((((

  A haskötővel nem volt dolgom, de mindamellett, hogy én biza kövér vagyok a méhem+hasam érezhetően gyorsan visszament. A gyors méhvisszahúzódás segítségére jó lehet a málnalevéltea, de kizáróllag akkor ha megbeszéltétek az orvosotokkal!!!  a:a, kovvacs egyben vagytok még?

 • 2007.08.18 20:41:36Nilufar

  En a 2. babánkkal vagyok a 38. hétben nagyon irígylem az "alkati mázlistákat". Az Én mellméretem sajnos elég nagyot nőtt eddig is és még nem is szoptattam a Zsófit mivel még pocakban van:S A hasam olyan mintha labdát nyeltem volna és sajnos tele van striával, amiről tudom, hogy ott is marad örökre. Bolti "élményem " nekem is van...elmentünk sapit venni a picúrnak és az eladó végig ott állt a fejünk felett és aszisztált a választáshoz de mivel nem volt nagy a választék így nem vettünk, nah, akkor nézett ránk lekicsinylően...A tolakodó "segithetek?"kérdéseket a párom szokta lereagálni, mert Én már kivagyok tőle. Egyébként az igaz, hogy amikor kell valami akkor nemhogy választék vagy egyáltalán termék nincs de sokszor eladó sincs:S

  Lenne egy off kérdésem is:

  van olyan forumja, része a porontynak, ahol nem posztra "kell" reagálni, hanem a nekünk fontos kérdéseket lehet feltenni és választ is kapunk rá olyanoktol mint Ti,vagy épp Tőletek, akik tudják tapasztalatból, hogy mit beszélnek? Csak egy ideje olvaslak Titeket de nagyon tetszik a poronty,örülnék ha beszélgethetnék más kismamákkal ilyen formában:)

 • 2007.08.18 21:08:41marcangoló

  Nilufar, sajnos nincs ilyen rész. Bár közkívánatra lett Poronty- babás híradó. Szerintem félő, hogy ha lenne külön napi dolgokat megdumáló hely, akkor mindenki ott csoportosulna, és a posztokra nem reagálna senki. Úgyhogy mindenki egy éppen futó postba dobja be az aktuális kérdéseit.

 • 2007.08.18 21:52:17Nilufar

  Értem... Azt hiszem, igazad van, elvonódna a figyelem az amúgy nagyon jó kis posztokról:)

  Odaseneki, majd kreálok egy kismamachat.hut:))))

 • 2007.08.18 22:48:26jidele

  Nilufar, az Index fórumai között találsz mindenféle csoportosulásokat. Javaslom a Szülői munkaközösséget, ott találsz mindenféle korú és rendű-rangú csemetékkel bíbelődőket

 • 2007.08.18 22:55:21donna

  Én mostanában a kórházba használandó hálóing problámáján agyalok. Nagyon gáz, ha pizsit visz az ember, mármint viszgálatok és vizitek szempontjából, mivel hálóinget alig hordok, az is inkább polószerű, és nem gombos, h előkapjam belőle a cicit.

 • 2007.08.18 23:26:15Memme

  Donna, igaz nem szüléshez, de műtéthez én pl pizsit vittem, rövidgatyást. Felül meg atlétatrikó forma volt. Másik műtéthez meg - tekintettel a 30 fokra - egy elölgombos valamit, ami hosszú volt és csak két gombot használtam. (apafej nagy ingét) Hálóingem nincs, nem is volt és soha nem is lesz.

 • 2007.08.18 23:33:31marcangoló

  Donna, én erre az alkalomra beszereztem néhány remek kínai gyártmányú darabot. Aztán megörökölte a nagyanyám.

 • 2007.08.19 00:02:18donna

  Na ja elég hülye problémám van, mi a fenének foglalkozom vmivel ami 5 napig tart!!

 • 2007.08.19 00:13:15Memme

  Nem hülye probléma ez, a szobatársam lebafarinotta a nővér, hogy miért van rajta hosszú nadrágos pizsi, amikor térdműtét lesz... :-)

 • 2007.08.19 00:15:29jidele

  én vettem csudaszép kínaiakat, azóta is meghatódom, ha az van rajtam, amiben szültem. Pedig azt hittem, egyszerhasználatos lesz.

 • 2007.08.19 00:40:04Memme

  (most elméláztam azon, mennyire cicces lennék ha hellokitty-s pizsamámban állítanék be szülni)

 • 2007.08.19 07:59:46evatomi

  Marywolf szeretnék gratulálni a két csíkhoz :-))))))!

  Én is hódmezővásárhelyi vagyok, már van egy 2 és fél éves kisfiam, most várom a második babámat, 13 hétben járok.

  A kisfiamat Szegeden szültem Dr. Molnár G. Bélánál. Nagyon elégedett voltam vele, rendkívül nyugodt és nagytudású orvos.

  A másodikat itt szerettem volna világrahozni, de az orvosok nem vállaltak a vérzékenységem miatt :-(((.

  Mentem Szegedre Molnár dokihoz és totál nyugodt vagyok, jó kezekben vagyok :-).

  Én is kérdeztem tőle, hogy okoz-e problémát az, hogy nem szegedi vagyok? Semmit! Ha kötözködnek, akkor azt mondjuk, hogy jöttünk halászlevet enni és itt indult be a szülés, muszáj itt szülnöm :-)...

 • 2007.08.19 08:18:55evatomi

  Azért a témához is hozzászólok, ha már bejelentkeztem. Már régóta olvaslak Titeket és nagyon tetszenek az írásaitok :-)!  Szóval az én mellem nem igazán nőtt meg a terhesség, szoptatás alatt sem, kicsit teltebb lett és ennyi :-(. Dorina melltartót használtam, nem a legszebb darab, de szerettem. Tél volt, nem látszott, hogy nem a legszexisebb darab...Nyáron pedig kissé zártabb felsőket használtam.  A kórházi tartózkodásomra beszereztem 2 hálóinget(nem volt rajtam egyszer sem), de első 2 nap kórházi csodában pompáztam, aztán meg gyorsan riaszottam a férjem, hogy hozza be pizsamáimat, mert csak abban tudok aludni,a hálóing rám tekeredik :-). A személyzetnek sem volt kifogása a pizsi ellen.

 • 2007.08.19 08:40:37Alvomacko

  Nekem szülés után jobb volt a hálóing. Nekem hasközépig gombosak voltak, így a szoptatás nem jelentett gondot. Pisilésnél meg nem lógott le a földre, így azon sem kellett aggódni, hogy milyen bacik ugrálnak rám. Vizsgálatnál meg nem éreztem magam olyan kiszolgáltatottnak, meztelennek.

  Azóta pizsamáim vannak. Azóta műtöttek többször is és mindig aszerint viszem a pizsamát, hálóinget, hogy hol fognak viszgálgatni. Ha deréktől lefelé, akkor hálóing, ha deréktől felfelé, akkor pizsama. Így legalább valamelyik felem takarva marad. :-)

 • 2007.08.19 08:42:27medve1942

  Lányok, én speciel egy hajdani pasi vagyok, három felnőtt gyerekkel a hátam mögött.

  Ha hajlandók vagytok odafigyelni egy 65 éves kopasz és szőrös kujonra, akkor megjegyzem és Ti is jegyezzétek meg: a terhességi csík NEM RONDA, hanem inkább a néhai anyasági érdemrendnek felel meg. És rendes pasi imádja puszilgatni.

 • 2007.08.19 08:45:32Alvomacko

  medve1942: mert mostmár nem vagy pasi? :-)

 • 2007.08.19 09:17:17medve1942

  medve1942: mert mostmár nem vagy pasi? :-)  A kérdés jogos, bár egy majdnem-névrokontól nem szép, ha felteszi...  A válasz: nem ANNYIRA... de azért online még igen.

 • 2007.08.19 09:49:07Alvomacko

  medve1942: egy pasi soha nem szűnik meg pasi lenni! :-)

 • 2007.08.19 12:03:22mamafáni

  Lehet, hogy szexi, és nagyon "anyai" a stria, de azért mégiscsak szebb, ha nincs ott! :-)

 • 2007.08.19 12:26:55Hicudzsi

  Medve :) :) :)

  Ez szerintem nagyon aranyos :)  A poszthoz:

  nem tudom ezt írtátok-e de én teljesen sima melltartókat vettem, mert az egy darab szoptatósmelltartómat otrombának és teljesen használhatatlannak minősítettem. Ráadásul mikor az üzletben rákérdeztem esetleges fekete színűre vagy kevésbé brazsba kivitelre, szinte kikérték maguknak, hogy egy kismama miért akar divatozni :)  Egyszerű pamut, merevítőnélküli melltartókról van szó amiket szinte bárhol megtalálni, több színben is. :)  A haskötőről kifejezetten az volt a véleménye az orvosomnak meg a szülésznőnek, hogy nem tesz jót a szöveteknek, nem segíti a természetes visszarendeződést, sőt okozhat gondokat is.

  Érthetetlen számomra, hogy miért ajánlgatják súlyos ezrekért a kismamáknak a szülés utánra... • 2007.08.19 12:31:03Hicudzsi

  Ha érthetetlen amit középre írtam nem a véletlen műve, elrontottam... :)  Szóval helyesen: egyszerű pamut, merevítőnélküli melltartókról van szó amiket szinte bárhol megtalálni, több színben is. :) Na ilyeneket vettem a szoptatósmelltartók helyett. A cicit kényelmesen felülről ki lehet emelni belőle, mert nem olyan magas, hogy le kelljen venni szoptatáshoz.  érdemes még beszerezni egy nagyméretű kendőt/stólát akármit amit kényelmesen átvetsz a válladon és alatta - mint egy sátorban - elfér az éppen szoptatott gyerek :) Ha jó színes az külön öröm, mert szeretnek játszani a színes csíkokkal :) • 2007.08.19 12:34:16Hicudzsi

  Ímígyen gondoltam a kendőzést: gfx.babaszoba.hu/albums-upload/11/0066/011063/325002m.jpg

  aki szemfüles megtalálja a fiamat a képen :)

 • 2007.08.19 12:34:41marcangoló

  Hicudzsi, mintha Blankát jellemezted volna. Neki az alatt a kettő és fél másodperc alatt, amíg betermeli az aktuális adagját, azért feltétlenül kell játszania is...

 • 2007.08.19 12:55:05B-

  Guruljka: a bébi kajáját (tej stb) nem szabad mikróba tenni, mert az nem egyenletesen melegít, és súlyosan leforrázhatja a gyerek száját, nyelőcsövét akkor is, ha az üveg tapintása kívülről kellemesen langyosnak tűnik.  Én úgy voltam a melltartóval, hogy a terhesség végén már mindegy volt, csak kényelmes legyen. Magasról tettem rá, hogy vastag fehér pántja van vagy akármi. Mondjuk jó nagy mellem van alapból is, meg szétcsúsztak csöppet a bordáim, szóval a végére már csak a kényelem érdekelt.

  Azóta van itthonra kényelmes pamut szoptatós, meg csinos kijárós :-)

 • 2007.08.19 15:03:16Sólyomszem

  B-, istenbizony nem akarok kötözködni, de a tej hőmérsékletét sztem úgyis mindenképp ellenőrzöm a saját csuklómon, mielőtt a bébinek adnám. A nem egyenletes melegítés problémája pedig feloldható, ha kicsit meglötybölöm-rázogatom a cumisüveget. Inkább az nem szimpi nekem a mikrós melegítésben, hogy ahol túlforrósodott a tej, ott a vitaminok egy része biztos kipusztul.

  Melltartó-kérdés: a mostani terhességemnél az volt a gondom, hogy a méretnövekedésen túl a nem eléggé nagy kerületű melltartók a gyomorszájamat nyomták, a nagyobb méretűek pedig a vállamon voltak túl szélesek. Zseniális megoldásnak bizonyult a melltartóbővítő (5 centis pánt, 3+1 pár kapoccsal), aminek darabja 300 Ft volt a Triumph-nál. Vettem egy fehéret és egy feketét és egy csapásra minden szoptatós- és egyéb melltartóm jó lett! :)

 • 2007.08.19 15:35:02szanna

  Én minden kaját mikróval melegítek, mert gázon mindig túl melegítettem az anyatejet, vagy a bébikaját. Szerencsére csak anyósoméknál voltam erre kényszerülve, mert nincs mikrójuk. Nekem nagyon bejött, hogy egy adag kajánál kikísérleteztem, hogy mennyi időre kell betenni a kaját a mikróba, hogy tökéletes legyen, s legközelebb már könnyü dolgom volt. Az igaz, hogy nem egyenletesen melegít fel, de minden használati útmutatóban benne van, hogy melegítés után valamenyi időt hagyni kell, hogy a hőmérséklet kiegyenlítődjön. Mondjuk nem szoktam kivárni ezt az időt, inkább kavarok az ételen egyet, vagy ha folyadék megrázogatom.  Sólyomszem! Melltartóbővítőről most hallok először. Megspórólhattam volna egy vagon pénzt, ha hamarább tudok róla. Köszi az infót.

 • 2007.08.19 15:39:21Memme

  Alvómackó, olvasd el ezt a lányod csíkjaival kapcsolatban:

  velvet.hu/blogok/tejbenvajban/2007/04/18/mit_tegyunk_ha_csikos_a_borunk/

 • 2007.08.19 16:12:45Sólyomszem

  szanna, én is most hallottam róla életemben először, mikor a tényleg kedves Triumph-os eladó néni (Savoya Park) a 125. melltartót hozta ki és végre meg tudtam fogalmazni neki, hogy mi zavar mindben: vállban nem kéne nagyobb, csak mell alatt.

  Neki nyilván nem a 300 Ft-os bővítő eladása a cél, de nem volt szomorú, mert vettem két melltartót is. :)

 • 2007.08.19 18:04:05Alvomacko

  Az én drága jó édesanyám egy mikróval lepett meg a második lányunk születése előtt. Mindent kinéztem volna belőle, csak azt nem, hogy a mikró az ő erőltetése miatt fog a háztartásomba kerülni. Majd egy hétig győzködött, hogy az milyen jó lesz majd nekem, mert sokkal egyszerűbb lesz a melegítés és nem kell aggódnom, hogy kifut vagy odaég a kaja. Ennek már lassan 14 éve és még mindig ugyanazt a mikrót használom.

  Én is mindig összekeverte vagy összeráztam a mikróban melegített cuccot. Soha nem égették meg ennivalóval a lányok a szájukat.

 • 2007.08.19 18:06:19Alvomacko

  Memme: köszi a cikket. El is olvastam. Már csak azt kellene megtudnom, hogy milyen testápolót használjon ez a bikfic.

 • 2007.08.19 22:31:25Guruljka

  B- a mikrós melegítés nem rossz csak okosan kell csinálni. Ahogy magunknak is össze kell kevernünk az ételt az egyenletes hőfokért,úgy a babának is. Nálunk az anyatejjel csak párszor volt rá példa, de ilyenkor jól összeráztuk a cumisüvegben és utána néztünk egy csuklópróbát. Bébiételnél,meg az üvegben melegítettem, azután kiraktam tányérba és jól átkevertem, majd ellenőriztem. Így soha nem volt gond. Viszont képzeld, az én Kicsim nem volt hajlandó meginni-enni semmit 1 éves koráig ami nem az Ő ízlése szerintei langyos volt. Még az anyatejnek is az általa elképzelt hőfokúnak kellett lennie. Talán kétszer próbáltam neki kiolvasztottat adni, de nem itta. Se vizet, se teát nem akart inni, mint utóbb kiderült ezért. Nyáron akartam volna neki némi plusz folyadékot adni. Aztán apám egyszer eltalálta az igényét egy teával és utána már úgy csináltuk. A Nagyfiam viszont, ahogy írtad, itta hidegen is simán. Szóval úgy tűnik ez is, mint minden a gyerkőcöknél eltérő lehet:)))

  Még a hálóing és pizsi ügyben:

  Én a második szülés utánra két pamutpizsit vittem a kórházba és nekem jobban bejött,mint a hálóing. Valahogy biztonságosabban éreztem magam benne. Alatta volt egy szoptatós melltartó és persze bugyi. Így szoptatásnál ugyanaz volt mint otthon 1 évvel korábban a Naggyal. Felső felhúz, cicifix lecsatol és hajrá. Vizsgálotaknál,meg úgyis le kellett tolni a bugyit is. Az első szülésnél volt végiggombos hálóingem, meg féliggombos is. Utóbbin képtelen voltam a nagyon dúzzadt ciciket kitolni,előbbi meg állandóan kigombolódott. Mondjuk a 90 D-s szoptatós melltartóban alig fértem el a szülés utáni napokban, akkorák voltak a melleim. Hát ez is igény függő...

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta