SZÜLŐSÉG

Sziget ajánló: utcai show és táncház

2007. augusztus 12., vasárnap 13:28

A hétfői Szigetre ajánlunk bábszínházat, utcai show-t, cirkuszvarietét és a szülőknek késő este Hangzó Helikon koncertet, amelyen a Kaláka együttes, Ferenczi György és a Racka Jam ad közös koncertet Kányádi Sándor, Kosztolányi Dezső és Petőfi Sándor megzenésített verseiből.Augusztus 13. Hétfő
Vándor Vurstli

16.00 Ládafia Bábszínház (Néder Norbert): Viadal, avagy a kakas a császár és a gyémántfélkrajcár
Néder Norbert ládafiájában újabban egy kiskakas lakik, peckesen, harcosan küzd a szóbajöhetőkkel, császárral, sereggel háborúzik a jogos jussért. A cseppet sem békés történet igazi vásári ribilliót ígér mindenkinek.

17.10 Olof Zitoun (F): Le Cirk Topolini

 Lendületes utcai show, ahol a szereplők elkápráztatnak minket trükkjeikkel és elbájolnak végtelen kellemes, kissé pikáns, de kicsit sem bántó humorukkal. Felhőtlen szórakozás és kacagás kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Cirkusz kedvelőinek és mindenkinek, aki szereti a humort!

18.20 C’é chi c’ha Teatro (I): Földalatti sóhajok
A föld alatt egy apokalipszis utáni világban, ahol az élet továbbra is ellenáll és kitart, két fura karakter, mely már megszokta a kihalt, magányos világot, fura-vicces módon találkozik kitartva a valóság formálásának vágya mellett. Magányuk és vágyuk hajtja őket, hogy megváltoztassák a világot, hogy tegyenek a háború ellen.

19.10 SalsaCirk – zenés-táncos cirkuszvarieté

19.50 Christoph Engels (D): Comix, Chaos, Capriolen
Nem csak egy rámenős utcai artista, hanem egy igazi vicces pofa, bohóc és komikusművész, kommunikációs profi és rögtönző zseni, hihetetlen beszelő képességgel. Energiával és érzelmekkel teli műsorában egyaránt megtalálhatóak a szép képek, és a feszültséget keltő pillanatok utáni vadászat. Emellett az állandó kapcsolat a közönséggel. Ha eközben néha a túlfeszíti a húrt, akkor az mindenképpen akarattal történik: ugyanis így még érdekesebb...

20.30 Olof Zitoun (F): Bistrot

A társulat színházi ihletettségű műsora. Élő zenei kísérettel izgulhatunk végig egy bárjelenetet, melyben persze ott a pincér, a csapos és a törzsvendég. A keleties zene azonnal más világba repít bennünket és megérkezve tátott szájjal figyeljük, mi is történhet egy bisztróban, ha elszabadulnak az indulatok!

22.00 Hangzó Helikon koncert
A Kaláka együttes, Ferenczi György és a Racka Jam közös koncertje Kányádi Sándor, Kosztolányi Dezső és Petőfi Sándor megzenésített verseiből.

A Civil Szigeten a NANE Egyesület sátrában a szigetlakók minden délután feltehetik kérdéseiket a családon belüli illetve a partnerkapcsolaton belüli erőszakkal kapcsolatban. A NANE Egyesület immár 13 éve foglalkozik Magyarországon a családon belüli erőszak áldozataival, elsősorban nőkkel és gyerekekkel. Főtevékenysége a számukra fenntartott segélyvonal működtetése.

Táncoslábú családoknak ajánljuk az iWiW Világzenei Nagyszínpadán 18.15-kor kezdődő Muzsikás együttes koncertjét.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.08.12 14:19:05Guruljka

  Kedves Tünde!

  Ha jól számoltam, akkor a címlapon 13 cikkből 7 a Szigetről szól. Személy szerint nekem ez már sok. Nem lehetne ezt egy kicsit mérsékelni? Továbbra is várom a jobbnál-jobb programajánlóidat és a többiek más témájú postjait!

 • 2007.08.12 14:49:41kovvacs

  Guruljka, megszavazzuk helyette a "hogyan ütik agyon a gyerekeiket a kínaiak állami születésszabályozásban" típusú postokat? :)))))

 • 2007.08.12 17:43:27Tünde

  Guruljka, mint már említettem, a Sziget ajánlók és beszámolók (napi 2) a szokásos posztok MELLETT vannak és nem helyettük.

  Most a Szigetről szól minden, elég ha csak az Index címlapot nézed. Már csak 3 napig tart, de ez idő alatt is fogsz a beszámolókon kívül is érdekes témákat és posztokat találni.

 • 2007.08.12 21:37:23Guruljka

  Kedves Tünde, jó-jó értem én, és semmi harag csak besokaltam kicsit tőle. Ugye értesz?

 • 2007.08.12 21:46:30Tünde

  Értem én. Kinek a pap... :)

  Próbáld meg átugrani a nem tetsző posztokat, illetve küldj nyugodtan témajavaslatot, miről szeretnél olvasni.

 • 2007.08.12 22:44:39tigrincs

  Tünde!

  Az index oldalát nézve felmerült bennem, hogy vajon mennyit fizetnek a sziget szervezői ezért rengeteg reklámért, amit próbáltok ajánló meg beszámolóként elsütni.

  Hacsak nem rokona az index vezetésének a sziget vezeteése akkor uis kizárt, hogy mindezt szívszerelemből tennétek. Ez bizony REKLÁM a javából. És már nagyon kilóg a lóláb!!

 • 2007.08.13 10:59:39Illatos nyár

  A mai informatikai hírlevél is sziget hírrel kezdődik. :-)  Most ez a nagy durranás a közéletben, illetve hogy Molnár anikó felvarratja újra a melleit, szójaitalban támad a guargumi, s a hamász mindenkinek beszólt.  Mai színes:

  Megmenekült az újszülött, lepottyant a teherautóról.  inforadio.hu/hirek/eletmod/bulvar/hir-141683Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta