SZÜLŐSÉG

Sziget ajánló: mesék felnőtteknek a házaséletről

2007. augusztus 11., szombat 14:56

Vasárnapra a szokásos gyerekprogramok mellett felnőtteknek való előadásokat is ajánlunk: a bűvészshow és a légiakrobatika bemutatón kívül felnőtt meséket hallgathatunk a Vándor Vurstli programhelyszínen, például a Ezek a mesék a házasélet viszontagságairól, a mindennap robot nehézségeiről, fűszerezve szerelemmel, dunna alá kacsintó pajzánsággal és nevetni való kis emberi gyarlóságokkal.


Vasárnap, augusztus 12.
Vándor Vurstli

16.00 Berbencés Vándorszín (Gulyás László): Mesék felnőtteknek Magyarország hétmérföldes mesemondója, felleghajtó garabonciás diákja igazi felnőtt meséket mesél, mert a mese mindenkié lehet.

17.00 Susán Péter bűvészshowja

17.30 JuggleRike: Napi ajánlat

18.00 Langaléta Garabonciások: Fehérlófia

18.20 Douxfou (D-F): L’Echos des Pieds Cirkusz, tánc és mozgásszínház, a négy művész találkozópontja, akik a saját és közös identitásukat keresik saját eltérő hátterükből indulva. Lírai, vicces és esztétikus üdvözlet minden nézőnek!

18.45 Légi akrobatika bemutató

19.00 C’é chi c’ha Teatro (I): Földalatti sóhajok A föld alatt egy apokalipszis utáni világban, ahol az élet továbbra is ellenáll és kitart, két fura karakter, mely már megszokta a kihalt, magányos világot, fura-vicces módon találkozik kitartva a valóság formálásának vágya mellett. Magányuk és vágyuk hajtja őket, hogy megváltoztassák a világot, hogy tegyenek a háború ellen.

20.00 Circo Menjunje (ARG): Aqui y Alla Tan Bien A három karakter utazása a bizonytalan végzet felé, épp csak annyira bizonytalanul, mint az élet maga. Az utazásra meghívják a nézőket is megosztva velük az izgalmas pillanatokat, teli mutatvánnyal, mint zsonglőrködés, egyensúlyozás, rendkívüli nehézségű akrobatika mutatványok, és mindez sok humorral kísérve! Circo Menjunje egy új, de valójában régi társulat. Akik a mindenhová elvinnék a cirkusz élményét, és azért alakultak, hogy szórakoztassanak és elámítsanak.

Felkereshetjük a Civil Szigeten található Fővárosi Állat- és Növénykert sátrát is, ahol fotókiállítással, játékos feladványokkal és meglepetésekkel várják a látogatókat. Az Index információi szerint tanulmányozhatunk oroszlánkoponyát és strucctojást, valamint bütykös csótányt is lehet simogatni.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.08.12 22:50:48mumpic

  Elég a sziget reklámokból!!!

  Ez egy könnyűzenei fesztivál. Semmi köze a porontyhoz. Főleg ilyen mennyiségben.  Miért nem elég, hogy az indexen már semmi másról nem lehet olvasni csak erről? Kénytelen voltam másik hírportált keresni. Lehet, hogy másik babás blogot is keresnem kellene?

 • 2007.08.13 09:06:32tigrincs

  mumpic!

  Eltűnt a sziget reklám az index krzdőlapjáról. Nyilván nem csak neked nem tetszett.

  Most már csak a porotyról kéne vkinek eltüntetni ezt a rengeteg gusztustalan reklámot. Ami persze csak ajánló.... • 2007.08.13 09:18:36regi

  ha ennyire böki a csőrödet, minek olvasod? egyébként az index címplapról sem tűntek el a szigetes cikkek, csak lejjebb kerültek.

 • 2007.08.13 10:27:32tigrincs

  Hát én ilyen perverz vagyok.....

  Egyszerűen érdekelt, hogy ez csak az én csőrömet böki vagy másét is.  a jelenlegi állás szerint 9 szigettel foglalkozó cikk van a porontyon. Lehet, hogy csak szerintem sok, de a hozzászólások számából itélve senkit se érdekel tulságosan. Aki meg hozzászólt az azt írta, hogy biz nem viszi oda a gyerekét. Akkor miért kell a porontyon ennyire erőltetni ezt a témát?  És ismerem Tünde hozzáálását, ha nem tetszik ne olvasd. És persze a maga módjám igaza is van. Tudom én, csak bánt, hogy ez lett a porontyból: REKLÁM egy könnyűzenei fesztiválnak.

 • 2007.08.13 10:57:01Tünde

  Tigrincs: nem tudom, miért van ennyire ellenedre ez a könnyűzenei fesztivál, amelyen nap közben vannak gyerekprogramok is. Most épp a Sziget zajlik, ahol a Poronty is kint van, és pont az a lényeg, hogy megpróbáljuk szülői, anyai szemmel nézni a dolgokat, hogy ne csak az jöjjön le a legtöbb embernek, hogy a Sziget egyenlő földön fetrengés és berúgás, ugyanis már rég nem csak erről szól.  Ezt a vonalat próbáljuk erősíteni azzal, hogy leírjuk a kinti tapasztalatainkat a gyerekkel, hasznos tippeket adunk gyerekes szigetelőknek vagy igyekszünk olyan programokat ajánlani, ami egy szülőt érdekelhet.  És mint a legtöbb téma, van, akinek bejön, van, akinek nem. Egyébként nem a kommentek száma mutatja meg, hogy hány embert érdekel egy cikk.

 • 2007.08.13 12:01:00boszor

  Télleg komolyan gondolja valaki, hogy tíz évesnél kisebb gyereket abba a porba/sárba, akárhány (egy hete folyamatosan) részeg/drogozó ember közé kell vinni? Mit mond neki anyu, ha megkérdi: mitől olyan furcsa a bácsi?

  Ja, részeg, kicsikém.

  Anyuuu, és a másik?

  Az is.

  És az ott miért az utcán alszik?

  Hát az meg nagyon beszívhatott.

  Nem is értem, Szigeten miért kell gyerekprogramot szervezni. Nem gyerekeknek való, passz.

 • 2007.08.13 12:11:30Tünde

  boszor: na, pont ez ellen az előítélet ellen küzdünk... Jártál már kint nap közben valaha?

 • 2007.08.13 12:23:11boszor

  Napközben nem, épp a fent leírtak (meg az éjszakai alvás pótlása:) miatt. De mielőtt rám szólna valaki, hogy látatlanban prókátorkodom, voltam elég hasonló fesztiválon (este sok koncert, sok fiatal, aki elengedi magát, pia rogyásig), kint alvóként is. És onnan a tapasztalat, hogy tíz éven felülieknek.

 • 2007.08.13 12:32:11boszor

  homar.blog.hu/2007/08/10/lopjal_magadnak_vigasztalt_az_inkalos

 • 2007.08.13 12:32:54Tünde

  Akkor javaslom, hogy egyszer nézd meg a Szigetet úgy déltájban, teljesen nyugis, nincsenek tántorgó emberek, maximum álmosak. :)

 • 2007.08.13 12:33:12boszor

  homar.blog.hu/2007/08/09/fenykepezot_gyujtenek_az_inkalosok_a_szi

 • 2007.08.13 12:41:45cantaloupe

  Ezekrol a szigetes posztokrol az jut eszembe, mikor anyuka meg van gyozodve rola, hogy a tokfozelek finom, egeszseges, gyerekeknek valo taplalek, es hiaba tiltakozik a ded, csak tomi es tomi vele, egyre mosolyogva, mintha mas etel nem is letezne...  Pedig eppen most lehetne irni a videki varosok kulturajarol is, van pl. Gyori Nyar, Viragkarneval, bakonyi kirandulas is, amit igy augusztus honapban el tudnek kepzelni. Szerintem mindegyikben tobb fantazia van, mint deltajban a tuzo napon alvo bacsikat kerulgetni. Valamint be lehetne bizonyitani, hogy 8000 Ft-os napijegy nelkul is lehet jol szorakozni, akar videken is. Vagy a videki nyarrol dexterke cikke volt a mervado? :O

 • 2007.08.13 12:50:26kovvacs

  Tünde, én már jártam ott többször életemben napközben, de nem voltam olyan állapotban, hogy megmutassanak egy gyereknek :PPPPP

 • 2007.08.13 13:07:02kovvacs

  Na mosmá előjövök legjobb szigetes sztorimmal.  Nem titok, többször írtam, hogy vallásos családban nevelődtem, nyilván ismerek számtalan vallásost, papokat, szerzeteseket is szép számmal.

  Pont egy ilyen bekómázott szigetes délelőttömön történt, hogy összefutottam egy régi haverommal, akit már úgy ismertem meg, hogy szerzetes volt. Nem mondom, hogy nagy ész gyerek volt, se baromi jól lehetett vele hülyülni, laza srác volt. Jó rég nem láttuk egymást, dumáltunk, együtt kerítettünk valami ebédet. Közben mesélte, hogy nagyon belelendült a karizmatikus mozgalomba.  A karizmatikusokat úgy lehet elképzelni a katolikusokon belül, mint azt a társaságot, amelyik a szó legeslegjobb (és legrosszabb) értelmében a leginkább hasonlít a szektákra. Kevés ideológia, sok lelkesedés, hihetetlen közösségek, nagy éneklések, bulik, őszinte hit, megtérések. Magával ragadó emberek mindazoknak, akik számára vonzó és otthonos egy ilyen hely, és sokaknak az. Mert a hitük élő valóság és nem papírszáraz elmélet.  Naszóval ez a szerzetes haverom is benne volt egy ilyen társaságban. Közben előkerült egy excsöves fickó is, mesélte, hogyan jött ki az alkoholizmusból a karizmatikusokkal. Jó fej volt. Kérdezték, hogy imádkozhatnak-e értem, mmint a szerzetes meg az excsöves, benne voltam. A fejemre meg a vállamra tették a kezüket és imádkoztak. Ezotériában jártasok számára írom le, hogy küldtek ők aztán mindenféle hullámot, volt abban meleg, energiabomba, mindenféle, én meg finoman zártam a kapukat, hatásuk nemigen volt. Aztán hívtak, hogy menjek velük, mert ők körbe szoktak menni a Szigeten, és csak úgy megszólítanak embereket, beszélgetnek velük az életről, róluk és Istenről. Más dolgom nem nagyon volt, hát mentem velük. Előkerült egy exkatona is, mászkáltunk körbe. Én főleg az excsövessel dumáltam. Végül jó hangulatban búcsúztam tőlük, mentem valamelyik koncertre. Elhívtak a szokásos karizmatikus összejövetelükre, amelyet már a Sziget után tartottak.  No, rövidre fogva, mivel megígértem, elmentem erre a karizmatikus összejövetelre, melynek lefolyását most nem részletezném, csak az ide vonatkozó lényeget. Kipenderült előre a szerzetes haverom meg a katonatiszt, és elmesélték, hogy ők küldetésben jártak az ördög szigetén a múlt héten. Ekkor szép csendesen elkezdett rázni a röhögés, próbáltam csak befele nyomni. Meséltek kisebb-nagyobb sztorikat, majd előadták, hogy megmentettek egy lelket, és van egy Igazi Megtérőjük, akivel a Szigeten találkoztak össze, és eljött ma közéjük. Néztem körbe árgus szemekkel, ki az a marha. Majd mondják, hogy kérik a megtérőt, álljon fel. Na most már igazán kíváncsi voltam. Erre a mellettem ülő excsöves elkezd rángatni meg tuszkolni, hogy ÉN álljak fel... huuuuhhhhhhhhhhbaszki. Muszáj volt. Erre tapsviharban törtek ki.  A lehető leghamarabb leléptem a helyszínről, engem azóta se látott karizmatikus :)))))))))))))

  Az "ördög szigete" azonban igen:P

 • 2007.08.13 13:25:00tigrincs

  Tünde!

  Te nagyon aranyos vagy és bírom a cikkeidet is. És éppen ezért elhiszem neked, hogy neked ez egy küldetés: szigetre kicsalni a gyerekes szülőket.

  És félre is értettél nincs bajom semmilyen könnyűzenei fesztivállal, így ezzel se. Sőt az első pár cikk még kedvet is csinált hozzá, csak az utolsó 5 meg elvette. Mert én zsigerből tiltakozom minden ellen amit ennyire rám akarnak tukmálni.  kovvacs: :-)))

 • 2007.08.13 13:37:26Tünde

  tigrincs: valamit nagyon félreértesz, egyáltalán nem küldetésem kicsalni senkit sem a Szigetre. Tudom, hogy hosszú az egy hét, de bevállaltuk, hogy tudósítunk róla, mert vannak, akiket érdekel.

  Már csak két nap, kitartás. :)

 • 2008.02.14 20:11:44excsövi

  Üdv a Kovács urnak, nem hinném hogy találkoztunk volna, bár ugy ismernek hogy csöves,, excsöves.uw.hu ez valodi

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta