SZÜLŐSÉG

Terhesnapló: a kismama lemond

2007. augusztus 9., csütörtök 10:48

Tudom, hogy úgy tűnik, mintha én az egész terhességet végigparáznám, és nem élveznék semmit, de azért ez koránt sincs így. Heti egy rövid bejegyzésben azonban mindössze az újonnan felbukkanó gondolatokra futja, hiszen bármennyire is mást gondol az ember az elején, egy idő után az agya tényleg nem jár máson, mint a gyerekén, meg azon, hogy milyen lesz, ha kijön onnan.

Én nem vagyok egy kifejezetten érzelgős-lelkizős tipus, de valóban igaz, hogy az ember a szülés közeledtével egyre inkább befelé fordul. Talán azért mert ahogy telik az idő, egyre több időt tölt önmagával, hiszen egyre több olyan dolgot csinál, amiről nem terhes barátainak még csak beszélni sem mer, például szoptatási tanácsokat olvasgat az interneten, vagy éppen eldobható bugyiért és mellszívóért rohangál a városban.


Amíg lehet, persze fenntartja a vagány kismama képet, jön-megy, mutogatja a hasát és a beszélgetésekben kerüli a terhes témákat, aztán végérvényesen eljön a pillanat, amikor ez az egész összedől. Nekem például ez a hét volt a határ.

Elhatároztam ugyanis, hogy nyolcadik hónapom ellenére ha törik, ha szakad, én kimegyek a Szigetre, találkozok végre mindenkivel, az összes nem terhes barátnőmmel (akiket majd megkérek, hogy menjenek egy kicsit lassabban, mert én már csak totyogni tudok), és az sem lesz baj, hogy rajtam kívül mindenki igen hamar feloldódik majd az alkoholos mámorban. Én meg csak állok ott majd a nagy hasammal, és hallgatom a zenét.

Na, aztán a napokban visszajött a meleg, ma bementem két órára a városba, és már abba elfáradtam, hogy kikászálódtam a kocsiból. Ez alatt a két óra alatt háromszor kellett pisilnem, egyszer le kellett ülnöm, mert görcsölt a hasam, még a légkondis boltban is izzadtam, és persze megint elefántlábakkal jöttem haza. Szóval nem megyek a Szigetre, nincs értelme, itthon leszek vagány kismama, felrakom a lábam az asztalra és berakok valami idétlen filmet.

El kell fogadnom, hogy a nem terhes barátaim, - és valószínűleg nem egyszer majd a gyerekem apja is – most már nélkülem mulatnak, és ez rendben is van így, csak az a hátralévő nyolc hét, amíg az eredményt végre a kezembe foghatom, még nagyon távolinak tűnik.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.08.09 18:09:15Góci

  Én kb.a hatodik hónapig két munkahelyen dolgoztam,míg egy nap a rohanásban estem egy akkorát,hogy a járda adta a másikat.Na,akkor mondtam,hogy most elég és lassítok.Úgyhogy csajok,addig tegyétek a lábatokat az asztalra,amíg lehet.Mostmár ott tartok,hogy kisebb a súlyom,mint terhesség előtt(ami nem baj)a szoptatás is plusz kalória,no meg az,hogy pisilni is jön velem a babakocsiban tökhaj,annyira rám van cuppanva.Napi két kávét ittam,hál istennek a vérnyomásom nem érezte meg.

 • 2007.08.09 18:20:34Moira

  Az első pár hónap alatt éppen lakásfelújjítottunk, úgyhogy kijutott a melóból rendesen( nem is tudtam még, hogy babát várok), olyan fáradt voltam, hogy csak na.

  Aztán javult a helyzet, egészen mostanáig, mert most már tényleg hamarabb fáradok, és fulladok is. Hegyen lakunk, úgyhogy piacozás után úgy szoktam feltolni magam az emelkedőn a lakásig. Utána meg eldőlök. Szerencsémre ilyenkor a Párom elpakol, meg hoz hideg limonádét, és tegnap amíg kómásan aludtam, mecsinálta a kaját, rendbevágta a konyhát, így nekem már csak teregetni kellett. Mivel egész nap szinte itthon vagyok, ráérek lassan csinálni a dolgokat és van időm pihengetni közben és így azért elviselhető a dolog.

 • 2007.08.09 20:56:09marcangoló

  Pont most jutott eszembe, hogy annak idején a 12 kilós Lőrinccel a kendőben elsétáltam a hévig (cirka 5 kilóméter), majd beutaztam a városba, meg még buszoztunk is. Még jó, hogy nem tudtam, hogy a tesó a pocakban van, biztos utána szapultam volna magam.

 • 2007.08.09 22:41:35Moira

  Jaja, én is aggódtam rendesen, hogy minden rendben lesz-e.Pont az első három hónapban. Éjszakázások, cigi, cipekedés, stb. De minden ok lett. (lekopogom)

 • 2007.08.10 11:03:41másutt

  Manci: nalunk nem tiltjak a kavet Angliaban, sot. Az ultrahang alatt elkuldtek kavezni, hogy felebredjen a kishamis.

  Nem akarom felulirni barki orvosanak tanacsat (magas vernyomas az egy egesz mas dolog, stb) de ha alacsonty a vernyomasod, mint nekem volt eddig vegig, avagy dogfaradt vagy, nyugodtan megihatsz par cseszse kavet naponta. Akarmilyet.

  (Engem ugy kellett megitatni parszor, mert felkomaban lapultam a heveron es a fejem nem birtam felemelni fel napig. Semmi nem segitett ilyenkor csak kava vagy kola. Es hat nem maradhattam ugy!)

 • 2007.08.10 11:09:28másutt

  Mother Mary,

  en ugyanott tartok, mint Te... es jelen kapacitasom 3-4 ora tavol a lakastol. Szerencsere mar nem dolgozom.

  Szoval, mindent ugy tervezek, hogy beleferjen 3-4 oraba. Prioritas szeruen. Azaz kezdem a legfontosabbal, es onnan lefele ugyintezek, vagy latogatok ismerosoket. Gyakorlatilag minden nap kimarad valami. Ezt nagyon nehez volt megszoknom es gyakran total luzernek ereztem magam es logo arccal mentem haza, hogy nem vettem meg valamit, nem vasaroltam be (gyakran van kajarendeles emiatt :-( ) avagy lemondtam egy talalkat egy baratnovel akit harmadszorra vertem at ily modon.  Tegnap aszontam egye meg a fene, mindent el kell inteznem (kb 2 honap ota eloszor...)! Este 7-re ertem haza, kb 7 ora tavollet utan... es Draga Parom ijedten kerdezte, hogy mi a baj. A tukorben AKKORA karikak voltak a szemem korul, hogy na. Az este tovabbi reszeben hasznalhatatlan voltam, szinte sajat nevemre nem emlekeztem.

  NEM erte meg!

 • 2007.08.10 12:51:02donna

  OFF Kedves pocahontas 2007.08.09 16:08:40

  no para: az a Guargumi mennyiség ami a túróvarázsból a szervezetedbe kerülhetett nem jelenthet problémát, márha nem kilószámra etted a sárgabarackos öntetett hozzá. :-)) Én is a turóst nyomtam a klf. izesítésekkel, figyeltem is rendesen, de a bekerülési dátumot sehol sem említették, valszín fogalmuk sincs, mivel mire a tvarázsba eljutott az anyag már a 123.feldolgozási fázison ment át. A többszöri hígítás és keverések eredményeképp a késztermékben (állítólag) jóval a megengedett határérték alatt van a dioxin.

  ON

 • 2007.08.10 13:14:54kovvacs

  manci,

  ha most válogatnatnék, az első harmadot hagynám ki. Még így szülés előtt 1-2 héttel is emberszerűbbnek érzem magam, mint az elején. Állandóan attól rettegtem, hogy a nagyobbikat lehányom popsimosás közben. Meg gyenge is voltam veszettül. Aztán a második harmadnál a szokásosan beígért magamhoz térés megtörtént, és attól kezdve majdnem tökéletesen megfeledkeztem arról, hogy terhes vagyok.

  És míg az első terhességem idején ilyenkor már elvből nem ültem kocsiba (37-ik hét!), most "vidáman" vezetek és hurcolászom magammal a nagyobbikat. Szerdán lenyomtunk egy olyan kört, hogy faluból Bp-re be kórházba CTG (kb 30km falu-autópálya-dugók-parkolás stb), kórházon belül rutinos rohangálás babakocsit felkapva a lépcsőkön, utána visszafele nagybevásárlóközpontos cuccbegyűjtés (lelkemnek olyan fontos vadonatúj pizsama, bugyik, zoknik, azt hiszem, ez már szülés előtti hagyomány lesz nálam), ezek után irány a játszótér(!), majd haza, és a szokásos szertartásrend, mert egy másfél éves ugye nem vacsizik-fürdik-fekszik egyedül. Levezetésként pedig pakoltam, vasaltam, rendet raktam éjfélig.

  OK:

  másnap meg itt punnyadtam a nap nagyobbik részében halálosan fáradtan:) De mindent egybevetve valahogy mégis könnyebbnek tűnik a másodikkal

  - kivéve az első harmadot, mert az cudar.

 • 2007.08.10 13:30:57másutt

  kovvacs

  nalam az ellenkezoje tortent, az elso harmadban a terhesseg egyetlen jele a kajan vigyor volt (na es esetenkent duhkitores, de az asszem a cigi felhagyasa miatt volt!).

  vadallat fonokom napi 12-14 orat dolgoztatott es ezt meg birtam csinalni. ejfelkor fekudtem minden nap.

  most meg, azon gondolkodom, honnan vegyek lelkierot a zuhanyhoz, 12:30 va delutan.

  kulonben azt en is megfigyeltem, hogy energiakitoresekre es maratonokra (6 ora+ :-)kepes vagyok, de masnap ki kell pihenni, a szervezetem rakenyszerit.

 • 2007.08.10 13:32:05manci

  kowacs: tök jó, hogy így bírod a kiképzést :)

  Remélem nekem is menni fog, és elkerül az a fránya hátfájás a végén.  Nagymamám barátnője sóhajtozta mindig, hogy "hova ájuljak?".

  Most valahogy így vagyok én is :))  Illetve éppen most nem: ücsörgök és kávét szürcsölök, ahogy tanácsoltátok, a lányom meg édesdeden alszik :)  Apropó! ti használt(at)ok édesítőszert terhesség alatt?

 • 2007.08.10 13:50:28kovvacs

  én nem. Vagy kevés cukor, vagy semmi.

 • 2007.08.10 14:08:57szanna

  Ne Manci! Édesítőszert ne! Nem tudom kiverni a fejemből, hogy a Canderel miatt lett Anna PKU-tesztje rossz.

 • 2007.08.10 14:11:06másutt

  itt nalunk aszongyak.. a legjobb 1 kanal MEZ, ha muszaj edesiteni...

 • 2007.08.10 14:18:15manci

  Én mindig mézet használok. De, tudod másutt írtam, te pedig rosszalottad, most szeretnék kevesebbet hízni, mint az első terhességem alatt. Mondjuk magam is idegenkedem az édesítőszertől, szóval valszeg nem ezzel fogom elkerülni a kalóriákat. Csak az jutott eszembe, hogy akik cukormentes diétán vannak, akkor azok nem esznek semmi édességet? • 2007.08.10 14:26:59kovvacs

  manci, biztosan ízlés kérdése is. Nekem nagyon nem jönnek be a műízek vagy amit én annak hiszek. Tehát szívesebben iszok egy kávét cukor nélkül, mint úgy, hogy érzem benne az édesítőszer ízét. Dietetikus nem vagyok, tehát nem tudnám megmondani, hogy az édesítőszer mennyit kavar be rossz irányba, esetleg milyen mennyiségekre kell vigyázni pl.

  Nekem jobban használt, hogy úgy általában szoktam le az édes ízről. Nem vagyok fanatikus a kérdésben, de tényleg elképesztő, hogy mennyivel több cukrot eszünk, mint 200 évvel ezelőtt a felmenőink. És lehet abban valami, hogy torzul emiatt az ízlésvilágunk.

  Ha nagyon kicsúsztam a szénhidrátarányból és édességre vágytam, akkor első megoldásként jött a gyümölcstea. Nem a fekete ízesítéssel, hanem az igazi gyümölcstea. Utána, ha az kevés volt, az egy kocka fekete csoki. Ha meg nagyon görbe nap jött, akkor a túró rudi

 • 2007.08.10 14:30:49eszter

  mézevő volt az a család, ahol a 7kg-os baba született pár éve (nem a mostani szegedi eset). Én akkor úgy beparáztam, hogy terhesség alatt csakis mértékkel. Édesítőszer kizárva (állítólag még a cukormentes rágó sem olyan jó, erről nincs pontos infom, azt rágtam). Maradt a cukor.

 • 2007.08.10 14:33:22kovvacs

  manci meg nem biztos, hogy fanatikusan figyelni kell erre a jajnehogyédességet-re. Nyilván érdemes konzultálni védőnővel, dokival, hogy milyen súlygarapodás mennyire reális, ez nagyon sok dologtól függ, pl. magasságtól, alkattól, stb.

  Inkább ma már azt mondanám, hogy nagyonnemszerencsés dolog, ha az ember terhesen megeszik napi 1-5 tábla csokit és hízik heti másfél-három kilót. Mert van ilyen. Hogy jajdenagyonkívánom és nemtehetekróla. De, szerintem erről tehet az ember lánya. És ha nagyon errefele van hangolva, akkor igenis nagy szám és nagyon jó dolog, ha CSAK napi fél-egy táblát eszik meg és csak heti 1 kilót hízik. Pontosan 4 táblányival és fél-2 kilóval jobban jár, és ez igenis számít!

  Nem biztos, hogy az önuralombajnokságot pont a terhesség alatt kell megnyerni, de a szélsőséges dolgokat meg lehet próbálni azért megnyírbálgatni.  És ez csak az én magánvéleményem.

 • 2007.08.10 14:33:25másutt

  huh manci, nemtom mit mondtam es remelem nem ertettel felre, nem rosszallok en semmit, ami egeszsegesen van megcsinalva. :-) pussz.  egyebkent en teljesen raszoktam a mezre, terhesseg alatti kohogesem alatt eletmento volt.. semmi mast nem vehettem be ami tutira segiteni szokott (jo kis codeines kohogecsillapitot pl).

 • 2007.08.10 14:34:16eszter

  kovvacs, ez már tényleg a véget jelentő "mindentbelehajrá", úgyhogy lehet, hogy kovvacsbabát ünnepelünk hamarosan. Most elmegyek, és 20.-án jövök haza. Várj meg!!! Nagyon nehéz utánabogozni, ha eltűnnek a kommentek. Vagy írj privátba is feltétlen. Köszi

 • 2007.08.10 14:37:46eszter

  bocsánat, visszafele olvasgatok: kávé. Angliában orvosilag is teljesen más megítélés alá esik a kávé a kultúrális különbség miatt. Egy magyar hivatalos kórtörténet része az "Élvezeti szerek?", értsd: cigi, alkohol, drog, kávé. Angliában hülyén néznek az emberre, ha belevenné a kávét.

 • 2007.08.10 14:42:49másutt

  egyebkent kovvaccsal vagyok a 'mindent mertekkel' ugyeben.  ez az a pont az eletemben, amikor eloszor teszek egy masik lenyt 100%-ban magam ele. karacsonyra konditerem belepot kerek personal-trainer-rel! DE ADDIG semmit.  Pelda: vilag eletemben tudtam, hogy nagyon hizom a tejtol, nem is vagyok nagy tejivo es nagyon ritkan ittam tejet vilageletemben. De most igy a 3. trimeszterben orulten kivanom... es biza megiszom minden nap 1 nagy poharral. Pontosan tudom, hogy csak a fele megy babokanak, a masik fele a combomba es popsim zsirparnajaba jut.

  (van errol targyi bizonyitekom, azon ulok)

  De ezt en nem tudom szabalyozni es a bennem levo gyerek most eppen ezerrel csontokat noveszt, kell neki a kalcium. NEM rakhatom a combmeretemet egy meg nem szuletett gyerek erdeke ele!  (csokit nem eszem, nem is kivanom)  Szoval... en most azt mondom, az en combatmerom (a derekboseget hagyjuk!) nem olyan fontos, mint hogy ez a gyerek a genetikai potenciajanak a 100%-val induljon.  Kb ennyi a velemenyem. • 2007.08.10 16:18:05pocahontas

  Donna: köszönöm a választ, már én is nyomoztam, a dioxin kb két hete kerülhetett be az országba.

  Eszter: alacsony vérnyomásra még mindig jobb egy gyenge kávé, mint a folyamatos fejfájás, a gyógyszerekről nem is beszélve.

  A méz kapcsán: amikor a dokim megtudta, hogy mézzel iszom a limonádémat, teljesen kiakadt, mert szerinte veszélyes lehet a babára. Vitatkoztam is vele, hogy szerintem csak a szoptatás alatt jelent csekély veszélyt az allergia miatt, de ő állította az igazát. hát nem tudom, ahány doki, ahány ország, annyi okosság - hogy egy kis kommerszet is elengedjek :)

 • 2007.08.10 16:20:58Anyafarkas

  Én szénhidrátdiétán vagyok, és szigorúan letiltottak a mézről. Csak édesítőt használhatok.

  Pedig még most is tele enném magam mézes-vajas kenyérrel...

 • 2007.08.10 16:38:44manci

  A végén kiderül, hogy arépacukor a legegészségesebb! :)  Amúgy én valahogy úgy szeretném ezt a második terhességemet, hogy a baba is mindent megkapjon, de én se hízzak a szükségesnél többet.  Könnyebb azokat a kilókat nem felszedni, mint leadni. Legalábbis nekem.  Az első gyerekkel sem híztam extrán sokat: 15 kilót. Ebből szülés után 10 nappal már csak 5 kiló maradt. De ez utóbbi, mármint a maradás, remekül ment mind az ötnek, még mindig ittvannak :)  Világéletemben vékony voltam, soha nem fogyóztam, nemigen tudom, hogy kell, főleg úgy, hogy ne legyen belőle jojó. Illetve de tudom, sokat kéne sportolni, nemcsak elvétve, ahogy én csinálom.  Összegezve: persze, első a gyerek, de amennyire lehet, most igazodnék ehhez a 10 kilóhoz, úgy tűnik, számomra ez az ideális.

 • 2007.08.10 17:01:10másutt

  Manci, Te tudod legjobban, es az orvosod, de szerintem egy kicsit gorcsosnek tunik, ahogyan maximalizalni probalod a felszedett kilokat, az ajanlott mennyiseg alatt.

  (Hacsak nem vagy elhizott, es azt mondod 'vilageletedben vekony voltal'a 10 kg szerintem az atlag alatt van)  Nem akarok beleszolni...

  csak vigyazz, nehogy elcsusszanak a prioritasaid.

  Igen, konnyebb felszedni, mint leadni, nem csak Neked, mindenki masnak is.

  De ugyanugy nehez, avagy lehetetlen visszacsinalni sok mindent, amit kaloria vagy tapanyagmegvonassal okozhatsz magadnak es a gyereknek a terhesseg alatt.  Anyosom iszonyuan parazott, nehogy tul sokat szedjen fel Draga Parommal... es a vege egy tonkrement fogsor lett es csontritkulas 55 eves korara, mert el lett tole szedve a kalcium. :( Es egyiket sem lehet visszacsinalni.  De vegulis... mindenki maga tudja legjobban.  En a magam reszerol egy masik utat kovetek... ugy erzem kisebb nagyobb segitseggel valahogy mindent le fogok tudni adni amikor vege, de inkabb 100 Kcal + legyen egy nap a babanak es nekem, mint 100 Kcal-.

  Egyebkent nem hiztam el a terhesseg alatt, van rajtam egy picike extra, de szerintem nagyon jo, nezek ki! :-) Virulok, a hajam csodas, kormeim olyan erosek, hogy elhuznek egy teherautot, mindenki megdicser, hogy kicsattanok kivul-belul.  Namindegy.

 • 2007.08.10 17:12:26kovvacs

  manci,

  nálam extraként a napi 180g szénhidrát maximum volt megadva. Mert az első gyereknél veszettül hízásnak indultam.

  Második gyereknél egy picit lazábban veszem, mert nem hízom annyit. Az is remekül karban tartja a kismamát, ha mindennap sétál legalább egy kicsit az elsővel. Babakocsi és bármilyen hordozóeszköz nélkül:) Nekem bejött, nem tudom, másnak mennyire jön be.

 • 2007.08.10 17:44:49manci

  másutt: értsd meg kérlek, tényleg nem győzöm hansúlyozni, nekem is a gyerek az első :)  De talán kisebb esély van az aranyérre, visszérre, fájós derékra, striákra, ha az ember lánya nem cipel magán még 5 vagy akármennyi kiló hájat. A fentiek közül kettővel küszködtem az első terhességem alatt, most pedig nem szeretnék. Ettől függetlenül lehet, hogy most még többet fogok hízni, mint először, de a hozzáállásom, az, hogy ezt elkerüljem.  Semmi bajom nincs azzal, aki sokat hízik. De ne legyen már baj, hogy én nem szeretnék. Nem a húst vagy a zöldségeket készülök megvonni a gyerektől, meg a szervezetemtől, hanem a felesleges, üres szénhidrátokat, zsírokat.  (kowacs: ez a gyümölcstea tök jó ötlet! Köszi :))  Megnéztem 2 könyvet: az átlagos súlygyarapodás 10-12 kiló.

 • 2007.08.10 19:06:44másutt

  ok, ok, lenyugszom.

  :)

  az a lenyeg, hogy mindketten jol legyetek!

 • 2007.08.10 21:48:45bae

  Én végig édesítőszereztem a 41 hetet. Nem is az alakom miatt (mert csokikáztam ám minden nap), hanem mert évekkel ezelőtt így szoktam meg a NAGY fogyókúra idején. Viszont csak 11 kg-t híztam összesen. Igaz, nem nagyon volt már hova felszedni :-/

 • 2007.08.10 21:52:38bae

  szanna - A betegség öröklõdõ. Minden gén az emberben részben az anyától, részben az apától származik. A fenilalanin-hidroxiláz-enzim felépítése is egy ilyen öröklött gén: ha az anyától és az apától származó gének közül mindkettõ hibás, akkor ez a fontos enzim nem, vagy csak kis mértékben mûködik. Ennek a következménye a fenilketonúria. Ha egy embernél csak az egyik részrõl kapott gén hibás, akkor a betegség nem alakul ki, csak a fenilketonúria "hordozó"-ja lesz, úgy mint a fenilketonúriások szülei.

  Sztem nem az édesítő. Meg a doktor bácsi azt mondta, hogy ha túl korán veszik le a kh-ban, nem lesz jó az eredmény.

 • 2007.08.10 22:32:33szanna

  Bae! Kedves vagy, hogy próbálsz nyugtatni, de ezeken már túl vagyunk. Annának nem csak az első tesztje lett rossz, az első hetekben hetente/kéthetente vettek tőle vért. Nem PKU-s, hanem HPA-s. Nem hiányzik az enzimje, hanem csökkent működésű. Már "kinőtte" szerencsére, a mája kompenzálja a hiányt. Ilyen esetben ha majd anya lesz egyszer, diétáznia kell (csökkentett fenilalanin bevitel), ami kizárja a Canderelt. Amióta ezt tudom (no nem az orvosoktól, hanem egy anyukától a Porontyról), azóta azon gondolkodom, hogy nem kellett-e volna nekem is diétázni. Persze a "volna", mindig hülyeség.

 • 2007.08.11 20:03:42kovvacs

  Na most érzem úgy, hogy lemondok.  Be kéne csomagolni a kórházas cuccot.

  Be kéne fejezni a kis jövevény cuccainak összekészítését a pelenkázós fiókokba - most szanaszét rohangálnak a lakásban. Ja és a pelenkázó tetejéről el kéne tüntetni azt a kismillió cuccot, amit a pelenkázós fiókokba dobáltam átmeneti megoldásként, de most minden a napvilágra került.

  Be kellene fejezni a mózes összepakolását. Jut eszembe, ahhoz még mosni is kellene, de most nem szárad semmi.  Közben a lakás öntevékeny állat módjára nem adja magát, újból és újból irgalmatlanul rendetlen lesz, halvány gőzöm sincs, hogy csinálja.  És most lemondok, mert semmihez sincs kedvem.

  És most egy egészen kicsit rosszul esik, hogy nem érzem magam "biztonságban", ha kiejtem azt a két szót a számon, hogy "fáradt vagyok". Mert akkor a párom őszinte jóindulattal fogja javasolni, hogy hívjuk át valamelyikünk anyját. És már a gondolattól is sikítok, hogy itt valamelyik elkezdjen rendezkedni.

 • 2007.08.11 20:16:36Moira

  JAja, össze kéne végre raknom a kórházas cuccost, de még mindig nincs hálóingem :-((

  Meg kivasalni a pici ruhácskákat. Bár még nem nagyon óhajt kibújni.

  Nekem sincs kedvem semmihez(azon kívül, hogy megettem ma egy kiló nektarint:-)),totál zombi vagyok, beindult a csökkentett üzemmód :-)

  De még nem mondok le..

 • 2007.08.11 20:37:56kovvacs

  Moira, nem is nagyon kell. Ha a pizsamát jobban szereted, benntartózkodásra az is jó. Szüléshez meg le lehet nyúlni a férfiembertől egy ócskább pólót:)

 • 2007.08.11 20:40:33kovvacs

  javul a helyzet, kivágtam egy megfelelő méretű szúnyoghálót.

  Ilyenkor segít, ha kicsi sikereket könyvelgetek és kicsi célokat tűzök ki. :)

 • 2007.08.11 21:28:18Moira

  Gratula, én is erőt vettem magamon, és gyorsan megcsináltam a holnapi kaját. A következő cél a porszívózás (kicsit már unom, hogy kétnaponta ezt teszem, de holnap jön Anyóspasjtás, így aztán inkább ma túlesek rajta).

  Hálóing lesz szerintem(itthon pólóban alszom) csak még nem mentem el venni. A Páromtól meg nem nyúlom le a pólóit, olyan jól néz ki mindegyik. Lehet, hogy viszem a saját Tankcsapdásomat :-)

 • 2007.08.12 13:30:46kovvacs

  :)

  Itt nem hagyja magát a lakás. Valahogy nem akar az a fránya rendetlenség eltűnni. Azér az is hozzátartozik a zigazsághoz, hogy javul-javul-javul a helyzet. Csak még a tökéletes hol van:(

  Vegyük pl. a mosogatást. Hogy a csudába van mindig új koszos edény?! :(  Na mentem mosogatni, pakolni, vasalni.

 • 2007.08.12 14:09:26méregzsák

  (ex a:a)

  Én is "az ésszel kicsit mindent lehet" elvet vallom. A kaja tekintetében kábé két héttel ezelőttig nagyon odafigyeltem azért, hogy valóban semmit ne vigyek túlzásba, de azóta nem érdekel, eszem csokit, sütit, jégkrémet. Ugyanis két héttel ezelőtt rámjött egy hatalmas szénhidrát-vágy, amit még soha nem éreztem - gyakorlatilag képes lennék csak csokin és rózsaszín mignonon élni... Egy-két napig küzdöttem ellene becsülettel, de aztán beszéltem a szülésznőmmel is, meg magammal is, és rájöttem, hogy az addigi 12 kilós hízás nem sok, a maradék három hétben már engedek a vágynak - legalább ennek :-((( -, a szülésznő is egyetértett, úgyhogy most élvezem az édes életet - azzal együtt, hogy máig igyekszem a szénhidrát jelentős részét gyümölcs formájában magamba tömni.

 • 2007.08.12 14:13:03méregzsák

  És most amúgy is kicsit szomorú vagyok, ma megint elutazik a fiam, jövő csütörtökig nyaral, és rájöttem, hogy a tegnapi este volt valszleg az utolsó hármasban töltött esténk... kicsit furcsa ez, várom nagyon a babát, de olyan nehéz felfogni, hogy új élet kezdődik, és már semmi nem lesz olyan , mint régen...

 • 2007.08.12 14:35:45kovvacs

  ...aztán rámtört a kegyetlen fáradtság. És ahogy szokott lenni, pont akkorra, amikorra a lányom felébredt. Most jól elvan a szobájában, nem panaszkodom, de én már tutter nem fogok ma délután aludni. Nem terveztem, de mosmá télleg nem is fogok.

  Viszont felmostam a konyhát, halleluja :)

  Tényleg minden nézőpont kérdése, jelentősen javul a lakás helyzete. (Merugye van mihez képest javulnia.)

 • 2007.08.12 14:53:30kovvacs

  rúúúúg rúg rúúúúúg :))))))

 • 2007.08.12 14:54:06kovvacs

  mmint a kisebb belülről és nagyon

 • 2007.08.12 15:06:57kaposztalepke

  méregzsák: ismerős..én ugye tavaly nyáron szültem, és ki volt írva az indítás napja..előtte éjjel tudtam, hogy az az utolsó éjszakánk úgy...és ne tudtam semmit aludni, hagytam nálunk elaludni a fiamat, és fél éjjel nézegettem az én "pici babámat", aki úgy megnő...és kicsit sajnáltam, hogy már olyan jó kis életstílusunk beállt, jól éreztük magunkat, és az egész borul, és ki tudja mi lesz, ki tudja ki hogyan fogja viselni..

  A kórházban nagyon klassz volt, odavoltam a lányomért, és bár nagyon hiányzott a fiam, de jó volt, hogy kicsit csak a picivel is lehettem. És amikor hazajöttem..hát..a zuhany alatt állva megsirattam az én pici fiamat, aki -így, hogy a picibabát fogtam/szoptattam egész nap, és a pici méreteihez szoktam- oylan nagy lett hirtelen..egyszer és mindenkorra nagy lett...ami klassz is volt, de szomorú is..minden kezdet valaminek a vége, és fordítva..persze a tesó érkezésénél is, és amúgyis mindig az új kezdetét kell nézni, és az mindig csodálatos..de egy pillanatra le lehet zárni a régit, el lehet búcsúzni tőle, és az addig egy kicsit szomorú.  De annyira nagyon klassz, hogy vannak, hogy ketten vannak, és úgy egyáltalán!!!:))))))))...de valaminek ott valóban vége lett, és valami végleg megváltozott...

 • 2007.08.12 18:15:22méregzsák

  (ex a:a)

  káposztalepke: tök jól megfogalmaztad, amit érzek. Most értünk haza a pályaudvarról, pocsékul érzem magam. Tudom, hogy szeret mindkét mamánál lenni, max 4 napra viszik el, és lassan három éves, úgyhogy már nem kisbaba. Megőrül, ha megtudja, hogy mehet, indulás előtt max egy órával lehet megmondani neki, mert attól kezdve nem lehet bírni vele. És ez igaz bármelyik nagyszülős utazásra. Csak most olyan érzésem van, hogy egész nyáron passzolgattuk ide-oda... Persze, tudom, hogy mindenhol imádják, mindenhol van kert, homokozó, pancsoló stb. De mégis. Olyan gyanútlanul ment el, nem tudja, hogy vége az egyeduralomnak, és nem tudom, hogyan lesz majd ezután, főleg a költözésig, mert addig itt a másfél szobában kell boldogulnunk. Szóval vegyes érzéseim vannak. De asszem, ez így természetes...

 • 2007.08.12 22:12:00eszter

  De milyen boldog lesz, ha lesz tesó! Ez az ajándék minden felülír.  kovvacs, nagy költségbe verted a családot! Én meg lazán Rád is kentem. Annyira megkívántam az emlegetett gyümölcs teát, hogy a nagybevásárlásnál fél órát olvasgattam a Cora teáspultja előtt. Elég sokat végignéztem, de én csak a Milfordot találtam, ami gyümölcs. Namármost nekiálltam ebből válogatni, a negyediknél tartottam, amikor beért a férjem (aki ezalatt a bevásárlás zömét lezavarta), és felhívta a figyelmem a csekélyke különbségre: Pickwick 257 Ft, Milford 436 Ft!!!

  Mindent az egészség szent nevében, szavaltam, és végül három a kosárba is landolt.

  Nagyon fincsi, no de ilyet!! Ja, és egy Pickwicket én elég sok vízbe ki tudtam áztatni. Itt tényleg egy pohár-egy filter, aztán nincs ereje. :(( Ezt még nem tudja a férjem...

 • 2007.08.12 22:13:04opti

  Káposztalepke! Ezt nagyon szépen megfogalmaztad, potyognak a könnyeim. Nekem még "csak" egy fiam van és még csak azt tervezzük, hogy mikor lássunk hozzá a következönek, de most már tudom, hogy mik azok az érzések amik bennem is bujkálnak ha a kistesóról van szó, akit amúgy már nagyon szeretnék. Szóval köszi!

 • 2007.08.12 22:43:31anyamami

  Eszter mi már régóta a Milfod teát fogyasztjuk és nagyon szeretjük. Próbáld meg ugy elkészíteni hogy ne vedd ki rögtön a filtert, hanem hagyd langyosra hűlni. Igy van ideje kioldódni. Hasonló elv mint a gyógyteáknál. :-) Nálunk a vérnarancs a befutó.

 • 2007.08.13 11:53:21bae

  Milfordnál brombeere - himbeere a király nálam és szintén nagyon sokáig áztatom, úgy lesz igazán erős az ize. Pickwick sztem nem elég karakán izű és úgy éreztem van benne fekete tea is. Szerintem.

 • 2007.08.13 12:44:32kovvacs

  Eszter, bocsánat :)

  Régen (1-2 éve) nem is léteztek Mo-n filteres kiszerelésű igazi gyümölcsteák (mmint amiben nincs fekete tea). Most lusta dög vagyok és filterezek, de szerintem érdemes megnézni ilyen nagyboltokban a vásárló bokája alatt vagy feje felett levő polcokat. Ezekkel az ömlesztett gyümölcsteakeverékekkel úgy szoktam eljárni, hogy felteszek egy nagy fazék vizet főzni, aztán belemegy néhány kanálnyi - nagyon függ attól, hogy milyen típus, mennyire erős az íze. És barbár módon főzöm a vízzel együtt. Majd lehet szedni belőle merőkanállal. Mivel nem fekete tea, vissza lehet melegíteni bármikor bármilyen módszerrel, ha valaki arra vágyik, de hidegen is jó. És hát az a helyzet, hogy ezzel a módszerrel többször is kifőzöm ugyanazt a néhány kanálnyi teát, esetleg egy kis "frisset" teszek még hozzá, hogy az íze megmaradjon.

  Ha nagyon belebolondultatok a gyümölcsteába, akkor érdemes ezt a verziót kipróbálni.

 • 2007.08.13 13:44:17kovvacs

  nameginellógtamegy hasznosóráta zelőkészületekből:(

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta