Családdal is érdemes a Szigetre menni

A Sziget idén is ingyenesen látogatható a tíz éven aluli gyerekeknek, és számos olyan program is akad, amely miatt érdemes kilátogatni a rendezvényre, akár a legkisebbekkel is.


A domb környékén a hatalmas játszótér mellett rengeteg program várja egész héten a gyerekeket. A Vándor Vurstli állandó programjai között a régi városligeti Vurstli hangulatát idéző játékok, látványosságok mellett mindenki kipróbálhatja a Magyar Zsonglőr Egyesület játékait és zsonglőreszközeit, a Karzat Alapítvány dobójátékait.

A Kontaktus műhelyben egész héten készíthetünk a fény és némi varázslat segítségével saját fantáziaképeket, miközben a színpadon és a füvön cirkuszi, bábszínházi és utcaszínházi előadások kínálnak igazi családi programot. Paprika Jancsi bábszínháza nyitja a sort szerdán, a Márkuszínház Vitéz Lászlóval és a Csongor és Tünde előadásával érkezik, Pavel Vangeli Prágából utazik hozzánk és színházában marionettek táncolnak. A hétvégén a Bab Társulat óriásbábjai bebarangolják az egész szigetet, a Langaléta Garabonciások pedig gólyalábon vezetik elő mutatványaikat.

A Néprajzi Helyszín kézműves műhelyeiben a kosárfonás, a csuhéfonás és a fazekasság fogásait leshetjük el a mesterségek avatott művelőitől és készíthetünk saját kosarat, tálat magunknak. A szentendrei Skanzen kiállításán a régi kamrák hűvös falai közé tekinthetünk és megismerhetjük a tárolás régi módjait.

Az egészen kicsikre a Vándor Vurstli sátrai között saját játékvilág vár, ahol a kedves színes fajátékok és hatalmas labdák között nem csak együtt lehet játszani, de ha a szülőknek más programja akad, napközben a megőrzőben is hagyhatják csemetéiket. (Csak aztán ne felejtsenek el értük menni.)

A Színházi sátor, a Logikai játékok sátra és az Octopus Összművészeti helyszín programjai között szintén számos érdekességet találhatunk gyermekeinknek. Az Ágostones koncertjét, vagy a régi játékokat éppúgy ajánljuk, mint a víz témájára épülő érdekes installációkat.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek