SZÜLŐSÉG

Családdal is érdemes a Szigetre menni

2007. augusztus 8., szerda 08:08

A Sziget idén is ingyenesen látogatható a tíz éven aluli gyerekeknek, és számos olyan program is akad, amely miatt érdemes kilátogatni a rendezvényre, akár a legkisebbekkel is.


A domb környékén a hatalmas játszótér mellett rengeteg program várja egész héten a gyerekeket. A Vándor Vurstli állandó programjai között a régi városligeti Vurstli hangulatát idéző játékok, látványosságok mellett mindenki kipróbálhatja a Magyar Zsonglőr Egyesület játékait és zsonglőreszközeit, a Karzat Alapítvány dobójátékait.

A Kontaktus műhelyben egész héten készíthetünk a fény és némi varázslat segítségével saját fantáziaképeket, miközben a színpadon és a füvön cirkuszi, bábszínházi és utcaszínházi előadások kínálnak igazi családi programot. Paprika Jancsi bábszínháza nyitja a sort szerdán, a Márkuszínház Vitéz Lászlóval és a Csongor és Tünde előadásával érkezik, Pavel Vangeli Prágából utazik hozzánk és színházában marionettek táncolnak. A hétvégén a Bab Társulat óriásbábjai bebarangolják az egész szigetet, a Langaléta Garabonciások pedig gólyalábon vezetik elő mutatványaikat.

A Néprajzi Helyszín kézműves műhelyeiben a kosárfonás, a csuhéfonás és a fazekasság fogásait leshetjük el a mesterségek avatott művelőitől és készíthetünk saját kosarat, tálat magunknak. A szentendrei Skanzen kiállításán a régi kamrák hűvös falai közé tekinthetünk és megismerhetjük a tárolás régi módjait.

Az egészen kicsikre a Vándor Vurstli sátrai között saját játékvilág vár, ahol a kedves színes fajátékok és hatalmas labdák között nem csak együtt lehet játszani, de ha a szülőknek más programja akad, napközben a megőrzőben is hagyhatják csemetéiket. (Csak aztán ne felejtsenek el értük menni.)

A Színházi sátor, a Logikai játékok sátra és az Octopus Összművészeti helyszín programjai között szintén számos érdekességet találhatunk gyermekeinknek. Az Ágostones koncertjét, vagy a régi játékokat éppúgy ajánljuk, mint a víz témájára épülő érdekes installációkat.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2007.08.08 10:11:28panka

    Az a gáz a gyerekes szigetelésben, hogy még egy másik felnőttel se könnyű kiegyezni, hogy éppen merre vegyük az irányt, hát még egy gyerekkel, akit nyilván egészen más dolgok érdekelnek. Ha meg nem hajlandó ottmaradni a gyerekmegőrzőben, bementem sokezerért egy játszóházba, közben csorog a nyálam, ahogy odaszűrődik a zene.

    Egyébként meg lehet, hogy működik és tök jó az egész, csak károgok itt, mert savanyú a szőlő, hogy az idén a csecsemő okán tutira elmarad a nagy buli.

  • 2007.08.08 10:26:07kovvacs

    Nemtom, ha megnőnek a kölkök, akkor azér lesz olyan, hogy viszem ki őket. De asszem kétfele választom a dolgot: lesz olyan, hogy "gyerek"-sziget, mikor velük-értük, meg lesz olyan, hogy nélkülük a saját szakállamra. Mert ez tényleg két külön dolog.

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta