SZÜLŐSÉG

Babanapló: tudok puszit adni!

2007. augusztus 6., hétfő 10:04

A héten beadtak a nagymama-bölcsibe. Ezért aztán hullára játszottam magam, és rengeteget nassoltam. A mama megakadályozta, hogy túl sok hülyeséget egyek, de azért egy kis kiflivég, alma meg édes keksz mindig került. Rá is jöttem, hogy egyrészt kanállal enni baromság, másrészt minden, ami üvegben van, szintén baromság.

Lea alszik

 

Viszont a mama is mutatott egy új kaját, ami nagyon vicces volt: egy kis botra fel vannak fűzve zöld golyók. Megfogja az ember a bot végét, és leharapdálja a golyókat. Először megfacsarta az arcomat, de a végén kellemes az íze. Ráadásul néha elgurulnak a golyók, olyankor le lehet vadászni őket, szétnyomni és eldobálni. Legjobb mindegyikbe csak beleharapni, kiinni a levét és aztán otthagyni az egészet. Sajnos, ha nagyon sok golyó elgurul, akkor nehéz összeszedni, ráadásul megenni is, mert akkor folyton kigurul a kezemből, mire betenném a számba.

Mivel a mama már kicsit fejlődött múlt hét óta, ezért nem próbál mindenféle pempővel etetni, miközben ő gusztustalanságokat töm magába. A kezembe nyom valamit, és utána leül enni. A baj csak az, hogy rettenetesen lassan és sokat eszik, én meg nem egy kis hülyeséggel szeretnék elmolyolni ezer évig. Ha pedig rámutatok a polcra, és azt mondom, hogy szeretnék odamenni és levenni azt, akkor vagy a füle botját sem mozdítja, vagy elkezd minden mást adogatni, és a világért nem érti meg, mit akarok. Öt perc alatt teljesen kiborít az értetlensége. Sokszor annyira kikészülök, hogy még a szobában is csak erre tudok gondolni és nincs erőm semmihez, csak sírni.

Egy dologban viszont megegyezünk: mind a ketten szeretjük a játszóteret. A mama főleg homokozni szeret, én csúszdázni meg a kavicsokat dobálni. A homoknak nincs jó íze. És persze a motorozás! Az király. Én ráülök, szegény mama nem teheti, mert túl nagyok a lábai, úgyhogy ő csak lehajol és belekapaszkodik a kormányba, én meg húzom mindkettőnket. Minél gyorsabb és rázósabb, annál jobb.

Amikor volt egy kis szabadidőm, akkor szereléssel is foglalkoztam. Megszereltem a csapot, összeraktam a poháralátéteket egy halomba, le- és felcsavartam a kulacsom kupakját (vagy legalábbis úgy tettem), és visszapakoltam a szennyes kosarat, amikor a mama kipakolta. Amikor a mama fáradtan megjött értem a bölcsibe, akkor pedig felmásztam rá, és átkaroltam a nyakát, mert láttam, hogy ez jót tesz neki. Tegnap meg véletlenül pont akkor jeleztem cuppogással, hogy szomjas lennék, amikor a mama is az arcomra cuppantott, és ettől teljesen extázisba esett, ahelyett, hogy hozott volna vizet, elkezdett furcsa hangon kiabálni a papának, hogy a Lea puszit adott, képzeld, a Lea puszit adott. Próbáltam még cuppogni az arcára neki, hátha kiváltom a megfelelő reakciót, de azt hiszem, egy életre félreneveltem. Ki kell valami új jelet találnom az ivásra, mert most már ezt puszinak hiszi.

(A képeken azt látni, hogy mit szeretne a mama, ha sokat csinálnék. De hogy legyen az ember egyszerre gyorsan fejlődő, mozgékony, lenyűgözően intelligens és sokat alvó? Valamit valamiért.)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.08.06 10:56:38jidele

  De hol a kép?????

 • 2007.08.06 11:23:52szanna

  Képet! Képet! Képet!

 • 2007.08.06 11:29:24Paramami

  Szia Lea!  Én nyalogatom anya arcát, meg néha, szopi után a hasát is, és ő is azt gondolja erre, hogy puszilgatom. Pedig csak ízmintát veszek. Meg kísérletezek, hátha máshonnan is lehetne szopizni, nem csak abból az unalmas két helyről.  De nem baj, gondolják csak, hogy pusziljuk őket, elvégre muszáj az embernek (babának) kiismernie ezeknek a gyengéit, olyan aranyosak, amikor meghatódnak, és akkor sokkal kedvesebbek is, nem?  További szép napokat - és én is szeretném megnézni a képeket!  Blanka

 • 2007.08.06 11:30:18papirbirka

  Csatlakozom az előttem kiabálókhoz, képet! A mama az anya, vagy nagyi?

 • 2007.08.06 13:30:52hanna

  A mama az én vagyok, azaz az anyja

  a képek pedig az én bénaságom és a képszerkesztő lustasága miatt csúsztak. bocsánat

  H

 • 2007.08.06 13:55:38Meni

  Nincs gyönyörübb egy alvó kis(nagy)gyereknél :)

 • 2007.08.06 14:17:58eszter

  Istenkém, tündéri! A gyerek is, meg a "szövege" is. És ugye milyen univerzális, tökéletes, egyszerű, kényelmes találmány a kendő.

 • 2007.08.06 14:25:10desszert

  igen akkor a legszeretnivalóbbak, amikor alszanak :))

 • 2007.08.06 14:31:07manci

  Szia Lea!

  Én is tudok cuppanós puszit adni egy ideje, de azért a biztonság kedvéért előbb végignyalom a megcélzott arcot és csak a végén cuppantok egyet.

  Ja és tegnapelőtt éjszaka olyat csináltam, amitől anya teljesen el van ájulva, és azóta ezt meséli mindenkinek: álmomban, csukott szemmel hozzábújtam, megsimogattam, adtam neki egy puszi és aludtam tovább. Elég könnyű neki örömet szerezni :)

 • 2007.08.06 14:31:22manci

  Aláírás: Orsi

 • 2007.08.06 15:48:13hupli4

  De jót mosolyogtam! SZeretem Hanna stílusát. :)

  AZ én egyévesem is kezd már cuppogni az arcunkon. Lehet, hogy ő is szomjas? :)  Elbűvölőek a képek is!

 • 2007.08.06 21:02:17Kismókus

  Tudom, béna vagyok, de mik azok a zöld golyók? Nem bírom megfejteni...

 • 2007.08.06 21:47:37Sibri75

  Én is az eleje óta a zöld golyókat próbálom kitalálni.

  Ede mostanában a fent leírtakat teszi, de nekem rögtön az jutott eszembe, hogy szomjas. lehet, hogy ő meg inkább puszit akarna adni????

 • 2007.08.06 21:52:18hanna

  szőlő:)

 • 2007.08.06 22:34:03jidele

  jaj de gyönyörűséges ez a lány:)

  vki azt mesélte, hogy a gyerekorvosa azt mondta, hogy ha tud igazi cuppanós puszit adni, akkor lassan készenáll... khm.... a szobatisztaságra. Ui. a puszi és a visszatartás azonos izommozgást igényel. Elég lelombozó;)

 • 2007.08.06 22:42:31Sibri75

  Hát erre végképp nem gondoltam. Ezt a babanyelvet még tanulnom kell!

 • 2007.08.07 07:10:59mókusfácán

  HAli!

  Édes!!!!!

  Enyémke miért nem alszik/aludt így soha????????????  OFF

  Csajok!

  Nyaralás előtt beszéltünk arról,hogy lehet árnyékban tartani a gyereket pl. tengerparton!

  Nekünk sikerült!!!

  Napernyő és homokozó apuka kell hozzá!!!!!!!!!!!!(Na jó csak 5 után ment partra, apuka nem vízimádó)

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta