SZÜLŐSÉG

Merénylet a Balatonban

2007. augusztus 3., péntek 12:52

Írtunk már arról, hogy milyen hülyeségeket árulnak manapság, moon az interneten spottolta a gyerekre erősíthető öngyilkos merénylő szettet. A MOM Parkban 23000-ért árusított csecsebecsét volt szerencsénk ajándékba kapni Amerikából (ott egyébként 14 dollár, khmm) így kockázat nélkül kipróbálhattuk. Már ha a vízbefúlást nem számítjuk.

Harmadik nekifutásra sikerült csak, először túl hideg volt, és a gyereknek nem akarózott bemenni a jeges tóba. Másodszor túl meleg volt, és az apja azt mondta, ha ráadom a negyven fokban ezt a kényszerzubbonyt, feljelent a Gyermekvédelmi Hivatalban. Harmadszorra viszont minden körülmény ideálisnak tűnt, még az is, hogy egy magyar áramszolgáltató jachtkikötőjének luxusstrandjára sikerült bekunyiznunk magunkat, így a fényképezőt is magunkkal mertük vinni.


A holmit aránylag könnyen Samura tudtuk erőltetni, bár tudom, hogy nyaralótársaink a hátunk mögött gunyoros pillantásokat váltottak. De nem zavart, mert meg kellett tudnom, hogy működik-e a csoda. Bevittük hát, a karunkon, és óvatosan el-el engedtük, persze hatszoros tartalék biztosítással. Végül kiderült, hogy a hungarocell-bombácskák ugyan fenntartják a gyereket, de egyenesen nem, így ha hagynánk, keljfeljancsiként hintázna a vízben. Ez persze tök veszélyes, mert nem biztos, hogy ki tudja magát emelni, ha előreesik, még sekély vízben se. Akkor tudom esetleg elképzelni, hogy működik a dolog, ha csecsemőnk már úszóolimpikon, hehe. Szóval a cucc csak viccnek, esetleg kabátnak jó, ne vegyetek ilyet.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.08.03 13:49:20másutt

  dexterke mi most jottunk haza egy nyaralasbol ahol rengeteg (angol) csecsemo es kisbaba volt , es mindnek ilyesmi volt:

  www.saveonpoolsupplies.com/Pool-Accessories/Toddlers-Toys-and-Baby-Pool-Floats/Aqua-Coach-Baby-Buoy-Float/

  www.shootnhunt.com/catalog/JM/water_toys_skis/intex/5405101.html  a legkisebb gyerek kb 20 hetes volt, es ugy tunt imadta mindenki, babak is es mamak is.  az atlagar 5-8 dollar csak.  itt van rengeteg mas hasonlo az amazonon:

  www.amazon.com/tag/baby%20pool%20float

 • 2007.08.03 14:00:31opti

  Aktuális probléma nálunk is. A beleülős úszógumikat utálja a fiam, a simából kicsúszik, a karúszó nagy rá, vagyis még rövid hozzá a felkarja.

  Gondolkozok a mellényen, de attól félek, hogy nem tudja kiemelni a fejét a vízből. A strandon eddig nem volt gond, a víz átlátszó, kikapom. Viszont kedden startolunk a balcsira és nem tudom mit vegyek.

 • 2007.08.03 14:54:14Guruljka

  opti, nálunk a nagynak, aki nem igazán barátja a víznek bevállt a mellény. A kicsinél meg egy sima, de legkisebb úszógumi+ a tenyerem a popsija alatt. No meg a kézben nagyon-nagyon sokáig:-))

  (3,5 és 1,5 évesek)

 • 2007.08.03 22:16:03kovvacs

  hamarosan teszteljük mink is a sajátunkat.

  Német beszerzés és van külön része fejet fenntartani. Majd beszámolok.

 • 2007.08.03 22:59:52tigrincs

  Én már láttam másfélévest karúszóval lubickolni a vízben. Az enyémeknek több idő kellett mire megtanulták fenntartani vele magukat. De utánna szuper jókat pancsoltunk. Addig meg kézben voltak, vagy kevéske vízben.  másutt

  szerintem a tengerben könnyebb fennmaradni a só miatt, szóval lehet, hogy a Balcsin nem válik be a mellény.

 • 2007.08.04 12:31:42papirbirka

  Engem már egyszer lehurrogtak ez ügyben, de továbbra is úgy gondolom több kicsi gyerek tapasztalata alapján, hogy karúszó a megoldás. Meg kell vele tanítani "úszni", de aztán abszolút biztonságos. Másfél évesen kezdte lányom, unokatesóim gyerekei, egy hét alatt kialakult a vízbiztonsága. Semmilyen mélységű és féle víztől nem fél, hosszakat úszik végig, hason és háton. És nem bezzeg az én lányom szöveg, mert az összes uncsitesóm gyereke tudja ugyanezt.

 • 2007.08.04 13:11:22Eledh Laure

  Hehe, nekem sima kerek úszógumim volt mindig. Egyszer amikor kb 3 éves voltam anyu pihenni akart és beküldött faterral a vízbe (É-i part, a legelején sem ért le a lában). Ő hozta a távcsövét, imádta Tihanyt fürkészni és az idő is tiszta volt. Na ez volt az a pillanat, amikor sikerült átküzdenem magam úszógumistul fejjel lefelé. Szóval mint egy bénább kenus, átfordultam, csak vissza nem ment. Máig emlékszem, milyen rémes volt, orrom-szám tele a vízzel, és hosszú időnek tűnt, mire kiszedtek, pedig nyilván másodpercek teltek csak el... :-)

 • 2007.08.05 17:47:44atha

  Mi megvettük a csecsebecsét (azért az árát hallván megfutamodtam volna, de apát már nem lehetett eltántorítani), merthogy a gyakran látogatott Balatonban én szétparáztam magam, amikor a nagyapja bevitte az ölében a gyereket, az volt egyfolytában az agyamban, hogy ha elejti, az ember meg sem találja a gyereket abban az iszapfröccsben. Aztán voltunk gyerekmendecében, és egy-két kelj-fel-jancsi után a gyerek már tudta kezelni a helyzetet, sokkal magabiztosabban mozgott, ott ahol leért a lába. Egyébként a patronok megfelelő áthelyezésével javul a helyzet.

 • 2007.08.05 19:34:02manci

  másutt: ezeket a típusú úszógumikat itthon is lehet kapni.

  Sajnos az én lányom nem visel el semmiféle úszógumit és karúszót. Pedig én magam a karúszót nagyon preferálnám. Dehát hangos sikítással, üvöltéssel tiltakozik, ha rá akarom adni. Mintha legalábbis nyúznám.

  Na sebaj, jövőre újra próbálkozunk...

 • 2007.08.05 19:36:27manci

  Még ezt az izét szívesen kipróbálnám, ha nem lenne ilyen horrorisztikus az ára. Nagyon nem érné meg ennyiért a gardrób sarkában tartogatni.

  Nem lehet egy ilyet valahol bérelni? :))

 • 2007.08.06 09:54:52nikko

  Úgy tudom 2 éves kor után ajánlják ezt a "parafás" cuccot és az úszás megtanulását segíti, ahogy egyre magabiztosabban marad fenn a vizen a gyerek, egyre több "patront" lehet kivenni a dresszbôl... egyébként én azt hiszem ez egy medencés házban igazán praktikus, ahol a gyerek egész nap a kertben rohangál és persze a kedvenc hobbija a medencepart legszélén való egyensúlyozás, az ember másodpercenként kapna szívgörcsöt, ha nem lenne valami ilyen jellegû megnyugtató cucc erôsítve a kölökre és ez még a legkényelmesebbek egyike egész napos használatra...

 • 2008.01.17 21:30:16STOCI

  Én csak ajánlani tudok egy honlapot ahol lehet vásárolni online bébi úszógumit. www.medencejatek.hu Nem titok a saját honlapunk, a SwimWays termékeit a STOCI KFT forgalamzza magyarországon és van megoldás pici gyerekeknek a vízbe menni biztonságosan és ergonomikusan! Csak tipp, az én gyerekem 20 hónapos és abszolult jól bírja ezt az úszógumit én ezért merem ajánlani. Már több helyen is kipróbáltuk a mintát, az EU változat 2008 áprilisától lesz kapható Magyarországon.  Üdvözlettel  SwimWays Magyarország

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta