SZÜLŐSÉG

Méregdrága macskarobot őrzi a babát

2007. augusztus 1., szerda 13:55

Mostantól nincs gond a gyermekfelügyelettel, nem kell anyuka, nagymama, vagy bébiszitter, itt van ugyanis a Hello Kitty robot. Hello Kitty cuki, nem felesel, és nem is foglal sok helyet, alig több, mint 50 centiméter, és hat kiló (elemmel együtt persze), energiatakarékos és áramról is üzemeltethető.A most piacra dobott robotmacska a nap bármely órájában vállalja gyermekünk szórakoztatását, különböző hang, és mozgáshatásokkal. Hello Kitty ugyanis össze-vissza tudja forgatni a kezét és a fejét, felállni ugyan nem tud, de tud ennél sokkal többet, a beleépített kamera segítségével felismeri az arcokat, és minden családtagot nevén szólít.


Édes macskahangján háromféle üzemmódban képes kommunikálni, hogy a gyerek ne érezze magát magányosan. A gyártók szerint a Hello Kitty robot minden olyan szülőnek ideális megoldást nyújt, aki nem tud sok időt tölteni gyermekével. A szülői szerep átvállalásáért a gyártók 6300 dollárt kérnek.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.08.01 14:08:38kn

  még forintban sem adnék ennyit egy ilyen kütyüért. igaz, a szülői szerepet meg semmi pénzért nem engedném átvállalni senkinek és semminek.

 • 2007.08.01 14:18:24B-

  Egy ilyen dada max egy tamagocsi gyereket tud 5 percnél tovább lekötni, élőt tuti nem.  Viszont a nyobb testvérek simán lenyelik a kis 5 centijével (gyerekbiztos egy ekkora méretű kütyü egyáltalán???)

 • 2007.08.01 14:19:59lii

  5 cm 6 kiló, milyen anyagból van ez? :)) szerintem elírás lesz..

 • 2007.08.01 14:23:35hanna

  De a Lea vajon hány perc alatt törné össze vagy vágná fejbe magát nagyon durván?

 • 2007.08.01 14:25:47pepe

  Remélem, nem lesz ebből divat. Belegondolni is szörnyű, ha felnőne egy robot-nevelte nemzedék. Elszomorító, hogy arra buzdítanak, hogy az anyai odafigyelést, szeretetet, vagy egyszerűen jelenlétet helyettesítsük egy robottal.

 • 2007.08.01 14:39:03lii

  amúgy meg a hello kitty nálam a disney-barbie vonalon vetekszik a "rútabb-e, mint amilyen ostoba" vándorkupáért. (és előre elnézést az össze hk rajongótól, akik már nyúlnak a kövekért.)  (azért se érdemes hk cuccokat venni gyereknek (hacsak ki nem könyörgi :), mert nagy hype --> magas ár, és nem is nekik pozicionált márka, hanem az éretlen felnőtteknek, lásd dorinácska pl, aki nagy rajongó.)  visszatérve a konkrét tárgyra, sztem ebből nem lesz tartós divat. emlékszik még vki aibo-ra?

 • 2007.08.01 14:41:06Dexter68

  Ez már olyan fejlett technológia, hogy gyerek nem is kell hozzá. Vesz az ember 2-3 ilyen helókittit, oszt azok elvannak egymással egész nap.

  A szüli szerepről meg annyit, hogy a nagyobbak sztem 5 percen belül megcsászároznák egy csavarhúzóval :o)

 • 2007.08.01 14:55:53mazsola84

  ez nem inkább 50 centi? 5 centi aztán a gyerek vígan lenyeli a nagy felvigyázásban...

 • 2007.08.01 15:22:27B-

  Ja, meg egy újszülött mennyit lát abból, ha egy ötcentis légypiszoknak forog a feje?

  De szerintem azt a cikk idefordítója sem gondolta komolyan, hogy egy ilyen leköt egy gyereket :)

 • 2007.08.01 16:16:38györgyi

  elnézét, természetsen el lett írva. a macska egészen pontosan 52 és fél centiméter :-)

 • 2007.08.01 16:17:51györgyi

  szóval, (csak siettem javítani)

  elnézést, természetesen el lett írva. a macska egészen pontosan 52 és fél centiméter.

 • 2007.08.01 16:18:47Paramami

  Megnéztem az official website-ot, és 52 cm magam (520 mm barátok közt is annyi), illetve 39 cm széles elölről, és 33 oldalról. Nekem leginkább ez ragadta meg a figyelmemet, mert 5 cm-esen 6 kilósnak lenni nem lenne semmi!  Egyébként találtam maró angol nyelvű kritikákat is a termékkel kapcsolatban. Dexternek igaza van, ez nem gyerek mellé kell, hanem max. helyette! Az a legszomorúbb, hogy valszeg lesz erre kereslet. Nem véletlen, hogy az amerikaiak nem képesek kötődni igazán. Megszüli őket anyuka, amint túl van az első hat héten, rohan vissza dolgozni, jobb esetben a daycare center a munkahelyén van, így napközben esetleg egyszer meg tudja nézni, és nem kell hamar hazavinnie, mert a cég pontosan tudja, hogy minél tovább fizetik azt az pár gondozó(nő)t, annál tovább maradnak a dolgozók bent, hiszen a gyerek "jó helyen van". Mire hazaviszi, a gyerek kb. már alszik. Esetleg nincs daycare, és akkor a dadus van vele reggel nyolctól este nyolcig. A többi időszakról már ne is beszéljünk, pontosan tudjuk, hogy ha az első években nem tanulja meg a gyerek az egy elsődleges személyhez való kötődést, akkor később már nem nagyon tud kötődni és megbízni az emberekben.  Kicsit távolabbról tartozik a témához: Sheila Kitzinger könyvét múltkor nagyon ajnározta Sződy Judit a Vendég a háznál-ban. Mivel adok a véleményére, megvettem a könyvet. Szerintem nagyon jó, bár még csak az elején tartok. Leírja, hogy a 40-es években voltak olyan álláspontok a gyereknevelésben, hogy három (!) éves koráig a gyerektől elvárható, hogy amikor nem eszik, akkor aludjon, és ha ezt nem teszi, esetleg addig sír, amíg elhányja magát, akkor úgy kell tenni, mintha a szülő ezt nem venné észre, különben bűnöző lesz belőle! Hanna, szerintem megérne egy jó kis könyvkritikát! Ha ezt a könyvet olvastam volna, mielőtt Blanka megszületik, sokkal könnyebb lett volna - hát még, ha a férjem olvasta volna! A mi Blankánk kb. két órát sírt esténként, fájt a pocija, a férjem messze nem számított erre, gondolta, néha sírdogál majd, de általában alszik. Sheila kutatásai szerint a nagyon keveset síró gyerekek sírnak 2 óránál kevesebbet naponta, és a nagyon sokat sírók 6 óránál többet. Na befejezem, mielőtt teljesen más területre kanyarodnék. • 2007.08.01 17:05:08Dexter68

  Amerikában egyébként is szar a támogatási rendszer. Anyuka nem azért rohan vissza dolgozni, mert az trendi, hanem azért, hogy ne haljanak éhen. A hugom kint él, már most arra gyűjtenek, hogy otthon maradhasson a kicsivel, ha lesz nekik.

 • 2007.08.01 22:08:20jidele

  nnnna, ezt a másik cikk mellé kell tenni, és kész a kocsi...

 • 2007.08.02 17:07:28másutt  van igazi macskank aki mindezt megcsinalja, ingyen.

  mosolyog is hozza, puha, selymes, aranyos es hozza lehet bujni.

  gyerekfeluletet vallal!

 • 2007.08.02 17:18:52másutt

  Paramami:

  "Nem véletlen, hogy az amerikaiak nem képesek kötődni igazán. "

  en amerikai vagyok es hosszu evtizedek tapasztalata azt mondja, hogy nagyon nagyon tudunk am kotodni.

  sajnos a szocialis rendszer nem tokeletes, es biza semmifele GYES nincs... bar Bill Clinton ota a nok kivehetnek (fizetetlen) szulesi szabadsagot (igen, penz nelkulit) ezert sajnos dolgozni kell. :( de NEM mindenkinek es NEM mindenhol es NEM ugyanugy es Mo-gal ellentetben VAN reszmunkaidos allas.  de nem lattam eddig okat, hogy negativan hasonlitsam ossze a magyarok csaladi kotodeseivel.  aki uveg hazban lakik... ne dobaljon koveket alapon.  egyebkent en vigyaznek az altalanositasokkal, foleg olyan mondatokkal, amik ugy kezdodnek, hogy az 'amerikaiak...' hiszen egy akkora orszagrol van szo, mint Europa, tobb mint 300 MILLIO lakossal (ami durvan 30X annyi mint Mo. lakossaga) es nem hiszem, ha Te orulnel, ha az albanokkal, romanokkal, bulgarokkal, gorogokkel, vagy luxemburgiakkal hoznalak egy kategoriaba, marmint emberi szokasok vagy kultura szinten.

  Na. :-)

 • 2007.08.02 17:22:57B-

  másutt: azt az üvegházasat mi úgy mondjuk, hogy akinek vaj van a fején, az ne menjen a napra, vagy más szemében a szálkát, magáéban a gerendát. Magyarul az üvegházas nem megy, meg ugye az üvegház itt az a cucc, ahol paradicsomot meg paprikát termesztenek :-)  Nem kötekedésből írtam, tudom, hogy külföldön élsz, inkább valami segítő szándék vezérel, hogy könnyebben megtaláld a frappáns magyar beszólást (ezt most nagyon őszintén írtam, tényleg berátiak a szándékaim :-) )

 • 2007.08.02 17:26:48másutt

  koszike.

  Draga Parom segit altalaban, o tanit nekem irgumburgumosokat, de most nincs itt. Eddigi kedvencem a 'tegyen isten a kopaszok koze!' de eddig azt nem hasznaltam, mar csak az alkalomra varok.  egyebkent az osszes ilyen buta jatekra van piac... mindenutt... az emberek mindent megvesznek.

  En el nem tudnam kepzelni, hogy barki bevesse gyerekorzesre.

  :-)  Ma egyebkent is jo a kedvem, mert tegnap megtudtam, hogy megfordult a pici lanyom fejjel lefele, ahogy kell, es ez nagyon jo hir es nem fogok senkire irgumburgumozni. :-D

 • 2007.08.02 21:58:51Paramami

  Ezt az üvegházas dolgot nem nagyon értem. Tény, hogy az USA kurva nagy ország, és hogy rengeteg minden és rengeteg féle ember van benne. Az is tény, hogy nincs fizetett gyes, és az is tény, hogy a társadalmi mobilitás jóval nagyobb, mint pl. Európában - nyilván azért is, mert ugyanaz a nyelv, pénznem, stb.  Többször voltam az USA-ban, éltem is kint egy fél évet, vannak ottani barátaim. Mégis tartom a véleményem, hogy az átlag amerikai kevésbé szoros baráti és családi kapcsolatokkal rendelkezik, mint az átlag európai, esetleg magyar. A nagyszülőkkel például nem nagyon tartotta egyik általam ismert család se a kapcsolatot, pedig USA-beli mértékkel nem éltek messze, mégis évente egyszer, max. kétszer találkoztak, felületes volt a kapcsolat. Szerintem Európában nem ez az általános. legalábbis az én tapasztalataim szerint. Anyukámat nem csak húsvétkor és karácsonykor szoktam látni, de apukámat sem, pedig időre annyit kell hozzá utazni, mint amennyit a vendéglátó családom apai nagyszüleihez kellett (volna).  A kamaszokhoz való viszonyukról is nagyon negatív a képem, de valószínűleg nagyon rossz korban kerültem ki, 17 évesen itthon már teljesen önálló ember voltam, míg kint úgy kezeltek, ahogy itthon egy tíz évest rosszabb esetben. Sajnos úgy látom, ez nem egyedi, adott államra, városra jellemző sajátosság volt, általános a kamaszokban való bizalmatlanság, márpedig az tudjuk, hová vezet. Házibulit láttad? Szerinted mit szólnának hozzá az USA-ban? Én abból a kamaszkorból mentem oda ki. Volt ügyfelem, akit visszahívtak a Head Office-ba, és a gyerekei kijelentették, hogy ők nem mennek vissza, nekik kell az itteni szabadság. Pedig egy szót se beszéltek magyarul.  Egyébként Te nem Londonban élsz? Vagy csak oda csöppentél? Mindegy, nem folytatom, lényeg, hogy én így gondolom, Te meg gondolhatod nyugodtan másképp. Másutt.

 • 2007.11.24 20:10:13weeyoulee

  Cuki darab, de hogy mire jó?!..a szülői felügyeletet, vagy az "élő" babysittert baromira nem helyettesíti. Érdelne, hogy szalad utána a félméteres műanyagcica egy totyogósnak... vagy hogy figyelmezteti, hogy ne nyújon má' bele a (még a bébizárral ellátott) konnektorba (sem) vagy hogy ne másszon fel az asztalra, mert leesik. de ezek csak ilyen "extrém" példák...én is voltam (iletve részben még vagyok is) babysitter, tudom, mennyi szaladgálnivaló van egy fürge kúszómászó-totyogós után. Vagy kisebb gyerekekere tervezték? akik még csak ülnek, fekszenek, iylesmi?

  hát, mindenesetre nem hinném, hogy egy iylen cica tartósan lekötheti őket, vagy bármely korú gyereket...ez már kb olyan mintha a tv, mesefilm elé ültetnék a kicsit.

 • 2010.10.04 15:20:08enamel

  Másutt, azt hallottad már, hogy az amerikaiak mindenkinél többnek hiszik magukat, és imádnak kioktatni a saját dohányszelencényi kis eszükből mindenki mást?

  Basszameg, ki fogok menni amerikába, és átveszem a világuralmat. Ennyi barom felett nem lesz nagy kunszt.

  Viszont az ékezeteket leszámítva helyesen írsz magyarul, ez egy jó pont. De csak egy.

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta