Jobb kint, mint bent?

Kedvenc animációs filmünkben kellőképpen lazán kezelik a testhangok kieresztésével kapcsolatos kérdést. A zöld ogrének jól is áll, ha a vacsoraasztalnál elböffenti magát és az is vicces, amikor a mocsár bugyborékol az eleresztett galambocskák miatt. De vajon az is mókás, ha a gyerekünk pukizik vagy böfög egy hatalmasat társaságban? Heti kérdés.


Általában otthonunkban mi sem fogjuk vissza magunkat, ha feszít a gyomrunk vagy a beleink, nyugodtan könnyítünk magunkon, vagy elvonulunk a fürdőszobába ezen okból, társaságban azonban kultúremberek módjára igyekszünk bent tartani, amit nem illik kiereszteni. (Kivételek persze mindig vannak. Elég, ha csak a pasik közös focimeccsnézésére gondolunk, ahol az elfogyasztott sörök sunyi buborékai a testnyílásokon igyekeznek felszínre törni. Ők pedig büszkén hagyják.)

Ti eleresztitek magatokat a gyerek előtt? És hogyan reagáltok, ha ezt ő teszi? Vajon a gyerekeknél meddig vicces, ha hangosan finganak és böfögnek idegenek előtt? Mikor kell megtanítani nekik, hogy ugyan igaz, amit Shrek mond és jobb kint, mint bent, de csak ha magunk vagyunk?
Oszd meg másokkal is!
Mustra