SZÜLŐSÉG

Ki álmodik Batman ravasz péniszével?

2007. július 5., csütörtök 11:43

Klikk!
Sok kislány álma egy hosszú szőke hajú játékbaba, édibédi kismackóval a hóna alatt. De vajon ki álmodik hosszú szőke hajú játékbabával, akinek lecsatolható műlábai vannak?

Minket mindenesetre sokkolt a csonkolt babalábak látványa. Csakúgy, mint a zöld színű, izmos férfi játékfigura hatalmas pénisszel. Rémálmaink gyerekjátékai.

A Batmanes vízipisztoly ravaszát vajon véletlenül tették a figura ágyékához a játék készítői? A piros, földig érő farkú izé is érdekes látványt nyújt, a kiskukacos babára pedig már szavaink sincsenek. A Spongya Bob játék alkotói is választhattak volna körültekintőbben formát. Vagy csak mi látjuk fallikusnak?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.07.05 12:16:04zolnaid

  Hosszú szőke hajú, lecsatolható édibédi játékbabával talán az a kisgyerek álmodik, aki maga is testi fogyatékos. Az én lányom szemüveges, és a világból ki kellett mennem, mire egy szintén szemüveges játékbabát találtam. (az ára se volt semmi)

  Valószínűleg egy ilyen sérült baba segít feldolgozni lelkileg a gyerek lelki problémáit. Kár, hogy Magyarországon ez nem sokakban merül fel, épp könyvek közt talán 4-5 meséskönyv van, ami a mozgásszervi/értelmi fogyatékos gyerekekről, vagy gyerekeknek szól.

  A többi tárgy szerintem nem gyerekjátéknak készült.

 • 2007.07.05 12:23:04mamafáni

  zolnaid, én sem néztem ilyen szemmel a dolgokat, köszi, hogy rávilágítottál.

 • 2007.07.05 12:27:53phenelophe

  A lecsatolható lábú baba ok, Zolnaidnak igaza van. A többi játék viszont tényleg gáz.

 • 2007.07.05 12:51:01nudlee

  Nekem tetszenek!!

  A nagyfarkú babák biztos, hogy nem gyerekeknek készültek, a spongya bobos játék meg a többi szerintem fóbia. Attól, hogy a felnőtteknek a Garfield-ról vagy a Spongyás játékról és Batmanről szexista gondolatai támadnak az legyen az ő gondjuk, szerintem Garfield a gyerek gátsó zsebébe kapaszkodik, a másik pedig a megfoghatóság miatt ilyen alakú.

  A lecsatolható lábú baba direkt jó.

 • 2007.07.05 13:00:34andie

  nekem leginkább a nagyfarkú nagy zöld izé ellen van kifogásom (aki szerintem Hulk, a képregényfigura), ráadásul egy ártatlan arcú kislány kezébe adták, pedig inkább fiús játék!

  Tudom, ne sztereotipizáljak nemi szerepek szerint, de akkor is! :-D

 • 2007.07.05 13:02:17zolnaid

  Nekem a kiskukacos baba is tetszik, bár nem játéknak, ez a tuti ajándék azoknak az apukáknak, akik odáig vannak maguktól és az örömtől, hogy fiút sikerült nemzeni :)

 • 2007.07.05 13:02:18zolnaid

  Nekem a kiskukacos baba is tetszik, bár nem játéknak, ez a tuti ajándék azoknak az apukáknak, akik odáig vannak maguktól és az örömtől, hogy fiút sikerült nemzeni :)

 • 2007.07.05 13:29:55tnyúl

  Garfield-dal szerintem sincs probléma, egy gyerek nem lát bele perverz értelmet. Megmondom őszintén, ha nem itt szerepel, én sem. Nekem úgy tűnik, mintha egy kerékpáron ülnének ketten, egymás mögött. Na, mindegy.

  Baba: anno az első misszionáriusok feleségei, megérkezvén Afrikába babát (porcelán fejűt) vittek ajándékba a kislányoknak. Döbbenten tapasztalták, hogy a lánykák sikítva, fejvesztve menekülnek, a játékszereket eldobálva. Nos, igen. A törzs fekete volt, fehérre viszont a halott arcát festették, vallásuknak megfelelően. A gyönyörű, hófehér arcú babák nekik csak félelmetes holtakat jelentettek. Ennyit a műlábas és szemüveges babákról. A normalitás még mindig a tökéletes fehér ember.

  OFF

  Péter fiam születése óta szemészeti problémával küzd. Három éves kora óta állandóan szemüvegre szorul. Megszokta, megszoktuk, szerintem csinos benne. Két éve (akkor volt 6) a játszó téren egy kislány hintázott a közelünkben, olyan 6-7 éves forma. Anyukája lökte. A kislány megkérdezte a mamájától, vajon miért van a fiamnak szemüvege? A mamája így válaszolt: "A kisfiú, látod buta volt és sokat nézte a tévét, elromlott a szeme, és most azért kell ilyen ronda szemüveget hordania." A fiam elkullogott a környékről. A kislány sem volt tökéletes, jelentős túlsúllyal rendelkezett, mégsem jutott volna eszembe azt mondani a fiúknak, h látjátok, a kislány túl sok chipset evett. Néha kegyetlenül intoleráns a gyerekvilág, de a legtöbb esetben ezt mi, felnőttek generáljuk.

 • 2007.07.05 13:32:03B-

  Szerintem a nagyfarkú babát direkt adták kislány kezébe. Nem lehet, hogy ez vmi figyelemfelkeltő műalkotás, mint a Lego koncentrációs tábor volt annak idején?  A szexista szó azt jelenti, hogy valaki a nemük alapján (hátrányosan) megkülömböztet embereket. A Garfieldről így nem szexista, hanem szexuális tartalmú gondolatai támadhatnak az embernek.

 • 2007.07.05 13:42:39opti

  Én jót röhögtem.

  Garfield semmi perverz dolgot nem csinál, kb így néz ki az, aki a bringa hátulján kapaszkodik.

  Batman és Spongyabob bakik, de nem hinném, hogy direkt.

  A műlábú baba először rémísztőnek tűnt, de Zolnaidnak köszönhetően átértékeltem a jelentőségét.

  Kiskukacos, Piros izé és Zöld figura szerintem nem gyerekjáték, szituációtol függően akár poénos is lehet, a felsorolásommal egyező durvasági sorrendben.

  A legjobbat Batmanen és Piros izén hahotáztam :)

 • 2007.07.05 13:53:24B-

  tnyúl: amikor kicsik voltunk, állandóan nyomattak valami rajzfilmet, amiben a rossz kisfiú cukrot evett meg nem mosott fogat, és jól szétrohadtak a fogai, míg a jókisfiúnak persze nem. Nekem nagyon rosszak voltak a fogaim, és állandóan szégyenkeztem emiatt (pedig nem zabáltam cukrot és renszeresen mostam a fogamat). Most már felnőttként úgy látom, hogy az extrém higiéniai hiányosságokon kívül ez inkább alkati kérdés (sőt, sokszor fogkefét nem is látott embereknek gyönyörű fogsoruk van). Én nem azért féltem fogorvoshoz menni, mert fáj, hanem mert annyira stigmatizálva volt a lyukas fog: fejcsóválás, beszólások stb. Amióta megálltam a növésben, a fogaim romlása is megállt. Lehet, hogy vitaminokkal lehetett volna segíteni, bár szerintem kiegyensúlyozottan táplálkoztam, többféle vitamint adtak nekem a szüleim már akkor is.  Annyira gáz, hogy bizonyos betegségek és problémák még mindig a "rosszaság" jelei! Sok gyereknek megkeseríti ez az életét.  Ki hiszi el még mindig, hogy a tv rontja a szemet?? Anyám, akkor minden számteches vak lenne már...

 • 2007.07.05 13:53:46Tori

  A racionális agyféltekém azt súgja, hogy Piros izé eredetileg egy nagyobb holmi része lehetett, és az izéje nem is látszott, hanem annál fogva volt rögzítve valahová.  A garfieldos bicaj csak akkor fest perverzül, ha nem ülnek rajta, hanem a fotón látható módon igazítják ülephez, méghozzá úgy látom, felnőttülephez. Itt lép érvénybe a Máltai Lovagrend credoja.

 • 2007.07.05 13:56:01Tori

  B- a képernyők bizonyos távolságon belül rontják a szemet. Azon túl nemigen. Viszont így mégiscsak van némi alapja a dolognak. Meg persze fejlődik a technika. A régi monitoromon még volt szemkímélő szűrő. A mostanira már nem kell.

 • 2007.07.05 14:51:04napos oldal

  tnyul :(

  ilyen van???

 • 2007.07.05 15:03:13Szuszi

  Nekem Spongyabob egyáltalán nem tűnt gázosnak...Batmant és Hulk-ot pedig biztosan nem gyerekeknek tervezték...kiskukacos aranyos, de ez is inkább felnőtteknek készülhetett. A piros izé az kész. :))

 • 2007.07.05 15:47:58mogyorobokor

  B-: Azert azt megjegyeznem, hogy a programozok kozott 2x-3x annyi szemuveges van, mint az atlagnepessegben. :) Foleg a nem-a-legfiatalabb generacioban (25+).

 • 2007.07.05 15:49:26mogyorobokor

  Hehe, a hsz-em eleje pont olyan lett, mint egy balkezes kiabalos szmajli! :D

 • 2007.07.05 16:08:10marcangoló

  Nekem bejön a művégtagos baba...

 • 2007.07.05 17:55:20Guruljka

  A baba nagyon jó! Batman meg vicces, igaz nem gyereknek valósi... Spongyabobnál az a huncut, aki huncutságra gondolt:-)) Garfield szerintem egy kicsit elhibázott, Piros és zöld izé számomra egy nagy kérdőjel Kiskukacossal együtt... de Batmanen és Garfielden tényleg lehet egy jót röhögni! Legalábbis szerintem.

 • 2007.07.05 18:46:37Nyestkutya

  Sztem csak a zöld figura gáz, azaz nem gyerekjáték, a többinél tényleg csak a felnőttek gondolják bele a szexuális tartalmat. A piros valszeg annál a "középső lábánál" :) volt valamihez rögzítve.  A lecsatolható lábú babát meglátva rosszul lettem, milyen perverz, soha nem jutott volna eszembe, amit zolnaid írt, de tényleg, mennyire igazad van!!!

 • 2007.07.05 21:26:49Yuki

  Lecsatolható lábú baba szerintem nem csak a lecsatolható lábú gyereknek való. Úgy gondolom, a gazdája nagyon toleráns és segítőkész lesz a sérült emberekkel, mivel a baba gondoskodni tanítja a gyerekeket. És azzal, hogy közel hozza a "másságot", megszokottá és természetessé teszi.  Volt egyébként lecsatolható kezű gyerek a sulimban. Le is csatolta a kezét gyakran és idétlenkedett vele. Olyan természetesen kezelte, hogy nekünk sem volt semmi problémánk vele. Nem volt morbid vagy gusztustalan vagy félelmetes. Ilyen volt és kész. Nekem meg nagy a seggem.

 • 2007.07.05 22:00:31zolnaid

  Yuki, apukám gyakran mesélt egy osztálytársáról, aki egyik szeme helyett üvegszemet viselt, és gyakran kivette mutogatni. Emlékszem, mennyire irígykedtem apukámra, amiért ilyen különleges, és jelentős személyiséggel került kapcsolatba. Később is minden oktatási intézményben volt legalább egy sérült társam. Talán ezért nem furcsa nekem sem a sérült baba.

  A gyerekben nincs igazán előítélet, a felnőttek palántálják bele javarészt.

 • 2007.07.06 11:02:50tnyúl

  A férjem is informatikus. 5 és feles szemüveget hord - megjegyzem kicsi kora óta, amikor még csak napi egy órát "comodorozhatott", mert anyós szerint a számítógép rontja a szemet. Megjegyzem, azóta kb. napi 12-14 órát ül a monitor előtt, és a szemehibája stagnál. Persze, tuti, van, aki érzékeny erre. A kisfiam olyan szemhibával született (vagy a szülés közben sérült a szeme, vagy még magzati korában, nem tudják 100%-ra megállapítani), ami soha nem gyógyulhat meg, csak jobb lehet némileg.

  Igen, a felnőttek plántáják bele a gyerkőcökbe az egészet, én is úgy vélem. Amikor kitört a balhé a suliban, ami abból indult ki, h amíg a többi kisfiú verekedett, lopott, káromkodott, visszapofázott a tanító néninek, addig az én fiam (és még 2-3 másik)erre nem volt hajlandó. Ekkor rászálltak. Az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor az egyik fiú levette a cipőjét (tél volt), és a fiam szemüvegét kezdte verni vele. (8 napon túl gyógyuló sebek, szerencsére vastag, cilinderes és a legjobb minőségű gyerekszemcsi, így csak elferdült, nem tört). Nem hiszem el, hogy ennek a 8 éves fiúnak magától jutott volna eszébe, hogy a szemüveget az intellektus szimbólumának tudja be, és ezért "rombolja" le azt, aminek hiánya miatt őt előzőleg megint elővették az igazgatóiban. Mellesleg a gyerekek egy része (keménymag - ezt az igazgatónő mondta így) Petrának kezdte csúfolni a fiamat, amiről szintén az a véleményem, h egy felnőtt kezdhette el, hiszen honnan tudnák a gyerekek, h a Petra a Péter női változata. Nem a gyerekek előítéletesek, szerintem sem!

  Másik pl. az oviban, ahova a kisebbik fiam jár, van egy két bottal közlekedő kislány - mozgássérült. Az óvó nénik mindent megtesznek azért, h a kislány jól érezze magát az oviban. Folyamatosan bevonják a csoportot abba, h segítsék ez a lánykát, aki cserébe rengeteg szeretet és békét nyújt olyan gyerekeknek, akik otthon kevesebbet kapnak ebből. Nap mint nap látom a csodát, köszönhetően az óvó néniknek.

  Még egy valami eszembe jutott. A mell a fiaimnak anyamell. Egy olyan dolog, amely őket is táplálta, a hugocskájukat is fogja hamarosan. A játszótéren szoptató mamiknál nem érzik cikinek a dolgot, hiszen ott a baba táplálkozik. Ennek ellenére, hallottam már pár éves fiú gyereket, aki valóban szexuális tárgyként tekintett rá, és ujjal mutogatott, röhögve a szoptató nőre. (valószínűleg nem magától jutott el erre a következtetésre)

 • 2007.07.06 11:59:48Eledh Laure

  A teljesen agyament játékok közül kimaradt a tavaly karácsonykor debütáló műtőskészlet. Amihez -gyerekkorom járék orvosi táskájával elletétben- itt már beteg is járt, "akit" a csomag tartalmától függően bizonyos pontokon fel lehet vágni, és kioperálni belőle egyes szerveket. Zolnaid hozzászólása után persze felmerült bennem, hogy mondjuk egy műtött kisgyereknek lehet tényleg jól jön, ha előtte/utána eljátsszák, mi történt, de mint karácsonyi ajándék a fa alatt nehezen tudom hangulatosnak találni a szétvágható hasú (egyébként nagyon ronda kialakítású) pácienst.  Tnyúl, a történetedről eszembe jutott a gimis iskolatársam és az énektanárnő esete. A kislány szintén beteg volt, talán csípőficama lehetett, nem tudom pontosan, lényeg, hogy elég nehezen járt. (Viszont okos volt, kedves, barátságos, mindenkivel jóban volt, mindenki szerette. Amennyire észrevettem, soha senki nem bántotta a diákok közül.) Egyszer elkésett az énekóráról, mert a földszintről nem ért fel idejében a másodikra. Nem is késett sokat, épp csukta a fiatal -és meglehetősen arrogáns tanárnő beszólt:

  "gyere már te beteg tetű!!!" Na akkor ment le az egész osztály az igazgatóságra, és sikerrel kirúgatták a hölgyet. :-)))

 • 2007.07.06 20:34:56Memme

  Kollégám erősen nagyothalló, cérnavékony készüléke van a füle mögött, abszolult nem feltünő. Néha, amikor valaki nem érti meg, mit magyaráz (mert logikátlan vagy mert túúúl bonyolult) kiveszi a cuccot és kölcsöadásszerűen nyújtja röhögve.

  Gyerekek meg az oviban együtt labdáznak a tolószékes társukkal. kicsit lassabb, kicsit nehézkesebb, de nem gond. Pedagógusi és szülői hozzáállás kérdése az egész, hogyan tanítjuk a gyereknek a "másságot". A babát támogatom, a többi meg mehet Freudnak :-)

 • 2007.07.06 22:00:53Hicudzsi

  Memme :)

  Apukám akkor veszi ki a "fülét" ha valami nem érdekli vagy túl hangosak vagyunk. :)))))

  Na meg néha eljátssza, hogy: "Jajj, elnézést, most nem hallom, mert valami baj van a készülékemmel" :)

 • 2007.07.06 22:19:28Guruljka

  Eledh Laure, ha ronda a kivitel az tényleg gáz (minden játéknál), de szerintem ha igényes akkor kicsit nagyobbaknak nem gáz a műtős cucc, mert lehet belőle tanulni megismerni a testünket. Erről eszembe jutott, hogy gyerek korunkban tesómmal volt egy Így működik a tested című könyvünk, ami tele volt rajzokkal és pontosan bemutatta, hogy milyen szerv mit csinál. Rongyosra olvastuk, néztük! De az biztos, hogy fontos egy ilyen játéknál, hogy igényes legyen a kivitel!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta