Mi legyen a strandtáskában?

Ha a család elég bátor, hogy elinduljon a porontyokkal a strandra vagy vízpartra hűsölni, nem árt alaposan felkészülni. Amennyiben az egy gyerekre jutó felnőttek száma nem éri el a két főt, könyvet és magazinokat cipelni teljesen felesleges. Helyettük vihetünk mesekönyvet, amennyiben látunk arra esélyt, hogy a gyerkőcöt időnként ki tudjuk imádkozni a vízből. Mi legyen a strandtáskában?



Először is gondoljuk át, mennyi időt tervezünk a strandon tölteni. Ha egész napos a program, élelemről gondoskodni kell, beállítottságtól függően ez jelentheti az otthonról hozott szendvicset, sült oldalast, vagy a büfében vásárolt halat, sült kolbászt vagy lángost. Nagyobb strandokon étteremben is ehetünk, ám ehhez mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. Kisebbeknek vihetünk üveges bébiételt, a büfékben általában megmelegítik, ha igényeljük.

Ha csak egy délelőtt vagy délután strandolunk a csemetével, elég egy kis nasi: almagerezdek, nagyobbaknak szőlő, keksz, bioőrülteknek buláta vagy kölesgolyó. Csokis, olvadós kajákat eszünkbe ne jusson csomagolni!

Tegyük el viszont a fürdőruhákat, a nem szobatiszta gyerekeknek szerezzünk be úszólepust, mert meztelenül nem pancsizhatnak a medencében, a megszokott pelenka viszont pillanatok alatt magába szív több liter vizet, ezért fürdésre alkalmatlan. Fürdőruhából és úszópelusból csomagoljunk többet, és mindig cseréljük a gyermeken lévő vizeset szárazra, ha épp nem fürdik. A szokásos pelenkázó felszerelést is vigyük magunkkal.

Nagyon fontos, hogy legyen nálunk babanaptej és mindenképpen használjuk is, fél órával a pancsolás előtt kell bekenni a gyerkőcök bőrét. Az érzékeny bőrű gyerekekre adhatunk vékony, laza, világos színű pólót, így egész biztos nem ég meg a válluk és a hátuk. Pici babával ne menjünk ki a tűző napra, de őket az árnyékban is kenjük be naptejjel.

Törülközőből a gyereknek vigyünk kettőt, ha kisebb babánk van, cipelhetjük a plédet is, főleg, ha a bébi nem kedveli a füvet.

Ne feledkezzünk meg a kölyök kedvenc játékáról sem, feltéve, ha az nem egy 90 centis műanyag nyerges vontató. Ajánljuk még a felfújható, kis méretű strandjátékokat, labdákat. Ha a gyerek szokta használni, vigyük a karúszókat, úszógumit is. Cumizós gyereknek legalább két cumit tegyünk el arra az esetre, ha az egyiknek nyoma veszne a fűben vagy a medence körül.

Ha szeretnénk elkerülni a napszúrást, semmiképp ne hagyjuk otthon a kalapot, kis kendőt sem. Katica váltás ruhát, kardigánt is pakol a táskába, hátha hirtelen 15 fokot esne a hőmérséklet, és hajgumikat, papucsot, napszemüveget is csomagol.

Végül magunkról se feledkezzünk meg, már ha tudunk még szorítani helyet a strandtáskában a saját cuccainknak. Amikor mindent bepakoltunk, vessünk egy pillantást a hatalmas csomagra és gondoljuk át még egyszer, valóban ki akarunk-e menni a gyerekkel a strandra.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek