SZÜLŐSÉG

LAN-parti a Balatonon

2007. június 26., kedd 09:29

Szétbuliztam az agyam hétvégén, ezért kicsit kések a poszttal. Miután hét elején felugrottunk Pestre folyó pénzügyeinket rendezni, no meg kicsit internetezni, mert az nagyon hiányzott (a Papa szerint jobban örültem a laptopnak, mint neki), elutaztunk a blog.hu-s buliba, ami csütörtök estétől vasárnap estig tartott.

Eddig azt hittem, hogy a mama sokat gépezik, de nagyot tévedtem. Ebben a buliban osztódással szaporodtak a laptopok, annyi volt, hogy igazán már nem is érdekelt, ennyit úgyse tudtam volna szétszerelni. Inkább ismerkedtem. Mivel én voltam a társaságban a legfiatalabb lány, ezért a figyelmesebb pasik mind velem törődtek. Rengeteget hordoztak, vicces arcokat vágtak, és csettegtek, én meg megbocsátóan kacarásztam rajtuk.

A kulináris kalandjaim tovább folytatódtak, a palacsinta, a lecsó és társaik vidékén. Muszáj komolyan vennem a dolgot, mert kell az energia a mozgáshoz, például már tudok négykézláb lépcsőt mászni, ami a mama szerint ijesztő, szerintem viszont vicces. Igaz, az arcomon most van két nagy horzsolás, de úgyis indiánüvöltéssel üdvözlöm reggelenként a papát, jól állnak nekem a csíkok is. Egyébként megtanultam kapaszkodás nélkül állni is, igaz, csak egyszer mutattam be, de hagyok időt a mamának, hogy szokjon az újhoz.

A mama megint elolvasta, hogy mit kell tudnia egy kisgyereknek kilenc hónaposan, és azt találta, hogy hallgatnia kell a nevére. Elszomorodott, mert azt hitte, hogy én nem hallgatok, pedig de, csak azt szeretem, ha a becenevemen hív, ahogy a papa is, Pó-zsínak. A mama kicsit kétségbeesett, hogy összekeverem magam a papával, akit Pozsinak is hívnak, de nem vagyok hülye, tudom, hogy ki kicsoda.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.06.26 09:50:58marcangoló

  Most már biztos, hogy indián. :-))))

 • 2007.06.26 22:55:09Paramami

  Szia Lea!  Mi tegnap este anyával már félóránként néztük a Porontyot, annyira vártuk a posztodat! Nagyon örülünk, hogy végre olvashattuk! Irigyellek a sok laptopért, azok nekem is a kedvenceim! Jó hetet, és jövő héten is jelentkezz ám!  Blanka

 • 2007.06.27 08:40:44Paramami

  Tegnap este, mikor az előző hsz-t írtam, a férjem odajött mellém, és megkérdezte, hogy mit csinálok. Mondtam neki, hogy szerintem ezt nem annyira akarja tudni, ez a kismama lét egy olyan szegmense, amit nehéz megértenie. Nem baj, mondta, azért csak mondjam el. Úgyhogy elmondtam, hogy valaki írt egy posztot a gyereke nevében, amire most én éppen a mi gyerekünk nevében válaszolok. Nem kis döbbenettel a szemében nézett rám, aztán elismerte, hogy erről valóban nem akar többet tudni, és megkért, hogy ne folytassam:)))  Egyébként a velem szemben támasztott legfontosabb kritériuma, hogy ne legyek unalmas - amit én természetemnél fogva maximálisan abszolválok. A babás időszak számára (eddigi) legbizarrabb jelenete az volt, amikor a kórházból hazaérkezve, a szoptatástól kisebesedett mellekkel hisztiztem a lakásban, majd némi őrülettől fénylő szemekkel nekiestem a pólóinak, elővettem egy akkorát, amibe a túlzás nélkül sárgadinnyényi melleim belefértek (aznap volt a tejbelövellésem, tejben-vajban fürödtünk még éjjel is), előkaptam egy ollót (ezt már végképp nem tudta mire vélni), és vágtam két jókora lyuka rájuk, hogy a sebes mellbimbóim levegőzhessenek... Azóta is nosztalgiával emlegeti azokat a perceket, hiába, ő ilyen fura fajta. Mikor megismerkedtünk, azzal keltettem fel a figyelmét, hogy egész este cikiztem a hosszú hajáért (éppen más okból kifolyólag meglehetősen bosszús voltam, és rajta vezettem le). Ha ezek után rám kattant (és rám kattant), nem szólhat egy szót se;)

 • 2007.06.27 14:17:34levendul

  Mondtam már, hogy nagyon bírom ezt a kis bloggert?  :D

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta