SZÜLŐSÉG

Cumitartó szétszórt anyáknak

2007. június 24., vasárnap 09:30

Az én lányaim soha nem cumiztak, így nem tapasztalhattam meg a cumikeresés kálváriáját, amely állítólag a hozzám hasonló rendre szokni képtelen anyukák napi élményei közé tartozik.

Barátnőim beszámolója szerint az éjszakai cumi például olyan szerkezet, amely estére eltűnik, s rendszerint az ágy mögött, a takaró alatt, a pelenkázószivacson vagy épp a szőnyeg redőjébe bújva lehet nyakon csípni. Jobb esetben. Előfordul, hogy hosszú időre nyoma vész. Az igazi szívás pedig az, ha a gyerek egy bizonyos cumihoz ragaszkodik és az nincs meg fektetéskor.


Feltételezem, rendetlen anyukáknak találták ki ezt a falra szerelhető baba formájú tartót, amelynek nyitott szájába kell behelyezni az épp használaton kívüli cumit, amely így biztosan meglesz altatáskor is. Kivéve, ha a nagyobb testvér jó mókának találja, ha kiveszi onnan. Vagy a szétszórt anyuka elfelejti betenni.

A műanyag cumitartót kék és rózsaszín változatban árulják 2500 forintos áron.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.06.24 10:25:04kn

  kisfiamnak eleve 2-3 egyforma cumit vettünk, így az egyik mindig megvolt éppen. (a mikulás elvitte végleg, már nincs vele gondunk) szerencsére lányom ideális baba se cumi se cumisüveg, az ujja meg mindig kéznél van. pedig készek voltunk őt is elrontani, de az istennek nem akarta bekapni a cumit. így utólag nagyon örülök neki, hogy ennyi esze volt!

 • 2007.06.24 10:27:48panka

  A cumiláncra esküszöm, azzal mindig az aktuális ruhához lehet hegeszteni a cumit. Vagyis mobil, jön a gyerekkel, ellentétben a falra szerelhető verzióval. Így félálomban is vissza tudom tömni a gyerek szájába, mert nem kérdés, hol lehet a cumi: a lánc végén fityeg.

 • 2007.06.24 10:48:04druantia

  Ez szerintem a felesleges kategória legteteje. A cuminak lehet helye a polcon, az éjjeliszekrényen, akárhol. Én mindig tartottam egyet vész esetére a Peti pelenkázótáskájában, egy volt a babakocsiban, egy meg az ágy mellett valahol. A babakocsis cumin volt cumilánc is. Ha egy helyen tartottam volna az összeset, akkor biztos, hogy pont olyankor nem lett volna kéznél egy sem, amikor nagyon kellett volna :-).

 • 2007.06.24 10:50:34druantia

  A cumit én tényleg csak vész esetén adtam a gyereknek, talán ezért, meg az igény szerinti szoptatás (és orálkodás) miatt szokott le a cumiról hat hónaposan, teljesen magától. Általában volt nálunk, de az esetek 99%-ban csak az én megnyugtatásomra :-).

 • 2007.06.24 11:39:43nagbri

  Nálunk is bejött a cumitartó! De én éjszakára soha nem mertem rajtahagyni! Nálunk most 3,5 éves, és még mindig kell neki a cumi, alváshoz, vagy ha nagyon nyűgös. Különösebben nem idegesít, mert az utcán már szégyelli, így olyankor mindig el kell dugni! Gondolom szépen lassan leszokik magától! Remélem!

 • 2007.06.24 12:30:15Brumibaby

  wadomama, hol vagy???????

  wadomama, hol vagy???????

  wadomama, hol vagy???????

  Ekkora hülyeséget, látott már vki gyereket, aki abbahagyta a cumizást és odavitte a cumit a kijelölt helyre parkolni??? Megmondjam, hogy tűnnek el a cumik? (NAAAAAGY rutint szereztünk cumieltűnésben)

  Gyerek álmában kiköpi, aztán forog, és a cumi beszorul az ágy meg a fal közé.

  Totyogó bedobja a szennyesbe.

  Cumik ezreit tudja elnyelni a játékoskosár.

  Apa kinyitja a laptopot az ügyfelénél, hopp, emgvan a tegnap este keresett cumi.

  Van aztán olyan is, amikor jobb, ha nem találjuk meg, az enyém konkrétan kihalászta a WC-csészéből.

  Szóval magam is csak a láncos változatot tudom elfogadni, végtére is, ha a cumi a gyerekre van akasztva, talán osztja annak sorsát(mert a gyerek jó esetben nem szorul be a fal és az ágy közé, nem vész el a szennyes közt, nem lehet bezárni a laptopba és talán nem mászik bele a WC-csészébe, bár az utóbbira nem vennék mérget)

 • 2007.06.24 12:38:36mamafáni

  Szerencsére nálunk nincsen cumi-gond, se cumi, se üveg, se ujjacska. egyiket sem fogadta el, csak a cici volt mindig.A ciciről most van leszokóban (14 hón), de ezt a falra szerelhető tartót én is pénzkidobásnak tartom. Már nem tudják mivel lehúzni a bőrt a szülőkről. Főleg első babásoknál, akik mindent megvesznek. (pl: mi:-)

 • 2007.06.24 15:58:35Miss Marple

  Brumibaby, többedszer röhögöm szét az agyam a hülyeségeiden!!! :))) Különösen az apa laptopjába szorult darab tetszik... :)))

 • 2007.06.24 20:04:42tnyúl

  :)  Mi a nagynál kipróbáltuk. Feküdt a kisöreg a hátán, bedugtuk a szájába, köpött. Egyszer átköpte a kb. 20 nm-es szoba egyik feléből a másikig, persze, megfelelő becsapódási szögben, erővel. Itt Apával abbahagytuk a kísérletet, a kicsinek már csak biztonsági tartalékként raktároztunk el a nagytól meghagyott darabokból, a mininek már nem is vettem.  Az enyémek egytől-egyig cumi és cumisüveg gyűlölők. Utóbbitól mindkettő sokkot kapott, így pici koruktól kezdve pohárból kapták a vizet. A tej meg adott volt - szerencsére.  Precizitás: azért tudnak megdöbbentő dolgokat művelni - a kisebbik fiam pl. utálja, ha nem rakjuk el a cipőinket, így totyogós kora óta, ha meglátja, h valamelyikőnk ellébecolta a lábbeli elrakását, ő nagy munkával a helyére teszi, majd precizen becsukja a cipősszekrény ajtaját. Róla el tudom képzelni, h egy kis cumizás után helyére rakta volna a cuccot. :)

 • 2007.06.24 20:08:14Alvomacko

  Nálunk is cumilánc volt. Napközben nem igazán kellett a lányoknak, de babakocsiban alváshoz igen. Meg kiságyban aláshoz is. Így akkor sem volt gond, ha megunták és ki akarták hajítani a szájukból, mert nem tudott pl. a földre sem leesni.

  A cumilánc pedig pont olyan rövid, hogy ne tudjon a nyakára szorulni nagy forgolódás közepette sem. Éjjel a sötétben pedig csak meg kellett keresni a lánc végét és tuti ott volt a cuni. :-)

 • 2007.06.24 20:44:40subidubidu

  tnyúl,  Hogy csináltátok ezt a rendes gyereket? Áruld el, ha van valami titka!! :-))

 • 2007.06.24 22:05:03mókusfácán

  Láncos cumi addig jó, míg a gyerek nem tudja letépni:(

  Mi a láncot hagytuk el!

 • 2007.06.24 22:34:13jidele

  Szuper rendes Jidele anyu a szemüvegét hagyta el folyton(este veszem le, reggel veszem fel, nélküle nem látok). Így rászoktam, hogy a párnám alá teszem. Tegnap elaludtam Dina-altatás címén, szemüvegem vhol az ágyban szerteszét, hajnalban rá is feküdtem. Két szára 3felé állt:( vmennyire helyrepofozták egy optikában, de holnap megyek és csináltatok egy pótot.

  Viszont: nem féltek, hogy a nyakára csavarja a cumiláncot?

 • 2007.06.24 23:32:31hamsa

  Jidele, javaslom, hogy egy viszonylag drabális, törhetetlen darabot csináltass - és tapasztalatból mondom. Talán még egy picit pici a babád, de eljön az idő, amikor erős kis kezeivel heti többezer forintos károkat képes okozni bármilyen csinibini keretben. Szóval szerintem a gyerekhez szüjkséges egyik legfontosabb kellék a bababarát mamaszemüveg. (én alszom is az enyémben, soha semmi baja. Bébimentes konferenciákra, okostóbiásos megjelenésekre meg van egy rendes(ebb).

 • 2007.06.25 05:58:54Alvomacko

  Hűűűű, nekem nagyon rendes csajaim voltak. A szemüvegemben soha nem tettek kárt. Nem is nagyon nyúlkáltak hozzá. Biztos valamilyen testrészemnek tekintették. :-) Miattuk sohasem kellett új szemüveget csináltatnom.

  Én is elalszom néha a szemüvegemben délutáni szundikáláskor.  jidele: a cumilánc annyira rövid, hogy képtelen a nyakára csavarni. Emiatt ne aggódj!

 • 2007.06.25 08:15:23jidele

  Dina már halálos biztonsággal kapja le a szemüvegünket. Ezt az esküvőre csináltattam, keretnélküli, hiper-szuper. Volt:( Már bánom hogy az előző keretből, ami egy vagyon volt, viszont az a vastag, elpusztíthatatlan műanyag, napszemüveget csináltattam. Most vegyek megint egy műanyagot egy vagyonért?

  Cumilánc miatt nem aggódom, ui. nincs cumija, azaz a kezét cumizza, az meg jó szorosan van rögzítve, max másokat tud vele gyilkolászni. csak úgy elméletileg kérdeztem:D

 • 2007.06.25 09:21:15Pumatex

  Brumibaby, csúcs a postod, megint fetrengtem egy jót.  Nem szerettünk volna mi sem cumit, de nálunk sajnos nincs cici, így van cumi (valami mégis kell szegény kölyöknek), meg hordkendő - de csak ha kéri. Szerencsére ebben a melegben nem soxor...  Eddig két cumink van, igexem megjegyezni, hogy hova teszem őket, de mivel az egész lakás egy szoba plusz némi konyha / fürdő (arra meg a 8hetes még nem kolbászol), elég egyszerű megtalálni. Avagy az egyiket mindig megtalálom előbb-utóbb.

  Most meg kaptunk egy cumiláncot, az nagggyon tuti. Csak akkor hasznájuk, ha nem itthon vagyunk, pl. autóban. Nem az ő ruhácskájára rakom, hanem csak a környékre valahova, pl. az autósülés szélére, és ha kiköpi, majd rögtön ordít érte, profi módon, hátrafodulás nélkül tudom a szájába gyömöszködni - legnagyobb megelégedésére. Korábban mindig keresni kellett, leginkább a lábai közt figyelt. Ezt a mutatványt azért mondjuk 30 km/h felett már nem adjuk elő, akkor megvárjuk az első piroslámpát... :D

  Ráadásul van egy plüss vackunk (nem tudom másnak nevezni, ilyen lepedőcsücsökszopogatás helyett árulják), finom puha, nagyon szereti. Esti elalváskor úgy támasztom az arcocskája mellé, hogy tartsa ott szolidan a cumit is, így ha félálomban kicsúszik, a plüsscucc nem engedi teljesen kicsúszni, és amikor rákapna, megtalálja. Tuti módszer, hogy ne kelljen 4-5x felkelni és újra odaadni neki mondjuk hajnali 3-kor az éjszakai kaja után. :) Bár sajnos ma éjjel valahogy nem jött be...

 • 2007.06.25 09:22:48Pumatex

  Én is szemüveges vagyok, de amikor egyszer majdnem lefejelte a fémkeretemet, ami mellesleg baromi drága is volt, visszatettem a kontaktlencsét. Amit mellesleg sokkal jobban szeretek. :D

  Így a szemüvegkérdést viszonylag frappánsan megoldottuk. Azért csak viszonylag, mert két hónap múlva elfogy a lencse, menni kell venni...

 • 2007.06.25 11:10:55di

  Nálunk nincs cumi. Nem is akartuk. Sokan mondták, hogy majd az újacskáját fogja cumizni, és az mennyire rossz lesz. De az újacskáját se cumizza:)), viszont még szopizik, pedig már nagy 1éves.

  Szerintem hülyeség a cumi, én se cumiztam anno. Nemis értem miért kell egyáltalán cumit adni. De lehet hogy jobb ha nem is tudom???

 • 2007.06.25 11:17:31marcangoló

  Di, nálunk sincs cumi, viszont van ujjszopás. Nem vagyok tőle feldobva, de különösebben nem is aggaszt már. Kíváncsi vagyok, meddig csinálják. Ha csúnya lesz a foguk, akkor meg szomorú leszek, és amit lehet megteszünk, hogy korrigáljuk.

 • 2007.06.25 11:21:14olgi

  Brumibabyvel értek egyet teljesen. Amíg pici a ded, addig más teendő nincs, mint a kiságy környékén keresni a kódorgó darabot. Amikor viszont már saját lábon jön-megy, akkor ott hagyja el, ahol éppen eszébe jut valami más elfoglaltság. A cumilánc sem megoldás már, úgy letépi, mint a sicc.

  Nálunk a cumi és a "zsözső"-pelus elválaszthatatlanok, így jó esetben megvan a cumi is a pelenka közelében, de pillanatnyilag 2 cuminknak teljesen nyoma veszett. Ezek vagy a ruhák között a fiókban, vagy a kukában, vagy ki tudja, hol lehetnek.

  A cumizás-cumiztatás meg gyerek- és szülőfüggő szerintem. Előbb-utóbb abbahagyják, viszont, ha ettől nyugszanak meg, hát cumizzanak. Egyszer csak "beérnek" és nagyon akarnak lenni, akkor meg már ciki lesz. :)

 • 2007.06.25 11:22:23olgi

  nagyon=nagyok... bocs

 • 2007.06.25 13:21:42katampusz

  nálunk is két cumi van.

  (egyet sem akartam, de egy jó szándékú rokon megajándékozott minket, én meg egy elgyötört pillanatban használatba állítottam)  a két cumi arra jó, hogy mindig épp csak az egyik legyen meg.

  abban a minutumban, hogy az egyik elveszik, előkerül a másik és viszont.

  múltkor két teljes napig megvolt mind a kettő, csodálkoztam is nagyon.

  a cumilánc nekem nem jött be, mert plusz egy cucc, amire figyelnem kell. inkább sportolok és naponta pakolom arrébb a kiságyat. úgyis mindent behajigál mögé, válogatás nélkül, a cumi nem oszt nem szoroz.

 • 2007.06.25 14:04:13gyöngy1

  Nàlunk is több cumi van. Altalàban csak alvàshoz, vagy nyugtatàshoz hasznàljuk, de amikor a kisàgyàban "eltünik", vagy a kocsiban kiköpi az egyik ülés alà, akkor valahonnan elö kell varàzsolnom a szép tisztàt.

  Szemüveg-ügyben: àltalàban kontaktlencsés vagyok, de este, éjjel szemüveges. Màr többször lefejelt a kisbaba, és meg is fogdosta, hajlitgatta a szemüveget a kis-kisbaba. Az optikus màr mondta, hogy ha legközelebb ki kell egyenesitenie akkor màr törik = màsikhoz mentem;-) és még nem tört el:-)))

 • 2007.06.25 14:13:08tnyúl

  Subidubidu!  Fogalmam sincs, biztos bejátszottak az UFO-k és a holdállás...  Minden esetre a cumiköpés csak az első félnormális tevékenysége volt és aztán megszületett a kicsi fiam, aki jelenleg egy balkáni sikló tökéletes műanyag modelljével alszik, de van plüsspatkánya és denevére is...  Jelenleg kislányt várok, kíváncsi vagyok... (Bár az anyjuk sem egy szabványos nő.)  Egyébként a nagy az ujját szopta, négy éves koráig. Én is aggódtam, a fogorvosunk is mondta neki, h nem lesz ez így jó. Ekkor a gyermek a következő szöveggel tört elő: (éppen lakásvásárláson tortúráztunk egy éve) "Ha végre elköltözünk abbahagyom az ujjszopást!" Ki vette ezt komolyan? Senki. Aztán meglett a lakás, beköltöztünk és az első körömvágásnál leültem a meglepetéstől: "Te nem szopod az ujjad?" "Mondtam, ha elköltözünk végre..." És az átkos hüvelykujj-cumizás azóta sem került elő.

 • 2007.06.25 14:18:42marcangoló

  Tnyúl, ez jóóóó! Remélem, az én fiam is leteszi egyszer a macit. Mert ujjszopás csak macival lehetséges.

 • 2007.06.25 14:29:33tnyúl

  Na, látod! :)  Egyébként amikor a régi védőnőnkek felhoztam a kérdést (drága A., imádtuk ezerrel), akkor nagy komolyan közölte, h ő 18 évesen szokott le az ujjszopásról, majd mosolygott egyet és kivillant a fogszabályozója a szentemnek! De, ezt most nem bosszantásból írtam, sőt én úgy gondoltam akkor, h na, ez velünk nem történhet meg és kész... :)

 • 2007.06.25 14:33:24marcangoló

  Az é kisfiam felső fogsora már egy kicsit előrébb áll. Ami vagy genetikai (nekem is), vagy szerzett (ujjszopás). Sosem tudjuk meg, lévén én is szoptam az ujjam. Egy hátrányom származott belőle: nem lehettem logopédus- viszont nem is akartam az lenni, úgyhogy...

 • 2007.06.25 14:59:11tnyúl

  :)  A fiamnak négy év intenzív ujjszopás után jelentem egyenes és szép fogsora van. Még. Mert már most elkezdtek neki torlódni alul: ezt tőlem örökölte, kisebb az átlagosnál a szája. (de, ez csak a külcsín, mert valójában Bécsi kapu méretű szájjal bír - ezt is tőlem örökölte!)

 • 2007.06.25 15:46:25eszter

  tnyúl, ez biztató. 2 gyereknél megúsztuk az ujjszopást, a 3. veszettül nyomja. Majd kérek egy posztot a mikor, hogyan, mivel tegyük ujjszopásmentessé a gyereket! Nem sürgős...valamikor a héten.

 • 2007.06.25 15:54:29marcangoló

  :-) Hallottátok, Tünde.

  Az én anyukám válogatott kínzásokat vetett be, mégsem hagytam abba. Amúgy meg az okosok azt mondanák, hogy igény szerinti szopi, és nem alakul ki. Csak aztán jöttem én, és a szoptatási tanácsadónak ötlete sem volt, hogy akkor miért szopja az ujját a fiam, ha egyébként akkor szopik, amikor csak akar, és miért csak a macival... A lányomról nem is beszélve. Úgyhogy szerintem örökölték.

 • 2007.06.25 15:56:56eszter

  nem örökletes. nálunk SENKI nem szopta az ujját (a postás sem, meg az nő), itt is igény szerint ment a szopi. Álmos egy hetes, és a mutatóujját szopizza. Cuki...most....de mi lesz később. Ide a posztot!

 • 2007.06.25 16:10:33tnyúl

  Mi is igény szerint szopiztunk, de meg tudom mondani, pontosan mikortól jött ez az őrület. 10 hónapos volt Peti, amikor olyan egészségügyi problémám adódott, amelyet (a saját életbenmaradásom miatt) kénytelen volt az orvosom gyógyszerrel kezelni. Este még szopiztunk egyet bőgve (én bőgtem), aztán másnap reggel már semmi. Az én kisfiam nem hisztizett, nem borult ki látványosan, de bekapta a hüvelykujját, hozzámbújt és onnantól kezdve azt szopizta, cici helyett. Öcsikéje magától szokott le a mellről, 12 hónaposan, köszönte, nem kérte tovább, ő soha nem szopta az ujját. Ettől függetlenül láttam már bébit, aki szopizott, kiköpte a cicit és az ujját szopta tovább, elalvásig. Szerintem nem kell erőltetni, én a kompromisszumok híve vagyok és a lassú kivárásé... :)

  Fogak: van egy szupi fogorvosnőnk, ő azt mondta a torlódásra is, meg a nehezen kieső tejfogakra, h türelem. Ha magától nem jön helyre, kitűnő fogszabályzók vannak, és a tinik (állítólag) menőnek tartják. (ezt nemtom, még nem jutottunk el a kamaszkorig, de majd megírom :) )

 • 2007.06.25 16:24:46marcangoló

  Eszter, a nem cumizást nem lehet örökölni, csak a cumizást. Majd kitalálok hozzá valami klassz öröklésmenetet... Mondjuk simán lehet recesszív- domináns. Biztos valamelyikötök hordozta az ujjszopó gént. :-DDD

 • 2007.06.25 20:10:03kovvacs

  Eszter, az ujjszopásról nem lehet leszoktatni a gyereket, a cumiról igen. (Minta nem reprezentatív, négyünk közül egy ujjszopó és 3 cumis volt.)

 • 2007.06.25 20:14:12kovvacs

  Ameddig nem mozgott a drágám, este össze tudtam szedni az összes cumiját. Manapság nem, de annyit vettem, hogy legalább egyet megleljek. Ez nálunk kb. 12 db-ot jelent. (Mivel egyszerre nem láttam még az összeset, nem tudom pontosan.)

  Cumimadzag volt elmenetelre, hogy a házon kívül ne köpje ki a koszos földre és meglegyen. Ma már táskéban utazik egy pótcumi a dobozában, mert mostanában indult el a "csak ha aludni akarsz" projekt. Merthogy a drága gyöngyöm elkezdett beszélni. És képes (lett volna) cumival a szájában. És szerintem ne tegye, ezért mindenféle különösebb műsor nélkül alvásidőn kívül eltűnik a szeme elől a cumi.

 • 2007.06.25 20:22:17kovvacs

  off (bocs!) viszont annyira nem találom magamat, hogy még nem raktam rendet a lányom szobájában, pedig az nálunk hozzátartozik az esti fektetéshez :(

 • 2007.06.25 20:22:48kovvacs

  normális vérnyomás mellett 100-as pulzus. Még nem híztam 10 kilót se, 31-ik hét.

 • 2007.06.25 20:26:53Tünde

  Eszter: bár tudnám a megoldást... :)

  Keresünk egy szakembert és beszámolunk a Porontyon.

 • 2007.06.25 21:14:42eszter

  köszi csajok, nem vmi biztató. azért várom a szakértőt

 • 2007.06.25 21:30:00moon

  eszter, en is irto sokaig szoptam az ujjam (alt.iskola also tagozat, de talan felso is), es semmivel nem lehetett leszoktatni rola, pedig nagyon szerettek volna :) vegul mar en ereztem cikinek "nagylanykent", es magamtol abbahagytam  szoval szerintem nincs erre tuti modszer, az meg egyeniseg kerdese, hogy cumi vagy ujjacska, a lanyom pl az ujjat nem szereti annyira, inkabb a cumit  cumilanc: olyan rovidet gyartanak, hogy gallertol eler a szajaig, de a nyakat nem eri korbe, tehat nem tudja megfojtani a gyerekt

 • 2007.06.25 21:37:10marcangoló

  Kovvacs, nem vagy egy kicsit fáradt? Vagy nem visel meg nagyon a meleg? Esetleg a melegben gyerekhajkurászás? Mindenesetre éjjeltől enyhülés! :-)

 • 2007.06.25 21:46:33marcangoló

  Ujjszopásnál ki a szakember? A fogász, a pszichológus, a védőnő, a gyerekorvos?

 • 2007.06.25 21:47:02jidele

  miért zavarja a szülőket az ujjszopás? Most komolyan. Felőlem élete végéig szophatja az ujját, még mindig jobb, mint ha cigizne.

 • 2007.06.25 21:57:29másutt

  kovvacs, nekem is, valahanyszor merem 95-100 a pulzusom.

  szerintem van az 120 is egy sor lepcso utan.

  pihegek, mint egy kiscsibe. :-)

  (26. HET)

  a vernyomasom viszont iszonyat alacsony, altalaban 100/50.

  itt londonban 17 fok van es eso egy hete. ugyhogy nem az idojarastol...

  erti a fene.

  szerintem inkabba pulzus legyen magasabb, mint a vernyomas, bar erti a fene. • 2007.06.25 22:41:20eszter

  jidele, azért zavar, mert aggódoma fogaiért. Meg pl. teljesen fel van ázva a hüvelykujja, ha bentfelejti az elalvásnál, meg sztem annyira nem szép. Bende még írtó cuki, ahogy cumizza, de már unokatesóm kislánya, aki még szintén "csak" 6 éves nagyon nem tetszik, és állandóan a szájában van.  moon, ne keseríts el....képzeld el ezt fiúban....osztálykirándulás, elalvás: "figyi mán, ez a gyerek szopja az ujját, hahahaahahah"

 • 2007.06.26 07:21:39eniko

  Nem is gondoltam volna, hogy ennyit lehet a cumiról trécselni. Azt hitterm, ez csak engem foglalkotat. Nekem mind a két gyerek cumizik. A kicsi 6 hónapos (szopizik is), a nagy... hát igen, ő már 4 éves. Azt már elértük, hogy az oviban nem kell, még elalváshoz sem, de elalváshoz, vagy ha nyűgös, akkor szükség van rá. 1 éve még nagyon idegesített, de van egy naggyon jófej óvónénink, aki azt mondta, ne vegyem el tőle a cumit. Ha a gyereket ez nyugtatja meg, legyen. Azzal érvelt, hogy sok nagykamasz kedvenc plüss-akármi macival alszik, felnőttek ragaszkodnak a kispárnájukhoz (én is :)) ).

  Ez egyelőre megnyugtat, de lassan kezdem elvonni a gyerek figyelmét a cumiról. Például plüss tigrissel :) , mesével. Most még kevesebb sikerrel, de kitartok.

  Egyébként azt a cumitartót feleslegesnek tatom, én a 4-5 cumi különböző helyen való tartására esküszöm. Néha igazán kalandos kincskeresés kerekedik abból, hogy valamelyiket megtaláljuk. De ez ár egy másik történet.

 • 2007.06.26 09:12:03a:a

  nálunk érdekes módon a gyomra nem bírta a cumit. Egyszer - kábé fél éve - ébredés után kibukta a hajnali tejet, mert a cumizástól felkavarodott a gyomra. Ezután mindig arra hivatkoztunk, hogy csak alváshoz kell, különben hányikál, amit meg utál. El is fogadta. Aztán úgy egy hónapja délutáni alvás előtt-helyett az ágyában megint bukott, szintén egyértelműen a cumitól, mert amúgy soha nem volt bukós, csecsemőként sem, majd' három évesen meg nem gondolnám, hogy ez a bukásos dolog csak úgy kialakul. Szóval kijött az ebéd utáni víz, megijedt rendesen, és innentől hivatkozhattam arra, hogy a pocakja már alváshoz sem szereti a cumit. Egy-két este még nyöszörgött érte, de csak olyan "próbáljuk meg, hátha ideadják" módon, aztán cumi elfelejtve.

  (persze az érvelésben volt némi csúsztatás, hiszen másodjára is ébren volt, amikor bukott, de elfogadta a hivatkozást, így könnyű dolgunk volt)

 • 2007.06.26 12:09:02tnyúl

  a:a!

  He-he-he finnyás gyerek! Mintha magamat látnám! Kamaszként készülődtem reggel a gimibe menet, és nos...fölös lett a tej. Automatikusan jött vissza, szegény anyámnak elugrani sem volt ideje, telibe kapta. Van ilyen! :)  Vérnyomás: jobb mindenkinek? Vagy rosszabb? Én ma még nem mértem, pedig kéne. A pulzusom nekem is 95 k. mozog, pedig eddig (és valószínűleg ez a végeredmény) 7 kg hízás, 110/60-as vérnyomi, 39. hét.

 • 2007.06.26 15:19:08hamsa

  Jidele, lett új szemcsid? Engem képes újjávarázsolni -neked is kívánom! Üdv.

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta