SZÜLŐSÉG

Kicsit kócos, kicsit koszos, de apa így szereti

2007. június 21., csütörtök 11:45

Pszt, figyelj! Tedd le a dedet az ágyába, úgyis alszik már! Osonj ki, söpörd félre a Suttogót, a Babamagazint és dr. Spoke-ot, esetleg tépd ki az ADSL-t a falból. Jó! Most állj meg a tükör előtt, nézz szembe a csajjal a tükörben! Kicsit fáradt, karikás szemű. A haja is szétáll, de csak egy leheletnyit. Nini, a zoknik éppen felemásak a lábain, sőt az egyik ráadásul fehér.

Ha ezzel megvagy, fordulj meg, és kukkants be a hálóba, ahol egy határozottan jó muksó fekszik. Aki ráadásul a gyerekeid apja. Aztán gondolj arra, hogy ez a pali naponta beteszi a lábát egy olyan helyre, ahol hosszúcombú, folyton nett, facér nőstények sétálgatnak mindenre elszántan! Majd ennél a pontnál tekints magadra vissza és meglátod, hogy a szemed, ami amúgy akármilyen más színű, most zöld.

Tagadhatatlan, hogy minden anyuka életében eljön az a pillanat, amikor megsuhintja a féltékenység szele. Mert persze bízunk a párunkban (kunigunda_27 hozzászól: Az egész kapcsolat alapja a bizalom! Az a férfi, akik képes más nőre nézni, mondjon le!). Megbízunk persze magunkban is (kunigunda_27 felszólal megint: egy nő igenis figyeljen magára még akkor is, amikor gyakorlatilag felcserélődött az éjszaka a nappallal. Az olyan nő, aki elhanyagolt, mondjon le!)

Mi mégis vagyunk olyan gyarlók, hogy egy pillanatra, igen, csak egy icinyke-picinyke pillanatra észrevesszük a kontrasztot köztünk és az irodában, napi 10 órában viruló nőcik és a saját nem éppen a legcsúcsabb formánk között. És persze lássuk be, mi is nők vagyunk, és pontosan tudjuk, ha nekünk kell valaki, azért mindent megteszünk.

Bár egyáltalán nem vagyok féltékeny típus, az első gyerek születése után mégis sokat tépelődtem ezen a kérdéskörön. Nem segített a helyzetemen az sem, amikor barátnőm, aki egy igazi multinál dolgozik azt mondta: "Viki! Írjunk egy könyvet, legyen az a címe, hogy Irodaházi történetek!" (Zsuzsi, bocs, ha esetleg kiszivárogtattam a címét.) Mert ő annyi mindent lát, hall, hogy az elképesztő.

Mellesleg szoptatós anyukák ne figyeljenek ezekre a sorokra, mert cseppet sem tesz jót nekik, ha most otthon elkezdik enni a kefét, szóval csak pozitívan.

Visszatérve a hosszúcombú nőstényekre, egyszer, egy gyönyörű tavaszi napon, amikor a nagymama bevállalta legkisebb unokáját, nekiveselkedtem a városnak. Kicsinosítottam magam, csavarogtam, ügyet intéztem törlőkendő, cumi, csereruha, bébidesszert nélkül, egyszóval madarat lehetett volna fogatni velem, ráadásul olyan gyönyörűnek éreztem magam, mint Brooke Shields.

Aztán elhatároztam, hogy bemegyek apa munkahelyére. Sicc. Vidáman fellifteztem a negyedik emeletre, kiszálltam a folyosóra, ahol két hölgy ment el mellettem. A hajuk csillogott, a ruhájuk pedig olyan volt, mintha éppen most mennének tárgyalni a Világbank elnökével. A körömlakkjuk tökéletesen harmonizált a cipőjükkel, a nyakukban függő dísszel, a blúzuk harsány fehér volt és rendkívül divatos. Az arcuk tökéletesen sminkelt és a hajuk gyönyörűen hullámzott utánuk, ahogy fontos dolgokról beszélgetve elhaladtak mellettem.

S miközben én ültem a váróban és néztem az akváriumban a halakat, eltűnődtem, hogy mekkora a kontraszt köztünk. Rohanva öltöztem, hogy visszaérjek a következő szoptatásig. A hajam megfésültem csak, és copfba fogtam, s csak egy leheletnyi szemceruzát és arcpírt tettem. Igaz, a karikákat nem tudtam eltüntetni. Ránéztem a felsőmre és észrevettem, hogy a gyerek búcsúpuszilgatása is nyomott hagyott, enyhén büfis lettem, mint ahogy nyolc éve nem tudok folt nélkül elindulni a lakásból.

A találkozó után zötyögtem haza a villamoson, s hol volt már Brooke Shields… Azt éreztem, hogy mindenki átnéz rajtam, mert egy jelentéktelen tagja lettem a női társadalomnak. Leléptem a vadászmezőről, utat adva a többi hiénának, s már nem vagyok érdekes. S a férj, aki napközben dísznői példányokkal van körülvéve, este egy leharcolt kis törpét lát, aki mindig fáradt, szétszórt, és sokszor zilált is. (kunigunda_27: az a nő, aki ilyeneket gondol, miközben a legnemesebb feladattal van otthon elfoglalva, mondjon le!)

Ezen ma már jót röhögök, sőt, hidegen hagynak a nők a business világából. Egyrészt mert rájöttem, hogy én akkor sem lennék ilyen, ha egy ilyen helyen dolgoznék, mint ahogy nem is voltam soha ilyen. És ha a férjemnek az ilyen nők tetszettek volna, nyilván ilyet vett volna el. (kunigunda_27: gondolod, hogy nem nézik őket csodálattal? Ugyan, de naiv vagy!)

Néhány napja álltam a sorban a DM-ben, mögöttem egy nagyon jólöltözött és csinos nővel. Én tartottam a kezemben a pelenkát, ő pedig az arclemosó tejét. Én néztem az ő nagyon gyönyörű körmeit, ő pedig mosolyogva bámulta a pelenkát a kezemben. Mert ő este hazamegy az üres lakásába és arról álmodik, hogy otthon várja majd egyszer a férjét, lebüfizett pólóban, festetlenül és kócosan, és leszalad majd a DM-be szétesve pelenkáért, én pedig rájövök arra, hogy meg kell tanulnunk vágyakozni arra, amink van.

win

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.06.22 14:23:34Alvomacko

  Tjuca: jaaa! És botmixerrel. Ahogy kovvacs. :-)

 • 2007.06.22 14:27:18cseresznye

  kowacs, értem amit mondasz, van is benne valami, csak ami sütött a mondatok mögül, az nem jött be. Persze én is tipizálok magamban szubjektíve, az emeber fogalmak alá rendezi a világot, kell az.

 • 2007.06.22 14:28:53sussudio

  cseresznye,

  nekem ugyanez volt az alakommal, csak extrémben - nagyon-nagyon vékony derék (57), és normál mell meg fenékméret. És ugyanúgy öltöztem mint Te, derékhangsúlyosan. Viszont a fenekem mindig túl nagynak láttam. Erről mindenki próbált meggyőzni, hogy hülyeség, nekem mégis úgy tűnt. Aztán szülés után kicsit felborult a rendszer, háj nem maradt,. de az 57-ből simán 64 lett. Egy darabig úgy éreztem, most meg vagyok lőve, aztán rájöttem, hogy ettől viszont optikailag kisebbnek tűnik a fenekem is, ráadásul végre rámjön ruhából a konfekcióméret. (Addig egyberuha ki volt lőve, ami jó volt derékban, az lenyomta a mellem és a fenekem. Most meg pont jók. ) Minden rosszban van valami jó! :)

 • 2007.06.22 14:29:13p.eszter

  Sziasztok, kicsit újra itt. :)

  Mi van azokkal a top-csajszikkal, akik anyukák lettek, majd újra visszatértek a dolgozó nők közé? Kicsit felületesen olvastam végig a kommenteket, bocs, ha volt róla szó. Mármint, hogy az otthoni "lepukkantságból" vissza lehet térni simán a "csinicsajszik" közé. Én pl. az első fizum egy részéből vettem néhány új cuccot, meg egy szolibérletet, elmentem manikűröshöz és helyre is állt a lelki békém. Ma bevittem kicsit a fiamat a munkahelyemre, s többen dobtak egy hátast, mikor megtudták, hogy gyerekem van. :) Pedig néhány hónapja még én sem voltam minden nap a top-on.

  Szóval még Gyesen lévő lányok, nem kell elkeseredni! Az otthonlét átmeneti állapot, amit olan hamar visszasír az ember, hogy csak na! ;)

 • 2007.06.22 14:34:57Kékfelhő

  sziaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  hiányoztál :(

 • 2007.06.22 14:40:00p.eszter

  Szia Kékfelhő! Köszi, édes vagy! Mostanában a gépnek még csak a közelébe se jutok, vagy ha mégis, épp csak átfutom a címeket. :( Egyelőre nem találtam meg az egyensúlyt a munka-gyerek-férj-házimunka fronton, de dolgozom rajta. :D

 • 2007.06.22 14:43:44Kékfelhő

  olyan egyensúly nem is létezik :)

  én az elmúlt három napban nem dolgoztam, viszont porontyoztam, ami a munka rovására ment, de majd jövő héttől dolgozom és akkor nem porontyozom :)

 • 2007.06.22 14:48:05cantaloupe

  Jeee, kovvacs!

  Olyan jot rohogtem a katolikus irasodon...en, a romai kat. festett labkormokkel, hindu ferjem meg borszinu (Birkenstock) saruban nyomuljuk vegig a nyarat. :)))

 • 2007.06.22 14:51:19a:a

  p. eszter: jó látni Téged!

 • 2007.06.22 15:02:00marcangoló

  P.eszter, szia! Hiányzol ám! Jól vagytok?

  Kovvacs, nekem olybá tűnik, hogy a jó katolikus pasik nem járnak gyülekezetbe. Az öcsém legtöbb haverja ugye még gimiből van, a papok iskolájából. És van szép számmal állat jó pasi is köztük. De a templomnak még a környékét is elkerüli a többség, nekhogy aktív gyülekezeti tag legyen. Asszem egy időre kiöltek belőlük minden vágyat a közösségi életre. (Aki olvasta az Iskola a határont, van fogalma, milyen rendszer volt náluk+ a hitélet). Ettől még jó katolikusok, mélyen hívők, csak a külsőségek nem mennek...

 • 2007.06.22 15:07:33Hicudzsi

  Csajok! HA Tündéék nem szerveznek nem tudunk összehozni egy sima Poronty - talit egy szép vasárnap nemsokára? :)

 • 2007.06.22 15:14:15marcangoló

  Dehogynem, csak ne a jövő héten, lécci! Osztálytalálkozom, és azt is nehéz feldolgozni, hogy kb 20 kilóval súlyosabban látnak a kelleténél, hát még, hogy lemaradok egy taliról. :-))))

 • 2007.06.22 15:16:22a:a

  Szóval ez sztem úgy van, hogy aki szülés előtt csinibaba típus volt, az utána is az lesz - idővel.

  Én soha nem voltam az, nemcsak a méreteim miatt, hanem amúgy sem. Ha mentem is fodrászhoz, max. félévente egyszer, manikűröshöz talán összesen 5ször eddigi 33 évemben, magas sarkút soha nem hordtam, miniszoknyát úgyszintén nem - márcsak a többi embertársam kímélete érdekében sem... Igazán szoknyát sem hordok. Vagy csak elvétve. Sminkelni szinte soha nem sminkelek, néha egy kicsi rúzs, meg szemfesték. " évente egyszer rámjön, hogy befestessem a szempillám. És kábé ilyen gyakran festem a körmöm, szigorúan csak a kezemen.

  Mindig megelégedtem azzal, hogy ízléses ruha legyen rajtam - az uralkodó divat baromira hidegen hagy -, tiszta legyek, ahol és amikor muszáj, ott szőrtelen is, legyen némi kellemes illatom - és ennyi. Anyukám kamaszkoromban antinőnek hívott - valszleg azért, mert jobban élveztem a hangtárban ücsörögni, és Verdit nyomatni ezerrel a fejhallgatóban, mint a ruhavásárlást. És ezzel ma is így vagyok. Néha irígylem azokat, akik ezt a két dolgot - mármint a csinibabaságot és mindazt, ami sztem emberré tesz, úgymint partner, gyerek, munka, könyvek, zene - össze tudják egyeztetni, nekem soha nem ment. Mára már nem is célom, maradok a saját, kissé ódivatú, illetve többnyire sportos stílusomnál, mert ebben nem görcsölök, ez belőlem fakad, és sajnálom az erőfeszítést másra.

 • 2007.06.22 15:23:21kovvacs

  héééé, hahó, ma valahogy nem jön össze semmi,

  de én se hiszem azt,

  hogy minden katolikus egyforma!

  Csak ha pl egy színdarabban jeleznem kéne, hogy az egyik szereplő egy katolikus lány, kb úgy öltöztetném fel, ahogy leírtam. Nyilván szőkenőt is lehet tipizáltan megejelníteni.  És jogos,

  hogy ha tűsarkas ügyben kikeltem magamból,

  akkor katolikus ügyben ne tipizáljak.

  Bocs-bocs-bocs-bocs!  Amúgy meg itt csupa jófej katolikus szokott megfordulni. Most komolyan. Nem udvarlásból mondom.

 • 2007.06.22 15:28:11marcangoló

  Kovvacs. :-))) Jó lesz már. :-)

 • 2007.06.22 15:31:01Hicudzsi

  Marcangolo! :)

  Jó a jövő hét kilőve, de utána?

  Van akinek jó egy röprandi hétközben is Pesten? :)

 • 2007.06.22 15:32:53Tjuca

  Találka ötlete felvillanyoz :-)  Lányok!  Sztem az egy rossz beidegződés, hogy a naci csinibb, mint a szoknya. Utóbbiban több a fantázia és a csel, igaz mindenkinek másféle típus áll jól, de a nadrágból hamarabb kivillan a nem kívánt felület. Vagy ezt csak én gondolom így???  Marcangoló!  Ugyan már, kisugárzás, optimizmus, humor, és egy csinkó ruci ;-P no meg a két gyönyörű gyereked, aki megszépít a kakaófolttal. 8)

  Én annyira hiszek abban, hogy azóta "virultam ki" igazán mióta megvan Kinga. Persze lehet ez kívülálló nem így gondolja, de most ez teljességgel lényegtelen. Önbizalom!!! Néha kell a tréning, pláne, ha rajtam van egy tré(n)ing. :-P Hú ez zord volt. Megyek is.

 • 2007.06.22 15:34:09Tjuca

  Hicudzsi!  Van, csak időben tudjam, mert kell egy kis logisztika.

 • 2007.06.22 15:40:01Hicudzsi

  Oké majd tervezgetünk :) Most egyébként csomagolnom kéne, de szét vagyok szórva...

  ráadásul viszem haza az én gyönyörű íjamat is, amit baromira féltek a repüléstől... Szóval szétaggódom magam, hogy hogyan csomagoljam, hogy adjam fel... stb...

 • 2007.06.22 15:47:23katampusz

  Hicudzsi, mi közel lakunk egymáshoz, ha gondolod, egy sétára partner vagyok :)

 • 2007.06.22 15:49:59Hicudzsi

  Szuper :)

  Kiötöljük mindenképpen :)

 • 2007.06.22 15:56:14a:a

  hát egy séta nekem is belefér, ha nem ezer fokban van.

 • 2007.06.22 16:09:02Hicudzsi

  Bíztassatok, hogy nem fog összetörni a cuccom hazafele... :S

  Járkálok fel és alá mint egy tojógalamb és ezen stresszelek :)

 • 2007.06.22 16:32:02p.eszter

  Nem fog összetörni. :) Így jó? :D

 • 2007.06.22 16:59:27B-

  cseresznye: tökre igazad van abban, hogy stílust is kell váltani. Az embernek megváltozott az alakja (nem feltétlenül elhízásról beszélek) és az élete is. Bizonyos cuccok egyszerűen már nem érvényesek.  Én pl amikor megtudtam, hogy terhes vagyok, már nem nagyon vásároltam "normál" ruhákat. Ez azt jelenti, hogy a nyári ruháim 90%-át tavaly nyár elején vettem, amikor még csak nem is sejtettem, hogy anya leszek. Van most egy pár holmi a szekrényben, ami rámjönne ugyan, de már nem én vagyok. Ezt nem tudom értelmesebben elmagyarázni

  :-)  Katolikus közhely: szandál fehér (vagy halvány sárga mintás) bokazoknival? (Bocsi :-) )

 • 2007.06.22 17:36:51p.eszter

  Sussudio! Most tűnt csak fel a kommented. Rám sem lehetne harisnyanadrágot húzni. Még erőszakkal sem. :D Immáron két agybeteg Porontyozó. :):):)

 • 2007.06.22 18:09:48másutt

  Draga Parom Imeldank (Marcos) becez, mert nagyon szeretem a cipoket. Azon belul is a magassarkuakat.

  :-)  Egyebkent minden holgy, (kovvacs kezdte asszem) aki a szuper magassarkuakrol irt ily orommel, gyanitom 35 alatti. :-)

  Es csak azt szerettem volna mondani, hogy vigyazzatok az tavolsagi menessel es emelessel magassarkuban, terhesen plane...  A hatam kb 32 evesen kezdett el piciket fajni, 34 evesen mutottek a gerincemet (nagyon azt hiszem, hogy egy ilyen emeles soran serult meg egy gerinckorongom).

  Nagyon szar volt. Azota sem lett ugyanaz, bar fajdalommentesen elek.

  Azota is magassarkut hordok amikor lehet, de vigyazok, hogy ne menjek benne sokat, sosem fussak es sosem emeljek. Nem szegyen am egy 3-4 cm sarkut felvenni amikor az ember tudja, sokaig megy... Sok kedvenc mgassarku imado (mint Sarah Jessica Parker) is ezt csinalja, azert, mert a voros szonyegen, vagy a filmekben abban vannak, az nem azt jelenti, hogy magassarkuban viszik fel a Blahanal a babakocsit.

  Szoval: csak esszel, a problemak kesobb jonnek elo

  (Amikor az ember 'megrokkan oregen' :-D mint en - 35 vagyok)

  nem amikor 24 evesen attancolja az eskuvojet egy magassarkuban. Nalam meglett a bojtje.

  Ha valaki ezt olvassa aki ismer majd nagyon oregen: lecci a szuperfenyes Gucci fekete 15 cm-es sarokban eltemetni!  Na, befejeztem a predikalast. Bocsi. :)  Ja es fel nem vennek nyitott orru cipot koromlakk nelkul, marciustol novemberig mindig van rajtam koromlakk! :-)

 • 2007.06.22 18:16:09Hicudzsi

  eszter! Hálás köszönet, már kicsit jobb :)

 • 2007.06.22 18:17:56Hicudzsi

  Természetesen: ESZTER :)

 • 2007.06.22 18:25:32kovvacs

  másutt, na ez az: bennem magammal szemben kialakult egy olyan igényszint, hogy festetlen lábkörmöt nem mutogatok nyitott cipőben, az majdnem olyan, mint a borotválatlan hónalj a spagettipántos felsőben.

  Különben köszi a figyelmeztetést, azért megfogadom. Majd inkább a katolikus sarumban emelgetek és a sportcipőmben gyalogolok (annak jó puha-ruganyos a talpa:))

 • 2007.06.22 18:27:01kovvacs

  Összedobhatnánk egy spontán félhivatalos talit.

  Hicudzsi, Neked melyik vasárnapok jók?

 • 2007.06.22 18:34:50Hicudzsi

  Még mindegyik szabad a mostanit kivéve. :)  A festetlen lábköröm nyitott szandálban szerintem egyáltalán nem gáz, főleg mivel vannak olyan körömformák amivel bármit csinálhatsz akkoris ha kifested ocsmány, tömzsi gnómnak néz ki, míg természetesen hagyva nagyon szép :)

 • 2007.06.22 21:47:01manci

  Semmi baj nincs a festetlen körmökkel sem a kézen, sem a lábon. Szerintem. A festettekkel sincs baj. A szőrös hónalj meg lábszár tényleg fura manapság, de nem gusztustalan, legalábbis számomra. Én spec általában festem a körmöm és mindig majd mindenhol le vagyok borotválva, de nekem olyan fura, hogy valamira, ami ennyire természetes, rámondjuk, hogy gusztustalan.

  Kicsit attól félek, hogyha majd nem műttetem meg 10 év múlva a 3 gyerek után nyilván valamennyire megereszkedett melleimet, majd arra is azt mondják, gusztustalan, csak mert addigra mondjuk az lesz az általános, hogy ilyenkor rohanunk a plasztikai sebészhez.

 • 2007.06.22 22:08:40kovvacs

  Pontosítok:)

  Nekem, saját magamon rossz érzés a festetlen köröm a lábamon nyitott lábbelivel és a szőrös hónalj a spagettipántos ruhában.

  Más emberen nem zavar, de saját magamon nagyon. • 2007.06.22 22:22:21kovvacs

  Hicudzsi és meddig lesztek itthon?

 • 2007.06.22 22:30:43másutt

  engem sem zavar, ha mason nincs kifestve a labkorom.

  ;-)

  nekem tetszik. neha sorbanallas kozben nezegetem... vagy a hosszu busz uton.... :-)

  a honaljkutyus sem zavar - ugyancsak mason.

  neha kicsit titokban irigylem oket, hogy nem zavarja oket.

  neha ugy erzem, hogy tul sokat vacakolok magammal...

 • 2007.06.22 22:35:41kovvacs

  én meg a strandon, hogy passzol-e a papucsomhoz és a fürdőruhámhoz :P

 • 2007.06.22 22:57:45Alvomacko

  A bozontos hónalj és a kivillanó szintén szőrös lábszár nem esztétikus. És a hónalj az meg szerintem gusztustalan.  Nekem a karom szőrtelenített. Nem bírtam elviselni a bazi szőrös karom. Most sokkal jobb így kevésbé szőrösen. És 5 év alatt tök jól kikopott. Meg nem is nő olyan gyorsan. Valaha hetente kellett borotválni vagy szőrtelenítő krémezni, de mostmár havonta is elég. Fontos alkalmak előtt meg mindig. Pl. fontos üzleti megbeszélés. Én nem tűsarkút/kiskosztümöt/sminket veszek magamra, hanem szőrtelen mancsokat. :-)

 • 2007.06.22 23:01:50másutt

  Hehe. Amikor az embernek eltunik a dereka fel evre (es belulrol rugdossak)... apro kis oromoket okoznak olyan testreszek, amik nem valtoznak. Es szeretem, ha szinekben pompaznak, ekesitve (labujjkorom: kifestve... fulcimpa: fulbevalo bele... nyak: selyemsal ra.... szemhej: festek ra... a nyak es a comb kozott minden mas megvaltozott). Iden nyaron nyak es comb kozotti teruletre draga avagy divatos dolgot ugysem veszek!

 • 2007.06.22 23:04:27Anyatünde

  Hmmmm.  másutt: hónaljkutyus - nagyon jó! Mármint a szó, amit kitaláltál.

  Sztem nem egy kategória a nem festett lábköröm és a nem kigyomlált hónaljszőr. Vannak olyan lábak, amikre jobb nem felhívni a figyelmet körömfestéssel. Mondjuk, mert bütykös, mint egy 80 éves nénié.

  Pl. az enyém is ilyen. Műtét? Nekem legyen mondva, egyen már túl vagyok. De kiújult. A három terhesség sokat rontott rajta, minden kényelmes cipő hordás, magassarkú nem hordás (a 3-4 cm sarokmagasság a max. számomra), és lúdtalpbetét viselés ellenére. Szóval ha már biztos nem akarunk több gyereket, és a legkisebb is nagyóvodás lesz legalább, akkor vsz. egy újabb műtét.

  Régebben még zavart pl. strandon, most már nem tud érdekelni. akinek nem tetszik, ne nézze, én simán járok rajta mezítláb.

  És arról még nem is beszéltem, micsoda tortúra cipőt venni egy ilyen lábra...

 • 2007.06.22 23:07:09másutt

  Anyatunde: a honaljkutyus nem az en talalmanyom.... Paromtol vettem kolcson, de lattam mar mashol is....

  hasznald egeszseggel! :D

 • 2007.06.23 08:05:27Hicudzsi

  Kovvacs:

  reméljük szeptember elejéig maradunk :)

 • 2007.06.23 19:57:06Anyatünde

  kovvacs: a rieker szandál még a katolikus saru kategória? :-))))

  egyébként rendkívül kényelmes, lúdtalpbetét nélkül (mivel szandálba nemigen lehet, hacsak bele nem tudod ragasztani) se fájdul meg benne a lábam sok óra talpalás esetén se.

  Nem vagyok még öreg, (hallod kovvacs ??, te tudod mennyi vagyok!) de sajna nálam ez a szempont felülír sok más szempontot.  Na húztam gyomirtani. ;-))  Tulajdonképpen vicceltem. Valójában egy gyors húsdarálásra húzok még gyerekfektetés előtt.

  1 kg husiból fasírt. Holnap - sógornőm ötlete alapján - nálunk üljük anyósom szül. napját. KicsiLackó névnapja mellett.

  Áááááááá...  De meglesz a gyomirtás is.

 • 2007.06.23 20:28:48levendul

  hát, izé, én egy trampli vagyok :), mint azt már korábban írtam: PA, pacuha anya  Semmimet nem festem, de nyáridőben eltüntetem a szőröket (másokon engem sem zavar), bár lehet, hogy nem kéne, mert így meg premier plánban domborodnak a visszereim. Asszem semmi esélyem :)

 • 2007.06.23 23:25:56cseresznye

  B- !

  Pontos, amit a stílusváltásról írsz, velem is így működött. Valahogy úgy éreztem nem illenek rám a korábbi kedvenc összeállítások sem, és nem feltétlenül azért mert kinőttem.

  Viszont, nagy öröm számomra, hogy mostanában ez kezd visszaváltozni, anélkül, hogy erőltetném. Érzem magamban megint ugyanazt a csajt, aki voltam,úgy, hogy közben nem tűnik el az új. Ez úgy valósul meg, hogy azutóbbi van permanensen, a lánykori én pedig időnként felbuzog és elönt, majd visszahúzódik.

 • 2007.06.24 12:15:53kovvacs

  Anyatünde, nem tudom :) Nem ismerem:) És különben meg nem az a kategóriával kapcsolatosan a fontos, hogy hogy néz ki, hanem az, hogy milyen célból vásárolták.

  Az én katolikus sarum azért vevődött annak idején, hogy nekem is legyen olyan, mint amilyen a ferenceseknek és holdudvaruknak van. (Kicsit a "nekem is kell teletubi baba" vagy nem tom most mi a menő). Szóval a célja volt a lényeg: olyannak lenni, mint a többiek, hozzájuk tartozni :))))

  A "legyen egy kényelmes lábbelim" nem ez a kategória :)))

 • 2007.06.24 12:21:20kovvacs

  Sárgabarack-

  befőző

  kísérletezésre

  hajlamos

  Kolleginák

  FIGYELEM! :)  Tegnap gondoltunk egy merészet, és tettünk banánt is a lekvárba, meg citromot. AKKORA találmány lett belőle, brutálisan finom!!!! Sűrítve egy egész cukrászipari üzem néhány cseppben. Elképesztően jó lett.

  Arányok:

  kb. 4 kiló sárgabarack (pucolva mérve), közepesen érettől a nagyon érettig (ugye szélviharok voltak mostanában, sokat levert a fákról),

  kb. 1,3 klió cukor,

  ízlés szerint merevítőszer (Quittin másfél zacskó)

  1 darab citrom megpucolva mag nélkül

  2 darab testes banán.  Bocs:)

 • 2007.06.24 17:42:42Anyatünde

  kovvacs: azt hittem, hogy a katolikus saru kifejezés egyfajta lábbeli-stílust takar, nem pedig, hogy egy konkrét lábbelit.  Egyébként zeneakadémia felvételi előkészítőn (végül nem vettek fel, de már a hegedülésen elhasaltam) volt ferences novícius csop. társam, és nem tudok pontosan visszaemlékezni a szandáljára, pedig volt neki.  Rieker szandált melegen ajánlom, nagyon kényelmes, nagyon jó minőségű, szerintem csinos is, és az ára elég húzós. (2 éve volt 10e körül.) Gyártanak őszi és téli cipőket is, egy ilyenben húztam ki az idei telet.

 • 2007.06.24 19:30:21marywolf

  Azért a katolikusok is elég széles skálán tartják a szandáljaikat,

  nekem személyszerinte bőrből volt sarum és nagyon szerettem, bár én nem a standard katolikus cuccokat hordom.

 • 2007.06.24 22:42:00jidele

  Hicudzsi ti itt?

  Muszáj összehozni egy találkozót!!!!!(majd írok wiwen)

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta