Vért vesznek a virtuális kórházban

Egy kisgyereket félelemmel tölthet el, ha kiderül, kórházba kell mennie. A szorongások oldására amerikai szakemberek interaktív, játékos honlapot hoztak létre, amely részletesen bemutatja, mire számíthatnak a kicsik a vizsgálatok és a kezelések során.



A kórháztúra főszereplője a gyerek, aki a virtuális figurát saját magáról mintázva alakíthatja ki. A kalandozások során megismerkedhet a vérvétel, az intravénás gyógyszerbevitel, a röntgen, a CT, az MRI vizsgálatok és az altatás részleteivel és megtudhatja, mi vár rá, ha kórházba kerül. A gyerek fel tud készülni az eseményekre, amelyek így nem érik váratlanul.


A honlapon mindezek mellett egy jópofa program is található, amelyben a gyermekek egy virtuális szobából kiválaszthatják azokat a tárgyakat, amelyeket a kórházba vihetnek.

Az angol és spanyol nyelven elérhető honlap két évig tartó fejlesztésében gyermek-életmód és rekreációs terápia szakértők, gyermekápolók, orvosok és a Lucilde Packard Gyermekkórház (Palo Alto, Kalifornia) számos munkatársa működött közre, írja a MediPress.

Hazánkban a gyermekek kórházi traumáit művészetterápiával igyekeznek oldani, a Budai Gyermekkórházban 2007. júniusától indult program, amelynek keretében heti kétszer szakemberek különböző művészetterápiás módszerekkel segítenek a gyermekeknek feldolgozni kórházi élményeiket.
Oszd meg másokkal is!
Mustra