Szenvedés vagy jó móka? - kezdődik a nyári szünet

Ma van az ovi utolsó napja. Ez számomra nem jelent mást, mint egy két és fél hónapig tartó gond kezdetét: mit fogok csinálni itthon szeptemberig két gyerekkel? Nyilvánvalóan nem vihetem őket minden nap strandra. Ha nyaralni megyünk, az is csak egy hét. Ha a jövendölt kánikula lesz nyáron, a játszóterekre is csak estefelé lehet kimenni.


Szerencsések a családi házban lakók, egy kis pancsolómedence a kerti fa alá, a gyerek egész nap viháncolhat benne és jó esetben estére kifárad. A lakásban viszont maximum a kádban pancsolhatnak a gyerkőcök, és a mozgásigényüket sem lehet kielégíteni.

Nem szeretném úgy tölteni a nyarat, hogy estére a gyerekekkel együtt idegbeteg leszek és egymás agyára megyünk. Rájöttem: nem túlélni akarom a két és fél hónapot, hanem megélni: együtt lenni a gyerekekkel és tartalmas, érdekes programokat kitalálni. Nem szeretném követni sok anyuka példáját, aki reggel benyomja a mese dévédét és csak annyi dolga van, hogy cserélgesse a lemezeket, a gyerek pedig elmerül egy másik világban és még jobban elszigetelődik.

Hannával arra vállalkoztunk, hogy a nyári időszakban ötleteket, tippeket adunk a Porontyot olvasó anyukáknak, mit kezdjenek a szüneten lévő ovisukkal, totyogójukkal. Ennek részeként teszteljük a strandokat: hová érdemes menni kisgyerekkel, lesznek otthonra való közös játéktippek, és a már megszokott hétvégi programajánlók mellett beszámolunk gyermektáborokról is.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek