Lenyűgözte, majd elcsigázta a kicsiket Dr. Bubó

Több szülő morgolódott és bosszankodott a Dr. Bubó című családi musical alatt és után, nem értették, miért tettek ennyire késői időpontra egy olyan előadást, amelynek egyik célcsoportja a gyermek. Bármennyire is színvonalas és érdekes volt a musical, a végére nyűgös, holtfáradt kicsik fészkelődtek az anyukák ölében.



Sokáig gondolkodtam, hogy a két és negyed éves Pötyit elvigyem-e a hét órakor kezdődő előadásra, utólag áldom magam, hogy nem engedtem a könyörgésének és otthon maradt. A négy és fél éves Málni már az első felvonás után annyira kimerült, hogy alig tudtam rávenni, maradjunk ott megnézni a második részt is, amelynek háromnegyed tízkor lett vége.


Az erdőben játszódó történetben az állatok énekversenyt rendeznek, és miközben készülődnek, megjelenik egy idegen: a Sztár (László Boldizsár), aki elhiteti velük, hogy csak akkor indulhatnak a versenyen, ha úgy néznek ki, mint ő. Az állatok megpróbálnak hasonlítani rá, a tigris levágja karmát, a borz leborotválja szőrét, a selyemhernyó pedig mankóval közlekedik.

Ekkor jelenik meg a színen az erdő csodadoktora, Bubó (Józsa Imre), aki megállapítja, hogy az állatok között „sztárkinzon kór” ütötte fel a fejét. Ursula nővér (Falusi Mariann), Csőrmester (Hajdú István „Steve”) és a többi erdőlakó segítségével meggyógyítja őket, ők pedig rájönnek, hogy az a legjobb, ha önmaguk maradnak és örülnek, hogy már nem nyomja vállukat a sztárság nehéz terhe.

A jelmezek, melyeket Kovács Yvett Alida készített, remekül sikerültek, a főszereplők mintha a rajzfilmvászonról ugrottak volna le, a díszletként szolgáló 120 négyzetméteres ledfal viszont nem tetszett: fényétől gyakran nehezen lehetett látni a szereplőket. Nem csak nekem okozott problémát a műsor hangereje, sokan fogták be fülüket egy-egy hangosabb éneknél, a rocker borz gitárszólójához ellenben igen jól illett a brutális hangzás.

Lányomnak a táncok tetszettek nagyon, felnőtt szemmel is érdekes látványt nyújtott a hangyák, csigák, lepkék és bogarak színes kavalkádja. Az én kedvenceim a majmok voltak: olyan hihetetlen életöröm sugárzott a dalukból és róluk, hogy egészen felpezsdültem tőle. Akadt néhány kifejezetten felnőtteknek való szóvicc is. A Dr. Bubó musical az egész családnak jó szórakozás lehet, ha felkészülünk előre, hogy sokáig tart és van nálunk füldugó.

Dr. Bubó családi musical
Papp László Sportaréna
Június 15., 16., 17. este 19 óra.
Jegyek: 3200 Ft, 4200 Ft, 6000 Ft.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek