SZÜLŐSÉG

Terhesnapló: mehet-e a kismama nyaralni?

2007. június 14., csütörtök 11:10

„Akkor elmennénk valahová egy hétre nyaralni”, mondtam az orvosnak, aki szemmel láthatóan kissé döbbenten nézett rám. Úgy láttam rajta, hogy ő inkább nem menne sehová, de végül csak annyit mondott, hogy ne fürödjek olyan helyen, ahol sokan vannak, a fertőzésveszély miatt és ne nagyon napozzak. Na, akkor viszont nem érdemes tengerpartra menni, marad a városnézés, egyeztünk meg.

Ezzel pusztán annyi a probléma, hogy én már a buszmegállótól a házunkig terjedő távot is tíz perc helyett húsz alatt teszem meg, és ha még kánikula is van, le kell dőlnöm egy kicsit a kanapéra pihenni, a nagy séta után. Szóval kell a fenének városnézés ebben a melegben, úgyse a várost nézném, csak azt, hogy hova lehet bemenni pisilni. Úgyhogy nem megyünk sehová, elleszek én a teraszon is, döntöttem el.


Mindeközben a terhestornán az egyik lány most jött vissza Floridából, vidáman, és szépen lebarnulva, a másik a jövő héten megy, szintén a tengeren túlra, és két ismerősöm is beiktatott egy ázsiai, tengerparti nyaralást az ötödik hónapban. Egy harmadik viszont nem hogy a terhesség, de még szoptatás alatt se ment be semmilyen vízbe, nehogy elkapjon valamit, a negyediknek pedig sohasem tűntek el a hatalmas májfoltjai, amit terhesség alatt összeszedett a nap miatt.

Én pedig már lassan mindentől félni kezdtem, álmomban baktériumok kúsznak a méhem felé, ragyás lesz a bőröm, felforr a magzatvíz a hasamban, és a kezdeti magabiztosság után, már azt se tudom, be mernék-e menni a tengerbe egyáltalán. Pedig egyfolytában azt hallgatom, hogy „jaj, te szegény, milyen rosszkor vagy terhes, szenvedheted végig az egész nyarat, bezzeg én télen voltam, az sokkal jobb”. Ahogy egyre melegebb van, érzem, hogy nagyon hívogat a tenger, és bénának érzem magam, amiért nem pattanok olyan könnyen repülőre, mint mások, hogy bebizonyítsam, milyen jó dolog nyáron terhesnek lenni, és a hasunkat mutogatni a strandon.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.06.14 15:02:42rnagy8

  Mi a 28. héten voltunk belföldi kis wellnes szállóban, és én is úsztam egy keveset, nem szóltam róla senkinek. Most hogy Balcsi szezon van, nagyon mennék, de 37. héten a doki már nem javasolta, leginkább az esetleges méhszájkinyílás/fertőzés miatt.

 • 2007.06.14 15:31:18Katalma

  26 hetes terhesen voltunk párommal Párizsban... egy utolsó gyerek nélküli kis vakáción novemberben :D felejthetetlen volt, azzal együtt, hogy a pocak már éreztette hatását.

 • 2007.06.14 15:39:04zizz

  én mára vagyok kiírva, de vasárnap még leugrottunk a Balcsira mártózni. bajom nem lett, viszont isteni volt. ott olyan könnyű az ember... :)

 • 2007.06.14 15:51:42Sólyomszem

  másutt: persze, én is úgy gondoltam, hogy fürdés után érdemes kivenni a tampont, hiszen menzesz közben sem jó, ha sokáig szottyosodik ott bent...

 • 2007.06.14 16:21:55di

  Tavaly amikor még csak pocaklakó volt a manócska, egészen sokáig utazgattunk. Az első harmadban szinte semmit (nem tudtam elvállni az ágytól és a rosszulltek miatt), a 2. harmbadban ezt pótoltuk, de utsó hónapban már csak rövid max.1órát tudtam autóban lenni. Nagyon kényelemtlen nagy pocakkal az anyós ülésen. Sokszor jobb volt vezetni:))).

  Tavasszal mentem volna Amszerdamba, még egy utolsóra, de a doki már enm javasolta. Nagyon vizesedtem és a vérnyomásom is ingadozott. Így a megvett repülőjegy elveszett. Ráadásul baráti társasággal mentünk volna. No persze amikor lefoglaltuk a jegyet még szuperül voltam, de indulásra már féltettem magunkat. És perszenem akartam azt érezni, hogy teher vagyok terhesen:))

 • 2007.06.14 16:58:55Csöre

  Én félve kérdeztem dokit a 8. hónap elején, hogy elutazhatunk-e Horvátországba, és azt mondta, nem látja okát, hogy ne menjünk. Jó volt, csak az út hosszú (Zadarig mentünk). Viszont a tenger a legnagyobb tuti ilyenkor, tán a legkevésbé kockázatos fertőzések szp-ból. A Balcsiba sajnos én is csak combközépig merészkedtem, de a sógornőm merészebb volt, s nem is lett semmi baja. Sztem nagyon jó, amikor egy kicsit a felhajtóerő tartja a pocakot, igazi felüdülés! Ja, egy megjegyzés: visszafelé férjem azt mondta, kerüljük ki a 7-es út dél-balatoni szakaszának egy részét, mert végig 50-nel kell battyogni, kerüljünk a kistelepüléseken keresztül. Na, ez nem tetszett a fiamnak, a falvak közti hepehupák, dimbekdombok, és még sokkal hosszabb is.

 • 2007.06.14 17:32:47kovvacs

  Csöre, most viszont nem leszek annyira bátor a vége felé. Hívtak pl. egy buliba a Tiszához párnélkül, de ezt már nem merem vállalni - a mostani eü helyzet miatt. Beparáztam attól, mi van, ha megindul a szülés, nem vagyok képes vezetni, és neki kellene állnom alkudozni, hogy melyik kórházba vigyenek.

 • 2007.06.14 18:17:27Csöre

  kovvacs, azért én is fellélegeztem, amikor hazafelé jövet elértük az országhatárt...

 • 2007.06.14 18:27:32kovvacs

  Gondolom. Bár - iránytól függően - most inkább attól lehetne megkönnyebbülni, ha az ember lánya az ellenkező irányban hagyja el a határt:P

  Olyan rémképeim vannak, hogy ha nekiállok mászkálni egyedül az országban, és a baba tényleg nekiindul, bevágnak egy totál alkalmatlan mentőbe, és elkezdenek velem országszerte furikázni, amíg kiderül, hogy ki a súlyponti, ki az ügyeletes, hol van csecsemőintenzív, van-e szabad ágy, hova tartozom és fizettem-e egyáltalán TB-t. Tudom, hogy butaság ezen parázni, de ezt valahogy nem kívánom magamnak. Ha a férjem visz bárhova, az más: ha muszáj, jogsiveszélyeztető lendülettel vinne föl bárhonnan a 2es nőire.

 • 2007.06.14 20:26:57boribon

  Mi a 28. héten voltunk Párizsban egy hetet, igazi városnézős rohangálós úton, és nagyon élveztem. Mondjuk ehhez hozzátartozik, hogy nálunk ez már lightosnak számít, mert mi a férjemmel a terhesség előtt körbestoppoltuk Törökországot, sátoroztunk Marokkóban, ötletszerűen körbevonatoztuk Spanyolországot, és hasonló idiótaságokat csináltunk nyaralás címén. :-) Ezek után igazán kímélőnek tűnt egy szimpla kis városnézős rohangálás. Az egyetlen, ami aggasztott egy kicsit, az az volt, hogy a mikor a repülő fölszállt, akkor a babám nagyon megijedt. Éreztem, van egy ijedt rugdosása, amit nagy hangzavarban, vagy más extrém helyzetekben produkál.  Most a 34. hétben vagyok, jövő hétvégén még leugranánk Balatonra, még nem kérdeztem a dokimat, hogy helyesli-e, de ahogy ismerem, nem lesz kifogása.

 • 2007.06.14 20:43:07Sólyomszem

  kovvacs, szerintem ez most szinte bármilyen betegségre igaz: a cél lehetőleg ne mentővel, hanem autóval (rokon, taxi, bármi) eljutni egy előre kinézett kórházba, ahol van esélyed (és jogod) túlélni... Persze szívrohamra nehéz felkészülni, de a szüléssel kapcsolatban 100%-ig igazad van.

 • 2007.06.14 20:48:35kovvacs

  Sólyomszem,

  épp mondtam a férjemnek, hogy őszintén remélem: senki nem lesz komolyabban beteg a családtagjaink, ismerőseink közül az elkövetkező másfél-két évben. Mert most éppen az se biztos, hogy mi bizonytalan. Pedig komolyan reformpárti meg abszolút drukker vagyok, de most éppen az van, hogy egyszerre éljük a "már nem" és a "még nem" korszakot.

 • 2007.06.14 20:54:01kovvacs

  boribon, végülis a Balcsi elég közel van Bp-hez, főleg, ha nem Keszthely.

  Azért vagányak vagytok Ti ketten, már nem féltelek annyira, de azért jó lenne, ha a kulcsotok csak a Tietek lenne... :)

 • 2007.06.14 21:14:32suri

  Én Kínába mentem 11 hetesen, a 30. hét körül meg Horvátországba. Napoztam a tengernél és városnéztem Kínában, meg tolongtam a vonaton, és 3szor repültünk országon belül. Nőgyógyász azt ajánlotta h szedjek c-vitamint repülés előtt, h hajszálerek ne repedjenek meg a légnyomástól és ne vérezzek. 500-1000 mg között. Ez vagy más miatt, de nem volt gond.

 • 2007.06.14 21:24:53evaandrea

  Nyáron sokkal jobb terhesnek lenni, mert nem kell annyi ruha, sőt ha szerencsénk van, és jó helyen nyaralunk, elég a fürdőruha.

  A negyedik gyerekem zept elején született, de augusztust és a júliust a Balatonparton töltöttük, mint máskor. Használtam fényvédőt , mint máskor, kalapot, egyrészest sose bírtam. Napoztunk, ha melegem volt fürödtünk. Nem lett májfolt, se csík, viszont állítom, hogy istenien éreztük magunkat.

  Aki teheti, ne kuksoljon a 4 fal között.

  Szerintem a tenger még jobb lehet...

 • 2007.06.14 21:46:44boribon

  Kowacs, :-)  Nem Keszthely, bár Alsóörs sem épp a legközelebbi lehetséges hely a Balcsin. :-)

  Egyébként a "kulcsos" anyósommal épp most beszélgettem egy jót telefonon, leszámítva, hogy ismét elmondta, hogy se a szülés, se az utána lévő időszak nem fáj egy cseppet sem, végülis tök aranyos volt. Főleg így, hogy nem átjött, hanem telefonált... Haladás :-)

 • 2007.06.14 21:52:16marcangoló

  Boribon, nagyon kívánom, hogy a próféta szóljon az anyósodból!! (De azért titokban számíts rá, hogy esetleg mégis. :-DDD)

 • 2007.06.14 22:02:18kovvacs

  evaandrea, na ez is olyan, hogy kinek így, kinek úgy:)

  Persze, ruhaszempontból minden bizonnyal jobb a nyári terhesség, de én biza már túl vagyok egy tucatnyi fogadkozáson, hogy én többet nyáron gyereket nem akarok a hasamba. Elsőkém januári, és hiába voltam akkor arányosan súlyosabb, sokkal jobban bírtam, mint ezt az embertelen időjárást.

  :)

 • 2007.06.14 22:06:38marcangoló

  Nekem is volt alkalmam kipróbálni mindkét változatot. Nekem bejött a nyári is. Mikor végre kibújt, nem kellett heteket várni, mire kimehettünk, és nem kellett rá egy csomó ruha.

 • 2007.06.14 22:18:47druantia

  Az én gyerekem is a nyár közepén született, de én pont ezért nem tudtam kivinni nap közben, meg olykor csupa melegkiütés volt szegényke még egy szál pelenkában is.  Én azért tartottam egy esetleges téli szüléstől, mert volt egy olyan agyrémem, hogy a magzatvíz a tömött buszon fog elfolyni, csorog majd végig a nadrágomon és iszonyatosan égő lesz. Valahogy úgy képzeltem, egy jó hosszú szoknya alatt senki sem vesz észre semmit :-))).

 • 2007.06.14 22:25:03kovvacs

  No, majd a negyedik után megmondom, mi a tuti :)

 • 2007.06.14 22:26:01kovvacs

  boribon, azért a férjednek szólj, hogy Te meg úgy tudod, hogy fáj a szülés, csak azért, hogy ne lepődjön meg túlságosan.

 • 2007.06.14 22:28:29kovvacs

  off: anyósommal együtt megyünk le négyesben holnap a Balcsira. Na majd mesélek :P OK, csak röviden. Na jó, nem leszek gonosz.

 • 2007.06.14 22:34:36boribon

  Én alapjáraton is eléggé kivagyok a melegtől, úgyhogy eléggé tartottam a nagypocakos hőségtől. Nem akarom elkiabálni, de eddig egész jól bírjuk. (Pedig a mai nap sem volt egyszerű: koradélután a rekkenő hőségben ki Pestről Piliscsabira, meg vissza, a vizsgateremben meg végig csukva volt az ablak, "hogy ne zavarjon a kinti hangzavar a koncentrálásban." Hát engem inkább az zavart, hogy majdnem megfulladtam, de sebaj, ezt is túléltük. :) )

 • 2007.06.14 22:40:40marcangoló

  Kovvacs, akkor a többit időzítsétek már tavaszra és őszre. Teljes lesz a merítés. Meddig tart a parti?

 • 2007.06.14 22:50:09kovvacs

  Parti? Hm, mire gondolsz?

  Most augusztus végén érkezik a kisfiam, aztán távlati tervként 2009 május és 2011 január szerepel. Ha minden jól megy és Isten is úgy akarja.

 • 2007.06.14 22:50:57babesz

  Én alapvetően a hegyeket szeretem, semmi tenger, strand, napozás, pfuj ...

  Aztán terhes lettem a nagyobbik lányommal: nyár vége felé elkezdtem a férjem fülét rágni, hogy én nem tudom mi van, de ez a gyerek úszni akar, én úgy mennék Horvátországba (korábban még sose jártam ott). Addig rágtam a fülét, hogy el is utaztunk egy hétre. Ki sem jöttem a vízből egész nap, és még este is lementem úszni egyet a kikötőbe. Azóta minden nyáron tenger az úticél: a lányom egy kis vizibolha. Volt, hogy annyira hideg volt a víz, hogy a férjemmel be se akartunk menni, de ő pacsált. És ami a legszebb, soha nem fázott meg! Idén már május közepén fürdött a Balatonban, volt, hogy már jött a vihar, de ő tolta le a nadrágját és ment a vízbe, úgy kellett kirángatni...

  Szóval, ha a szervezet valamit kíván terhesen, annak oka van. Szerintem.

 • 2007.06.14 22:51:21kovvacs

  De inkább sűrűbben mint ritkábban. :)

 • 2007.06.14 22:53:04marcangoló

  Ja, konkrétan az anyósoddal közös vízpartira gondoltam, de köszönöm az információt a távlati tervekről. :-)))

 • 2007.06.14 22:59:17kovvacs

  marcangoló hűha, na mosmá mindegy:)

  Hát estig. Reggel 9 körül megyünk érte (előtte megyek éhgyomros vércukorterhelésre hajnalban), aztán este jövünk vissza.

 • 2007.06.14 23:06:44boribon

  uhh, éhgyomros vércukor rulez...

  Azután bármelyik anyós felüdülésnek számít.

 • 2007.06.14 23:06:52marcangoló

  Na nem azért, érdekel ám. ;-)

 • 2007.06.14 23:11:33kovvacs

  boribon,

  hát bármelyik anyós, az lehet, de az enyém... :))))

 • 2007.06.15 00:01:02jidele

  6hetes terhesen mentem ki a nővéremhez Izraelbe, segíteni, mert ő meg 9hónapos terhes volt, ikrekkel. Elég hamar visszajöttem, mert voltak napok, amikor én több segítségre szorultam, mint ő. Nyár, sivatag, hányós terhesség-nem jó kombináció

 • 2007.06.15 00:06:58másutt

  kovvacs, boribon  lassan levonom a kovetkeztetest:  egy atlag Magyar Anyos:

  -nem volt beteg a terhesseg alatt

  -nem fajt neki a szules

  -nem fajt neki a gyermekagy

  -3.4 kg-t hizott a terhesseg alatt - a csecsemo sulya - amit leadott mire kijott a korhazbol

  (ha meg nem meseltem el ezerszer, az enyem 53 kg-mal szult MINDKETSZER! valaki hivja mar fel es gratulaljon neki!)

  -mindent egyedul csinalt, nem ugy mint 'mi'

  -nem kapott semmifele segitseget, terhesellatast, vitamint, ultrahangot, ilyesfele nyafogasos izet

  megis jobban viselt mindent  most dedikalom a nap kovetkezo orajat a Nagy Magyar Anyosnak.  dobvero. tapsvihar. virageso!

 • 2007.06.15 00:36:40kovvacs

  másutt

  ÉS

  strandra készülődés előtti napon csirkét készít nagy gonddal. Hogy nehogy éhenhaljunk a strandon, 5 méterre a büfétől. Már bizonyára gondosan becsomagolta a holnapi útra. És hisztizni fog, mert se én nem fogok belőle enni, se a lányomat nem engedem. 30 fok feletti hőmérsékletek várhatóak, hűtőtáska pedig nincs. Aztán hallgathatom fél délután, hogy a család mely tagjai nem betegedtek meg a hőségben pácolt, jó kis hazai husikától. És ha 5 percre egyedül hagyom a gyerekemmel, meg fogja tömni a hússal.

 • 2007.06.15 02:30:32águ

  en kulfoldon elek es kozel 6 honaposan repultem Mo-ra 3 hetre (9 ora). Aztan baratoimmel leautoztunk Horvatorszagba 4 napra (6 ora), es vegul visszarepules (9 ora).

  Semmi gondom nem volt. A repulon sok vizet ittam, es utastarsaim legnagyobb meglepetesere lecsuszott egy alkohol mentes sor is (aminek a cimkejen persze nem latszodott az alkoholmentes felirat) Ezen kivul tobbszor felalltam, tornaztam, setaltam.

  A tengerparton egesz nap a strandon voltunk. Nekem inkabb az volt a gondom, hogy nem volt kenyelmes sem az ules, sem a fekves ugyhogy gyakran mentem kisebb setakra.

  Igazabol eszembe sem jutott, hogy kulonosebben megvaltoztassam az eletvitelemet a terhesseg miatt. Szerintem nem kell gorcsolni, csak elvezni az utolso "gyerek nelkuli" nyarat.

 • 2007.06.15 06:34:13mókusfácán

  Én pont ma megyek megcsináltatni ezt az Eu-s kártyát!

  Vicces, mert vagy a Váci út 73-ba vagy aTeve utcába kell menni! Mondjuk közel van egymáshoz, de két honlap két címet írt!Na majd délután pontosítok!

  Plusz még kell egy utasbiztosítás is!

 • 2007.06.15 07:45:44bae

  A 31. héten Németo-ba repültünk, igaz a rózsaszín repülőscég kért igazolást, de a német légitársaság nem. Még csak sztem észre sem vették, hogy nem ketten vagyunk a férjemmel. A múlt hétvégén (34. hét) Balcsin ejtőztünk. Elfelejtettem megkérdezni a dokitól, hogy vízbe mennyire mehetek, ezért csak combtőig mentem be, de úgy éreztem nem lenne gond a teljes mártózással sem.

 • 2007.06.15 13:18:39másutt

  kovvacs:

  az etetesi kenyszer az anyamadaraknal!

  ha kitatott csort latnak, beletuszkoljak a papit!

  :-D

  az enyem 50 szelet rantotthussal szokott megjelenni, egy malomkereknyi talcan, amikor egy hetvegere Magyarorszagra megyunk.

  allitolag nekem is lesz majd ilyen. korfuggo es hormonalis. kialakul, de csak azutan, hogy a szulocsatorna hasznalatba lett veve.

  egyelore csak a macskamat etetem.... ot is csak akkor, ha nyavog.  (Tescoban lehet kapni nagyon olcso huto-zacskot, ezustos, tukros szine van. arany kozeput, nem ugy nez ki az ember, mintha szaharai expediciora indulna, es diszkreten meg lehet hosszabbitani a kajak elettartamat a melegben)

 • 2007.06.15 14:48:12koneko

  masutt!  a tökéletes anyós jellemzéséből kihagytad a következőt:

  -legalább 2 diplomája van

  -mindet munka mellett szerezte

  -az elsőt nagyon terhesen

  -a másodikat vagy szülés közben vagy csecsemővel a karján

  -mindeközben továbbra is dolgozott

  - és soha nem volt fáradt..

  Bezzeg én meg sajnáltatom magam (szerinte).

 • 2007.06.15 15:48:39másutt

  koneko hehe.

  ismered az enyemet?

  JOGI egyetemen volt!

  szinjeles!

  grrr.

  (mondtam mar, hogy 53 -OTVENHAROM!- kilosan ment szulni?)

 • 2007.06.15 21:40:54nazsija

  basszus, en egy tokeletes anyos lennek?

  Viszek kajat a strandra, mert a bufese vagy nem friss, vagy nem finom, vagy nem eleg viszont tuti draga. Citromfagyis limonadet veszek siman akar otot is, de az nem is tavalyi fagyasztott virsli 500/darab aron.

  O, arrol nem is beszelve, hogy itt a sarki boltban van csomo huto, csak nem dugjak be, mer draga a villany.o_O Jartam olyan flancos etteremben, ahol leesett a fagyi a foldre:

  Jajj! mondtam en.

  O, csak vendegnek lesz... es mar vissza is tuszkolta a kehelybe a gombocokat a pincerlanyka.

  Buta buta buta mentalitas!:( Amig ez nem valtozik, inkabb cipelem a kalacsot es a lekvart, a paradicsomot es a fott tojast.

  Ejj, es diplomaim is lesznek, gyerekem is van, dolgozom is egy jo ideje, panaszkodni sem szoktam, es en se ertek egy csomo embert, hogy mi is a baja, ha egeszseges, a szerettei veszik korul, van fedel a feje folott es van mit ennie. De altalaban csak akkor mondom ezt el, ha kerdezik. Mer a frasz tor ram a bezzegelestol. Talan kovvacs anyosa is csak egy bezzeg anyuka, talan csak ennyi a baja, es talan en sem vagyok tipikus anyos?

 • 2007.06.15 23:47:03Anyatünde

  Nazsija,

  Sztem kovvacsnak nem az volt a baja, hogy az anyós KAJÁT visz a strandra, hanem hogy ROMLANDÓ kaját (sült csirkecombot) hűtőtáska nélkül a 30+ fokos melegben.

  És utána ezzel a poshasztott pipihusival megetetné kovvacs 16 hónapos kislányát.  Bezzeg az én anyósom SOHA nem csinálna ilyet... ;-)) • 2007.06.16 11:38:44Tori

  Bezzeganyós... az én bezzeganyám burokrepedés után még felmosta a magzatvizet, besétált a kórházba és tíz percen belül megszült. Ezt különösen a császárom után volt élvezet újra meg újra meghallgatni. :(

 • 2007.06.16 12:05:28kovvacs

  Lányok:)

  NAGYON jól éreztem magam az anyósommal, párommal, lányommal a strandon! Szuper volt! A csirkét csak az anyósom és a férjem ette, nem volt belőle gond, hogy azt mondtam, inkább kösz ne, mert félek a gyomorrontástól terhesen és a gyereket se szeretném, ha elcsapná a pocóját.

  Csak egyszer szólt bele valamibe egy kicsit, de amikor morogtam, akkor azonnal abbahagyta. És nagyon kedves volt, és nem szövegelt állandóan, és sokat rohangált a lányom után, ami miatt én viszont tudtam pihenni. Szerintem ő is egész jól érezte magát, úszott nagyokat a Balcsiban, meg persze olyan is volt, hogy ő pihizett.

  Szóval :) Vagy már én nem veszem a szívemre az olyasmit, hogy "hoztam neked is sapkát, tesssék" hanem picit beszólok "hogy köszi nem, itt a jó sok hajam", és aztán mindketten tudunk ugorni a témán és nem érdekes :))))

  Valami változott, nem tudom mi, de jó :)

 • 2007.06.16 12:11:18marcangoló

  Nocsak! De jó! :-)

 • 2007.06.16 12:26:29Tori

  Anyós olvas Porontyot?

 • 2007.06.16 13:21:05kovvacs

  Tori, nem :P

 • 2007.06.20 23:33:52evaandrea

  Miért baj, ha valaki 53 kilósan szül?

  Az elsőt én is annyival....

  Amúgy a távolság mindent megszépít, az időbeli is...az anyósok memóriájában.

  Nálunk pont fordítva volt, az én anyósom nem tudta szoptatni a fit, mert begyulladt a melle, gondolom nem fejt... és azt tök elismerte, hogy én meg egész jól elboldogultam az unokájával.

  Azért minden nem stimmelhet, mert ettől függetlenül próbál mindenbe beleszólni. Mivel ránk nem hat, kezd leszokni róla -gondolom, de mindig meglep :o(

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta