SZÜLŐSÉG

El a kezekkel a pocakomtól!

2007. június 8., péntek 11:26

Sok nő kifejezetten utálja, ha terhesség alatt idegenek taperolják a hasát. Egy elmés hölgy kitalálta, hogyan tudja a tapogató kezeket távol tartani a pocaktól: testfesteni kell a domborodó hasat. A módszer olyannyira elnyerte a kismamák tetszését, hogy szinte művészeti ággá fejlődött, ezen a blogon rengeteg pocakképben gyönyörködhetünk.Ha esetleg kedvet kapna valaki a művészi alkotáshoz, ajánljuk a speciális festékeket, melyeket gyerekek testfestésére szoktak használni. A hennát már csak azért sem javasoljuk, mert a pocakméret változásával a kép is deformálódik, a hennát pedig nem lehet lemosni. 


Várandós olvasóinkat arra biztatjuk, hogy díszítsék fel hasukat és induljanak a Poronty pocakszépségversenyén. A hasfotókat a poronty@mail.velvet.hu címre várjuk.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.06.08 16:59:55másutt

  Nincs ekezetem. :-( a fenti azt akarta mondani, hogy 'mutogatja bájait...'

 • 2007.06.08 18:19:53Tori

  Lady Moon, torzul a kép, persze, de egy szivacsos dörgöléssel lejön, tehát ha akarom marad, ha akarom, megy.  Egyik kedvenc pocakos sztorim, amikor a pocaktetkóra azt mondja a doki, milyen helyes kis bálna, és kiderül, hogy eredetileg delfin volt. :)  Azt mondjuk nem értem, miért lenne a henna olyan tartós, egy-két hét alatt lejön, annyi idő alatt nem olyan látványos a méretváltozás.

 • 2007.06.08 18:20:07jidele

  cukik ezek a halak:D

 • 2007.06.08 18:35:32jidele

  legközelebb csináltatok ilyet;) A magam szórakoztatására, az én hasamat ui senki nem látja, csak a férjem.

 • 2007.06.08 19:02:29Alvomacko

  Én úúúúútáltam, ha bárki a hasamhoz nyúlt! Nem is engedtem soha. Még az anyukám sem mert hozzányúlni, de nekem is fura volt, hogy anyu odarakja a kezét. De néha a hasamra tettem a kezét, hogy ő is érezze a csodát. :-)

 • 2007.06.08 20:01:07Memme

  Ki nem állhatom, ha valaki hozzámér... kivételek nyilván akadnak, de a pocakfogdosás az nálam már perverziónak minősül. A fogosvorossal is először beszélhetni szoktam, a nőgyógyász az külön teadélután....

  Sosem akartam megfogni egy hasat sem, az már nagyon intim dolog az én életem felfogása szerint.

  Ja, a fejemhez meg csak a fodrászom nyúlhat, senki más. És áááá, dehogy vagyok fóbiás :-)) (de volt már rá példa, hogy bemutatkozási kézfogás után kínosan távoltartottam magam a kezemtől és az első alkalommal mentem is mosni)

 • 2007.06.09 10:21:50Ingrid

  Engem nem zavar.

  persze nem akárkitől... a barátaink simogathatják, mindenki örül a babámnak, és ez jó érzés! Ha egy idegen jönne szembe az utcán és taperolni kezdene, azt hiszem nagyon megbánná....

 • 2007.06.09 10:27:26kovvacs

  jidele, van ilyen, hogy nem szabad hasat mutogatni, vagy csak nem illik?

  Nálunk a koleszban (egyetemi-főiskolai katolikus) megszólták azt a lányt, aki miniszoknyát vett fel, de úgymond nem volt tilos.

 • 2007.06.09 12:02:31marcangoló

  Nem tilos, csak nem erkölcsös, mármint minálunk...

 • 2007.06.10 11:41:18jidele

  Marcangoló, minálunk;)?

  Az illedelmes öltözködés/viselkedés bibliai parancs, aminek sok magyarázata van. Az egyik, hogy a női test szent. Márpedig, ami szent, azt nem mutogatjuk csak úgy, hanem szépen becsomagoljuk, és vigyázunk rá. Amúgy nem látszódhat ki a könyék, a térd, nem lehet túl mély a dekoltázs, és értelemszerűen, minden, ami eközt van, azt is takarjuk. A 20. század egyik legnagyobb zsidó vallási vezetője azt mondta, hogy sajnálja azokat a nőket, akiknek a szépsége azon a 10centin múlik;)

  Nekem sokáig elég nehéz volt elfogadni ezt, amíg nem hallottam egy magyarázatot. A vallásos zsidó nők eltakarják a testüket, de szabadon hagyják a kezüket és az arcukat. Márpedig a kezünk az ujjlenyomattal, ami alapján azonosíthatóak vagyunk, az arcunk árulkodik a gondolatainkról, érzéseinkről, intellektusunkról. Miért pont ezeket fedjük fel? Azért mert ezzel jelezzük, hogy nem csak egy test vagyunk, hanem önálló, egyedi és megismételhetetlen emberi lények, érzelmekkel, gondolatokkal, szellemi potenciállal. (és tényleg: volt egy tanárom a Pázmányon-mert azért jó katolikus nevelést is kaptam;)-aki minden lánynak a mellét nézte vizsga közben. Én voltam az egyetlen, akinek végig a szemébe nézett. Tudom, hogy ezt sokan "sértőnek" éreznék, én bóknak fogtam fel;))

 • 2007.06.10 13:02:35Anyatünde

  Jidele, ezt már úgyis rég akartam kérdezni:

  Nincs meleged (melegetek)? Mármint nyáron, hosszúujjú felsőben. Én 35 fok fölött tutira megőrülnék könyék alá érő blúzban, pólóban. (De lehet, hogy már 30 fok fölött is.)

  És itthon (Mo.) még csak hagyján...

 • 2007.06.10 13:18:04boribon

  Pocaktapogatás: ÁÁÁÁÁÁÁÁ, falra mászom tőle!!!! Segítség!!!!! Az én hasamat mindenki fogdosni akarja. Aki legalább megkérdezi, annak ált. meg szoktam engedni, mert udvarias jókislány vagyok, de aki kérdés nélkül nekiáll taperolni, azt legszívesebben felrúgnám. Pedig nem vagyok egy agresszív nő. :)

  A főnököm (férfi!)nemes egyszerűséggel a saját nagy hasát tolta oda folyton az enyémhez" Melyikünké a nagyobb?" felkiáltással. :O Amúgy egy kedves, rendes ember, de ettől a húzásától ki tudtam volna szaladni a világból.

  Úgy tiszta szívemből csak a legszűkebben vett családomtól esik jól a pocaksimi.

  Nem baj, összejátszunk ám a kis huncuttal, eddig még csak olyannak mocorgott, akitől jólesett a tapizás, akitől lefagytam, attól ő is. Annak nem jár tündéri babamocorgás. ;)

 • 2007.06.10 14:05:52kaposztalepke

  jidele: nagyon jó, hogy ilyesmiket írsz, sajna én is elég tudatlan vagyok iylen téren, de nagyon érdekel, hogy különböző vallási meggyőződések hogyan jelennek meg a mindennapi életben, viselkedésben, így az öltözködésben. Mert sokan hangoztatnak szép-szép gondolatokat, de mégiscsak az a lényeg, ahogy a mindennapokat éli az ember...

  Ha nem nagyon fáraszt, kérdezhetnék még? A szombati napot mennyire szigorúan tartjátok? Mert én kis laikusként olvasgattam csak utána, de tényleg nem lehet használni elektromos stb dolgokat sem?

 • 2007.06.10 15:03:59marcangoló

  Jidele, minálunk rom.kat.oknál. :-)

 • 2007.06.10 18:47:50cseresznye

  Keresztényeknél is ez a szellem, amit jidele mond, csak ez a vallás eltömegesedett, és többet engedett a külsőségekből a törvények szintjén. Akiben azonban komolyan él a vallása, magától működikA a kontroll legtöbbször, vagy a közössége képviseli ezt a magatartást. Szélsőséges példa erre az apácák. De nekem is idegen az, hogy mindent kitegyek, úgy érezném, eltárgyiasítom megam.  Jidele!nagyon szép az a 10 centis mondás, meg ahogy a témáról írtál.

  Nagyon nem méltó az emberhez szerintem sem a 'húspiac', inkább magamagát vigye a vásárra. De ettől még van erotika, van csábítás és tetszeni vágyás, de sosem eltárgyiasítva az embert, nálam szabály, hogy a test ne képviselje magát a lélek nélkül.

  Persze mindezt lehet sokféleképp művelni, de az is érthető nekem, ha konkrét a szabályozás, mert erősíti az eszmét sokszor. Én festettem egyszer a hasamra, de olyan emberek között (képzőművészek), akik egész máshogy viszonyulnak testhez és ábrázoláshoz, mint a 'civilek' De azt nem akarnám, hogy ugyanazzal a festéssel és haskilógással itt a pesti utcákon mászkáljak, és jól megstíröljenek.

 • 2007.06.10 18:54:39kaposztalepke

  jidele: bocsánat, a hülye kérdésekért, de a strand mellett elautózva beugrottál. Akkor Te strandra, uszodába stb sem szoktál menni? Ott nehezen megvalósítható a térd/könyék stb eltakarása..

  Vagy az ilyen "funkciós" helyeket/öltözeteket lehet máshogy értékelni? Vagy egyszerűen nem éltek ilyenekkel? Elnézést tényleg ha nagyon bugyuta vagyok:((

 • 2007.06.10 23:19:07jidele

  Rendkívüli feltűnést szoktam kelteni szoknyában-pólóban úszva:) Egyébként ahol nagyobb a vallásos "populáció" ott van női meg férfi strand, vag van az uszodában női nap meg férfi nap. Csak nők között fürdőruhában is lehet. Juj, de szívesen úsznék egyet...

  És nem használunk szombaton, meg ünnepen többek között elektromos dolgokat.

  Megszoktam, hogy melegem van. Csak emiatt bajban vagyok Dina öltöztetésével, soha nem tudom, igaziból mennyire van meleg, mert ugye nekem általában melegem van.

  És én tök szívesen beszélek erről, válaszolok bármire, csak félek, túltengek/másokat untatok...

 • 2007.06.11 08:43:29papirbirka

  jidele, a nagynéném versenyúszó (senior) és most az a menő, hogy az úszódressz mindent takar, mert így gyorsabbak. Szerinte lehet kapni egész jó áron a Decatlonban (nemtom így írják-e). Neked ez nem lenne megoldás?

 • 2007.06.11 08:54:38koneko

  Én katolikus lánygimibe jártam. Nálunk is megszólták a miniszoknyás lányokat, kemény lelkifröccsöket kaptunk. Viszont "kedves" pingvin tanáraink közül néhányak olyan bikiniben napoztak a Balatonnál, amilyet addig max a béjvatcsban láttam.  A pocakmutogatásról annyit, hogy akinek szép, az felőlem nyugodtan, de akinek nincs otthon tükör, az ne kínozza az ártatlan járókelőket. Bár az öv hosszúságú szoknyát egyáltalán nem értem.  Jidele! Nekem anyukám mindig azt mondta, ha nem tudtam, mit adjak az öcséimre: általános szabály, hogy egy réteggel több, mint magamra. De a legegyszerűbb, ha a tarkóját megérinted, ha nagyon meleg, akkor melege van. Ez kb 20 évvel ezelőtti álláspont.

  De jobb, ha erről a gyakorló anyukák nyilatkoznak, Ők biztos jobban tudják..

 • 2007.06.11 08:55:15jidele

  :)nem, mert az attól még nadrág. De higyjétek el, hogy nekem ez egyáltalán nem nyűg. A szüleim nem vallásosak, én választottam ezt az életformát, és teljesen őszintén mondom, hogy maradéktalanul élvezem is:D

 • 2007.06.11 09:00:17koneko

  Jidele! Anyukám a kora miatt már szégyenli a fenekét, neki van szoknyája fürdőruha anyagból. Bár abban nem tudnál úszni.. Most mit okoskodok?? Te ezt úgyis jobban tudod, mit és hogy..

  Pont tegnap beszélgettem a barátaimmal arról, hogy milyen nehéz eltérő kulturális hátterű emberek életét/gondolkodásmódját megérteni, átérezni. Tessék, itt a nagyon közeli példa. :)

 • 2007.06.11 09:19:15Hicudzsi

  Elvileg a katolikus nőknek is rendesebben kéne öltözködi, de hát a róm.kat. egyház nem válogat a mennyiség a fontosabb nem a minőség.

  A keresztelő is elvesztette a jelentőségét már rég, a szülők nagyrésze "cirkuszból" hordja oda a gyerekét megkeresztelni, nem is fogja fel mit jelent ez a dolog.

  Ezért van az is, hogy a vasárnapi misén látom az előttem ülő hölgy tangabugyiját kivillanni a gatyából és a válla természetesen fedetlen...  Miből állna felvenni egy kendőt a vállára teríteni? :)  Arról már nem is beszélek, hogy pl. az esztergomi Bazilikába simán beengedik a miniszoknyás túristanőket is... :P

  Míg más egyházaknál a kapuban lehet kendőt kölcsönkapni - ha nem készülsz fel előre és nincs nálad - hogy a fejedre tehesd.  Áááááh :)

  Bocs, hogy nem ideillő témában panaszkodtam, csak pont már megint belefutottam egy "jajj, de szép ez a templom kereszteljük meg a kicsit"-dologba...

 • 2007.06.11 09:52:26kaposztalepke

  Jidele: nagyon tetszik amiket írsz, irtó klassz, ahogy gondolkodsz:) Szombaton akkor gyertyafényben pelenkázol? Gáztűzhely használható? vagy hogyan lehet kajcsit babának vagy egyáltalán bárkinek melegíteni?  A ruhahosszak mennyi idős kortól érvényesek? Gondolom a picibabára még adhatsz negyven fokban egyszál body-t..a haj eltakarása pedig a házasságtól kell? A fotóid alapján legalábbis erre mertem következtetni.  Mégegy dolog. Pártíz évvel ezelőtt, amikor a szombat is munkanap volt, hogyan lehetett ezt összeegyeztetni a tradíciókkal? Vagy olyan helyre senki nem ment dolgozni?  Asszem nincs túl sok fantáziám, bocs, ha az agyadra megyek.  Amúgy tényleg néha nehéz összeegyeztetni a különböző életmódokat. Két ismerősöm a játszóról török ill jordán férfihez ment hozzá. Egyiküknél rugalmasabban kezelik a dolgot, otthon pl nem esznek disznóhúst meg hasonlók, de oviban, sulimenzán a gyerek megeszik mindent, és úgy tartják, hogy majd ha nagy lesz, eldönti akarja-e komolyan gyakorolni a vallást...a másik családban egyeztetnie kellett az anyukának az ovival, hogy otthonról vitt kaját adnak a gyereknek pl.

  Szóval kisebb közösségekben, ahol mindenki hasonlóan gondolkodik nyilván sokkal egyszerűbb az élet, mint ahol sokféle ember/gondolat találkozik, ráadásul más az "átlagos".

 • 2007.06.11 10:06:28kaposztalepke

  Hicudzsi: no, nálunk ezért nem volt keresztelő. Cirkusznak, hogy összegyűljön és zabáljona rokonság? Mi a fenének? Én meg vagyok keresztelve, de enm tartom a vallásomat, férjem sztem meg sincs keresztelve, nem fogjuk eszerint nevelni a gyerkőcöt, úgyhogy képmutatásból, meg hogy tüncibünci ruhácskába tegyük a gyereket, nem kereszteljük meg. Meghogy lehessen mutogatni a fényképet...de hogy hányan megszólnak ezért! Olyanok, akiknek még annyi közük sincs az egészhez, mint nekem, aki még a miatyánkot is úgy olvasta fel...

  Én úgy gondolom, hogy lehetősége lesz a gyerekeknek megoismerni többféle gondolatot, és majd ha nagyok lesznek eldöntik mit szeretnének. Ha lenne egy vallásunk, amit meggyőződéssel gyakorlunk, akkor nyilván annak szellemében nevelném a gyerekeket, de így nem látom értelmét, a "mást mutatunk, mitn amit gondolunk/érzünk" úgysem sül el soha jól.  Egyébként egyetértek a ruházkodással kapcsolatban is. Azért életemben voltam templomokban, miséken, énekeltem/zenéltem is sokszor. És hiába nem gyakorlom komolyan a vallásomat, a helynek igenis megadoma tiszteletet. Soha nem mentem be topocskában, rövidnaciban,stb. Ez nem az a hely (arról nem is beszélve, hogy többniyre elég hideg van, aki nem akar magának jó kis rheumát, az még egészségi szempontból is okosabban teszi, ha felöltözik). Nálunk anno még gimiben is "tilos" volt a miniszoknya, hasmutogatás, rövidnaci...Ergo nemcsak csúnyán néztek arra, aki úgy esett be, hanem a határozottabb, idősebb tanárok bizony haza is zavarták átöltözni az illetőt+igazolatlan óra.

  Egyik srác is bejött anno kis sortban, a tanárnő megkérdezte, hogy "strandra készültél fiam, vagy iskolába?" és már küldte is haza. És sminkelni sem lehetett. Lemosatták az arcát, aki kifestve jött be, körömlakk dettó. Azóta persze már rohadtul mindent szabad..és ez nem biztos hogy jó.  Egyetemen s néha csodálkoztam, hogy felnőtt elvileg intelligens emberek mentek be olyan cuccban...egy időben srácok olyan rövidnaciban, mintha egy szál boxeralsóban lennének..brr...és egyetértettem a tanárral, aki kizavarta. A vizsgákról nem is beszélve. Még amenyil tanár nem is küldte haza az emberkét, nyilván annak is jelzésértékű volt, ha vki egy szóbeli vizsgára szakadt farmerban esett be. A lányoknál nagy divat cicimutogatás meg ugyancsak kétesélyes sokszor. Tény, hogy vannak férfitanárok, akiknél bejön. Kár tagadni. Nem egy csaj ment át nálunk is a dekoltázsa miatt. Viszont van amelyiknek kimondottan visszatetsző, és bizony el is vágja magát rendesen, aki ezzel próbálkozik.

 • 2007.06.11 10:11:06kaposztalepke

  ahh, félrefogalmazott mondat:) én ismerem a főbb imákat, még latinul is..;) a felolvasás a kedves "megszóló" emberekre vonatkozott..

 • 2007.06.11 10:18:25másutt

  En mindig annak voltam a hive, hogy a vilag tobbi tagja inkabb kepzelje el, hogy 'milyes szep lehetek, amikor leveszem a ruhaimat' es hagyjak valamit a kepzeletnek.  semmifele vallasi okom nincs ra... de a legtobb reszem mindig fedve van.  nagyon sok idot toltottem tropikus helyeken, sivatagokban, del-kelet azsiaban es a bennszulottek mindig betakarjak magukat a melegben, nem csupaszkodnak.

  en magam is jobban erzem magam a naptol vedve egy hosszuujju feher ingben, 40 fogban is, mint egy pantos topocskaban.

  megved a karos sugaraktol, nem forr fel a borom.  nem tudom, a nyugati emberek miert csinaljak ezt. se nem szexi... se nem praktikus...

  miert?  erdekes modon ezert mindig 'megszoltak' Magyarorszagon, belekotottek, hogy miert nem napozom (nagyon feher vagyok es szoke) merthogy milyen beteg a szinem es miert nem 'mutatom meg a szep alakom'. :-)  egy olyan kulturaban, ahol kilog a has, a mellkas es lab ugyanazon lanyon/non ugyanakkor, es ez a megszokott, amikor megjelentem egy foldig ero, melegben iszonyuan praktikus es egyszinu, izleses batik szoknyaban, belekotottek.  fura.

 • 2007.06.11 10:21:42katampusz

  káposztalepke ez érdekes,:)

  ha jól tudom nektek volt esküvőtök. mi nem házasodtunk össze, kábé azért, amiért ti nem kereszteltétek meg a gyerekeket,

  ellenben mi tartottunk keresztelőt.  a miértre az a válasz, hogy

  hagyományból, a gyerek kapja örökül a vallásunkat

  mivel a lagzi kimaradt, legalább a keresztelő ürügyén kissé összejött a család, volt egy finom ebéd utána  egyébként bár én sem élek vallásos életet, a gyerekeimmel meg szeretném ismertetni a dolgot, első áldozás erejéig mindenképp, a többit döntsék el maguk.

 • 2007.06.11 10:26:11Hicudzsi

  Káposztalepke!

  Nálunk a lányzó meg van keresztelve a fiú nincs. A férjecském örök kételkedő, kutakodó-szkeptikus fajta és különösen a vallásokkal áll hadilábon :) :) :)  Azt gondolom, hogy a keresztelés egy intim téma, és egy nagyon fontos dolog. Hagyományörzésből elég fura, hogy valaki egy egyház tagjává teszi a gyerekét...

  Az "anyaegyházamat" gyerekként én választottam, de sajna sok-sok kérdés merült fel bennem az évek során és sok dologgal nem értek egyet.

  A lányomat elviszem magammal ha megyek misére :) de hagyom, hogy majd válaszzon. Őszintén szólva már most úgy érzem, hogy elhamarkodott dolog volt bekereszteltetni...

 • 2007.06.11 10:27:28kovvacs

  káposztalepke: apám tanárt zavart haza az egyetemről, mikor bejött vizsgáztatni sortban. Közölte, hogy ha a srácok ott izzadnak az öltönyben, akkor lesz szíves ő is felöltözni normálisan, ennyi tisztelet kijár a hallgatóknak. :P

 • 2007.06.11 10:32:38kovvacs

  Nálunk volt állami esküvő, mert az állam előtt hivatalossá akartuk tenni a kapcsolatunkat. Egyházi esküvő viszont azért nem volt, mert tiszteljük a tudatosan elhagyott egyházunkat: nem csinálunk belőlük bóhocot azzal, hogy olyasmit ígérünk/olyasmire esküszünk meg, amiről már előre tudjuk, hogy meg fogjuk szegni. (A katolikus - leggyakoribb egyházi - esküvő szövegében a pár ígéretet tesz arra, hogy a gyerekeiket a katolikus egyház tanításai szerint nevelik, valamint megesküsznek arra, hogy egymást soha semmilyen körülmények között nem hagyják el.)

 • 2007.06.11 10:50:44kaposztalepke

  katampusz: igen, esküvőnk volt, de csak állami, egyházi nem, és abból sem volt nagy cirkusz, összesen 9en voltunk. És egy szolid ebéd. Nem vagyok híve a nagy felhajtásoknak, meghogy esküvő/keresztelő stb ürügyén fél rokonság fúrja egymást, néhányan rendszeresen leigyák magukat és csinálják a zűrt..ahh, szóval én erre senkinek nem akartam okot adni. Ha meg össze akarom hívni a szűkebb családot, vagy a szeretett embereket, akkor az máshogy is meg szoktuk oldani.

  Amúgy a ygerekekkel kapcs van logika abban amit írsz. Én máshogy gondolom, de ez ugye magánügy:)) Úgy vagyok vele, hogy ha én nem hiszek komolyan valamiben, vagy nem gyakorlom azt a vallást, akkor miért "ismertessem meg legalább elsőáldozás szintjéig", mert akkor miért pont a római katolikusat? Ennyi erővel elkezdhetném egy bizonyos szintig a muzulmán hitet is, vagy a buddhistát...sőt, hozzám néhány buddhista gondolat még közelebb is áll...akkor miért elsőáldoztatnék? Mert MO-n az a gyakoribb? Én nem gyakorlom egyiket sem kimondottan, amiben én sem döntöttem egyik mellett sem határozottan, azt a döntést meg nem vetítem rá a gyerekre. De ez tényleg csak az én hülye logikám.  Hicudzsi: és a gyerkőcöknek később nem lesz rossz, hogy egyik igen, másik nem? Hogy egyikük így gondolkodik dolgokban, ebben a szellemben zajlik a vasárnapja egy része is elég konkrétan, és a másikuknak meg nem? És miér tpont a lány igen, a fiú nem? Hogyhogy egyiknél döntesz vmi mellett, másiknál nem? És miért pont annál? Nehogy félreértsd, a világért sem kötözködni akarok, sztem jó, hogy különböző meggondolások alapján különbözően döntünk, csak próbálom megérteni a gondolatot mögötte.

 • 2007.06.11 10:55:55másutt

  kovvacs

  megintcsak egyetertek Veled es ugyanazert nem fogjuk a gyerekeket megkeresztelni.

  Nem hiszunk a 'svedasztal' tipusu vallasban.. Amikor az ember azt valasztja ki ami tetszik benne, csipeget, betartja ami tetszik, ami meg nem, azt ignoralja.

  En eleg alapos egyhazi nevelest kaptam, Draga Parom 1-2 felmenoje meg lelkesz is volt.

  De egyikunk sem hisz abban pl. hogy a kisbabank bunnel szuletik, amit le kellene mosni. Nem akarunk odamenni es 'ugy tenni'. Ezzel az igazi hivoket gunyolnank csak ki. Es tulsagosan tiszteljuk oket.

 • 2007.06.11 11:24:26katampusz

  én is gondolkodtam ezen, hogy nem csak egy vallást kéne megismernie, hanem többet is. széles látókör ugye.

  de én r. kat. vagyok, ezt ismerem, ebben éltem egy ideig. nem buddhistaként, muzulmánként, stb.

  ezt tudom számára megmutatni. "örökül hagyni"  az már az ő döntése, mit kezd evvel az örökségével.

  felőlem lehet Krisna-tudatú is, engem nem zavar.

 • 2007.06.11 11:27:41Tori

  Terry Pratchett után szabadon: én Yen buddhista vagyok. :)

 • 2007.06.11 11:33:52kaposztalepke

  katampusz: teljesen érthető, sztem igazad van. Én igazán komolyan egyikben sem éltem benne soha. Ha Neked van vmi alapod vmelyikre, természetes, hogy azt bizonyos szintig megismerteted vele.

 • 2007.06.11 11:41:35kovvacs

  fura dolog a vallás. Mintha a véremben lenne. A többiről azonban dönthetek.

 • 2007.06.11 11:48:46donna

  OFF: az utolsó népszámláskor jó néhányan a vallása? kérdéshez beírták: JEDI KNIGHT :-)))  ON:

  Egyre több kismamát látok (nagy) has alá letűrt nadrágban, aligpólóban. Nekem a normál állapotban sem jött be ez a szerelés, főleg miután már mindenki csípőnadrágban nyomja, súlytól-kortól függetlenűl. Szerintem terhesen elég kényelmetlen lehet állandóan huzogatni a gatyát, mert ha olyan szoros hogy rajtam maradjon akkor gyakorlatilag elszorítja a derekamat. Kimondottam szeretem a terhesnadrágot is felhúzni a hasamra, bár még csak a 22.héten vagyok, csak most kezdek pocakosodni.

 • 2007.06.11 11:53:21Hicudzsi

  Káposztalepke!

  Na sajna egy olyan témához értünk ami nálam az intimitás határait súrolja :) de hát magamra vessek én hoztam fel.. :)  Nem neveljük különböző szellemben a gyerekeket. Mindkettő velem tarthat HA megyek misére, mert nem járok rendszeresen - mint fentebb írtam, egyre több problémás dolgot látok az egyház életével kapcsolatosan amit nem tudok összeegyeztetni a világképemmel :)

  Ezért is írtam, hogy utólag már elsietettnek tartom a lányom megkeresztelését.  Nekünk egyházi esküvőnk volt, mert AKKOR ez fontos volt számomra, a házasságunk vegyesházasság, a plébános tudtával. Előtte jelentette ki a férjem, hogy ő nem vallásos de nem fogja akadályozni ha a gyermekeket vallásos nevelésben akarom részesíteni, se az én vallásgyakorlásomat - ez azért fontos, mert erről papírt is alá kellett írni, hogy engedélyt kapjunk az esküvőre.  A gyerkőcök elég sokszínű valláskultúrával ismerkedhetnek meg hiszen rokonaink, barátaink között akad szinte minden vallásból :) Plusz mi is elég nyitottak vagyunk a témára.

 • 2007.06.11 12:57:09kaposztalepke

  Hicudzsi: köszi, hogy megosztottad, így már világosabb, és számomra is teljesen OK:)

 • 2007.06.11 13:13:45koneko

  A hastapira eszembe jutott a megoldás: úgyis szeretem az idétlen pólókat. Ha majd egyszer megpocakosodok, akkor nyomatok néhány terhespólót, pocakmagasságban a következő mintákkal:

  -szögesdrót

  -"Vigyázat, harap!" felirat

  -sugárzásveszélyre figyelmeztető jelzés

  -"Ne zavarj!" felirat  Egyéb ötletek?  (Bár nagyon ráér, párom tegnap azt mondta, majd jövőre :'( )

 • 2007.06.11 13:34:19katampusz

  dark kismamáknak: két lábszárcsont keresztben és egy koponya

  vagy: "nem mutiba készült"

  esetleg: "don't touch"

  rámenősebbeknek: "ez az aminek látszik, köszönöm az ülőhelyet"

  a bent lakóra utalva, főleg ha nagyon virgonc baba: "mice will play"

  vagy egy jól kivehető uh fotó

 • 2007.06.11 13:34:49másutt

  koneko:

  KAPHATOAK!  1. ne nyulj a hasamhoz!

  www.cafepress.com/dlpcustom.131292574  2. menj messzebb a terhes notol:

  www.cafepress.com/dlpcustom.111259937  A KEDVENCEM:

  3. ha hozzanyulsz a hasamhoz, elveszited a kezed

  'touch my belly + lose a hand!'

  www.cafepress.com/dlpcustom.131292574  es meg 1

  4. 'NEM ikreim vannak, de koszi, higy megkerdezted!'

  www.cafepress.com/dlpcustom/2830319

 • 2007.06.11 13:40:16Hicudzsi

  OFF:

  Koneko!

  Szerintem hasznosabb lenne, hogy: "Ez nem sörhas hanem gyerek van benne" "add át a helyet vagy az öledba hányok..." feliratú póló, mert baromira nem adják át a helyet a tömegközlekedésben és előszeretettel vágják neki a tatyóikat a pocaknak úton-útfélen..  Én állva mentem szülni a 6-os villamossal KÉTSZER :)  Káposztalepke :)

  Szívesen :) :) :)  ON:

  Én nem vettem kismamaruhákat, több okból...az egyik az, hogy baromi drágák...

  Ezért szűk pólókat hordtam a kismamagatyámon amik alól egy kis csík néha kilátszott a pocakból...

  De szerintem a hastapogatás olyan intim dolog.

  Ott van a méhemben egy gyerek, az én hasam az én bőröm ne simítgassa senki akinek nem engedem meg, ez olyan groteszk... a hassimogatók fogdosnák egy nem várandós csajszi hasát is???

 • 2007.06.11 13:41:43Tori

  Én eldöntöttem, hogy legközelebb dohányozni tilos táblával a nagy hasamon fogok járni.

 • 2007.06.11 13:43:10koneko

  Katampusz!

  a rámenős tetszős, olvasni meg nem tudok "uh" helyett ufót olvastam :))  Másutt!

  Ezek jók, csak folyton fordtanom kéne, maradok majd a magyar verziónál.

 • 2007.06.11 13:45:49koneko

  jobbnál jobb ötletek :D  még ötleteljetek, pólómán vagyok. de most gyorsan elhúzok tanulni, mert lelkifurkálásom van, hogy itt lógok.  viharmentes, jókedvű napot mindenkinek!

 • 2007.06.11 13:54:15másutt

  Tori

  egyszer lattam egy not egy olyan poloval.

  Egy nagy dohanyozni tilos jel volt rajta es alatta az, hogy

  'Ketto helyett lelegzem'

  (a 'ketto helyett eszem' elforditasa)

  Nagyon jo volt, de nem kerdeztem meg, honnan van :(, Baboka akkor meg sehol nem volt. • 2007.06.11 14:36:57jidele

  nem mutiból készült-hihihihi

  vki itt tanácsolta, hogy tegyem a kezem a hasam közepére, és akkor nem fognak hozzányúlni. Kipróbáltam, nem jött be: a két kezem a hasamon, beszélgetek vkivel, egyszer csak egy lány átnyúl a vállam fölött, és a két kezem közt kilógó 3centin kezd el kapirgálni...

 • 2007.06.11 14:48:28Alvomacko

  Nálunk nem volt templomi esküvő, mert én már akkor is ki voltam akadva, hogy meg kell, hogy fogadjam, hogy életem végéig a férjemmel maradok. Valszeg tudat alatt nagyon is sejtettem, hogy nem az igazi szerelmemhez megyek hozzá, de ez egy másik történet.

  Meg azt is tudtam, hogy én nem fogom a klasszikus értelemben a vallásra nevelni a gyerekeket. Mert én magam sem hiszek benne, ha hinni KELL benne.

  Érdekes, hogy most, Rómában pl. megfeküdte a sok templom a gyomromat. Pedig azt hittem, hogy jóban vagyok a Mennyei Atyánkkal, de mire hazajöttünk összezavart a sok drága, díszes templom. De ez is egy másik történet.  Viszont a lányok meg vannak keresztelve. Nem volt nagy cécó a dologból, apu gyerekkori barátja keresztelte meg a lányokat, csendben, külön szertartás keretében.

  Nekem ez valahogy az élet alaprésze volt. Minket is megkereszteltek és egyedül csak én vagyok a templomba járó. (Rómában végigültem egy misét. Na, az klassz volt! :-) És velem is kezet fogtak. De a kiskosarat nem akarták odanyújtani felém, mert aszitték, hogy csak egy bunkó túrista vagyok. Volt is nagy nézés, amikor pénzt dobtam bele. :-) )

  De a lányok majd eldöntik, hogy mit szeretnének. Eddig nem tűnik úgy, hogy érdekelné őket a vallás, bár sokat tudnak róla. De én is 18 voltam, amikor elkezdtem tepmlomba járni, meg Bibliát olvasni.

 • 2007.06.11 15:18:59napos oldal

  Ami az öltözködést illeti, a Biblia szellemisége szerint azért (is) kerülendő a köldökig érő dekoltázs és társai, hogy ne nehezítsem meg embertársam férjének a feleségéhez való hűséget. Szerintem egy jóérzésű ember fel tudja mérni, mi tartozik ebbe a körbe.  Jidele, mondjad már, hogy van ez a villany dolog, lécci :) Meg meséljél már ezekről a dolgokról, akit nem érdekel, majd lapoz, szerintem sokakat érdekel.

  Most kérdezek egy párat, aztán majd a végén szabadkozom, hogy itt másokat szekálok :)  Naszóval. Miért lettél vallásos? Szombaton mit csináltok? Mi a zsidó tanítás a halál utánról, a Messiásról, Jézusról? Kérdezhetek még, ha eszembejut? Én hívő keresztény vagyok, 17 éves koromban lettem az, és nagyon érdekelt mindig a zsidó nép sorsa, ilyesmik, de még egyetlen árva igazi vallásos zsidó embert sem ismertem eddig... :) Szóval bocs :)

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta